Скільки коштує твоя година?
Колись, дуже давно, коли я тільки починав працювати менеджером, я думав, що швидка реакція — це головне. Хтось написав у Slack — я одразу відповідав. Колега попросив допомоги і я одразу відкриваю задачу. Клієнт скинув «одне невелике питання», а я вже друкую відповідь. І от минає робочий день. Я працював зранку до вечора, але в кінці не міг назвати жодної великої справи, яку реально довів до кінця. Тоді, я реально відчував втому, але не результат. І я вперше поставив собі запитання: скільки насправді коштує моя година, якщо я постійно просто відповідаю у Slack?
Ми звикли рахувати вартість проєктів, годин, клієнтів. Але рідко рахуємо ціну саме своєї уваги. А саме вона — найдорожча. Бо коли тебе постійно відволікають, ти не працюєш над результатом, ти просто «гасиш вогонь». Це як їздити колом і думати, що рухаєшся вперед.
Я провів експеримент: вимкнув усі нотифікації на день. Зранку відповів на повідомлення, потім закрив Slack і повернувся лише після обіду. За цей час я зробив більше, ніж за два попередні дні. І зрозумів, що справа не в кількості годин, а в якості уваги.
Моя година коштує дорого лише тоді, коли я справді в ній присутній. Коли можу думати, а не лише реагувати. Коли не просто відповідаю, а рухаю проєкт уперед. Бо «швидко» — не завжди «ефективно». Якщо ви відчуваєте, що день зникає у нескінченному потоці повідомлень, мітингів і «дрібних справ» — значить, ваша година вже дешевша, ніж здається. Її треба повернути собі.
Як Mentor для Project менеджерів, я допомагаю фахівцям у маркетингу та менеджменті зробити саме це — відновити контроль над своїм часом, збільшити вартість години і перетворити хаос на систему.
14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів