DefenseTech — це нове агро для України. Про що був мій виступ Global Outlook: Strategic Momentum
Минулого тижня долучився до заходу Global Outlook: Strategic Momentum від European Business Association — подія, яка щороку збирає власників і директорів найбільших компаній України, а також провідних експертів і партнерів.
У своєму виступі я поділився думками про те, що потрібно для справжнього буму українського дронобудування.

Ми часто говоримо, що defense tech — це нове агро для України. Але щоб ця індустрія справді стала драйвером економіки, потрібні три речі:
— Експорт та міжнародна співпраця. Наш досвід і наша експертиза унікальні, і ми бачимо величезний інтерес до українських miltech-рішень від партнерів і союзників.
— Збільшення кредитування та системного іноземного інвестування у великих гравців. Так, держава вже видала 2,7 млрд грн кредитів виробникам, але цього недостатньо, якщо ми говоримо про великі масштаби. Потрібні прозорі й зрозумілі механізми для великих інвестицій.
— Побудова системи. Defense City може стати тією платформою, яка систематизує індустрію, створить єдине поле для виробників і дасть потужний поштовх розвитку.

Я вірю, що з правильними державними рішеннями та підтримкою партнерів ми зможемо створити оборонну індустрію світового рівня.
Це питання не лише економіки — це питання нашої спільної безпеки.

6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів