Google відповів на питання про верифікацію Android застосунків

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Q: Що станеться якщо я не верифікуюсь?
A: Якщо ви не верифікуєтесь до поставленого дедлайну (Вересень 2026), то ваші застосунки не можна буде встановити з сертифікованих Android девайсів.

Q: Я просто студент, або роблю Android застосунки для себе. Що таке «Limited Distribution»?
A: Ми розуміємо, що не кожен є професійним розробником. І тому аккаунт типу «Limited Distribution» є для вас. Він є безкоштовним і буде мати простий процес реєстрації, але будуть обмеження на кількість верифікованих застосунків і скачувань.

Q: Чи зможу я встановити застосунок через Android Debug Bridge (ADB) без реєстрації?
А: Так. Ми розуміємо, що розробники мають якось тестувати свої застосунки і тому ви можете без проблем встановлювати аппки через ADB.

💬 Можливо буде лазівка через ADB

Q: Чи треба буде верифікуватись enterprise аппкам?

А: Якщо ваш застосунок використовується тільки всередині вашої організації, то вам не потрібно верифікуватись, але ми всеодно рекомендуємо це зробити.

Q: Чому я маю платити 25$ за Android Developer Console аккаунт?
A: Плата в розмірі 25$ береться за аккаунт типу «Full Distribution» і вона покриває адміністративні витрати та інвестиції в захист екосистеми.

💬 Google просто хоче зібрати гроші.

🔗 Більше — в Телеграм каналі IT & Android

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
про верифікацію Android застосунків

застосунків чи девелоперів?

Застосунків. Тепер всіх застосунки які публікуються поза Google Play повинні бути верифіковані.
Ось тут трішки більше інформації
t.me/hifeful_it/93

Підписатись на коментарі