Написання імен на ДОУ: чи є правила?
Мій досвід спілкування останніх днів підсвітив одну проблему.
Вже другий день отримую булінг від
Завжди вважав, що ДОУ — це ліберальний ресурс, наскільки це можливо під час війни. І ця політика, як мені здавалося, поширювалася й на написання імен або нікнеймів.
Я хочу зрозуміти: чи справді у редакції ДОУ, а також у користувачів ресурсу є проблема з тим, що деякі люди залишають свої імена без перекладу на українську (згідно з вимогами)?
Misha, Андрей, Саша, Anna, Kristina — ці імена я взяв із першої сторінки, яку відкрив ДОУ, і це лише автори топіків. Як бачимо, користувачів, які не перекладали свої імена, чимало.
Хотілося б почути позицію редакції ресурсу та думку спільноти.
198 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЦікаво, Володимир Тасініч так начебто активно захищав своє право називатися «Владімір», а потім взяв і перейменував себе на сайті у Володимира🙃
ахахха, клоун-малорос вже перевзувся.
Людина, яка живе в Польщі, має польське прізвище, і польське походження розповідає хто малорос, а хто ні :) Це якась польська цеха? :)
В мене є питання до патріота. Ти зараз в Польщі, думаю не буде проблеми отримати, чи вже отримав, карту поляка. Чи будуть твої діти говорити українською? Чи будуть її знати твої внуки? Ти розумієш, що фіналом твоїх мовних срачів будуть твої внуки, котрі скоріше за все не будуть знати українську?
Дідусь буде розповідати як він воював на мовному фронті в інтернеті, а онук буде казати: «mam to gdzieś». І буде правий, бо якщо топиш за українську мову, культуру — жити треба в Україні, ростити дітей в Україні. Просто сратися на форумах за мову недостатньо.
Це ж ти у нас живеш в Польщі, а не я, тому всі ці питання можеш задати собі. Та і дітей в мене теж немає, нікудишній ти психолог.
Прізвище та походження в мене українське взагалі то. Але твоя тактика переводу стрілок і зустрічних питань знову неправильна, бо питання спочатку були до тебе, і навіть не з приводу твого походження, а з приводу до кого ти сам себе відносиш, і було виявлено що більше до раші, аніж до України, хоч може ти і єврейського походження, це байдуже, питання то було не в цьому, але ти недалекий і хочеш спригнути чи викрутитись, але вже не вийде.
ога, ога. Тримай мене в курсі.
Думаю що треба двомовну версію сайта, ось там і буде Владимир. Але до цього все руки не доходять. До речі 60% користувачів сайту мають інтерфейси на російській мові.
Олександр, а ви в Польщі надовго? А то такій патріот і так далеко від України.
Це так органічно :)
Просто прийміть, що війна на всіх впливає по різному. Памʼятайте, що ви — не є в краіні, де йде війна. Ви повністю не відчуваєте емоційний стан людей, в яких війна. Бо ви в мирній Польщі.
Вам не треба щось доводити.
Якщо ви займаєтесь волонтерством, знайте, що ви робите корисну справу і допомогаєте людям. Черпайте натхнення з позитивного фідбеку, а негативний ігноруйте (в контексті транслітерації вашого імʼя)
Я спочатку хотів написати, що ставити діагноз по 2 коментам — це дискредитація себе, як спеціаліста, а потім згадав, яку аудиторію він тут собі фармить, і все стало на свої місця. Він фармить не людей, які цінують якісну терапію, а латентних русофілів, які розуміють, що роблять щось не те, і їм важко по життю. Аж тут з’являється «свій» психолог, який все розуміє, називає опонентів фашистами і садистами, і от ти вже не поганий, ти ж не садист, на відміну від всіх цих проукраїнських мудаків. Треба, мабуть, сходити до нього, поправити менталку.
Розумний хлоп, шкода, що вирішив піти саме цим шляхом.
По перше це не діагноз. Ви взагалі бачили як виглядають діагнози? Ви взагалі розумієте про що пишете? Судячи з комента — ні.
Ви про що? Я не шукаю на ДОУ клієнтів. В мене для цього є інші ресурси. Ви хоч один пост бачили де я якось заохочую іти до мене в терапію?
Читаємо:
Вова Москаленко перший комент: 8 вересня 2022 18:40
Vladimir Tasinich перший комент: 9 червня 2012 12:34
Ви розумієте що в одному абзаці видали рекордну кількість непідтверджених висловлюваний?
Але мені подобається Ваш настрій. Такий тіпа — зараз швиденько все розкину по полицях.
після цього топіку жодна притомна людина не мала б з вами справу. ну може лише безкоштовно, і то якщо ви переконаєте людину що все що ви тут пишете, то «по приколу»)
Піду спілкуватися з чатом ГПТ на темат «як жити з позором». Бідний я бідний. Рву волосся, посипаю голову золою. Десяток, ну нехай два десятка людей, не поділяють те що я пишу.
В мене колись був доволі цікавий діалог з клієнткою. Заговорили про соціальні мережі, ну я і кажу, що маю завжди пам’ятати, що я психолог і все таке, стримуватися десь і не писати того щоб хотілось. На що вона мені відповіла — я би не пішла до психолога, який не може себе захистити і не може жорстко відповісти. Я це до того, що люди всі різні і у всіх різні погляди.
І знов таки, на ДОУ я не за клієнтами — тут не те середовище :) За всі мої 13 років на ДОУ було десь 2 клієнти саме з ДОУ. Це не про що. Я тут займаюсь тим самим що і інші — десь хочеться посперечатися, десь щось узнати нового.
Давай вали вже звідси і не повертайся, малоросів ніхто не любить. А клієнти може як загуглять то побачать що до неадекватного малороса недоучки краще не ходити, а знайти нормального психолога.
До речі — це прояв ксенофобії. Один з проявів фашизму. І колись, коли війна закінчиться, люди трохи заспокоються а в цьому топіку завжди можна буде почитати «ху із ху». І через 10 і через 20 років тут будуть висіти ксенофобічні вискакування форумчан в тому числі Кості Новака.
Це улюблене слово у поляків? Замість «мама» або «hello world» пишуть і говорять «спердоляй» або його варіації? :)
Друже, я тобі зроблю послугу і дам пораду. Ніколи не розігруй націоналістичні карти і не розказуй хто вони — бо в тебе попросту немає на це права. Як би ти воював — можливо, хоча і цього я не поділяю. Ти нічим не краще любого іншого українця. Навіть гірший — ти займаєшся поділом українців тим самим послаблюєш Україну.
В тебе польське прізвище, принаймні ти так підписаний — спитай у своїх дідів чим закінчується націоналізм. Це спочатку виглядає весело, а потім починають вбивати людей. І не факт що проскочиш.
Друже, я займаюся волонтерством з 3 дня війни як психолог. Як тільки моя родина доїхала до безпечного місця я запропонував себе спільноті як волонтера психолога. В Польщі я продовжував працювати волонтером, а також працював з ЮНІСЕФ. По тепер я веду безкоштовні групи і час від часу приймаю безкоштовно українців. Мій диплом дивились коли приймали на працю в ЮНІСЕФ, і коли я почав співпрацювати з громадськими організаціями в Польщі. До речі в цю суботу буде чергова безкоштовна група психологічної підтримки для українців. І це я написав тільки те що було під час війни.
З 4 курсу я почав працювати шкільним психологом, а з 2016 року психологічна допомога є єдиною моєю діяльністю. Навіть нема сенсу писати скільки людей за цей час скористалося моєю допомогою.
Тож дякую що підняв цю тему, але ти в черговий раз пишеш про те про що не знаєш. Цікаво що це доволі часто зустрічається у аітішників. Будучі людьми не глупими, вони починають думати що розуміються на всіх сферах.
твоі поради й послуги всім по жіночому статевому
коли війна закінчиться руінами владівостока, тоді й розбиратимемось хто тут ксенофоб і фашист, і хто переборщив з ксенофобією, а поки дозволю собі ненавидіти рускіх скільки мені влізе
Прийшов тут роздув бурю в стакані, і вже дойшов до фашистов і националістов
Оце в голові насрано
Іди поцілуй рускіх у сраку, запевни їх у любві, і який ти пушистий нефашистий а не поради й послуги роздавай
Вовочка
це ти про те що ніхто не любить малоросів? Ого, оце ти реально хворий, тобі до психіатра треба, хоча схоже що ця стадія кретинизму вже не лікується. Такий рівень довбоєбізму навряд чи кудись розчиниться, тому хоч не позорся і не треба нормальним людям «допомагати», бо ще заразиш і їх.
з того що в тебе насрано в голові я бачу що шкоди ти зробиш більше ніж користі, тому іди краще працюй руками, більше толку буде.
бля, ну це просто п**ц... по-перше, головне що не москальське, по-друге його не транслітерують(в даному випадку), і по-третє, ти сам себе називаєш владімір, а в мене українська версія імені та прізвища, це зовсім різні речі, якщо не доходить, то я вже не знаю... до речі про твоє прізвище ніхто і не питав, хоча воно теж не українське, а знаєш чому? Бо важливо як ти себе ідентифікуєш, а не хто в тебе дід, в твоєму випадку ти сам себе видав за малороса, і
висери типічного малороса, який незрозумілим чином отримав українську освіту, та ще психолога....
то ти піднасрав багатьом і ще й смієш цим пишатись..... допомоги від узьких нам не потрібно, чи ти теж освободіть нас хочеш?
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
біда
www.youtube.com/watch?v=Kd3bZFMlOdg
Либеральность тут заканчивается на теме подтверждённых аккаунтов. Еслиб ещё правописание имён/ников окучивали — это был бы совсем паноптикум.
Я не дуже розумію, в чому саме проблема.Умовно, іспаномовні колеги мене звуть Еухенія, в Польщі — Eugeniya ( кажуть, зазвичай,пані Женю), ітд. Тобто, адаптують під свої фонетичні норми ітд. Більш того, буває так, що фахівцям з деяких країн тяжко вимовити ім’я — називають його на свій лад.
В мене в минулому році була співбесіда з рекрутерами з Гонконгу, взагалі ім’я вимовити не могли, домовилися, що буду Жень:)
У Польщі, до речі, Андрій>Andrzej, Катерина> Katarzyna ітд. Тобто, ніхто не ображається. Це ж банально гнучкість , і не більш.
Але ж ви не на іспанському ресурсі, і ви ж не Еухуенія. ¿Entiendes?
Так і ви не іспаномовний колега. Не чіпляйтеся до мене, одним словом.
Редакція ДОУ поясніть користувачу політику ДОУ що до написання імен. Людина с першого разу не розуміє.
нікнеймів
Імен, бо я питав про імена. Andriy Mukha, хіба це так важко зрозуміти? :)
Как там твой русскоязычный блог? Уже пора писать «расходы на жизнь» за сентябрь :)))) русскоязычный контент сам себя на напишет.
А політика щодо називання користувачів форуму фашистами?
А от уявіть назвивали б Владіміром...
Здається, на башоргу була розповідь одної Тетяни, що ділові партнери з Китаю звуть її Сергієм, бо плутаються в наших іменах.
No a czemu w Polsce nazywają Cię Eugeniya, nie Eugenia? Przy okazji, miałem wiele koleżanek o imieniu Katarzyna, ale żadnej z nich nie nazywałem pełnym imieniem — zawsze mówiłem Kasia.
Тут же питання не в тому,як його називають поляки в Польщі, а питання до української аудиторії.
Я бачила у українців, котрі у Польщі не змінювали ім’я на польській лад — Wołodymyr.
цікаво, вимовляють ł як в слові Łódź?
Włodzimierz
pl.wikipedia.org/wiki/Włodzimierz
Łódź: читаємо як Лудз, при чому літера Л достатньо тверда. Деякі вимовляють як Лудж.
www.youtube.com/watch?v=9BoAS5kvWus
так і не почув де тут
en.wiktionary.org/wiki/Włodzimierz
/vwɔˈd͡ʑi.mjɛʂ/
Послухайте, здається що ні. Л взагалі не чути, W.
Губи складаються в «твердо-м’яку трубочку» на кшталт як при вимові звука [у]. Плюс, наголос на голосну. І через це ми можемо не чути (Л). Щодо W- тут теж маєте рацію. Ми просто деякий час тут були, і всі по- різному вимовляють назву міста: Вудз, Удз, Лудз.
Зараз Ł як наше тверде «л» вимовляють мало хто, переважно мешканці найсхіднішіх районів. Я таке чув, але нечасто. Для решти це як англійське W.
Якщо його позначити білоруськім Ў, то стандартна вимова для Лодзь буде, як записати в решті українською абеткою: в називному Ўучь, в родовому Ўоджі, і так далі.
Для нас треба деякий час щоб привчитись і зрозуміти, що в звичних місцях вимова фактично це [w] замість [ɫ]. (І коли воно взагалі зникає чи щось інше заважає, розуміння збивається зовсім.)
В знаменитому колись серіалі «Чотири танкисти і собака» був момент: радіообмін, одна радиска каже «Вісла, Вісла!», друга відгукується: «Вісўа, тут Вісўа, чую вас!»
