Як я не став QA
Доброго дня. Розповім вам, спільното, як я не став тестувальником .
Я з Херсона, не дуже велике місто, але з дуже великими та смачними кавунами. В той час було тількі дві компаніі в котрих можливо було стартувати як QA. Мав технічну освіту, закінчив Херсонський Національний Технічний Університет за спеціальністю «Інженер комп’ютерних мереж та систем». Прочитавши декілька книг по тестуванню та зробивши декілька невеликих замовлень на upwork.com по тестуванню web застусунків та сайтів, на мою думку я був готовий штурмувати ринок IT в своєму місті.
Перша компанія була Logicify. В них був набір тестувальників. Резюме треба було скинути через форму на сайті, але переходя на форму вибивало помилку 404. Через деякий час я спробував змінити мову на сайті , після чого анлійською все запрацювало і я зміг скинути резюме. Через декілька днів я отримав тестове завдання, в завданні була web сторінка та треба було написати максимально багато тест кейсів до неї. В мене був знайомий який працював в цій компанії як QA, і я запитав як в роблять тест кейси, так як в різних компаніях різні правила для цього і хотів максимально близько до їхніх тест кейсів зробити в завданні. Приходжу я на співбесіду, розповідаю про себе, про тестове завдання (було сказанно говорити правду, як я зробив тест кейси). Розповів, що я запитав як роблять в цій компанії тест кейси, так як маю знайомого. Мене не взяли, знайомий отримав догану за те, що допомогав мені. Висновок — не казати правду.
Друга компанія Datart. Приходжу на співбесіду. Три дівчини приймали її. Перше завдання було протестувати звичайний олівець, добре. Друге завдання логічна задача про двері. Що відповів вже не пам’ятаю, але суть в іншому. Мені сказали ці дівчини, що моя відповідь не правильна , я запитав ’’чому ?’’ і відповідь була, що на Вікіпедії написано правильна відповідь інша, чому вони не знають. Не пройшов і дуже радий, я би не хотів працювати в такій компанії з такими співробітниками .
Як би Херсон мав більше IT компаній, може я би після кількох співбесід і попав в якусь компанію ,але не сталось як бажалось)
Може хтось зайде для себе що взяти з мого допису .
29 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів