Який додаток ви використовуєте для відносної безпеки пересування?

Питання особистої безпеки стає ще більш актуальним. Затримання часто відбуваються раптово, і не завжди є можливість швидко повідомити рідних чи друзів, де ви перебуваєте і що з вами сталося. У багатьох вже виникали ситуації, коли на вулиці затримували, не даючи часу навіть сказати кілька слів рідним або бодай відправити повідомлення

Які додатки, сервіси чи способи ви використовуєте для підвищення власної безпеки та щоб ваші близькі могли оперативно дізнатись про вашу локацію чи можливі проблеми?

Ось приклади потрібних можливостей:

• Постійна або періодична трансляція своєї геопозиції для обраних близьких
  • Можливість швидко активувати тривожну кнопку SOS, яка надсилає сигнал тривоги та місце розташування
  • Автоматичне ввімкнення мікрофона для запису звуку у небезпечній ситуації
  • Функція чекингу, заява про свою безпеку через встановлені інтервали часу, наприклад, кожні 15-30 хвилин, якщо не відмітився, надсилається тривожний сигнал
  • Повідомлення для контактів, якщо ви не виходите на зв’язок, перестали рухатися, або сильно відхилилися від призначеного маршруту

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Великий сенсей Кожаєв, на курсах самооборони для програмістів, вчив що ніж це не додаток, а продовження руки досвідченого бійця!

Були ж часи ... Цікаво як він зараз.

Ну і що далі...
Ще так рік, два бігати ???
99% що піймають і п**ц.

За 3 роки булив варіки як вижити —
З,***тися.
Порішать безпечне місце на тиловій посаді.

Постійно не відбігаєш, наздоженуть і ніяки додатки не допоможуть.

Завжди є СЗЧ, хто воювати не хоче — той не буде.

Та воно то ще є, але з кожнем днем все складніше.
Писали (хз чи правда) вже сцяти, на бзвп, з конвоїром котрий з автоматом тільки відпускать.

Порішать безпечне місце на тиловій посаді.

Ну порішаєш ти. 20к в місяць жити не кожен дозволити може якщо є сім я. Та і тилова посада не гарантує не відправку на фронт. Та і є багато інших приколів що на фронті у деяких випадках може виявитись значно легше жити
Небезпека для життя у моїй бульбашці спілкування далеко не перший фактор що утримує.

Так треба рішать таку посаду, щоб ніяких там нафронтів.
А щодо грошей то так, будєш в мінусі.
За тепле місце ти будєш платити, а не тобі.

І на скільки вистачить середньому айтішнику платити за посаду, не працюючи кормити сімʼю? Тому і краще чим довше тут тим менше там

Далі буде видно. Або ішак, або падішах. В любому випадку, краще рік-два пожити, ніж не пожити.

В ТЦК спокійно дають користуватися смартфонами.

Telegram із тією самою групою. Цього достатньо. Вдома з ноута є відстежування мого телефону все штатне от apple
А так вивчаю повадки місцевих. Маршрути. Підбираю оптимально безпечний час і маршрут Вчасно плачу штрафи Якщо не бикувати і телефон залишають тобі. Народ навіть з буса у ту саму групу пише тип «прикол, їду в бусі»

пригадалося... знайомий схвильовано розповідає:

— Вчора тікали... йдемо... раптом бусік... нас почали туди запихати... ми тікати...
— ??? шо — просто так — схопили, і одразу в бусік?
— Даааа!!!
— Чи документи спочатку спитали?
— Ну да... спитали документи...
— В тебе були з собою документи?
— Нє...
— Ну і шо далі було?
— Він мене схопив за руку!... тягне в бусік! ... а там вже штук 15 таких як я!... ще й наручники... хотів одіть..
— Хотів одіть на тебе наручники???
— Даа... та я його на**й послав!
— Може спочатку послав... а потім тобі почали вдягати наручники, і тягти в бусік?
— Ну... спочатку послав...
— Слухай... ну блін... зараз військовий час... ти без документів... і весь такий... небритий... посилаєш людину у військовій формі... при виконанні...
і що їм було робити — нагородити тебе, чи шо?
— Ну даа..

Повністю згоден, що поводитися треба спокійно. Але все одно далеко не завжди все проходить за законом, особливо в маленьких містах, де просто нікому розголосити або люди не хочуть привертати до себе увагу. Ось тому і думаю про такі додатки, щоб хоча б близькі знали, якщо щось сталося

У мене теж повно історій, від людей, які проживають або проживали близько до лінії фронту, там взагалі ніхто нічого не питає, просто приїжджає бусік і влаштовує полювання як на тварин, і це не обов’язково можуть бути представники тцк, з якими можна хоча б поговорити

ну тобто людину схопили за руки, за ноги — кинули в бусік...
через три дні — вже на передовій...
там швидко вбили — і от держава вже винна 15 мільйонів...

уся оборудка зайняла 3 дні
де тут смисл?

Ваш коментар звучить так, ніби саме подібні випадки стали чимось буденним і прийнятним фоном. Але саме через таку байдужість і виникають ті зловживання, поки їх ігнорують або знецінюють, мовляв, це просто побічні втрати

Тут питання, щоб рідні не залишались у повній невідомості, не чекали роками, не мучили себе ілюзіями, що хтось зник просто так. Для сім’ї найболючіше не мати ніякої інформації, не мати навіть змоги попрощатись чи зрозуміти, що відбулося

Так, технології не врятують від усіх бід, але принаймні дозволяють зменшити цю глибоку невизначеність для близьких. А без уваги й небайдужості з боку суспільства завтра таке може статися з будь-ким із нас

Це важливо і для тих, хто опинився у такій ситуації. Людина матиме надію, що про неї знають, її шукають і не дадуть зникнути безвісти. Це дає мотивацію триматися, боротися за життя і не йти на необдумані кроки чи виконання чужих наказів тільки тому, що здається нікому до тебе більше немає діла

Вибачте, якщо це звучить різко, але просто інакше не доходить. Нам треба навчитися бачити в кожній такій історії не одну з багатьох, а живу людину та її сім’ю, яка щодня страждає від втрати й невідомості

виникають ті зловживання

навряд там зловживання... скоріше викручуються, як можуть

. Для сім’ї найболючіше не мати ніякої інформації,

не згоден
не мати інформації — це не найболючіше

ну блін... зараз військовий час... ти без документів...

Вот же гад то какой. Решил на улице без ветеринарной книжки ходить, с ВЛК и с приписным на мясокомбинат, на который он отправится по первому пушу в апку или письму на адрес обитания, когда доход от его дойки для колхоза станет меньше, чем ценность его мясца.

не зрозумів цієї глибокої колгоспної метафори

пригадав ще одну розповідь... того самого типа...

(три роки тому... окупація.. кілометр до лінії фронту)
— Іду... а ночь вже ... темно зовсім... часов десять вечера... з точки додому йду... чекушка самогону в рукаві...
Раптом двоє... рускіх... и автомат мені в грудь...
— Стой! куда идешь? что несешь?!
— Та я... чекушка самогону в мене...та ты автомат убери... он же стрельнуть может...
— Давай показывай что несешь!
Чекушку забрали... жалко так.... но отпустили...

Багато хто намагається носити військову форму і мозг іноді підглючує коли бачить шеврони якогось давно розформованого підрозділу внутрішніх військ (!) МВС на елементах форми дпсу. Хоча може для тцк і канає.

Хоча може для тцк і канає.
Не

Там не усі ідіоти. Скоро таких хитрожопих зупиняти будуть у першу чергу. тимпаче військові зараз стараються не виділятись

Підписатись на коментарі