«Майбутнє України без корупції» — мирний протест Марії Барабаш

Привіт, я живу в Анталії і, хоча 90% часу роблю те саме, що робив в Україні — працюю з дому й спілкуюсь з українцями, читаю українські новини — через інші 10% об’єктивно відірваний від реальності, яка відбувається в Україні. І є думки, про які раніше мовчав публічно, а саме: я не вірю в будь-яку перемогу України над московією за президентства Зеленського, і ці думки починаю бачити все частіше в українських новинах.

Цього тижня НАБУ почало публікувати доказову базу про корупцію Тімура Міндіча, одного з найближчих друзів Зеленського, а також співвласника компанії Студія «Квартал 95». У своєму зверненні, де Зеленський прокоментував цю ситуацію, він жодного разу не назвав ім’я Тімура Міндіча.

Також до найближчого кола Зеленського входить Татаров, про його корупційні схеми вже писали на міжнародному рівні.

І, щоб доповнити картину, варто згадати закономірність: якщо четверо твоїх друзів мільйонери, ти станеш п’ятим. У випадку Зеленського — повно друзів-корупціонерів, яких він намагається відмазати через переслідування НАБУ та переслідування журналістів.

Ось допис Марії Барабаш із закликом про відставку Зеленського, там вже її аргументи.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Ось допис Марії Барабаш із закликом про відставку Зеленського, там вже її аргументи.

Залишилося трохи маленьких проблем:
— Знайти заміну. Ви з Анталії не плануєте повернутись разом з професійною командою, яка має конкретний план завершення війни?
— Провести вибори під обстрілами. Не розкажете як це зробити? І за які бабки?

я не вірю в будь-яку перемогу України над московією за президентства Зеленського, і ці думки починаю бачити все частіше в українських новинах.

У вашій інфо бульбашці.

Привіт, я живу в Анталії

Просте правило:
З’їбав (нехай і до початку війни) — будуй життя на новій Батьківщині. Не буде зелі, ви знайдете іншу причину, якою прикрити бажання жити у комфортніших умовах.
Є бажання щось міняти — міняй, роби, а не розводь зрадоньку (чи перемогіум) в інтернетах. Не подобається що Міндіч звалив, організуй діаспору, знайдіть поца і змусьте «злочинну владу» його заарештувати.

а турецька корупція в анталії вас не дуже цікавить вибачте?

постити Барабаш яку цитують такі генії думки як царьов, дмитрук, скабєєва — це найбільший крінж який бачив на доу

102 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Каждый второй комментарий — переход на личности. Отвратно и не конструктивно.
Ну и предложение «вернуться и вещать из Украины» вообще достойно отдельных оваций.
В Украине сейчас просто не безопасно высказывать мысли в духе тех что написаны в исходной статье ибо могут прийти в гости.
Я считаю что общественный резонанс нужен ибо только он сейчас может как-то расшатывать эту всю систему и давать надежду на изменения.

Святославе, от переважно більшість ,хто закордоном, його ( пана Ярослава) защищає. В мене риторичне питання: а що заважає створювати такі ініціативи закордоном наживо, об’єднувати спільноту, якщо йому болить? І не страшно , бо не один буде, і ефективність буде. Я без сарказму питаю.

Я, возможно, не до конца вас понимаю, но о каких инициативах речь?
Митинг собирать в Польше/Турции/Албании против коррупции в Украине?
Я, увы, не вижу никаких вариантов кроме общественного резонанса где возможно по вопросам Украины из «безопасных» мест.

Ну, хоча б спочатку спільноту організувати, познайомитися оффлайн і якось підтримувати не онлайн тих, хто в Україні, а оффлайн. Бо зараз це виглядає так, наче родичі із- за кордону приїжджають і розповідають, як вам жити, і що тільки вони бачать всі проблеми і без них ніяк.
Я, до речі, не писала, щоб Ярослав пакував валізи до України, я чітко написала, що він не поїде в Україну. І не бачить зсередини ситуацію.
Відповідно, більш ефективно було б, якщо б закордоном теж просували ці новини серед спільноти, пабліки ітд. Щоб привернути увагу.
Чи мені знов очікувати звинувачення в лицемірстві?) ( шуткую, якщо що)

Нащо Ярославу створювати додаткові офлайн спільноти або пабліки закордоном коли вже є велика онлайн спільнота DOU на якій спілкуються численні україномовні айтівці із всього світу?

Бо зараз це виглядає так, наче родичі із- за кордону приїжджають і розповідають, як вам жити, і що тільки вони бачать всі проблеми і без них ніяк.

Особисто мені це так не виглядає. З часів ковіду звик працювати ремоутно і колега-айтівець з Італії чи США давно вже відчувається ближчим ніж сусіди з мого поверху, яких я навіть не знаю як звуть)

Ярославе, складається враження, що ти підтримуєш наратив проросійських сторін такими топіками, де мета- розкачати внутрішню ситуацію: корупція; не віриш в перемогу ( тут є люди, у котрих на окупованих територіях — близькі) ітд. Сподіваюсь, я помиляюся.

НАБУ цього тижня оприлюднило деталі гучного розслідування 10 листопада, а я створив цю тему 12 листопада, через 2 дні, бо мені є діло.

Євгеніє, я буду дуже радий, якщо наступного разу ви напишете про якийсь гучний корупційний скандал на DOU. Напишете краще за мене, без качання. Просто зробіть це через день після гучного скандалу, випередіть мене.

Ярославе, ви, скоріш не розумієте. Ви в безпеці, вас не мобілізують, ви і ваші близькі не загинуть, коли обстріл ітд.
Я не бачу сенсу в таких ваших топіках, бо вони не несуть нічого, окрім питань , а чому ви це робите ітд. І яка у вас реальна мета.
Я бачу, що ви не інтегруєтеся в новій країні , не вчите мову ітд.
Ви просто не розумієте, що проживають люди там. Даже мене, хоча я буваю вдома часто, і закордоном теж, тригерять такі топики. Бо є серед близьких військовослужбовці, є на окупованій території близькі ітд.
Виглядає все це з вашого боку як лицемірство. Я теж не несу службу, але я такі теми / топіки зі свого боку вважаю недоречними зараз.
У вас чудово виходить викриття недобросовісних роботодавців- розвивайте його, це зараз теж важливо.

У вас дуже багато хибних тверджень стосовно мене.

У мене є родичі, які зникли в Донецькій області ще до повномасштабного вторгнення. У мене є родичі, які в Україні, яким я допомагаю. У мене є родичі, які приїжджають до мене, але потім усе одно повертаються в Україну.

І щодо інших тверджень ви також помиляєтесь. У мене просто відсутнє бажання усюди вас виправляти й розповідати про своє життя, бо я ціную свою приватність.

Тим паче дивно, що ви створюєте такі топіки, бо я теж знаю, що таке приватність і безпека близьких з 2014 року.
А лицемірство полягає в тому, що ви настільки сильно любите, хвилюєтеся за Україну, корупцію ітд, але загине/ отримає поранення хай умовний Микола, Василь, Оленка ітд в Україні. Ви не поїдете в Україну.
Більшість тих, хто закордоном,теж підтримує і збори, і виходить на мітинги, і допомагає близьким/військовим, але не створює такий брудний контент.
Читаю на Доу, що багато людей вам вже про це тут казали. Подумайте про це.

Я не бачу сенсу в таких ваших топіках, бо вони не несуть нічого, окрім питань

і змушують нас думати, замість перегляду телемарафону)

такі теми / топіки зі свого боку вважаю недоречними зараз

— Татку, у який концтабір нас везуть?
— Не знаю синку, я політикою не цікавлюсь і тобі не раджу! Це не на часі..

І взагалі не дивіться вгору ;-)

Сергію, такі топіки створюються, щоб для себе виправдати/ пояснити власну бездіяльність, можливо,трусіть ітд. Бо шкребе. Це більш професійно можуть пояснити психологи,таку модель поведінки людини.
А щодо думати- невже недостатньо змі, або власного бажання розібратися, щоб розуміти, що да як? Телемарафон,до речі, не знаю, хто вже дивиться.
Тобто, розділяйте топіки, що є метою більш виправдати свої проблеми , і топіки, де мета- щось змінити тощо.

Євгеніє, ви стосовно мене вже робили хибні твердження, я їх спростовував, а тепер намагаєтесь навішати ярлики з псевдознанням психології.

Чому я створив цю тему — я вже багаторазово писав: НАБУ цього тижня оприлюднило деталі гучного розслідування 10 листопада, а я створив цю тему 12 листопада, через 2 дні, бо мені є діло.

Такі топіки створюються щоб можновладці не могли безкарно порушувати закони і красти, користуючись інертністю заляканого народу. Те що Ярослав знаходиться за кордоном тут ні до чого і навіть добре — бо його не зможуть легко знайти і натиснути.

А ваші псевдопсихологічні дослідження причин його дій нелогічні і тільки відволікають від самих проблем:

Ви в безпеці, вас не мобілізують, ви і ваші близькі не загинуть, коли обстріл ітд.
Ви просто не розумієте, що проживають люди там.
А лицемірство полягає в тому, що ви настільки сильно любите, хвилюєтеся за Україну, корупцію ітд, але загине/ отримає поранення хай умовний Микола, Василь, Оленка ітд в Україні. Ви не поїдете в Україну.
такі топіки створюються, щоб для себе виправдати/ пояснити власну бездіяльність, можливо,трусіть ітд. Бо шкребе. Це більш професійно можуть пояснити психологи,таку модель поведінки людини.

Давайте розберемо ваші аргументи на абстрактному прикладі:
— В Конго голодують діти
— Як ви смієте порушувати тему голодуючих дітей? Ви в безпеці, ви не голодуєте, ви не в Конго і навіть не дитина!
— Але ж діти..
— Так, в Конго воюють і голодують, але поранення отримає умовний Лумумба, Абассі і Найла, а не ви! Може ви заздрите тому що ви не темношкірий, якісь комплекси? Це більш професійно можуть пояснити психологи,таку модель поведінки людини.
— Але ж люди гинуть, ми повинні розповсюдити це..
— В уряді Конго не дурні сидять, вони знають що роблять. Тільки мешканці Конго можуть професійно обговорювати та розповсюджувати цю інформацію!
— Але ж у них працює цензура..
— Так отож!

