📚 7 книг для продактів і менеджерів: про зміни, мислення, підходи та психопатів в командах

💡 Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Приєднуйтесь до Product спільноти!

Як продакт-менеджерка, я постійно шукаю книжки, які допомагають краще розуміти людей, процеси і собі в цьому хаосі змін .

Це добірка, яка допоможе вам керувати не лише продуктом — а й контекстом, культурою, фокусом та поведінкою.

🌊 Наш айсберг тане! / Our Iceberg Is Melting — John Kotter

Проста і водночас глибока історія про управління змінами.

Про те, як трансформації починаються не з плану, а з людей, які наважуються діяти попри страх. Ця книга — казка, і навіть якщо ви не любите читати, ви дуже швидко її прочитаєте.

🧠 Mindset. Змініть спосіб мислення і розкрийте свій потенціал — Керол Двек

Книга, яка вчитиме мислити як лідер із зростаючим мисленням.

Нагадує, що помилки — це не кінець, а частина шляху.

🌍 Культурна карта / The Culture Map — Ерін Меєр

Як зрозуміти колег з інших країн (і не лише). Ця книга про те, чому «ні» у Франції — не завжди «ні», а прямота у комунікації — не грубість.

⚡️ Tiny Habits. Крихітні звички, які змінюють життя — Браян Джефрі Фоґґ

Формувати нові звички не боляче, якщо робити це крихітними кроками.

Фоґґ показує, як змінювати поведінку системно — без насильства над собою. Дисципліна приведе тебе туди, куди мотивація не зможе.

🧩 Невидимий вплив — Йона Берґер

Про те, як на нас впливають інші — навіть коли ми цього не помічаємо. І як використовувати соціальні тригери у продакт-роботі та комунікації.

🎯 Зосереджена робота. Правила концентрації в шаленому світі — Кел Ньюпорт

Мій улюблений антидот до інформаційного шуму.

Навчає створювати глибоку роботу — ту, де народжуються проривні ідеї. Я практикую deep work і це гарно вплинуло на мою роботу.

😈 В овечій шкурі. Маніпулятор. Виявити та здолати — Джордж Саймон

Книга про злоякісні нарциси і психопати, які можуть статися в будь-якій команді.

Навчає розпізнавати приховану агресію, політичні ігри та маніпуляції — і залишатись у ресурсі, не граючи за чужими правилами.

Кожна з цих книг — маленький інструмент саморефлексії: як ми мислимо, взаємодіємо, приймаємо рішення, змінюємось. А з цього, власне, і складається лідерство.

А яку книжку ви перечитуєте, коли здається, що все горить?

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мені сподобалась книжка Sweating Bullets: Notes about Inventing PowerPoint. Прочитав поки що половину, але вона здається досить прикольною і надихаючою, незважаючи на те, що описує давні події.

Навчає розпізнавати поховану агресію, політичні ігри та маніпуляції — і залишатись у ресурсі,

Поховану, чи приховану?
Де-де залишатись?
Шановна редакціє!

А яку книжку ви перечитуєте, коли здається, що все горить?

Can’t Hurt Me by David Goggins

Підписатись на коментарі