Супер джуни вже тут! Хто вони такі та чому їх наймає OpenAI

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

OpenAI змінює в себе підхід до найму. Тепер у команду активно беруть не лише досвідчених фахівців, а й так званих Super Junior — молодих розробників, які ще не мають глибоких знань програмування, зате прекрасно вміють працювати з інструментами ШІ.

У компанії така модель виглядає як тандем: суперсінйор відповідає за архітектуру та загальне бачення продукту, а суперджуніор прискорює процес за допомогою AI. Це поєднання, за словами керівників OpenAI, дає надзвичайні результати: новачки мислять нестандартно і часто використовують ШІ у способи, які навіть досвідченим інженерам не спадають на думку.

Під час одного з таких випадків один із суперджуніорів створив цікаву розробку, і керівник інженерного напрямку ChatGPT, Сулман Чоудрі, запитав, чи використовував він для цього Codex. Інженер сприйняв запитання насторожено. Можливо, тому, що більшу частину коду він писав вручну й не хотів, аби його роботу знецінили. Але відповідь виявилася неочікуваною:

«Трохи образливо, що ви питаєте, чи я використав Codex. Звісно, сам Codex не зміг би створити настільки складне ПЗ, і ви це чудово знаєте. Саме тому я використовував багато екземплярів Codex, налагодивши між ними канали зв’язку, щоб вони розподіляли завдання: один перевіряв результати, інші — реалізовували спеціалізовані частини».

Іншими словами, його образило не те, що він використав Codex, а те, що хтось подумав, ніби він обмежився лише одним!

До речі, подібна тенденція поширюється і за межі OpenAI. Компанії дедалі більше починають цінувати не роки досвіду, а вміння швидко і творчо працювати з AI-інструментами. Не знаю наскільки це хороша ідея, але побачимо як воно буде в майбутньому.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ну типу, вам не здається, що це якась *уєта повна?

з одного боку, всі ці АІ адепти нам кажуть «АІ замість кодерів», «АІ замінить ентрі левел позиції», «АІ вже сьогодні краще кодить і швидше вчиться за будь яку людину»... але в той самий момент розповідають нам (я думаю) фейкові історії про найм джунів — пахне не дуже «смачно».

в мене якісь стандартні теорії змови тут починають формулюватись

1. вони тупо лякають своїх сіньйорів, що їх скоро замінять «супер» джуни які роблять все швидко і дешево = профіт
2. вони роблять стандартний «продуктовий експеремент» коли вони закидають ідею про «супер джунів і АІ» в ринок, а далі якісь компанії починають купляти більше ліцензій і змушувати більше людей використовувати АІ = профіт
3. вони тупо брешуть і створюють якісь фейкові наративи про якусь міфічну продуктивність і АІ = профіт

і тут «пахне зле» не тільки тому, що це лайно йде від Open AI але й тому, що багато компаній вимірює продуктивність у дебільних метриках по типу закритих сторіпойтів або «щасливості першого найбільшого начальника».

в обох випадках, АІ якраз топчик. Можна накидати +150 сторей в спринт і закрити їх всіх гавнокодом, одразу підвищити всі метрики які міряють дев\скрам мереджери. Можна зробити +150 прототипів або іншого лайна і скинути «діректару» щоб бавився і думав, що завтра це все буде на «проді» і всі бізнес метрики підуть догори.

Я ось десь бачив, що кажуть що люди з ШІ тупішають. Але я думаю, ШІ тут не причому, така ж хрінь й з інтерном в цілому. Тупі з інтернетом стають ще тупішими, а розумні ще розумнішими. Все завдяки швидкому доступу як до наукової інформації, так й до шлаку. Й з ШІ професіонали знаходять натхнення, розбираються в ще більш складніших темах; а серуни сруть ще більше й швидше. Але нажаль створення чогось якісного потребує набагто більше часу й сил ніж створення калу, тому й бачимо такий високий розрив у кількості.

«Трохи образливо, що ви питаєте, чи я використав Codex. Звісно, сам Codex не зміг би створити настільки складне ПЗ, і ви це чудово знаєте. Саме тому я використовував багато екземплярів Codex, налагодивши між ними канали зв’язку, щоб вони розподіляли завдання: один перевіряв результати, інші — реалізовували спеціалізовані частини».

Просто без коментарів.

LLM выдает джуну горы кривого и непонятного кода, качество которого тот просто не в состоянии оценить, а суперсиньор просто отвечает за нажатие на кнопку «вывалить на прод». а потом будет уволен после очередной истории с раскаткой кривого конфига на балансеры в AWS

да, да, звучит прям как супер идеальная и продуктивная схема

Із чатджпт можна базікати голосом...

я думав два їх познайомити, щоб вони разом потужно якусь проблему розібрали 🤔

Емейзінг. Компанії почали цінувати вміння шукати рішення

Підписатись на коментарі