Це (шиплячий, а не свистячий) приголосний як раз теж стандарт, а свистячий вони розуміють, але чують акцент. Я не знаю, чому ви кажете «деякі». Скільки я там був, майже всі люди, і всі офіційні обʼяви/ТВ/etc., шиплять.
Це ще залежить від воєвудства. Ти наче розумієш,як воно має бути, але нейтіви кажуть на свій лад.
Я вважала, що більш- менш розумію їх, допоки в руки не попали дитячі скоромовки, загадки і як поляки читають це дітям:)
W Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie?
Bezczeszczenie cietrzewia cieszy moje czcze trzewia?
Bzyczy bzyg znad Bzury zbzikowane bzdury?
Grzegorz! (універсальна відповідь;))
Szczepan Brzęczyszczewski, Mszczonowieścice, gmina Grzmiszczosławice, powiat Trzcinogrzechotnikowo © 1937, Kazimierz Sejda, C.K. Dezerterzy.
Ще до Тадеуша Хмелевського з його Гжегожем.
Я тут щодо ł згадала скоромовку:
Szła pchła koło wody, pchła pchłę pchła do wody, potem pchła się popłakała, że ją tamta popchała.
Якщо щось наплутала- виправте, будь ласка. Я її теж вчила на уроках, щоб вимовляти ł.
Мені сподобалася скоромовка з читанки для подставувки:
Było sobie trzech Japońców: Jachce, Jachce Drachce, Jachce Drachce Drachcedroni.
Były sobie trzy Japonki: Cepka, Cepka Drepka, Cepka Drepka Rompomponi.
Poznali się: Jachce z Cepką, Jachce Drachce z Cepką Drepką, Jachce Drachce Drachcedroni z Cepką Drepką Rompomponi.
Pokochali i pobrali się: Jachce z Cepką, Jachce Drachce z Cepką Drepką, Jachce Drachce Drachcedroni z Cepką Drepką Rompomponi.
Mieli dzieci: Jachce z Cepką mieli Szacha, Jachce Drachce z Cepką Drepką mieli Szacha Szarszaracha, Jachce Drachce Drachcedroni z Cepką Drepką Rompomponi mieli Szacha Szarszaracha Fudżi Fajkę.
Kto powtórzy całą bajkę?
«Змінити ім’я на польській лад» можна лише по отриманню громадянства. А до того користуються написанням, яке є в офіційних документах (паспорт, карта побиту, реєстр PESEL) — Volodymyr.
Так, я більш мала на увазі в неформальному спілкуванні,усному.
Мені дивно читати такий топік, але , можливо, людину звісно це хвилює. Тому,як є вже.На добраніч.
В тому, що еліта нації не вигадала щось кращого ніж чіплятися до написання ім’я.
Ось саме в цьому проблема.
администрация забанила Кожаева, зато теперь у нас есть это
Володько, ти що, плачеш?
Знаєш в чом головна проблема у твоєму випадку? Тобі потрібна психологічна допомога але ти не віриш в психологію. І це не дарма. Майже кожен твій пост є проявом токсичності і містить образи. В психіатрію ти хоч віриш, в медицину?
Володько, тобі лиш цілюща лоботомія допоможе)
Десь всплакнув Кожаєв...
Andriy Mukha, можеш про це написати у своєму російськомовному блозі. Я уявляю, як ти, коли буваєш злий на себе, вдягаєш костюм мазохиста (не знаю як він правильно називається, той що з кліпом, шкіряний) і включаєш російську розкладку і починаєш писати російською: РАСХОДЫ НА ЖИЗНЬ: $127 В ИЮЛЕ 2025...
А ти б хоті в що б я плакав? Цікаво що саме так ти ставиш питання. Це в тобі говорить садист. І це я пишу не для того щоб тебе образити та посперечатися. Подивись на свої коменти — більшість з них, це цькування інших. Вони коротенькі токсичні, з прихованню агресією. Що цікаво для садистів золоті часи коли наступає криза в державі, хоч то революція, хоч війна. Люди зазвичай хочуть виглядати хорошими, хоч би у власних очах, тому відчувають деяку провину за власні садистичні бажання. Але все змінюється, коли можна прикривати власний садизм патріотизмом, потребами країни, партії і т.д. Ось тут садисти розквітають.
Ти знаєш що в тебе є проблеми. Саме тому тобі простіше ігнорувати психологію та не визнавати психологів.
Автор, який відстоює використання свого імені в російській формі, знайшов фашистів в Україні. Як добре, що рашка не використовує примусову асиміляцію. Oh, wait
так найсмішніше що йому за це і напхали, а не за його ім’я)
Як можете побачити цей пост не тільки про мене. На ДОУ є велика кількість людей які використовують звичні для них форми свого імени.
І той факт що ми обговорюємо як людина МАЄ називатися наводить на сумні думки. Наприклад, в тій же Польщі, яка теж перекладає імена є можливість залишити свій варіант.
Тож я піднімаю важливе питання не тільки стосовно мене, а великою частини спільноти ДОУ. Особисто я вважаю, що людина не може переслідуватися з мову на якій вона пише, а ні за національністю, а не географічним походженням і тем більше за те як вона себе називає. Нажаль такі переслідування в суспільстві є, і на ДОУ, як частині суспільства.
І якось так сталося, що вони і спілкуються російською.
Але якщо відкинути лірику, то ви робите вигляд, що не рейджбайтите, а ми робимо вигляд, що вам віримо. Вже спрацювало чи ще ні?
Ви апелюєте у коментарях, що ображають ( хвилюють) велику частину спільноти щодо вимог імені ітд.
Але де ці топіки, люди? Я взагалі вперше таке читаю тут.
Всі розуміють, що в Україні, наприклад, ні Евгений, а Євген, Евгения> Євгенія,ні Татьяна, а Тетяна ітд.
Я в іншому пості наводила, що це природньо, коли в інших країнах промова імені змінюється відповідно вимог ітд. Ви же не іноземець в Україні. Тому, це природньо називати Вас Володимиром.
Це взагалі не про фашизм і нацизм
Тобто, все одно,топік і претензії з вашого боку не дуже зрозумілі.
Читаєте може ви і вперше але бачив я це не в перших.
Тобто Ви не зрозуміли. Справа в тому, що невелика частка користувачів ДОУ дозволяє собі цькувати, ображати інших по наступних критеріях: мова, походження (східняки), не дай боже людина взагалі за національністю росіянин і похідні від цього. Ви ж самі стикалися з цим.
Справа не в тому як пишеться, а в тому ще це стає предметом тиску.
Іде якась дискусія, в якійсь момент у автора не вистачає аргументів і він переходить — на те на що можна зараз давити: мову спілкування, походження і т.д.
Це не тому що у них так душа болить про написання імені. Це про те що це спосіб ганьбити людей.
Я в своїй праці багато маю справ з жертвами насилля: гвалтування, булінг, газлайтинг, дитячого насилля. Цікаво було побачити на власні очі.
Стоп,2-х років. Мені хотілося допомагати людям.Це важко, тут моя повага. Я більш не могла, бо життя взагалі на деякий час не приносило радості від того горя, що пройшли люди.
Мій кейс — це мій кейс і я сама його тут вирішу. В мене ситуація набагато гірше була, на деякий час була охорона.Більш казати не можу.
Щодо того, що там ображають ітд- я відкрито сказала, що звернуся до поліції, юристів, я це зробила. Це одразу припинилося.
Тягати в дискусії мій кейс і потім вважати себе жертвою, що на вас нападають- не робіть цього просто. І нападати не будуть.
Я цього не боюся, закрила доу і забула.
По- друге, ганьбити завжди погано, але ви теж поводите себе м’яко кажучи агресивно.
Я теж більш маю цей досвід,як волонтер на гл понад
Може в цьому і проблема що всі мовчать?
В суботу дружина прийшла з малим до басейну. Там «наш» тренер. Почали спілкуватися українською і через деякий час тренер такий майже шепотом: «а можна по російській, бо мені дуже важко українською?». Моя дружина каже: «так звісно». Людина видихає, вона боїться що її зацькують за недостатньою патріотичність.
Я такі історія також чую від клієнтів. Більше про це вони майже ніде не говорять — ти можеш ховатися від ТЦК, але ти маєш говорити українською. Може тому мене ця тема так вставила. Трошечки вирішив побути Донкіхотом.
Хто ж без гріха... :) Коли читаю Ваше спілкування, теж розумію де можна було б відповісти по іншому :)
Так ви можете відповідати мені, як є. Я спокійно себе почуваю, не ставлю за мету подобатися / не подобатися, не жаліюся, що мене ображають і не прошу забанити, якщо мені неприємна чиясь думка. Більш того, мені комфортно, коли відкрито все вирішується. Тут більшість понад 10 років проводить робочий час, і вже всі один одного знають, маю на увазі, хто як себе поводить, з ким конфліктує, і з якої країні зараз , скільки там метрів від дома до ліцею, і коштують сири ітд.3-х років і жодного разу не бачила, що тут українці булять українців за мову , недостатнью патріотичність ітд. Це , скоріш, поодинокий кейс.
Я — реальна людина зі своїми жіночими тарганами). Деяких знаю з ДОУ в реальному житті — адекватні , нормальні люди попри позиціювання себе тут. З деякими працювала на одних галерах ітд.
Я живу у Вроцлаві понад
Підсумуємо, Володимир за паспортом дуже сильно жаліється, що його називають Володимиром, так як він індентифікує себе Владіміром.
Він не тільки жаліється, а називає фашистами тих хто вважає, що потрібно використовувати в українському культурному просторі ім"я Володимир, а не Владімір.
Ви читати не вмієте? Редакція ДОУ написала що у них немає проблем з тим як людина себе називає. Ви не у себе вдома щоб робити людям зауваження.
В тебе запитали ким ти себе ідентифікуєш, а ти почав нести маячню, що тебе фашисти асимилюють бути Володимиром.
А що тебе за російськомовний блог у профелі? тебе його «москалі» вимушують вести/читати? :)
Не вийшло у вас підсумувати. Може ще підсумувалка мала? :)
Мій поінт в тому, що тут, на форумі, деякі особи вимагають і цькують людей (не тільки мене) за те що у них ім’я не таке як вони хочуть.
Ви так кажете, наче це щось хороше, а не наслідки примусової русифікації часів совка
Не зводьте проблему русифікації тільки до часів совка.
Схуліета. Гес аес і кучі заводов будували укри, за території тож воювали укри
але можна відмовитись від тебе, тебе явно робили не укри
Фейспалм, дєдиваєвалі
фашисти в масквє єщо асталісь Павіел
нам с німі нє попуті, но аес гес і кучі заводов ми сєбє аставім, забивать нє нужна
Ті що ці кончені вилупки із разних фашистскіх наций звісно ще не знищили, хоч ніхто з них це не будував
Так шо забиваєм, павєл, забиваєм масковскає, і расійскає, расійскає — фуфуфу, павєл, расійскає плохо, расійскає ета фашизм 20ва і 21ва вєка. Нам нє нужна
Ета ти просто тормоз, і Владімір тоже, но владімір намного меньше. Стараєцца чєловєк всьотакі чєловєкам бить.
У тєбя же ета уже ачєвідная паталогія
кто би самнєвался, што в фєкальной пєдєрациі даже мєстниє житєльніци фашискі
Сама навєрнає родам із маскви
Ілі што ти хатєл етім сказать?
Вы не поняли, там суд фашистский:
Чувак працює згідно методички.
та блін вже навіть не збуджує
методички ці вже мохом поросли, а нових так і не завезли
Україна, українці теж в совок, а до того в імперію, вкладалися. Нема сенсу про це міркувати.
а чому ти не написав у топіку, з чого почався той так званий булінг?
каже що ти його в дитинстві назвала Владіміром, і тепер його за це на доу булять
десь так
він психолог, а мої сини програмісти
і тут збрехуняв... ці псіхологі...
у Берліні у 2024 на психологію був прохідний бал вище аніж на юриспруденцію у деяких університетах, бо ну дуже багато бажаючих
Почався з того, що я сказав що займатися астрологією на серйозних щах може тільки недалека людина. Саме цьому Ви тут ходити і вставляєте свої 5 копійок.
До речі, ви так і не написали як ви ставитесь до користувачів ДОУ які використовують інші варіанти написання свого імені в тому числі і російські варіанти?
от все ти знаєш, краще за будь якого астролога, от тільки щось не можеш про своє ім’я російською допетрити.
і навіть топік зробив, наче дійсно не розумієш чому тебе там буліли і типа цікавишся як люди ставляться варіанту написання імені. nice try.
Чому я це маю робити? Правила форуму я не порушую. Мені, наприклад, не подобаються аноніми на форумі. Не хочете змінити?
у багатьох людей є звичка перекручувати імена інших, і навіть давати клички, обзиватися і т.д.
мені таке ніколи не подобалося...спостереження такі:
1) інерція.... людина не проявляє агресію... просто таке виховання, попередній досвід... може людина в зоопарку виросла... хто в цьому винуватий? 🤔
2) якщо буллінг... тобто цілеспрямована агресія... це інша справа...
...........................
наприклад, іноді мене можуть назвати «юрєц»... це трохи дратує... але я не ображаюся... просто лінь реагувати, якщо це раз чи два...
а коли треба з людиною постійно спілкуватися, кажу що мене насправді звуть Юра...
зазвичай усі розуміють, далі так і називають
а для чого спілкуватися з тими, хто не розуміє? 🤔
Коли дають клички, я це розумію. Це форма образи.
Коли починають розповідати, в агресивній, грубий формі, як ти маєш зватися це вже де що інше. На мою думку це прояв примусової асиміляції, яка є складовою фашизму або нацизму.
Є таке. В мене мама на ім’я Тетяна,так її всі життя називають всі близькі, знайомі Тата:), я взагалі чую своє ім’я повністю лише в якихось закладах, ну і коли викладачкою працювала А так, дійсно, перекручують ім’я — мене це не ображає, а навпаки)
сплило в пам’яті... карнегі... одна з книжок... «усі хочуть відчувати власну значимість...»
в мене на аватарі черепаха, чому я не отримую булінг? 🤔
оце задумався, а може ніхто на мене не звертає увагу 🙄
Не вмієш робити вкиди на вентилятор
так я інтроверт, нашо мені оці ваші інтернети 🤔
В паспорті книжці до якогось року взагалі було 2 варіанта написання імені і прізвища — український і російський)) То тільки при Порошенко здається прибрали.
Ми зробили великий прогрес за короткий час, досить дивно що люди забули і дивуються таким реліктами. Я занадто старий щоб паритись стосовно цього)))
в мене цей релікт у паспорті і у батьків теж)
Ты с точки зрения украинских чиновников и людей разделяющих точку зрения что «как сказали так и делай» должен себя называть Володымыр, тебя при этом никто не спрашивает хочешь ли ты так себя называть
та себе може як хоче, тільки не займатися цим на людях
Саме так. Як це працює з боку держави мені зрозуміло. Але був здивований, коли це починають розганяти люди. Коли хтось починає розповідати як ти маєш зватися. Але коли назвав це фашизмом — ображаються :)
Людям очень хорошо за бюджетные деньги нажужжали в уши националистические нарративы меньшинства у власти , и будет ещё хуже. Мова віра церква покажутся цветочками. Это очень эффективный инструмент разделения общества
Та ні, вата вона така ватна.Чуть що, вкажи в українськомовному просторі вживається, наприклад, що не Владімір, а Володимир так зразу фашисти.
Andriy Mukha у тебе написано що ти в Варшаві тож під юрисдикцію Польщі.
1. Конституція Республіки Польща (Конstytucja RP, 1997)
Стаття 32: усі рівні перед законом, ніхто не може бути дискримінований з будь-якої причини, зокрема за національністю чи етнічним походженням.
Стаття 35: гарантує національним та етнічним меншинам право зберігати власну мову, культуру, традиції та розвивати власну ідентичність.
2. Кримінальний кодекс (Kodeks karny)
Ст. 119: переслідування людини чи групи з мотивів національних, етнічних, расових або релігійних — карається позбавленням волі до 3 років.
Ст. 256: заборона публічного пропагування ненависті на національному, етнічному, расовому чи релігійному ґрунті.
Ст. 257: карає за образу групи осіб або конкретної особи з мотивів національних, етнічних, расових чи релігійних.
Може зробити підборку твої найкращих висловів та написати десь в еміграційну? Поїдеш до дому нарешті в рідний Тернопіль після того як оновиш данні в ТЦК.
не перебільшуй... насправді усім пофіг )
.....................
а ще можна уявити...
людині в трамваї на ногу наступили...
і починається... ууу... як усе погано навколо... тіснота в трамваях... бруд... ніхто не вітається... люди якісь злі... чиновники... корупція в країні... куди котиться світ... гірше фашистів..
У вас тут колізія. Ви ж зробили навпаки. У вас в паспорті написано Володимир, а ви взяли й переклали на Владімір
Тобто ми порівнюємо те як людину назвала матір з тим як її назвала держава? В 2014 держава прибрала можливість залишити «свій» варіант. І по Вашому, ім’я людини є не тим як її назвала матір, не тим, як написано в свідоцтві про народженні, не так як вона сама себе хоче називати, а як написали в паспорті? :)
А завтра Україна прийде в ЄС, знов змінять правила і можна буде знов мати вибір?
тобто ти визнаєш що просто маніпулянт з дефіцитом маминої уваги і газлайтиш тут поважне комюніті
справа виявляється тепер не в перекладі імені, Владімір, коли тебе приперли цим до стіни
справа тепер в ЄС, державі та в твоїй мамі, угу
How about you accept the fact that maybe the problem is you ©
тебе мати назвала Володимир?
так прямо і каже:
«Володимир! Іди обідати!»
паспорт — це атрибут держави... і якихось офіційних ситуацій...
ніяк ім’я в паспорті на повсякденні балачки не впливає
в мене був дід Льоня...
його так і онуки називали, і діти,
хоча в усіх документах був Олексій
Цей анекдот про вовочку був видалений, бо порушує правила перекладу імені
Владімір, іді абєдать!
мене у дитинстві батьки називали повним іменем та побатькові. усі тепер бачать, що з цього сталося
:) зараз вже більше опцій — Луа Перловна, Одін Паскалевич
називайте мене Ассемблерівна, я так себе ідентифікую
Асся Перфокартівна на лавочці біля під’їзду може подивитися з осудом
Було б трохи дивно, якщо в дитинстві мене називали Володимиром, а я виріс і хочу бути Владіміром :)))
В цілому так. Але те що пишуть в паспорт залежить від людини і від держави. Наприклад, після 2014 року прибрали можливість обрати написання ім’я як в свідоцтві. І взагалі це не було проблемою — по типу є офіційний варіант, а є як мені подобається. Але це було до цього часу.
Справа стосується не тільки мене. Як я написав у старт топіку на ДОУ величезна кількість людей з російськими чи якими завгодно варіантами імен. До речі Зеленського в Польщі називають Władimir — транскрипція від російського варіанту.
А це хіба в нас dou.pl польскою?
— да хоч Капелюхом, пох.
Мій меседж був про те щоб підсвітити рускагаварящую чєлюсть.
Те що ти не розумієш що документи пишуться за правилами це окремий крінж
А що в мене десь є помилка в документах? :) Чи ДОУ це документ? Володимир де логіка? :)
Повторюю, бо пан бачу загубив контекст гілки. В тебе в документах написано Володимир, але ти мучишся бідний і не можеш оплатити послугу по зміні ім’я в паспорті на Владімєр чи Капелюх.
А булили тебе за те що ти намагаєшся підняти руську пропагандистську адженду про «какая разніца». Нам це сміття тут не потрібно, залиш це в себе в голові. Купи собі квиток в ЛДНР і насолоджуйся життям, чого ти там в цій гейропі мучишся.
Бачу пан фантазує. Тримай мене в курсі.
Ні, це ви фантазуєте. Розказуєте, що зла погана держава забрала у вас в 2014 році зватися, як ви хочете. Отже, це означає, що або у нас з 2014 не можна змінити ім‘я (а це неправда), або ви за 11 років так і не змінили його на той варіант, який ви хочете. Або ви таки змінили ім‘я, отже це ви фантазуєте, що у вас там щось забрали в 14
Все тобі розджовувати потрібно: — працівник що оформлював твій закордонний паспорт використовує прийняті в Україні правила написання
Так зрозуміло!?
Та ти шо? Людина все знає.
То в паспорті що написано? Владімір чи Володимир?
В якому саме?
tasinich.com/...9220990657988221109_n.jpg
tasinich.com/...10/certificate12244-1.jpg
Аааа ну тоді все зрозуміло))
Якби ще це було до 2014...
ці творчі люди... якось дивно мислять...
де тут ПАСПОРТ ? 🙂
Ти взагалі сидиш під ніком :)
Ніхто не сперечається що в мене в паспорті написано Володимир. Мова іде, що ти і інші улатраправі почали розповідати як я маю називатися на ДОУ. Саме тому я спитав у редакції чи є у них проблеми з тим, що люди називаються так як хочуть називатися.
Ми говоримо не про паспорт, якщо не помітили. Ми говоримо про те як люди підписуються тут на ДОУ. Я ж наче приклади привів в головному пості. І тут на ДОУ підписан Владімір і мені тут на ДОУ пишуть що я маю писатися Володимиром — тут на ДОУ.
Просто тут вже доволі давно повно тролів і дов**бів. Іноді можна виробити якісь правила, наприклад ігнорувати тих хто підписаний якоюсь фразою чи просто набором букв, особливо якщо його акаунт не підтверджений. Але це не завжди допомогає бо деякі люди (можливо це ті ж самі що перед цим писали з акаунта царь_с_гори) пишуть ту ж маячню вже від свого імені.
хватит булить автора топика!
у тебя есть супервизор или личный терапевт? кажется вам есть о чем пообщаться
можна почати з ЧатЖПТ
зайшов на сайт tasinich.com
зверху написано «Володимир Тасініч», нижче «Вітаю на сайті психолога Владіміра Тасініча».
То Ви самі спочатку визначтесь хто Ви є...
саме так )
alexey-zazulin — це у Вас написано в лінкедіне. Ви хоч самі визначитесь перед тим як давати такі поради :)))
У штангу. То якраз питання до ДОУ чому вони не оновлюють лінку при авторизації. Якщо натписнути на посилання то прийдеш у 404. Коректний лінк www.linkedin.com/in/oleksii-zazulin
Так то ДОУ написало вам alexey-zazulin? :) Не знав що вони цим займаються.
Я це до чого... у кожного з нас є цифровий слід. Впевнений, якщо пошукати можна знайти і Ваші резюме де Ви себе називали Алексей і інші сторінки. Тож виходить ви також не визначились?
І спитаю, Вас мама і друзі близькі називають Олексій? Бо якщо так, то тоді дивно звідки Ви alexey-zazulin? А якщо Вас називають Алексій то Ви займаєтесь лицемірством розказуючи мені про мою невизначеність.
Поясню, якщо досі не зрозуміли. ДОУ зберігає нікнейм у тому вигляді в якому він був зареєстрований. Ні для кого не секрет, що при реєстрації у 2015 році я вказав імʼя та прізвище російською. Це абсолютно нормально для людини яка 10 років ходила в Україні в російську школу, а потім ще 5 років навчалася у ВНЗ російською мовою.
Це Вас точно не стосується.
це Ви себе на одній одній сторінці веб сайту називаєте і Володимир і Владімір. Тому я й написав, що визначтесь вже.
Тобто ти був Алексєєм,
Як це абсолютно нормально? Вже війна йшла.
Тобто тебе стосується як я хочу щоб мене звали, а мене не стосується? Політика подвійних стандартів. Тобто лицемірство.
Щоб мене не стосувалось як звуть тебе, тебе не має колихати як звуть мене. Ти це можеш зрозуміти? Мені насправді пофіг що там у тебе в лінкедіні. Але коли мене починає «лікувати» людина, котра 3 хвилини тому змінила ім’я, я починаю «лікувати» її у відповідь. Неприємно, коли тебе розглядають у мікроскоп? Починають копатися в соціальних мережах — не копайся сам.
Вибачаюсь що перескочив на Ти, взагалі я спілкуюсь на Ви, але тут всі тикають, тож я теж почав. Взагалі в мене немає питань до Вас, в своїх відповідях я хочу показати як це виглядає.
Мені, як і більшості тут, глибоко пофігу як Вас звати і хто Ви взагалі. Це Ви чомусь вирішили тут розвести срачь з цього приводу, мабуть для підняття відчуття важливості чи може для реклами.
Тобто це не Ви лазили на мій сайт дивилися що там написано писали тут коментарі? :) Як для «пофігу» забагато дій. Може то робили для відчуття важливості? :))))
Олексій, я даю відповідь той самій упоротості і абсурдності як пишуть мені. Але я тішусь з того що ми нарешті погодилися :)
encrypted-tbn0.gstatic.com/...zhA2Zk0IZKzas2BB_wqH91w&s
Все одно, головне щоб це співпало з тим що я написав.
Я наприклад завжди був Володимир, а не Владімір. Тому якщо хтось буде називати Владіміром то не дуже приємно. Але своє імʼя я б напевно не міняв через те що це співпало з мовою якою спілкуються на росіі.
Додав би що ви дуже чутливі до форуму, не треба сприймати всі ці тролінги так близько до серця.
Це просто гра на привернення уваги.
Вітаю, мене звати Володимир Тасініч.
Я практикую індивідуальну та групову психотерапію більш ніж 10 років.
А ще я закінчив московські курси у 2017ому році, і мені навіть не соромно... то чо ви мене тута булите? ахрана!
Українець у вроцлаві хоче бути рускім
Тепер я бачив усе
Людина під ніком взагалі може бути хоч співробітником ФСБ. Ще і акаунт свіженький.
ну от бач я хоч під прикриттям, а ти от genuine Vladimir
Нарешті ми всі знаєм хто є хто
навіть у спартака суботи і то було більше фантазії
Звісно. Ходиш тут, шукаєш людей, які злі на російськомовних українців, вербуєш, потім вони наводять шахеди.
Бачите, це не складно шукати ворогів. Яке маєш звання в ФСБ чи то ГУР?
ти тут заради любві до російськомовних українців?
це заради цього ти зібрав усіх і змушуєш усіх тут в носі колупатись? Можна було здогадатись в принципі
в тебе шиза, псіхолог
та який він психолог? він взагалі про людей не вміє і касир в супермаркеті більше про людей розуміє ніж це
російськомовний українець українською мовою захищає свою російську ідентичність з польщі на відомому форумі психологів — доу, при цьому вбрасуючи всякі тези — ну зовсім нічого незвичайного ;)
що тут ще додати я не знаю
Він тобі здається ображеним? Та він щасливий від привернутої уваги
хз для чого він тут, але явно не заради психології
він десь писав, що у нього є клієнти, які прийшли з доу
але я трішки прифігіваю, що це не трололо, а людина серйозно це все прише і до того ж психолог
ну це і є трололо, просто від безвиході, навіть шкода пацана
просто у вроцлаві з сайтом без польської версії сторінок, статтями з граматичними помилками і отзывами російською досить складно мабуть шукати клієнтів у яких є і злоті й вигорання одночасно з бажанням позбутися і того й іншого, і при цьому називати його тільки Владімір, бо до освоєння польської там очевидно руки не дойшли, а українською він в житті майже не говорив
тому освоївшись на новому місці, і посидівши пару років без злотих і поціновувачів харківських курсів психології серед жителів євросоюзу, наш герой бере єдино відому йому маркетингову стратегію «поганого піара не буває», лізе на єдино відоме місце в інтернеті яке він знає, задовбує всіх перекладом свого імені, і ганяє жарені теми.
Плюс ну 100 злотих або в гривнях по курсу, ну це що таке в общем і целом? Це значить що чел тут хоче клієнтів на онлайн сеанси
нуу, це fake it till you make it :) це треба бути непритомним чи гомосексуалістом щоб опинитись на сеансі такого дефіцитного спеціаліста.
Було б в мене вигорання і сто злотих, я б краще на сеанс до шльондри пішов
Просто в якийсь момент він забув чого сюди приліз, і чо тут тусується, почав бикувати, робити всім навколо гештальт без дозволу і став таким самим як був колись, тобто Владіміром :) все таки людям за 40 важко мінятись
Ех Владімір, такім подходом ти клієнтов только распугаєш. І зроби людський сайт, бо тим що є ти навіть джунів-формошльопів не вразиш
думаю він все таки форумом помилився, йому треба на якісь форуми типу порадниця, де одінокі дами шукають вирішення проблем, а не на доу всіх переконувати як його назвала мама
ну всьо, ти попав
зараз прийде, скаже, що твоя шльондра фігня метод, поставить тобі діагноз та зробить гештальт
добре, хоч він за це гроші не вимагає
ну еміграція — то часто непросто, а біженство ще і з родиною та малою дитиною — то в рази складніше.
Шльондри у Вроцлаві — мінімум по 300 ¯\_(ツ)_/¯
йой найбуде, в порівнянні з онліфанс це просто благодійність :)
А ви прям преобразилися, то так тихенька була, а тут така напирає, напирає. Як та акула — відчула присмак крові :)
я за суворе дотримання написання імен та реального фото з підтвердженням через дію на цьому поважному форумі ! не Італія якась
Вхід тільки через Резерв+
І ті хто у розшуку можуть писати коменти тільки по пʼятницям
З обліківки дружини
Та будь ласка, якщо реальне ім’я не буде світитися)))
Я Міша тільки тут на доу, взагалі я Мар’ян 😅
і як ти дійшов до такого життя? 🤔
а могло бути: «Я тут Маша, але взагалі-то Вадік»
Дійшла*
Тобі потрібен психолог ))))))))) Або скористайся народним засобом — ЗАБИЙ. Помагає 100%.
Тут купа народу із ніками, та якби і пофіг. Форум як Лондонский бар, де усі мають свої кликухи і в повсякденні коли зустрічають один одного на вулиці чи де інде, роблять вигляд, що не знайомі. Ну окрім там : Макса , Влади та інших офіційних лиць. Акаунти і т.д. — це бізнес компанії, иак само як в соціальних сітях, бо десь мають бути кандидати.
Мені якось пофік. Раніше сюди якісь неадеквати з рашки залітали, їх можна було по іменам відфільтрувати/забанити. Потім вони, я так розумію, забанили в себе dou.ua: баба з возу — кобилі легше. То ж залишились тільки наші неадеквати ))
Не знаю, що там з іменем, але людина, яка пише подібне і знаходиться при цьому у Вроцлаві, явно заслуговує на критику у свою адресу
Я не проти обговорювати все що завгодно. Але цій темі я хочу почути думки на своє питання.
Якщо тобі можна цькувати інших за відсутність бажання воювати, то чому іншим не можна цькувати тебе за імʼя?
Ви побачили одне реченні і побігли писати комент. Почитайте контекст. Я це написав людям, котрі видають себе за суперпатріотів. Саме їх я питаю чому вони не в ЗСУ. І потім написав, що раніше патріоти воювали з ворогом, а зараз ховаються від ТЦК і сидять під ніками.
А якщо Ви ще почитаєте мої пости (особливо там де багато «лайків», то будете мати більше розуміння, як я ставлюсь до того що одні змушують воювати інших.
Тож в своєму коменті Ви, не розібравшись, почали робити висновки, написавши не дуже приємний комент.
Угу, у Вроцлаві він мав бути Waldemar. Або ж Waldziemar.
Właśnie, Włodzimierz. Jak Włodzimierz Lenin.
Згоден, пізніше сам згадав про цю форму.
Вона значуща тим, що фінальне -e- зберіглось (воно і є нащадком того, що було спочатку: Володимѣръ, а не Володимиръ; сучасне -и- там це пізніша гіперкорекція).
Хм, але зараз цікаво: тобто у них спочатку [vɔ-]? (Враховуючи, що [u̯] з ł після [v] просто поглинається цим [v].)
Хм, а в польскій вікіпедії Зеленський — Wołodymyr. Що, скорочення «Вова» — це через польську?
Ти чув, як вони Лодзь вимовляють? Власне «Ł»
Я саме про те. [ˌvɔwɔˈʥimʲeʐ]
І Лодзь [wuʨ] ще можна зрозуміти. Складніше, коли звук втрачається, а ти цього не чекаєш. Włoski «італійський» стає [ˈvɔskʲi], tłusty «товстий» — [ˈtustɨ]...
А ще таке слово де [v] і [w] розділені одною голосною треба привчитись вимовляти, україноязична щелепа;) не тої форми...
