VS 2022 C# .net9 проблема з Go to Definition
Бажаю здоров’я.
Зіткнувся давно з такою проблемою. При виділенні інтерфейсу (наприклад IEnumerable) і натисканні клавіші F12 (Go to definition) перекидає не туди куди потрібно:

Хоча коли змінюю TargetFramework на net8.0 працює все нормально:

При зміні на net9.0 знову все ламається, правда буває з першого разу працює норм, поки не перезайти в різні інтерфейси. В неті знайшов дуже мало інформації, що це дуже давня проблема .net9 і її наче вже пофіксили. Там наче не правильний токен адреси вертає. Але я вже оновив/перевстановив все що тільки міг. VS2026 з .net10 і новим C# поки ще не встановлюю, почекаю повноцінного релізу десь в листопаді чи зимою, поки наче все в беті. Коротше трішки попарився та й забив, не працює — то й не працює.
Сьогодні чисто випадково в налаштуваннях натрапив на вкладку Go To Definition (взагалі шукав налаштування зміни фону вікон інструментів/налаштувань зі світлої на темну, бо теми чомусь не змінюють колір вікон) і в голові голос сказав тут твоє рішення старої проблеми (не звертайте уваги я в бойових неодноразово контужений і поранений, сам з собою бува говорю).

Пункт Enable navigation to Source Link and Embedded source за замовчуванням увімкнутий, але коли я з нього зняв галочку, то проблема зникла в .net9 і все працює тепер так як має.

Питання до знавців. Чи у вас так само? Чи я знайшов правильне рішення? І взагалі, за що конкретно відповідає Enable navigation to Source Link and Embedded source і чи вона критично потрібна?
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів