DefenseTech — це нове агро для України. Про що був мій виступ Global Outlook: Strategic Momentum

💡 Усі статті, обговорення, новини про оборонні технології — в одному місці. Приєднуйтесь до DefTech спільноти!

Минулого тижня долучився до заходу Global Outlook: Strategic Momentum від European Business Association — подія, яка щороку збирає власників і директорів найбільших компаній України, а також провідних експертів і партнерів.

У своєму виступі я поділився думками про те, що потрібно для справжнього буму українського дронобудування.

Ми часто говоримо, що defense tech — це нове агро для України. Але щоб ця індустрія справді стала драйвером економіки, потрібні три речі:

— Експорт та міжнародна співпраця. Наш досвід і наша експертиза унікальні, і ми бачимо величезний інтерес до українських miltech-рішень від партнерів і союзників.

— Збільшення кредитування та системного іноземного інвестування у великих гравців. Так, держава вже видала 2,7 млрд грн кредитів виробникам, але цього недостатньо, якщо ми говоримо про великі масштаби. Потрібні прозорі й зрозумілі механізми для великих інвестицій.

— Побудова системи. Defense City може стати тією платформою, яка систематизує індустрію, створить єдине поле для виробників і дасть потужний поштовх розвитку.

Я вірю, що з правильними державними рішеннями та підтримкою партнерів ми зможемо створити оборонну індустрію світового рівня.

Це питання не лише економіки — це питання нашої спільної безпеки.

Підписуйтеся на WhatsApp-канал DefTech спільноти!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дякую вам, хлопці, за вашу працю! General Cherry — одні з найякісніших ФПВ, що наші тримали в руціях і якими мочуть русню. Давайте вб’ємо всіх свінособак разом!

Навіть не знаю, що б ми без вас, кацапомовні ви наші експерти, робили)))

Навіть не знаю, що б ми без вас, кацапомовні ви наші експерти, робили

То что и обычно — пилили бы бабки на оборонзаказе.

Изначально ошибочно аграрку считать драйвером экономики у нас. В том виде, в каком она у нас есть это 20-30 миллиардов экспорта, при общем ввп 180-200. Хорошо, но на деле с теневыми схемами это — Главный Аграрщик с главным агрономом на крузаке, село где всё растет максимум зарплату джуна имеет и на этом всё. При этом продукты с добавочной стоимостью производить никто не спешит, потому как зачем, если крузак купить легко, а на всё остальное на*рать. Лучше всё фирмами-прокладками обложить и копить бабки. Если б мы делали в аграрке не сырьё, а другой продут, можно было о чём-то говорить. А пока это как нефть в рашке, только в разы хуже, да.

Ми часто говоримо, що defense tech — це нове агро для України

Мы так не говорим. Может вы говорите и ваши друзья, но мы не говорим.

у нас ВПК бомбят, он гаражного уровня вследствие этого, есть коррупция, комплектующие на 90% китайские. Мы можем предложить миру лишь боевой опыт. но это уже ЧВК, а не ВПК.
Не поймите неправильно, честь и хвала людям, которые в таких условиях что-то делают и делают успешно, но драйвером экономики это представлять? Вы думайте как удержать мозги от утечки в США и Китай после всего этого, потому как те, кто останутся, если вы лучших не удержите, ничего не создадут 100%, так и будем в середине таблицы

ти забув що ще недавно просували тезу «аграрна супердержава»

если вы лучших не удержите

А у них и нету лучших. У них дешёвые.

Підписатись на коментарі