Переваги пошуку роботи з напарником

Привіт, я вже три роки співпрацюю з DocHQ, мене умови влаштовують, але я, звісно, розумію, що в майбутньому — через рік-два-три — у мене все ж з’явиться потреба шукати нову роботу. Враховуючи, що роботу шукати стає складніше, уже зараз, поки маю роботу та час, досліджую варіанти, як спростити свій майбутній пошук.

Що роблю вже зараз?

Регулярно переглядаю вакансії й, що важливо, виділяю ті компанії, де я є бажаним кандидатом згідно з вимогами у вакансії. Потім знаходжу фахівців із цих компаній, які мають схожі з моїми технологічні навички, й додаю їх у контакти в LinkedIn. Щоб спростити цей процес, створив два спеціальні інструменти: перший — для введення списку компаній з Golang (бо я Golang-розробник), а другий — для ведення компаній загалом, де я є бажаним кандидатом. В обох інструментах є посилання на «Connections» у LinkedIn. Про всі ці дослідження та інструменти я вже писав у темах на DOU — посилання будуть у кінці теми.

Що тепер?

Є ще одна стратегія пошуку роботи, яка малопопулярна, але, на мою думку, перспективна — пошук роботи з напарником. Тому хочу підсвітити її для спільноти DOU, дослідити глибше й використовувати у майбутньому під час активного пошуку роботи.

Переваги пошуку роботи з напарником

Ви можете разом переглядати вакансії — так само, як у парному програмуванні: просто через Google Meet або Zoom, шерите екран і разом аналізуєте вакансії. Один день шерите екран ви, а наступного — ваш напарник.

Ви бачите, на яких сайтах ваш напарник шукає роботу, на що звертає увагу у вакансіях, які компанії оминає й чому, де хоче працювати й чому. Це взаємообмін досвідом, адже зазвичай ми працюємо в командах, але чомусь шукаємо роботу — соло.

Можна порев’ювити резюме одне одного — побачити, на чому робите акцент ви, а на чому ваш напарник, — і поділитися досвідом проходження співбесід у конкретних компаніях. Також можна зекономити час на дослідженні юридичної інформації про компанію та її власників.

Якщо вашому напарнику вдасться працевлаштуватися, він може порекомендувати й вас — якщо ви справили гарне враження як фахівець. Звісно, ваш напарник є й вашим конкурентом, але, на мою думку, користі в цьому значно більше, ніж ризиків.

Де шукати напарників?

Поки відсутні сервіси, де можна знайти напарників для пошуку роботи. Можливо, DOU або Djinni колись додадуть такий функціонал — або ж я додам його до ReadyToTouch, коли побачу, що є попит і все більше людей шукають роботу в команді.

Тож поки такий сервіс відсутній, є варіанти: перший — ви можете написати мені в LinkedIn з верифікованого профілю, і я створю опитування, а потім чат, як це робив раніше для Golang, Rust, Scala та Elixir. Або ж створю приватний репозиторій у GitHub, де ви зможете додати інформацію про себе й зазначити, що шукаєте напарника. Варіантів знайти напарника без спеціалізованого сервісу достатньо, і я впевнений, що в коментарях запропонують ще кращі ідеї, ніж мої з опитуваннями та репозиторіями.

Епілог

Можливо, ваш пошук роботи з напарником переросте у щось більше — наприклад, у створення спільного проєкту чи навіть бізнесу.

Список згаданих тем

Список згаданих інструментів

Список згаданих мемів

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

За поділитися досвідом — цікаво, а от знайти разом один контракт, не знаю. Вам можуть сподобатися умови, мені — ні і навпаки. Стек різний і т.д.

Беру прямі контракти з 2016, пишіть в лінкедин, якщо цікаво
www.linkedin.com/...​in/vadym-motsukh-66947942

Я б зміг таку роботу виконувати — щось подивитися чи щось проклікати.

Привіт, Ярославе.
Хочу поділитися своїм досвідом, який можна розглядати як логічне узагальнення від

пошуку роботи з напарником

до

пошуку роботи командою

З пошуком роботи разом із колегами я зіткнувся у 2022, коли скоротили команду, яку сам збирав. Також неодноразово обговорював цю тему з СТО з України та США.

Модель найму цілими командами справді може працювати в аутсорсингу. Наприклад, коли я працював у Ciklum/Thomas Cook, одну з команд сформували саме таким чином.
Проте у продуктових компаніях я такого не зустрічав.

Чому ця модель не є поширеною?
Коли ти наймаєш одного розробника, ти інтегруєш його в процеси, соціальні зв’язки та культуру компанії.
А коли береш цілу команду, це вже певною мірою міні-поглинання: потрібно інтегрувати не окрему людину, а групу зі своєю внутрішньою культурою, зв’язками та ієрархією.
У результаті отримуєш типовий acquisition — зі всіма його проблемами, але без бізнес-цінності: без потрібної доменної експертизи, клієнтської бази чи унікального продуктового досвіду.

Підписатись на коментарі