Супер джуни вже тут! Хто вони такі та чому їх наймає OpenAI
OpenAI змінює в себе підхід до найму. Тепер у команду активно беруть не лише досвідчених фахівців, а й так званих Super Junior — молодих розробників, які ще не мають глибоких знань програмування, зате прекрасно вміють працювати з інструментами ШІ.

У компанії така модель виглядає як тандем: суперсінйор відповідає за архітектуру та загальне бачення продукту, а суперджуніор прискорює процес за допомогою AI. Це поєднання, за словами керівників OpenAI, дає надзвичайні результати: новачки мислять нестандартно і часто використовують ШІ у способи, які навіть досвідченим інженерам не спадають на думку.
Під час одного з таких випадків один із суперджуніорів створив цікаву розробку, і керівник інженерного напрямку ChatGPT, Сулман Чоудрі, запитав, чи використовував він для цього Codex. Інженер сприйняв запитання насторожено. Можливо, тому, що більшу частину коду він писав вручну й не хотів, аби його роботу знецінили. Але відповідь виявилася неочікуваною:
«Трохи образливо, що ви питаєте, чи я використав Codex. Звісно, сам Codex не зміг би створити настільки складне ПЗ, і ви це чудово знаєте. Саме тому я використовував багато екземплярів Codex, налагодивши між ними канали зв’язку, щоб вони розподіляли завдання: один перевіряв результати, інші — реалізовували спеціалізовані частини».
Іншими словами, його образило не те, що він використав Codex, а те, що хтось подумав, ніби він обмежився лише одним!
До речі, подібна тенденція поширюється і за межі OpenAI. Компанії дедалі більше починають цінувати не роки досвіду, а вміння швидко і творчо працювати з AI-інструментами. Не знаю наскільки це хороша ідея, але побачимо як воно буде в майбутньому.

5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів