Фейкові кандидати з Північної Кореї: нова загроза для ІТ-компаній?

Бачила не один пост, де рекрутери розповідали про досвід з фейковими кандидатами. Зазвичай, це іноземці, які «косять» під європейців: ставлять в профілі linkedIn європейський ВНЗ, місто та не своє фото. І зараз, коли майже всі співбесіди проводяться онлайн, можна використати, навіть ШІ на відеодзвінку.

Ось випадок зі сторони рекрутера:

До речі, у розслідувальному подкасті The Lazarus Heist від BBC розповідають про схожу ситуацію: група хакерів, пов’язана з Lazarus Group, використовує вакансії, фейкові резюме, дистанційну роботу як засіб проникнення в системи компаній, а також для збору даних чи виведення грошей. Збіг чи ні?

Пишіть свої думки з цього приводу та діліться лайфхаками як відрізнити реального кандидата від фейкового.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Добре, що в нас рекрутери не створюють фейкові вакансії, які висять по пів року

Так дуже потрiбно працювати кндрiвцю вiддалено на оксанку за 400$ та мiску рiсу у product company яка робить апки для спортзалiв та кофешопiв !!! Краще спитайте в них якi в нiх слабкi та сильни сторони !!!!

Це проблема корпорейт секюріті а не рекрутера.

О, я теж таку мала співбесіду. Використання фільтру теж було кандидатом. Це прям дивно було і ще в мене відчуття було протягом інтерв’ю, що людина мала синдром відмінника.

До речі, почитала в Лінкедині,що пишуть колеги, в мого кандидата лише фільтр був, вуса не відпадали на інтерв’ю, і поки не прийшлося питати відношення до пн корейського вождя. Але якщо це вже масовий характер буде, хз, як їх поки фільтрувати.

Це поширена проблема на ринку США. Тому AI-сервіси, які допомагають боротися з deepfake і mobile fraud detection, мають дуже високий попит.

Чи страждають корейці від диктатора Кім Чен Ина? Чи засуджуєте ви геноцид уйгурів у Китаї? Чий Крим?
Так, корейці страждають. Так, засуджую. Крим — це Україна.
Do Koreans suffer under dictator Kim Jong Un? Do you condemn the genocide of Uyghurs in China? Whose is Crimea?
Yes, Koreans suffer. Yes, I condemn it. Crimea is Ukraine.

Підписатись на коментарі