Хочеш швидше підвищення? Зроби карту навичок і чіткий PDP

💡 Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Приєднуйтесь до Product спільноти!

Після посту про розвиток і PDP мені написало стільки продактів, проджектів і свічерів, що я просто вау!

Всі хочуть рости, не стояти на місці, рухатися до свого Senior-рівня. І це найкраще, що може бути. Бо розвиток -це не випадковість, це система 💪

Тому я вирішила зробити подарунок 🎁

Дарую свій PDP-шаблон — план, з яким ви точно не з’їдете з траєкторії.

1. Тут краще розмістити своє фото, це візуал ціль, наприклад в офісі мрії, тут допоможе АІ
  2. Назва курів за весь період в цілому, за рік
  3. Дашборди, який можно заміряти швидкість та рівень до якого ви тягнетесь.

1. Тут я розділила на квартали, а квартали на місяці. Поступово можно дійти до цілі.
  2. Це місяці і назва книг, курсів що ви можете запланувати в місяць
  3. Важлива рефлекція — це критерій успіху, що я реально встиг, що я хотів достягнути. Пройде рік почитайте , ви будете собою пишатись

Цей план допоможе побачити, де ви зараз і як перейти на наступний рівень. Ви не просто хочете стати кращими ви реально шукаєте, як саме це зробити . І я бачу, що ми всі зараз у схожому місці — хочемо зрозуміти, де ми зараз і куди рухатись далі.

А ось мій PDP-шаблон — персональний план розвитку, який допоможе:

1. побачити сильні сторони
  2. визначити зони зростання
  3. скласти реальний маршрут до наступного грейду

PDP plan: посилання
Мій особистий план, надаю як приклад: посилання

🌟 Також нещодавно дізналася про сервіс 58skills.com — який допомагає створити карту навичок та зібрати план розвитку. Я ще не користувалася ним сама, але це — крута альтернатива, якщо хочеш автоматизувати перші кроки.

PDP Plan розвитку

Тепер, коли ти маєш базову карту навичок, наступний крок — зрозуміти, що саме варто вчити. Тут допоможуть:

Тести та самооцінка — визначи сильні та слабкі сторони.

Опитування серед колег та близьких — дізнаєшся, які навички вони вважають ключовими для твоєї роботи.

Зворотній зв’язок від лідерів — вони підкажуть, на чому краще зосередитись і чому це напрямок розвитку буде найефективнішим.

Так ти отримуєш чітке розуміння, куди рухатись, і чому саме цей шлях допоможе рости.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо не секрет, звідки з’явилася ідея та потреба скористатися таким підходом?

дякую вам за запитання! це не секрет 😊))
Я просто помітила, що розвиток часто відбувається хаотично, ми вчимо багато всього, але без системи важко побачити прогрес і зв’язок між навичками та ціллю, в якийсь момент я зловила собі на думці: «Я стільки вчу, але куди це мене веде?»
Тому я вирішила створити власну структуру — PDP із картою навичок, щоб побачити, де я зараз і як перейти на наступний рівень, для мене це як гра, де є прогрес бар, та медалки)
А потім зрозуміла, що це потрібно не лише мені ❤️

Підписатись на коментарі