Будучи студентом маю за мету виїхати за кордон для повноцінного розвитку на період війни. Але питання куди саме?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Добрий день. Мене звати Едуард. Я студент КНУ м. Кривий Ріг і маю за мету виїхати за кордон для повноцінного розвитку, бо тут навчання просто немає.

На примітку взяв такі країни, як Норвегія, Данія, Шотландія. Збираюся виїхати на кінець весни 2026 року. Але бентежить питання чи зможу перебувати там, в саме яка сума грошей потрібна для перебування від 1 місяців до двох поки не знайду роботу по типу «принеси, допоможи, дай».
Бюджет орієнтовно ~1500$. Мені кажуть що з таким бюджетом нема сенсу кудись їхати.

Ті хто був або знаходиться за кордоном порекомендуйте що розглядати для переїзду, яка сума потрібна приблизна, як швидко вдасться знайти роботу і т.д. Навчання закінчую як раз на кінець весни (дипломування).

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ви молодий і один.
З видатків вам фактично потрібне койко-місце, три пачки мівіни в день і місячний проїзний.

Ознайомтеся для початку з правилами в’їзду в ці країни. Бо я не зовсім впевнений що Норвегія і Велика Британія будуть вам сильно раді. То в 22му-23му усі радо приймали. Ваш регіон не входить з точки зору цих країн до переліку небезпечних.

Привіт. Не зовсім зрозумів, про який повноцінний розвиток за кордоном йдеться. Ти ж сам пишеш про те, що шукатимеш некваліфіковану роботу.
Але якщо ти хочеш просто переїхати, то найкраще — до Великобританії, там є програма Homes for Ukraine, яка дає право на перебування в країні та отримання статусу резидента, спочатку на 18 місяців, а далі як піде. Потрібно знайти спонсора, який запросить тебе, це найважча частина. Шукай у фейсбучних групах типу «українці в Лондоні», «українці в Англії» тощо.
Щодо скандинавських країн, подумай — воно тобі треба? Вчити мову, застосування якої немає ніде, окрім даної країни. Хіба що ти хочеш залишитися там назавжди.

Вчити мову, застосування якої немає ніде, окрім даної країни.

Ну... в принципі шведська, данська та норвежська досить близькі мови, і країни не самі останні. Не кажучи про те, що всі розуміють англійську. Якщо отримати притулок в Швеції, то отримуєш право на безкоштовне навчання. Плюс допомога. Чому ні?

Так, станом на зараз діє. Місяць тому мій знайомий отримав дозвіл на в’їзд. На мою думку, це найпростіший шлях. На відміну від інших країн, в тому числі й скандинавських, де доведеться жити в імігрантських центрах, у Великій Британії проживання у того ж спонсора, який підкаже й допоможе (звісно, якщо нормальний попадеться).

На відміну від інших країн, в тому числі й скандинавських, де доведеться жити в імігрантських центрах, у Великій Британії проживання у того ж спонсора, який підкаже й допоможе (звісно, якщо нормальний попадеться).

Ну... в Швеції ніхто не примушує. Якщо ти знайшов де жити, того ж спонсора — живи там. Якщо ні, то ти будеш жити в емігрантському центрі, але доки тобі не знайдуть житло. У березні 2022 це було приблизно два тижні. Далі житло, так, обирати місто не можеш, отримаєш який небудь Köping, багаторазового призера конкурсу на саме депресивне місто, але жити можна.

Також право безкоштовно навчатися, але я не взнавав чи буде місто на кампузі, та як буде з житлом. Ну тобто за свої гроші не питання.

Підписатись на коментарі