Ні. Навіть в припадку редукції ł є різниця у вимові włoski й *woski ([ˈvɔskʲi]), tłusty й *tusty ([ˈtustɨ]).
Не у всіх. Може, регіонально. Коли ми не могли відрізнити włoski, бо [w] тут зникло у співрозмовника аж зовсім, тільки підказка «italijski» допомогла. Це було в Лебі (Łeba) — не знаю, наскільки це вплинуло. Іще були випадки, але не настільки памʼятаю деталі.
Це вже на кшталт сперечання як читати японський склад し — ші чи сі, при тому, що нормативна вимова [ɕi], а регіональна вимова може бути й [ʃi]. Власне, так й тут: нормативна вимова [ˈvwɔsʲci], a регіонально може бути й [ˈvɔsʲci], й [ˈvlɔski].
Так я і казав спочатку, що буває, що втрачають. Чого ви вирішили, що я про норму, і причепились до цього — не знаю, самі розбирайтесь.
От тут я вимагатиму уточнення, чи справді такі варіанти є, чи ви знаки плутаєте. [l] це «середнє» l, і тут воно, мені здається, неможливо: буде [ɫ], наше тверде.
[c] недостатньо чітко визначений знак, у одному з варіантів він є фактично наше «ть»; ви дійсно його десь чули в такому слові, і це ширше ніж на два далеких села? Чи це описка? Якщо ні, краще позначати [kʲ].
Тепер вже ви причепились :) Тим не менш, відповім.
Чув цей варіант від стоматолога з Ряшева. Можете списати на ефект зіпсованого телефону.
В питанні нормативності довіряю Вікисловнику. Він дає саме такий варіант запису IPA.
Є дещо:)
Як будь-яке вікі, воно може містити повну маячню.
У даному випадку проблема саме в недовизначености знака, як для словʼян.
Але навіть там сусідній варіант [vu̯osʹḱi], з явним мʼяким [k]. А в звуковому варіанті досить чітке [ɫ], ха-ха.
Мабуть, він був українець, а не поляк?
Може. Але, здається, не тут.
Там не «сусідний варіант», а інша система фонетичного запису. Що ж стосується запису IPA [c], то контрінтуїтивно вона означає саме м’яке ’к’. З цієї статті: W polskich transkrypcjach miękki odpowiednik spółgłoski /k/ jest często oznaczany, dla łatwiejszego odróżnienia, symbolem ⟨c⟩, jednak nie jest on podniebienny, a prewelarny, dlatego w wąskiej transkrypcji dokładniejszym zapisem jest ⟨k̟⟩ lub ⟨kʲ⟩.
Ні, він поляк, який переїхав з Кракова до Ряшева бо, за його словами, там більше можливостей для його практики. Народився в Кракові, середню освіту отримав там же, закінчив Інститут стоматології Ягелонського університету в Кракові.
А якщо сходити на англійську статтю для цього знаку, то бачимо, що
1) для чеської, словацької «palatal or alveolo-palatal» варіант відповідає мʼякому t,
2) для білоруської, польської, російської, української, навіть для англійської post-palatal варіант відповідає мʼякому k,
3) те, що наводиться там як приклад звуку, для нас чується як [tʲ], а не [kʲ].
Різниця між palatal і post-palatal очевидна (якщо так можна сказати про почуття дотику, «осязание»), що у першому язик торкається передньої і середньої частини ньоба, а у другому — задньої.
Тому я і кажу, що знак непридатний для пояснення без допоміжних деталей, і краще писати саме як [tʲ] або [kʲ], ці позначення більш точні.
Не розумію навіщо продовжувати чіплятися, коли ситуація визначена? :)
Ми прочитали, що
й на цьому можемо крапку й поставити. Не можу погодитися з тим,
бо коли з контексту очевидно, що йдеться саме про польську мову, то таким саме чином очевидно й те, як ця позначка IPA читається для польської мови. Здається, ми сперечаємось тут за «аз», бо маємо спільне розуміння як саме читається останній склад в слові włoski, а не можемо домовитись яким значком його позначати: чи [ci], чи [k̟i].
Вона як раз не визначена — точніше, попередня визначена, але зʼявилась нова:
Не очевидно. Як раз IPA для того і був вигаданий, щоб якомога менше було ситуацій типа «а тут треба розуміти, що пишемо X і маємо Z в умі», щоб хоча б з точністю до фонем було визначено, що саме звучало або треба вимовити.
Ну ось мені не до вподоби, що десь замість нормальних всім зрозумілих позначень починають казати «а для польської ось так». Якщо б для всіх словʼянських, я б ще зрозумів, є така традиція, і то дуже обмежена... Що, так складно написати [kʲ]?
Тим більше, що стаття про IPA каже, що знак [c] використовують іноді і для відповідної аффрикати. Це вже потрійний бардак.
Я розумію, що ту транскрипцію писали не ви. Але не бачу, для чого вам її захищати.
Ну, якщо більш ідей нема, можно на цьому зупинитись.
Я розумію це занепокоєння, але реальність така, що в польських працях з фонетики переважно вживається [c]. Часами простіше скопіпастити нормативну транскрипцію (джерело для транскрипції IPA слова włoski є у статті), ніж, маючи неоднозначність запису [c] на увазі, зробити перерахунок цього запису. Таким чином, щодо [kʲ] — в наукових працях польські вчені пишуть [c], так вчать писати на полоністичних факультетах університетів, от решта й повторює за ними.
ШІ ім’я «Вова» польською вимовою в IPA записав
/wɔ.va/чи/vɔ.va/як найбільш ймовірні (might pronounce it roughly as), чи так точно вимовляли би то мабуть відомо у кого польська рідна.Чи то ШІ грубо неправий, чи то ви не те спитали. Я мав на увазі, що [ˌvɔwɔˈʥimʲeʐ] для нас буде починатись з «вово-»...
так, то було не по Woło, по Вова
Звучить як проблема старших класів. Посилайте їх в далеку подорож.
Зробіть реєстрацію через legal name, як в загранпаспорті, і всі проблеми закінчаться.
Добрий день!
На DOU немає якоїсь специфічної політики щодо імен. Бажано, звісно, щоб в імені не було лайки :) А так — тут є користувачі з дуже різними іменами, справжніми чи вигаданими.
Давайте для протоколу. Вимог перекладати ім’я немає і на ресурсі є змога приймати участь на рівних як Маріям так і Машам? А хто цькує за імена ті редиски? :)
:P
А говорити треба не " крінж " а жах і т. д. )))))
Ну сказали ж без лайки
Владімір... владіміровіч... птнпнх
То ти по паспорту теж владімір? Чи що ти конкретно маєш на увазі під «перекладати», Владімір?