Яку найдивнішу річ ви робили, щоб відтворити баг?

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Я до вас знову з історіями з редіту. Натрапив там на пост, де користувач розповідав, як тестував систему відображення живої геолокації користувача на мапі. На перший погляд нічого складного: отримуєш GPS, передаєш координати, показуєш точку. Але на практиці замість плавного переміщення користувача постійно телепортувало.

Фейкові GPS-додатки та симулятори локації не допомагали — проблема виникала лише під час реального руху та зміни сигналу. Тому команда вирішила піти в місто з кількома телефонами та намагатися відтворити баг. Виглядало це так, наче вони шукали покемонів, але, як не як, їм все таки вдалося відтворити баг і пофіксити його.

А вам коли-небудь доводилося робити щось незвичне чи дивне, щоб спіймати баг?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

слухав Радіо Рокс у досить збочений спосіб )))

Страшно запитати: а в який саме спосіб? 😶

На перший погляд нічого складного: отримуєш GPS, передаєш координати, показуєш точку. Але на практиці замість плавного переміщення користувача постійно телепортувало.

це рішення рівня джуна, по хорошому треба екстраполювати позицію (на основі напряму і швидкості руху) і вносити коррективи і фільтрувати дані, як тільки вони надходять

доводилося огортати айпад фольгою й спускатися в погріб для відтворення проблеми, повʼязаної з поганим звʼязком. І ні, симулятори поганого звʼязку не спрацювали. Вони надавали поганий інтернет стабільно погано

соррі, не можу відкрити вашу лінку, вона виглядає підозріло

ну от дивися...

є така теорія, шо в Україні — найкращі в світі чорноземи...
і люди працьовиті... хлібороби з діда-прадіда...
і землю розпаювали вже 30 років тому...
і доступ до будь-яких знань майже безкоштовний...
і зарплати в цифрах в десятки разів більші, чим раніше...

але чому базові речі (продукти, житло) дорожчають? 🤔

це пц який цікавий парадокс...

тому я копаюся в городі... щоб щось зрозуміти 🙄

Підписатись на коментарі