Інформаційна кібергігієна 🧑‍💻

У сучасному світі, де все переходить в онлайн, знання з кібергігієни стають не просто другорядними — це вже необхідність для кожного співробітника вашої організації та і особиста кожної людини.

Кожна людина повинна хоча б поверхово розуміти, які загрози можуть чекати її в цифровому середовищі, щоб захистити себе, а також бізнес, у якому вона працює. Адже з розвитком цифровізації, разом із системами захисту, що охороняють бізнес, зростають і загрози, які використовують шахраї та злочинці.

Оскільки сучасні системи захисту обійти дуже складно, злочинці націлюються на найслабшу ланку, а саме — людський фактор. Саме на людину спрямовані основні атаки, що базуються на методах соціальної інженерії (фішинг, вішинг, смішинг, байтинг тощо). Назви можуть виглядати смішними, але не їхні наслідки. 🥲

Тому навчання співробітників кібергігієні є надзвичайно важливим, адже ці знання можуть стати додатковим захистом вашої організації та убезпечити її від фінансових і репутаційних втрат.

Бажаю всім спокійного та продуктивного дня!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не лише навчання, але й тренування. Іноді на службовий емейл приходять дивні листи, які треба позначати як fishing. Якщо відкрив атачмент чи натиснув на посилання, система тебе інформує, що ти ло... схибив і що це було лише тренування. Якщо відправив листа за призначенням, отримуєш поздоровлення. А ще веселіше буває, коли сек’юріті надсилає загальну статистику, і ти бачиш, який відсоток твоїх колег все ж натиснули на посилання :)

що базуються на методах соціальної інженерії (фішинг, вішинг, смішинг, байтинг тощо

Наведіть їх англійською, будь ласка.

Ти як Кандауров.

Ти як Кандауров.

Ти так кажеш, наче це щось погане:)

Ніт, звичайно, я ж гордістю це підкреслив — хіба не помітно?

:))

У мене регулярно приходять такі email-и — десь раз на кілька тижнів. Не про виграш iPhone 17 Pro, а про підвищення, «робітника місяця», або що домен скоро завершиться. Але якби стилізували під зміну статусу в JIRA, то я міг би й випадково клікнути.

тут більше тест на вашу увагу, то масові розсилки вони не дуже якісні. А ось персоналізований фішинг вже важче замітити.

Підписатись на коментарі