apps.apple.com source map

💡 Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Приєднуйтесь до Front-end спільноти!

Кілька днів тому епл трохи дав маху і викатив в прод свій фронт з сорсмапами. Я про це дізнався тільки сьогодні, але репа де то все лежало вже заблокована, а так хотілося подивитися що ж там такого в плані структури і підходів вони понаписували. Чи може знає хто де ще знайти ті сорси?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Зараз, після видалення, копій в інтернеті стане ще більше. Почекали б тиждень-два — і видалили б тихенько.

А який сенс видаляти взагалі? Раніше в дофреймворкові часи весь код сторінки як є можна було скопіювати але ж ніхто з того не парився, а тут жах жах давайте розганяти наче щось важливе утікло в мережу. Чому сорсмапи треба прибирати на проді наче очевидно, але точно не з міркувань секюрності.

У Apple є повно проєктів з відкритим кодом на GitHub, які вони свідомо опублікували, а цей потрапив у публічний доступ випадково. Тож, якби рішення приймав ти, я або хтось із технічним бекграундом, то залишили б усе як є, бо те, що вже потрапило в інтернет, там і залишиться.

Можливо, навпаки захотіли видалити, щоб свідомо отримати ефект Барбари Стрейзанд.

Якщо пошукати «apps.apple.com» на GitHub, знайдете купу копій, але серед них можуть бути й шкідливі скрипти, що крадуть криптогаманці.

Так, той репозиторій вже видалили, але знайшла на редіт ще — github.com/...​inhducdz99/apps.apple.com

Думаю і цей скоро можуть видалити, але можна так і шукати потім — apps apple. Точно ще хтось закине))

Дякую, вони схоже всі форки разом з репою теж грохнули, а це скоріше за все окрем копія. Чого вони так за той код переживають гадки не маю.

Підписатись на коментарі