Це все нагадує історії часів СРСР коли радянських дисидентів спершу цькували, саджали, потім вичавлювали за кордон, а коли ті продовжували вести правозахисну діяльність ще й лицемірно дивувались: бач які — зрадили Батьківщину, виїхали і ще щось там сміють варнякати!
Ще цікавий момент: від радянського громадянства майже неможливо було відмовитися за власним бажанням — це теж нагадує щось сучасне:
"Доведений до краю, я склав заяву до Верховної Ради СРСР з другою заявою про відмову од громадянства. Це було в кінці 78 року. У ній я писав, що заборона займатися творчою роботою, постійне приниження моєї людської і національної гідності, стан, за якого я чую себе річчю, державним майном, яке КГБ вписало на своє конто; ситуація, за якої моє почуття українського патріотизму відведено на ранг державного злочину; національно-культурний погром на Україні — все це змушує мене визнати, що мати радянське громадянство є неможливою для мене річчю. Бути радянським громадянином — це значить бути рабом. Я ж до такої ролі не надаюся. Чим більше тортур і знущань я зазнаю — тим більше мій опір проти системи наруги над людиною і її елементарними правами, проти мого рабства. За патріотичним покликанням."©Василь Стус

А конкретно в нашому випадку вельми лицемірно докоряти Ярославу що він не повертається в Україну, знаючи що його дуже швидко спакують і відправлять в окоп.

Я почула вашу думку. Не розділяю її, але і не вважаю, що ваші аргументи є переконливі. Час розсудить, хто з нас мав рацію.

Я перестану писати про відставку Зеленського, бо це провокує спільноту.

Дякую за посилання на відео.

Акція була малочисельна, я так розумію, від 50 до 100 людей прийшли. Але вона відбулася, і це важливо.

Перестану писати про відставку Зеленського, бо це провокує спільноту.

Я думав доу вже не зможе мене здивувати, але цей топік — це шось за межами уяви

Хочу поделиться мыслями по поводу всех этих разговоров.
Я довольно системно слежу за внутренней ситуацией в Раше и вижу, что она довольно плачевна, хотя и не катастрофична. В бюджете дыра, выплаты наемникам снижаются, среди элит репрессии, по тылам прилетает. Последнее я хотел бы отметить отдельно — вчерашний налет на Новороссийск показал, что Раша не в состоянии обеспечить защитой, не то что завод в глубокой провинции, а один из важнейших нефтеэкспортных портов. Прорывающиеся сквозь цензуру стоны обывателей демонстрируют глубокий шок от произошедшего. Миф о российском военном превосходстве был смыт одной ночью проведенной в ванных.
Что из этого следует? Что если Покровск они не мытьем, так катаньем за полтора года как-то дожевали, то Краматорск или Павлоград им не светит.
Как поступать в случае, когда сила не работает? Правильно — применять хитрость.
И вот уже полгода, как «хорошие русские» начали разгонять повесточку:
— Украина не победит, потому что не может победить никогда.
— Падет Покровск и вслед за ним фронт рухнет.
— Украинцы тоже совершают военные преступления, нечего их жалеть.
— Там бардак и коррупция, поэтому европейцы не должны давать им денег.
— Это война Зеленского — с другими мы договоримся.
итд. итп.
Первой вскрылась дура Латынина, но другие просто работают тоньше, расставляя акценты и рассуждая в любимом российском жанре «не все так однозначно» и «правды не бывает».
И на фоне этого всего, автор этого топика выдал два предыдущих:
1. Накат на Умерова ровно в момент стамбульских переговоров.
2. Рассуждения о пользе СЗЧ (читай дезертирства, потому что СЗЧ это просто отлучка по личным делам) в разгар кризиса под Покровском.
Ну и наконец вот это, так удачно совпадающее с горящими терминалами и НПЗ.
Я далек от мысли, что это его собственная инициатива — наблюдая за пациентом в живой природе, я не обнаружил признаков самостоятельного мышления. Но, учитывая местополжение — совершенно понятно, в каком инфополе он находится и с чьего голоса поет.
Отдельно хотел бы обратится к администрации ДОУ.
Может хватит тереть посты за слово «жопа» и присмотреться к подобным креативам? Я понимаю, что хайп. Но потом не отмоетесь.

Рассуждения о пользе СЗЧ (читай дезертирства, потому что СЗЧ это просто отлучка по личным делам) в разгар кризиса под Покровском.

СЗЧ як форма спротиву токсичному командуванню

Тему про СЗЧ я написав через вас, Євгене, бо ви, не будучи військовим, засуджуєте військових, які вимушено пішли в СЗЧ.

Ваше твердження про користь СЗЧ є нахабною брехнею.

Я не зрозумів логіку.
Якщо факти обґрунтовані, то це має покращувати ситуацію взагалі, бо як мінімум не буде відчуття, що на них немає методів. В будь якому разі плюс.
Чи мова йде про те, що якби не ці зливи, то Покровськ утримали би?
Особливо я за ефективність, а не за квадратні кілометри. Мені цікаво співвідношення втрат. Якщо ситуація на тоненького настільки що вкиди в ЗМІ на неї впливають, то треба розглядати відхід на підготовлені позиції. Чи вони не підготовлені?
Взагалі, якось відчувається, що останнім часом суспільтво переключили на квадратні кілометри. Чи програємо ми битву за... Мене цікавлять наші втрати та втрати ворога.

Но, учитывая местополжение — совершенно понятно, в каком инфополе он находится и с чьего голоса поет.

Я перебуваю в Анталії. Коли приїхав, FB почав частіше рекомендувати пости московським язиком, хоча в моєму профілі вказана українська мова.

У 2021 році створив тему про нахабність українських бізнесів, які таргетували рекламу московським язиком на тих, у кого в профілі вказана українська мова.

Створив тему, як видалити з контактів московитів у LinkedIn.

Крим — це Україна, і я саме цього очікую від компаній, які наймають українців. Ось тема: «UPSTARS, чий Крим?».

Також закликаю фахівців перевіряти інформацію стосовно справжніх власників, чи є дані про CEO й на кого зареєстрована компанія: «Ризики роботи в компаніях, зареєстрованих на корупціонерів».

Путін хуйло, а московити хай займаються снохачеством у московії.

Почитав коментарі, та зробив такі висновки:
— Якщо ти за кордоном, то твоя думка не цікава, навіть якщо вона правильна
— Альтернативи ЗЕ просто не існує
— І взагалі, ти у себе в *країна* розібрався з корупцією?
Тому виглядають логічними мітинги в столицях таких країн як США, Німеччина, ВБ, Естонія, Литва, Данія з ціллю закінчити фінансування корупції в Україні, та спрямувати ці гроші на боротьбу з корупцією у власних країнах.

Ще один висновок із коментарів:
— Якщо українську активістку цитують пропагандисти з рф, то вже тільки за це її можна поливати брудом.

Потому что мнение трусов не может быть правильным по определению. Оно всегда отражает их мелкий шкурный интерес.

закінчити фінансування корупції в Україні,

Ты хотел сказать «прекратить помощь истекающей кровью стране, обречь на гибель десятки и сотни тысяч».
Извини друх, но в приличных обществах за такие разговоры ставят к стенке.

Потому что мнение трусов не может быть правильным по определению.

Виїхавші за кордон, на думку тих хто лишився в Україні — труси
Цивільні чоловіки, на думку військових — труси
Військові в тилу, на думку військових на фронті — труси
Військові на фронті з 2024 року, на думку тих хто на фронті з 2022 — труси
Військові на фронті з 2022 року, на думку тих хто на фронті з 2014 — труси
Військові, хто на фронті з 2014, на думку родичів загиблих — труси, бо не померли
Національна ідея — бути трусами і обирати собі подібних. Чотириразового ухилянта в президента під час війни. Чомусь цього труса думка правильна, а думка інших трусів не може бути правильною за визначенням? Чи його думка правильна тільки тому що не втік?

Оно всегда отражает их мелкий шкурный интерес.

Який конкретно? Бажання повернутися в нормальну країну? Чи бажання щоб родичі котрі живуть в Україні почали жити в нормально?

Ты хотел сказать «прекратить помощь истекающей кровью стране, обречь на гибель десятки и сотни тысяч».

Я хотів сказати — якщо є ресурси на телемарафон, на «підтримання інфраструктури» котра давно знаходиться на окупованих територіях, на дорогі авто та нерухомість у близьких безробітних родичів топ чиновників різних мастей, то такій країні допомога не потрібна.

Извини друх, но в приличных обществах за такие разговоры ставят к стенке.

Який близький рабсєйський дух: корупція — норма, а хто вказує на неї — держзрадники котрих треба під стінку. То може дійсно «адін на рот», а ми з ними чомусь воюємо? Могли б зійтися десь пасрєдінкє. До того ж це теж було національною ідеєю

Чомусь цього труса думка правильна, а думка інших трусів не може бути правильною за визначенням?

я осьо подумав що після війни українцям конче треба буде відпочити один від одного — в ідеалі кожному організувати детокс: турецький all-inclusive 5* на місяць (краще на півроку) де не буде інших українців і звісно росіян.. тільки де взяти одночасно 20-30 мільйонів готелів?! :-(

Під кінець війни знадобиться від сили 15 мільйонів готелів

Володимир Винниченко, Михайло Грушевський, навіть Степан Бандера.

Оно всегда отражает их мелкий шкурный интерес.

Добре, продемонструй в чому інтерес писати такі пости. От Мідніч лишився, це приклад крупного шкурного інтересу?

Не виключені варіанти, коли й допомога більше шкодить.

Уявімо, в одній далекій далекій галактиці, Республіка стримувала атаки дроїдів Сепаратистів. Настав час відступати на запасні позиції, але виявилося що кредити на їх будівництво розкрали. І щоб це не розкрилося, Республіка продовжувала посилати клонів у суїцидальні місії, аби виграти час і щось вигадати.

Три политических трупа.

Интерес, чтобы его сверстники умирали в окопах, пока премудрый пескрь будет «Бажати повернутися в нормальну країну»

Три политических трупа.

Я не про політику, я про думки, які вони висловлювали. У нас на форумі немає політиків, не треба воювати за голоса виборців. Мова йде про ідеї.

Интерес, чтобы его сверстники умирали в окопах, пока премудрый пескрь будет «Бажати повернутися в нормальну країну»

Менше корупції, більш ефективні бойові дії, менше смертей. А така логіка може бути?

Я не про політику, я про думки, які вони висловлювали.

Да кому есть дело до думок лазеров?
Они провалили все, за что брались. Именно потому, что себя ставили выше своего дела.

Потому что мнение трусов не может быть правильным по определению. Оно всегда отражает их мелкий шкурный интерес.

Вы же сейчас из под Покровска пишете этот текст?
Если да — вопросов нет.
Если нет, то почему вы называете других людей трусами? Вы не трус?

Вы же сейчас из под Покровска пишете этот текст?

Из Киева, где вчера вследствии ракетной атаки погибло 5 человек.

Если нет, то почему вы называете других людей трусами?

Потому что они трусы. Более того, они ещё безмозглые, потому что свою трусость они ещё преподносят, как достоинство.

Почитав коментарі, та зробив такі висновки:

Якщо це саме висновки, то у мене для вас погані новини — ви непридатні для інтелектуальної активності.

— Альтернативи ЗЕ просто не існує

Хто таке казав? Альтернатива є завжди. Просто чомусь ні ви, ні Ярослав її не наводите.
Проблема в тому, що зараз альтернатива зелі (яка може перемогти на виборах) — це риги. Всі проукраїнські сили зараз зайняті не політичною боротьбою, а захистом країни.

— І взагалі, ти у себе в *країна* розібрався з корупцією?
Тому виглядають логічними мітинги в столицях таких країн як США, Німеччина, ВБ, Естонія, Литва, Данія з ціллю закінчити фінансування корупції в Україні, та спрямувати ці гроші на боротьбу з корупцією у власних країнах.

Знову ж чудеса логіки: З того що певна людина треба докладати зусилля в сфері А (боротьба з корупцією в країні перебування) ви робите __обов’язковий__ висновок, що треба вимагати, щоб __інші__ люди витрачали менше ресурсів (не зусиль, а інших ресурсів) в сфері Б. Це 2 множити, що мало перетинаються.

Правильна думка завжди цікава. І однозначно правильну думку прийняли б. Але тут проблема, що думка контроверсійна, при тому має купу недоліків, як то дестабілізація ситуації в країні.
Яким чином фактор дестабілізації було враховано вами, Якрославом чи Марією в даній ситуації?

Також нагадую, поки справа лише вийшла в публічний простір. Поки влада не продемонструвала спротиву до дотримання закону, але білки-істерички вже виступають проти влади. Це виглядає як «якби ми не напали, то там би були солдати нато».

Поки єдина сумнівна дія влади — це позбавлення громадянства Міндіча. Але вона сталась після дій Барабаш та топіку Ярослава.

Також нагадую, поки справа лише вийшла в публічний простір. Поки влада не продемонструвала спротиву до дотримання закону, але білки-істерички вже виступають проти влади.

Вершечок цієї справи вже давно майорів, ще коли Зеленський позбавив незалежності НАБУ та САП, і тоді українці вже вийшли на Картонний Майдан.

Тож саме позбавлення незалежності НАБУ й САП і було спротивом Зеленського.

Тож саме позбавлення незалежності НАБУ й САП і було спротивом Зеленського.

І чому ви не повернулись ще тоді і не прийняли участь у тих протестах?

Знову ж було — це минулий час. Зараз що він не так зробив? Які теперішні дії змусили вас підтримати вимогу його відставки?

Які теперішні дії змусили вас підтримати вимогу його відставки?

Рівень корупції в Україні зростає за підтримки Президента Зеленського:

​Зараз детектив НАБУ Руслан Магомедрасулов, який займався документуванням діяльності бізнесмена Тимура Міндіча (співвласника студії «Квартал-95» та близького до оточення Зеленського), безпідставно затриманий політичним СБУ.
я не вірю в будь-яку перемогу України над московією за президентства Зеленського

Чисто для цікавості (не в цілях тролінгу) — кого ви бачити керманичем який "приведе до перемоги«?І що у вашому розумінні «перемога»?

Я не за особистості, я за напрямок, за побудову Institutional Design. Це означає: створення сильних і незалежних державних інституцій, які базуються на прозорому законодавстві, що апріорі уникає корупціогенних пасток. Я підтримаю будь-кого, хто буде це робити. І я буду критикувати будь-кого, хто буде блокувати антикорупційні реформи, діяти в ручному режимі чи створювати конфлікти інтересів.

Щодо перемоги, досягнення цього і буде перемога. Бо це дасть максимум того, що можна досягти при мінімумі втрат.

Коли буде список кандидатів, тоді аналізуватиму їх публічно й підсвічуватиму, в яких партіях вони були, за які продажні закони голосували, чи воювали, а також сформую для кожного посилання, щоб можна було погуглити журналістські розслідування.

чи воювали

добра справа, але не забувай додавати що під час війни ти сам ховався у Анталії

Навіщо? Бажаючих це додати вистачає, тож залишу їм для їхнього самозадоволення.

постити Барабаш яку цитують такі генії думки як царьов, дмитрук, скабєєва — це найбільший крінж який бачив на доу

До речі, а звідки така обізнаність у тому, кого цитує Скабєєва?

Жодне джерело не каже лише брехню, це факт. Якщо рашапропаганда каже, що захопили Бахмут, ми не робимо з цього висновку, що він автоматично під контролем ЗСУ. Ми робимо висновок, що це неперевірена і сумнівна інформація, яку слід ігнорувати до підтвердження з інших джерел.

Варто взагалі ігнорувати сумнівні джерела, щоб зберегти медіагігієну, та не витрачати час. А от якщо хтось посилається на сумнівне джерело, в будь якому контексті, то часто це апеляції до емоцій а не логіки, прапорець, що по суті сказати нічого.

згоден із вами.
з іншого боку якщо Зеленський піде у відставку — то замість ньго буде Стефанчук (він же в нас спікер ради?).
стане краще від цього?

Хочеться відповісти «гірше не буде». Але стримаюсь. Ок, давай спробую спрогнозувати.

Багато де в армії можна побачити прагнення до реформ та змін, тому як мінімум буде підвищена мотивація. Щось лежить на поверхні, можливо будуть розформовані проблемні бригади, будуть поповнені саме бойові. Доки звʼязки не перебудовані це зменшення корупції на всіх рівнях, бо страшно. Це також більше самостійності на місцях. Більше гласності, пригадуючи перебудову. Багато змін будуть не наслідком бажання Стефанчука, а прямою реакцією на гострий суспільний запит. Оскільки буде актуально питання легітимності перший час, то я не очікую зменшення бусифікації, примусу, та пошук альтернативних методів. Але усе це тимчасовий ефект, це ми маємо розуміти.

Сказати що буде далі, скоріше за усе скотиться в нову реінкарнацію, бо немає instutional design. Тут, оскільки я нічого не знаю про Стефанчука, то мені взагалі важко визначити, який курс буде обрано. Взагалі ми маємо досить цікаву політичну ситуацію, коли більшість слуг народу де прості збирачі вершків, без чітких цілей та програм, власна кишеня перш за усе. Як і президент.

Але глобально, це все ж таки деякі укріплення незалежності інституції. В принципі, діяльність судів я оцінюю позитивно, Порошенко ніхто не засудив, на відміну від Тимошенко. Через суди можна було добитися правильні рішення, які просто не виконувалися. І напевно такі зміни це ще укліплять, що безперечно є позитив.

Стефанчук ніби був представником Зеленського в Раді. тобто це буквальна свої люди.

Стефанчук вже ж таки скоріше найманий працівник, який може отримати повноту влади. Це системний юрист, а не людина з 95-го кварталу. В умовах війни, коли слуги народу втратили позиції, а його особисті позиції не настільки сильні, він буде вимушений шукати коаліційний альянс з іншими політичними силами, йти на компроміси. Розклад міняється, у поєднанні з потужним суспільним запитом на реформи це означає, що хочеш не хочеш, а мусиш щось робити, що відповідає очікуванням.

а в Раді зараз як справи в цих інших сил?
компроміси — то ділитися чі шо?
«потужний суспільний запит на реформи» в нас вже давно, але голосують за людей, які обіцяють якусь нереальну зарплатню платити шкільному вчителю

Стефанчук вже ж таки скоріше найманий працівник, який може отримати повноту влади. Це системний юрист, а не людина з 95-го кварталу. В умовах війни, коли
слуги

формально у нас парламентсько — президентська республіка, і уряд у нас має формуватися парламентом.
Що заважає Стефанчуку вже зараз ініцюювати голосування за недовіру уряду і почати формуватий новий? Це як би повноваження парламенту

Якщо Марію аргументовано критикуватимуть українські медіа, тоді нагадай про Марію знову.

а от умовно протести перемогли та Зеленський пішов у відставку — що на вашу думку має відбуватися далі?

Я правильно зрозумів, що особисто ви повернетесь в країну, коли тут не буде війни, корупція буде тотально подолана, а людям будуть видавати грошову допомогу для повернення?

Ну і порекомендую просто видалити пост. Бо коли потрапив в яму, перше що треба зробити — перестати її копати далі.

Я правильно зрозумів, що особисто ви повернетесь в країну, коли тут не буде війни, корупція буде тотально подолана, а людям будуть видавати грошову допомогу для повернення?

Євгене, навіщо ви вигадуєте таку маячню, доведену до абсурду, з грошовою допомогою тим, хто повертається.

Ну і порекомендую просто видалити пост.

Що потрапило в інтернет, те вже назавжди.

Поки планую залишатися в Анталії, бо можу тут працювати, донатити, розвивати власні проєкти та замовляти дизайн і роботу у українських фахівців. Коли те, що роблю в Анталії зараз, зможу робити й в Україні, — тоді буду думати про повернення.

Євгене, раз ви вже звернули увагу на тему, зверніть, будь ласка, увагу на цей коментар, щоб вам у 2026 році вдалося анонсувати початок Stack Overflow Survey 2026. Бо оголошувати результати вам вдається, а от про початок опитування ви забуваєте з року в рік.

Уявив як Ярослав після війни повертається з Анталії щоб конкурувати з українцями за «тисячу Зеленського», жах! реготали всією маршруткою)))

Я за те, щоб українці за кордоном допомагали іншим українцям із працевлаштуванням, писав про це.

Мені сумно уявляти майбутнє, де українцям доводиться конкурувати за подачки від політиків; ці підкупи виборців завжди завершуються тим, що виборців обкрадають.

Звісно що я пожартував. Спроби посіяти ворожнечу між українцями на сході і на заході України та тими хто перебуває за кордоном — такий печерний шовінізм та повна маячня(

Так Ярославе ти теж не соромся, приїжджай. А то якось мітінгувати з дому це такоє.
А якщо серйозно то раджу трохи полагодити компас бо я розумію що через спілкування з Анталії воно звісно видніше що хто і як.

Цієї суботи, 15 листопада, о 12:00 Марія буде на Майдані з плакатом проти корупції. Це для тих, у кого є бажання та можливість приєднатися.

www.facebook.com/reel/1376330210673820

А хто вона взагалі така? До цієї теми я про неї ні разу не чув. На їх сайті немає ні її біографії, ні інших учасників.
Що важливіше, там немає їх справ, що вони зробили.

Зате є реквізити куди нести бабло і «Навчальна програма СПРОТИВУ».

Я погуглив, порозпитував ШІ — ось промпт. Виглядає проукраїнською активісткою без зв’язків із великими політичними партіями.

Ось є досить критичний коментар про неї — вже видалений, але залишилася копія в архіві, без жодних аргументів.

Або ось ще один критичний коментар про неї, але знову ж таки — без жодної аргументації й без посилань на відео чи статті.

Я погуглив, порозпитував ШІ — ось промпт. Виглядає

Тобто ви просуваєте атаку (не обговорюємо чи заслужену чи ні) на владу України від людини про яку ви знаєте лише те що поверхнево нагуглили.
А це саме атака на владу, а не вимога боротьби з корупцією — вона почала з вимог відставки, а не розслідування корупції. І розслідування ще в процесі, якщо що.

а турецька корупція в анталії вас не дуже цікавить вибачте?

Ваш коментар — класичний whataboutism. Це така маніпуляція, коли замість обговорення конкретної теми — заклику до мирних протестів проти корупції в Україні — ви переводите розмову на країну мого проживання, Туреччину.

Саме переїзд в Анталію дав мені змогу більше фінансово підтримувати СОУ в перші пару років повномасштабного вторгнення московії-росії в Україну

може не всім, хто знаходиться в Україні цікаво обговорювати українські справи із тими, хто зараз за кордоном, але морельно в Україні

НАБУ повідомило про масштабну операцію з викриття корупції у сфері енергетики у понеділок, а я опублікував цю тему у середу.

Якби хтось з українців в Україні або українців у Туреччині, Польщі, НазваКраїни опублікував цю тему на DOU у понеділок чи вівторок, я був би цьому радий. Але чомусь поки що лише моя публікація на цю тему з’явилася цього тижня.

дивіться. от я десь до осені 2024 жив біля завода Артем.
і от коли я в ранці відходив від обстрілу — то відкривав інстаграм щоб відволіктись на щось приємне.
і бачів я в інстаграмі сторі людей, котрі публіковали відео, як ракети прямо над моїм будинком пірнають на завод і все що там було поруч.
замість того, щоб віжволіктися від обстрілу і трохи заспокоїтись — я ось це дивився. сторі були від жіночок з Іспанії, жіночок з Італії, Португалії, тощо.
і ви знаєте це трохи бісило.
можливо і люди вам так відповідають, бо вони в цій країні зараз знаходяться і це тут із самого почктку. це не те щоб новина. тут нема що обговорювати

не вотебаутизм, а звичайний перехід на особистості

повертайтесь в Україну і кличте мене на протест на який особисто підете і тоді будемо дискутувати по суті питання

Я, коли був в Україні, виходив на акції протесту без огляду на те, чи вийшов на цей протест хтось інший із моїх знайомих, й тим паче без огляду на думку промосковських політиків.

Можу, за донат на СОУ, знайти вам себе на відео з протестів.

Я, коли був в Україні, виходив на акції протесту без огляду на те, чи вийшов на цей протест хтось інший із моїх знайомих, й тим паче без огляду на думку промосковських політиків.

А зараз що заважає? Вас прикували до батареї турки і не випускають?

Коли я був в Україні, виходив на протести. Ви, якщо вважаєте за потрібне й маєте можливість, теж можете вийти на протест.

www.facebook.com/reel/1376330210673820

В мене зараз відсутня можливість виходити на протести в Україні, тож займаюся іншими справами: донатю, замовляю дизайн та верстку у українців, докладаю зусиль, щоб популяризувати опитування, які покращують впізнаваність України на міжнародній арені.

Вибачте, а що ж трапилось, що ви не можете фізично бути присутнім? Така революційна енергія і бажання змін в країні, може вам на квиточок грошей підкинуть?

Дякую, що пропонуєте мені оплатити квиток, це десь 6000 гривень. Значно ефективніше буде, якщо ви ці гроші задонатите на будь-який збір, якому довіряєте.

ну бачте як вийшло, на акції на яку ви кликали сьогодні було людей 15, якби всі хто кликали були присутні, було б в два рази більше

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Аргументуйте своє ставлення до Марії Барабаш, бо я бачу, що Марія сама виходила на акції «Гроші на ЗСУ» і раніше, і зараз закликає, щоб гроші були спрямовані на ЗСУ.

Невже ти не розумієш рівень аргументації? Якщо людина за кордоном, вона автоматично сліпне і глухне. Саме така логіка має привести Україну до перемоги!

Так, ти абсолютно прав. Якщо людина за кордоном, обрала «свободу» від тцк перепливти тису, а не присутня тут, вона сліпа і глуха. І немає права, вказувати що і кому, а головне як робити в цій країні. Якщо ти і твій кореш, завтра б були присутні на мітінгу, готовий був би з вами посперечатись.

Я виїхав з України легально ще до повномасштабного вторгнення московії-росії в Україну. Я вже про це писав, як і про своє ставлення до ТЦК.

Я створив тему, щоб підсвітити акцію протесту. Якщо у вас є бажання та можливість — виходьте.

У моєму коментарі відсутні «вказівки», що вам робити.

Патріотичний фонд != довіра, її дії і слова, дивним чином схожі з тим, що несе в маси пропаганда РФ, це доволі легко можна відслідкувати в її профілі X. Одна справа говорити про корупцію, зовсім інша справа, підбурювати суспільство на вибори і зміну влади під час війни, що вже є деструктивною дією, яка на пряму впливає на обороноздатність держави. При всій моїй нелюбові до нашого президента, підтримувати подібних персонажів я не збираюсь.

Ви, звісно, можете асоціювати заклики Марії щодо відставки Зеленського з пропагандою рф, але варто згадати, що за часів СССР українців, які згадували про Голодомор, називали посібниками нацистів.

Перший аргумент від вас отримав, якщо є ще, то пишіть.

Історичний факт: Гапона повісили

Тиснути можна і треба, але головна проблема у тому, що нація не бачить майбутнього. Були Свинарчуки, тепер Міндич, що ми можемо???

Мені здається, що важливо просувати тези ринку: кожен має діяти у власних інтересах, а за рахунок правил гри досягається оптимум. А не ручне керування. Аналіз законів на корупціогенність. Тоді ситуація не повториться.

👽 Як повідомляє Українська Правда, на засіданні ВАКС був прослуханий епізод з «плівок Міндича», де Міндич пише Зеленському, той тут же передзвонює Герману Галущенко. Герман «бере під козирьок»: — так точно, єсть!

І потім Міндич пояснює тоді ще міністру енергетики: — ти слушай Владіміра Александровіча, скажи, што не хочєш в дворнікі і сдєлаєш все, што єму хочєтся...

Схоже, Зеленський і справді не зрозумів натяку, що йому не слід йти на наступні вибори і що йому конче треба зараз дати слугам волю для формування нормального уряду Національного ... вже порятунку.

t.me/beerlog/10827

res.cloudinary.com/...​/getxzxqsdwkjd3n3qvxz.png

Залишилося трохи маленьких проблем:
— Знайти заміну. Ви з Анталії не плануєте повернутись разом з професійною командою, яка має конкретний план завершення війни?
— Провести вибори під обстрілами. Не розкажете як це зробити? І за які бабки?

я не вірю в будь-яку перемогу України над московією за президентства Зеленського, і ці думки починаю бачити все частіше в українських новинах.

У вашій інфо бульбашці.

Привіт, я живу в Анталії

Просте правило:
З’їбав (нехай і до початку війни) — будуй життя на новій Батьківщині. Не буде зелі, ви знайдете іншу причину, якою прикрити бажання жити у комфортніших умовах.
Є бажання щось міняти — міняй, роби, а не розводь зрадоньку (чи перемогіум) в інтернетах. Не подобається що Міндіч звалив, організуй діаспору, знайдіть поца і змусьте «злочинну владу» його заарештувати.

Повернутися в Україну, звісно, хочу, але поки без конкретних планів, коли саме це вдасться.

У мене відсутня професійна команда, яка мала б план завершення війни. Хоч це й так зрозуміло, то навіщо ви про подібне запитуєте?

У мене відсутні конкретні дії, як провести вибори під загрозою обстрілів, але вважаю це можливим.

Змінюю.

Повернутися в Україну, звісно, хочу, але поки без конкретних планів, коли саме це вдасться.

Вдасться.
Ще раз. Не обманюйте ні себе не оточуючих. Ви повернетесь лише якщо вигонять чи не зможете працювати там. Бо зараз вам напевне заважає війна. А після війни буде «бандитизм як в 90-х» (це аргумент одного знайомого), або судячи з вашого топіку — «злочинний режим зелі»

У мене відсутня професійна команда, яка мала б план завершення війни. Хоч це й так зрозуміло, то навіщо ви про подібне запитуєте?

Запитував бо сподівався, що ви трохи подумаєте і зрозумієте, що вона відсутня у всіх. Замінити зелю зараз можна лише на іншого зелю. Всіх хто щось можуть робити зараз на фронті.

У мене відсутні конкретні дії, як провести вибори під загрозою обстрілів, але вважаю це можливим.

Вважаєете можливим? То опишіть як саме. А якщо відсутні ідеї як це зробити, то не ясно чому це взагалі можливо.

Замінити Зе підчас війни неможливо, нажаль. Але можна хоча б тиснути на його слуг, щоб вони нарешті відлипли від його доларової цицьки і почали працювати на країну, сформувавши нормальний, професійний, а не політичний і бандитський, уряд.

Знайти заміну.

— Сталін — наш рулєвой!
— Прі Брєжнєвє ми жілі хорошо і луччє уже нє будєт!
— Кучма — назавжди!
— Янукович — наілуччій хазяйствєннік!
— Хто, як не Зелемський?!

:-D

Привіт, я живу в Анталії

самом большом и самом отпетом москальском гадюшнике за пределами территории РФ.

я не вірю в будь-яку перемогу України над московією за президентства Зеленського

А ты не верь, а приедь и измени ситуацию, а не прячься за юбками.

Уяви, що це коментар із відповіддю, яка мотивує тебе на щось конструктивне — ба навіть просто зробити зарядку.

Та таке. Ми не позбудемося корупції під час війни.
Вибори, до яких закликає пані — не варіант, на мій погляд.
Нажаль тут ставка на європейських партнерів та їх тиск на поточну владу України по антикорупційним реформам.

На жаль тут ставка на європейських партнерів та їх тиск на поточну владу України по антикорупційним реформам

Тиск від українців також має бути — картонні протести були ефективними

на картонний протест людей покликали ветерани і військовослужбовці, а тут царьов і дмитрук

Картонний протест був за збереження незалежності НАБУ та САП, яку Зеленський вдало ліквідував, а потім — під тиском українців та західних партнерів — усе ж повернув.

І ця попередня ліквідація була саме для того, щоб приховати ось цей рівень корупції найближчого кола Зеленського, який став публічним цього тижня завдяки НАБУ.

Царьов та Дмитрук — це промосковські українські продажні політики, і якщо ви стверджуєте, що вони закликають до протестів, то це дуже дієва стратегія кинути тінь на протести, враховуючи, що гроші з корупційної афери в енергетиці відмивали через офіс, пов’язаний із сенатором рф, колишнім депутатом Верховної Ради України Андрієм Деркачем.

Деркач і за самоусунення януковича в раді голосував, якщо вже шукати конспірологію то головне не вийти на самого себе.

мій поінт в тому шо я б вийшов на протест коли мене на нього покличуть хтось кого я поважаю, а не люди шо сидять в корумпованій диктатурі і закликають виходить на протест проти корупції. чи тим паче росіяни/їх агенти впливу

Можете пояснити, яке відношення має Марія Барабаш до перелічених вами груп людей? Бажано з посиланнями.

Він мав на увазі тебе і Анталію. Закликаєш на цьому форумі в першу чергу ти з дуже корумпованої Туреччини

Підписатись на коментарі