Я створив сервіс знайомств для айтівців :)
Ідея час від часу підіймалася на форумі останні років 10, і кілька людей навіть починали її реалізовувати. Але, схоже, що з усіх, хто починав, доштовхав проект до релізу (в early access, звичайно ж) поки що тільки я. І хоча після початку війни питання частково втратило актуальність, я впевнений, що після її закінчення воно різко вийде на перший план :)
Загалом, була ідея створити простий теплий і ламповий сервіс для знайомств з людьми, яких би об’єднували якісь спільні інтереси. І може бути навіть якесь ком’юніті навколо нього.
Бекенд я накидав на .net ще за часів ковіду. Займатися фронтом бажання особливо не було, тому запропонував знайомим джунам допомогти мені з проектом. Як результат п’ять джунів п’ять років робили мені п’ять сторінок. Спочатку на Angular, потім на React. Зате тепер я точно знаю, наскільки можуть затягуватися ІТ-проекти, якщо їх не пушити — на нескінченно🤦
Зрештою, ми з моєю надійною подругою верстальницею вирішили вкотре переписати фронт вже на HTMX, який, до речі, виявився дуже приємною штукою. І разом з аішечкою повернув радість від програмування.
Основний функціонал PingPing:
— Не потрібно свайпати — можна відразу бачити всіх користувачів
— Додаткові фільтри за IT-професіями, посадами, компаніями, можливістю працювати віддалено і службою в ЗСУ
— Користувач не бачить, хто переглядав його анкету і що його додали в обране. Тобто режим невидимки для всіх за замовчуванням
— Будь-який користувач в будь-який момент може написати будь-якому іншому користувачеві. Щоб запобігти спаму, додано ліміт на два нових діалоги на добу.
— Якщо проект раптом вийде за рамки хобі, то зніму обмеження на кількість нових діалогів і прикручу 1$ оплати за старт нового діалогу.

У чому відмінність від інших сервісів:
- Тіндер, Бамбл — у них інший формат, там свайпи, в PingPing по-старому всі користувачі доступні для діалогу відразу. Плюс є додаткові IT-фільтри і немає песимізації анкет.
- Баду — з одного боку в Баду теж видно всіх користувачів і в теорії можна будь-кому написати. Але з іншого, для цього потрібно купити підписку, потім навіть якщо ти купив підписку, то треба платити за кожен новий діалог без свайпу і після пари діалогів ціна зростає. Також без підписки Баду показує користувачам, хто їх дивився і додавав в обране. І на додаток песимізує анкету, якщо ти йому не платиш. Коротше Баду на порожньому місці все дуже сильно ускладнює і з усіх сил вичавлює бабосик з користувача. У PingPing все набагато простіше і прозоріше.
Якщо ідея зайде, то далі за планами пофіксити баги, покращити UI і, напевно, прикрутити розважальний форум. Навіть якщо не знайдеш подругу, то як мінімум знайдеш друганів покатати в Path of Exile.
Буду радий відгукам і знайденим багам, про які можна повідомити в тг канале — PingPing з тегом bug.

338 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів