Працюю на когось та продовжую вірити в своє: як я поєдную роботу продакта у США і власний стартап Montu

💡 Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Приєднуйтесь до Product спільноти!

Мене звати Ігор Романенко, я продакт-менеджер у продуктовій компанії зі США та співзасновник стартапу цифрової платформи турботи про зір. І в цій колонці хочу поділитися тим, як виглядає життя, коли в тебе є full-time робота йодночасно власний продукт, який ще не приносить грошей.

Відверто, можливо це історія «чи вдається все ж таки поєднувати і роботу на когось, і свою мрію», ну або, якщо про досвід, який можливо комусь також буде цікавий «щоб врахувати для себе та свого шляху»

Чому стартап?

Montu народився з простої, але дуже актуальної ідеї — турботи про зір у цифрову епоху. Montu — це цифрова платформа турботи про зір, що поєднує науку, айтрекінг, персоналізацію та елементи гри.

Стартап допомагаємо людям зберігати здоровий зір у цифрову епоху — легко, щодня і свідомо.

Звучить романтично, але правда в тому, що стартап — це завжди виклики. Ти презентуєш ідею ще «в сирому стані», переконуєш людей, що вона варта уваги, шукаєш перших однодумців. І тут важливо мати харизму й віру в те, що ти робиш. Бо як інакше повірять інші?

Баланс між роботою і своєю ідеєю

Чесно кажучи, це найскладніше.

На роботі ти відповідаєш за продуктові задачі, дедлайни й команду. У стартапі — за все одразу: від стратегії й пошуку людей до тестування й пітчів. Доводиться жити в режимі постійної багатозадачності.

Чи буває важко? Так. Чи буває вигораєш? Теж так. Але саме робота на стороні дає стабільність і ресурс, щоб не згоріти в перший рік стартапу. Бо коли твій продукт ще не монетизується, прибуток приходить не з власної ідеї, а з чужих. І це нормально.

Сила команди

Стартапи оцінюють не лише за ідеєю, а й за тим, як ти її презентуєш. Тому навички пітчингу, комунікації та впевненості у своєму продукті — must have. І це те, чого я вчився щодня.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі