Інтерактив. За чи проти?
Monobank нещодавно нагадав нам, що навіть банкінг може бути не просто додатком для переказів в телефоні, а чимось більшим.
Збір лимонів 🍋
Про них не чув хіба що той, хто не заходив у соцмережі.
Проста механіка, а скільки шуму:люди ділилися скрінами, шукали лимони разом, будували теорії в Threads, адже на кону лежали круті призи. Погодьтесь: а хто б не хотів отримати в винагороду 17й айфон? Суцільний азарт!
І от у цьому вся магія інтерактиву.
Коли користувач не просто натискає кнопку чи збирає фрукти, а втягується, переживає емоції в очікуванні того що буде далі, в очікуванні результату.
Сервіс має викликати захоплення та позитивні емоції, а не просто виконувати функцію.
Я чесно не очікувала, що настільки проста гра може дати такий результат, охопити стількох користувачів.Завдяки monobank я ще раз переконалась що: інтерактиви, міні ігри, візуальні фішки, внутрішні челенджі роблять те, чого не зможе жоден банер чи бонус-код створюють емоційний зв’язок між брендом і людиною.
А в гемблінгу це видно ще сильніше, от чесно, жоден банер так не чіпляє, як проста гра, де треба щось зловити, навіть в мене виникала думка що було б цікаво зібрати лимони та прийняти участь в розіграші, адже приємно отримати подарунок за свої старання, відчуваєш себе цінним, показує що ти не байдужий до бренду.
У гемблінгу це працює ще потужніше:
1️⃣ Залучення. Користувач не просто відкриває сайт, а чекає, що станеться далі.
2️⃣ Утримання. Хочеться «доробити», «зловити», «виграти».
3️⃣ Віральність. Цікаві інтерактиви самі розлітаються по сторіз, чатах, форумах.
4️⃣ Лояльність. Люди люблять ті бренди, що викликають емоцію, а не просто дають бонус.
З мого досвіду в iGaming, гравці завжди оживали, коли ми запускали адвент-календарі чи невеликі інтерактиви зі збором елементів(фрукти, кодові слова і тд.).
Так, у нашій сфері ми часто дивимось на цифри: RTP, retention, CPA, але справжня магія починається тоді, коли продукт змушує людину залучатись і переживати емоції навіть там, де гри вже немає.
Бонуси можуть набриднути,а інтерактив ні.
Адже це не просто фіча — це частина досвіду, частина бренду, частина історії, яку гравець проживає разом із тобою.
І я бачу це щодня у своїй роботі, тому абсолютно впевнена: інтерактив одна з найсильніших точок утримання.
Головне не перегнути з інтерактивом, щоб було цікаво, але і не надто багато, а то можна перетворитись на рекламу тему😅

Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів