Наскільки важливо те, чим ви займаєтеся? 🤔

Навіяно фразою:
«Якщо вам здається, що ви займаєтеся х*рнею... згадайте, що в світі існує така річ, як хобіхорсинг...» 🙂

m.youtube.com/watch?v=vEhPNS_aG-U

m.youtube.com/watch?v=O8nZkXfng4A

youtu.be/rV_e3OCODXY?t=63

............................

Тут можна сказати: «Яка різниця що робити, аби гроші...»

Ну то як — скакали б так за гроші? 🙂

Ні, це якась фігня?

Ну а, приміром, загальновизнаний футбол чимось принципово відрізняється? 🤔

А ваша робота? 🙂

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Лазерна хірургія ока. Вже тисячі прооперованих пацієнтів з фічею планування корекції, подібної до SMILE (в нас CLEAR), а зараз виводимо в реліз компонент для операції з видалення катаракти (там пʼять можливих підоперацій, в CLEAR дві), а в першому кварталі наступного року буде і LASIK, а там ще цікавіше, бо інтеграція вже двома нашими лазерами (один новий), «ріжучим» фемтосекундним і твердотільним абляційним...
В планах іще, скажімо, операція CAIRS з пересадки фрагментів донорської рогівки для хворих кератоконусом і багато різних моделювань...

Сама по собі технічна сторона без цікавого домену мені вже давно нецікава, перегораю до того досить швидко, а ця сфера тримає четвертий рік, і на місцевий ринок праці виходити не тягне, бо що, знову пиляти якісь фінтек-мікросервіси?

Я в 2022 в Новому зорі зробив собі корекцію з «фемто ласік». Там же від лікарів дізнався, що вперше апарат для «ласік» в Україні з’явився в Запоріжжі, в 2016. Потім я переїхав до Іспанії і виявилось, що «ласік» — це древня технологія, яку використовували з 1996 і десь по початок десятих, і в більшості західноєвропейських клінік уже давно від цього відмовились.

Ну це неправда, м’яко кажучи, то вам щось не те сказали, або ви щось не те зрозуміли.
Є згрубша концептуально чотири варіанти корекції короткозорості і астигматизму кератоектомією (видалення частини тканини рогівки для зміни оптичних характеристик):
1. Абляція просто з поверхні, стандартно ексимер-лазером, т.з. PRK — здавалося б, найбільш дубова метода, але й вона має свої плюси і рекомендована, приміром, професійним боксерам.
2. Абляція з-під епітелію і шару Бовмана (а то найміцніший шар), т.з. LASEK — наша українська експертка-хірург ( kctg.com.ua/...​ryak-nataliya-vitaliyevna ) взагалі за нього найбільше топить, але він клінічно складний і болючий, тому мало поширений, на нього йдуть переважно лише знаючі люди.
3. Абляція з-під клапотя, що відділив частину строми рогівки, вона ж LASIK — це досі найпоширеніша рефракційна операція, відносно проста і доступна у виконанні, я сам її успішно проводив, хоч і на свинячих очах. ФемтоЛасік це коли клапоть відділяється фемтосекундним лазером типу нашого Ziemer Femto LDV, але колись були навіть механічні девайси-кератоми, як-от теж наш Amadeus.
4. Наймодніша операція — SMILE/CLEAR і так далі, а по суті екстракція лентикули — фемтосекундний лазер відділяє в товщі строми рогівки рівно ту частину тканини, яку треба прибрати і додає операційні канали для її прибирання вручну... Взагалі круто, менше пошкодження епітелію, але є певні нюанси і обмеження, зокрема, відновлення зору не миттєве, як у ласіку, а трохи довше і ще деякі моменти...

Отже, за всіх нюансів у технології, кожен з чотирьох має своє застосування, і тут ще варто розділяти риночок і об’єктивну медичну необхідність.

Вообще бесполезные подделки выходят

З одного боку — все фігня.

З іншого... В ретроспективі може виявитись, що і ви і ваша робота, принаймні її частина, мали сенс.

Твоя щоденна нікому не потрібна рутина, може стати однією із цеглинок, на яких стоятимуть гіганти майбутнього.

А, як писав Ньютон, всі ми стоїмо на плечах гігантів.

Твоя щоденна нікому не потрібна рутина, може стати однією із цеглинок, на яких стоятимуть гіганти майбутнього.

але таке трапляється рідко )

четвертий рік війни... 24 канал на своєму сайті посеред білого дня рекламує горілку...

res.cloudinary.com/...​/okfw6vpfugrsx0h1umis.jpg

res.cloudinary.com/...​/qic4mg7ysj2jcnfnpt72.jpg

тут всі займаються хєрнею, але що людина вміє дуже добре, так це вигадувати сенси для хєрні. і не просто вигадувати, але й вірити у вигадане, нав’язувати це іншим, страждати і підпррядковувати усе своє життя фантазіям про сенс. дехто навіть не проти вбивати тих, хто незгоден, що те, що він робить хєрня якась. отже масштаб цієї казочки не хухри-мухри

Думаю треба окремо оцінити те, чим займаюся я персонально, і чим займається вся команда проєкту. Бо якщо оцінювати з точки зору всіх людей на проєкті — то ми займаємося дуже важливою справою, без нас приблизно 5-10 мільйонів людей в одній з країн Західної Європи будуть дуже сильно обмежені у задоволенні однієї з базових потреб сучасної людини.

З іншої сторони, самокритично оцінюючи свої навички, я розумію, що хоча й також дотичний до важливої справи/проєкту, але якщо зі мною раптом щось станеться (звільнення, смерть, тощо) — то замінити мене буде не так вже й складно. Тобто я сам, як окрема людська одиниця — далеко не настільки важливий, як весь проєкт вцілому.

Але в принципі, те що я працюю на цьому проєкті останні 4 роки і поки не планую нічого змінювати — багато що каже і про проєкт, і про команду, і про зп, і про моє бачення сенсу/важливості в усьому цьому.

Не можу сказати, чим займаюсь, але результати можна побачити в звітах ГШ :-D

Я обслуговую healthcare-бізнес, пігулки та мазі потрібні, тож, вважаю роботу важливою.

А те, що за неї непогано платять — теж приємно. І важливо ;)

За 10к в місяць можна і поскакати. А якщо це ще критичне підприємство з бронью, то взагалі лафа.

Людина живе в суспільстві і завжди перебуває у стосунках зі своїм оточенням. Якщо вона вміє слухати, відчувати близьких і діяти тактовно, то друзі й рідні відповідають їй взаємністю. Совість у серці підказує їй правильний шлях і стає невидимим зв’язком із Богом.

Кожен мусить слухати свій внутрішній голос, поєднувати власні бажання з порадами старших і мудріших, адже саме так народжується гармонія. На відміну від робота, який виконує правила, але не відчуває, людина здатна співпереживати. Вона відрізняється від тварини тим, що має розум і може свідомо ставити цілі та йти до них. А від демона — тим, що приймає біль ближнього як власний.

Таким чином, справжня людина — це не лише розум і сила, а перш за все серце, яке здатне любити, співчувати й бути провідником Божої волі.

всі бажання справжньої людини справджуються і вона не докладає надзусиль задля досягнення своїх цілей, життя складається в неї позитивно випадково.

Те, чим я займаюсь, я вважаю важливим. Перше — це робота в DocHQ над функціоналом, де пацієнти можуть консультуватися онлайн із фізіотерапевтом, який призначає план вправ. Пацієнт виконує вправи на камеру, а AI показує, чи правильно він їх виконує. І пацієнт, і фізіотерапевт можуть бачити прогрес у виконанні вправ.

А другий проєкт — це ReadyToTouch, мета якого — спростити пошук роботи для Golang та Rust розробників.

Третє — це те, що кожні пів року я залучаю спільноту до проходження міжнародних опитувань, щоб підвищувати впізнаваність України на міжнародній арені.

чи правильно він їх виконує. І пацієнт, і фізіотерапевт можуть бачити прогрес у виконанні вправ.

пригадалося... часи ковіду )
m.youtube.com/watch?v=DoKqU98x_U4

Що означає «важливо»? Життя немає сенсу, тому все неважливо.
Особливо я живу щоб максимізувати інтеграл від функції щастя в межах життя.
Все що цьому сприяє, все важливо.

Сотні мільйонів людей з вами не згодні (що життя немає сенсу) 😉

Але щодо згоди вони дійти не можуть. Це означає, що цей сенс субʼєктивний, простіше кажучи, їм подобається так жити. Такий свій особистий сенс я привів. А казав про обʼєктивний.

Ну ви ж розумієте, що те, що вони не можуть дійти згоди, не доводить, що об’єктивного сенсу не існує. Але так, сенс в пробікрку не запхаєш та не поміряєш. Це все ускладнює )

Є дуже велика різниця між він існує але ми не знаємо та він не існує? Це те, що кожен обирає сам, і тут велике питання до слова «обирає».

або інтеграл і dt, або дельта і Сігма

А шо таке щастя? Воно ж завжди існує в порівнянні з нещастям? Якщо не існувало б ніяких нещасть в цьому світі, то і поняття щастя не мало б сенсу. Тобто завжди може бути гірше(і гарантовано буде, тому що фінальний результат життя це смерть), тому треба насолоджуватись моментом — це і є щастя.

Для мене збудження відповідних рецепторів у мозку.

Будете собі чіп в мозок вставляти, коли з’являться відповідні моделі?

Це не оптимально, бо толерантність. Так навіть чіп не треба, є героїн. Але такий підхід швидко приводить в ситуацію, коли ніщо в житті більше не збуджує рецептори, навіть нова доза. В результаті інтеграл провалюється в негативні значення. Тому так, якщо буде відомо що лишилися дні, то так. Простіше кажучи, локально оптимальна поведінка на завжди є глобально оптимальною.

Підписатись на коментарі