Скільки коштує твоя година?

Колись, дуже давно, коли я тільки починав працювати менеджером, я думав, що швидка реакція — це головне. Хтось написав у Slack — я одразу відповідав. Колега попросив допомоги і я одразу відкриваю задачу. Клієнт скинув «одне невелике питання», а я вже друкую відповідь. І от минає робочий день. Я працював зранку до вечора, але в кінці не міг назвати жодної великої справи, яку реально довів до кінця. Тоді, я реально відчував втому, але не результат. І я вперше поставив собі запитання: скільки насправді коштує моя година, якщо я постійно просто відповідаю у Slack?

Ми звикли рахувати вартість проєктів, годин, клієнтів. Але рідко рахуємо ціну саме своєї уваги. А саме вона — найдорожча. Бо коли тебе постійно відволікають, ти не працюєш над результатом, ти просто «гасиш вогонь». Це як їздити колом і думати, що рухаєшся вперед.

Я провів експеримент: вимкнув усі нотифікації на день. Зранку відповів на повідомлення, потім закрив Slack і повернувся лише після обіду. За цей час я зробив більше, ніж за два попередні дні. І зрозумів, що справа не в кількості годин, а в якості уваги.

Моя година коштує дорого лише тоді, коли я справді в ній присутній. Коли можу думати, а не лише реагувати. Коли не просто відповідаю, а рухаю проєкт уперед. Бо «швидко» — не завжди «ефективно». Якщо ви відчуваєте, що день зникає у нескінченному потоці повідомлень, мітингів і «дрібних справ» — значить, ваша година вже дешевша, ніж здається. Її треба повернути собі.

Як Mentor для Project менеджерів, я допомагаю фахівцям у маркетингу та менеджменті зробити саме це — відновити контроль над своїм часом, збільшити вартість години і перетворити хаос на систему.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
закрив Slack і повернувся лише після обіду. За цей час я зробив більше, ніж за два попередні дні

Думаю це може працювати лише коли добре налагоджені процеси і обмін інфой в команді та компанії.
Бо я попадав в таку команду, де також ПМ зникає на півдня, а без нього багато невідомого в проекті та в задачах )) - ну і розумієте, яка продуктивність у решти команди

наразі, рахуючи скільки я реально працюю над проектами, вартість моєї години часу наближається до 80 у.е., але я мало працюю, в основному мітінги, обговорення та інше

але я мало працюю, в основному мітінги, обговорення та інше

наче це не робота, а з власного бажання відбувається

Виходить ти перерахував свою зп на години, відняв мітинги і вийшла така вартість?

Хтось написав у Slack — я одразу відповідав. Колега попросив допомоги і я одразу відкриваю задачу. Клієнт скинув «одне невелике питання», а я вже друкую відповідь. І от минає робочий день. Я працював зранку до вечора, але в кінці не міг назвати жодної великої справи, яку реально довів до кінця.

Дуже проорав, накрили флешбеки.
Це так по-менеджерськи. Ходити, влаштовувати беззмістовні багатогодинні мітинги які могли бути 1-2 листами, плодити тікети і т.д.
Апогеєм цього є те, що менеджер часто дупля не відстілює ні в технологіях які на проекті, ні в предметній області, але вважає, що всі мають кидати роботу і відразу йому щось пояснювати бо їй так захотілось. А кидати ссилку на «дозволь мені погугли за тебе, що таке AWS», це токсично і може образити тонку душевну конституцію, тому кидай все, виходь зі свого потоку і пояснюй мені, а потім, звісно ж, відпрацюй цей час ввечері бо дедлайни горять, а я поїхала у відпустку.

Само собою, що менеджери потрібні, але як же крінжово з деякими із вас співпрацювати.

В погодинному контракті вартість години не залежить від характеру роботи. У нас в аутсорсі взагалі наче час витрачаємо не на те, щоб «рухати проєкт», а щоб замовник був задоволений. На поточному проекті роблю те, що хоче замовник: і в тімліда граю, і в архітектора, і в ДевОпса, і в ПМа, і в оператора чату. А крутити носом і казати «не моя робота» якось незручно, та і замовник каже: «для нас наразі важливо саме це, займайтесь».

ТИ не працівник, ти бригада )

Скільки даси — стільки і коштуватиме. Я не жадібний.

Срочная новость. Тайм-менеджмент дошел до самых отсталых слоев населения.

Це хто?)

Нарешті хтось це зрозумів і сформував по нормальному.

Так буває)) Але, якщо буде питання — думаю, зможу відповісти, щоб було зрозуміліше.

Підписатись на коментарі