Довге тире — не завжди ознака ШІ

Щоб отримати такий розділовий знак треба утримувати затиснутою клавішу Alt і набрати на цифровому блоці клавіатури поєднання 0151 , після чого відпустити Alt .

А от зображення нижче уже є продуктом чату GPT.

Сподіваюсь, що була корисною)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Від цієї теми з тире в мене так підгорає... Все життя задрочуєш типографіку, щоб тебе за це потім за бота вважали.

Користуючись темою, закину свої розкладки, може кому буде в нагоді: github.com/...​inian-typographic-layouts

Простіше LLM попросити замінити. Або набрати в LaTeX та скопіювати

Використовувати таке не можна! Схаменіться, люди! Ми ж не зможемо відрізнити!

Знаю, що це жарт) Та все ж думаю, що зможемо (надіюсь)

Ну, тоді вам вдалося те, що досі не вдавалося нікому. Я багато жартую на ДОУ.

треба утримувати затиснутою клавішу Alt і набрати на цифровому блоці клавіатури поєднання 0151 , після чого відпустити Alt

спрацювало під windows 10, бісова магія!))

p.s. звісно спершу num lock тра включити — може хтось забув у кого не відтворювалось..

утримувати затиснутою клавішу Alt і набрати на цифровому блоці клавіатури поєднання 0151 , після чого відпустити Alt

шукав на своєму маку клавішу Alt і цифрову клавіатуру...ніць не знайшов(воно і не дивно).

Ось тримайте робочий варіант:

Щоб набрати довге тире (—), натисніть комбінацію клавіш Shift (⇧) + Option (⌥) + дефіс (-)

Майже завжди це ЛЛМка, бо люди дуже рідко використовують це граматичне правило коректно. Зазвичай люди використовують тире тільки як тире. Наприклад — так. Але по правилам довге тире може замінювати багато інших знаків пунктуації, наприклад кому, чи крапку з комою, чи лапки. І генерує текст типу такого:

A regular selection of three kinds of croissants—plain, almond, and chocolate—was heartening, both Mabel and Harry agreed.

Так люди не пишуть зараз, і це чітка ознака нагенерованого тексту, поки що.

ПС: цікаво до речі що ДОУ автозамінює і мінус «-» і довге тире «—», на коротке тире. В англійському реченні були довгі тире якщо що, то ДОУ покурочив текст.

Ні.. от dash тире 4–6 LLM-ки чомусь не використовують, це для диапазонів.
Довге тире «—» дуже охоче.

і мінус «-»

Це скоріше дефіс, мінус до окрема четверта форма рисочки.

º¡∞¡
Не працює :-)

Але проблема що LLM просто маніакально ліплять тире у кожному речення. Таке враження, що людина, яка готувала навчальні набори даних, вважала, що AI має розмовляти максимально структурно, зі списками з тире, ... Як на мене, досить складний для людини стиль.

Можливо, у Вас не Віндовс? Бо в мене працює

Підписатись на коментарі