Яким був ваш перший телефон?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Свій, якщо чесно, я вже точно не пам’ятаю. Пам’ятаю тільки те, що це була міцна кнопкова Nokia, на якій була встановлена дуже класна змійка, в яку я грав годинами)

А який був ваш перший телефон? Пам’ятаєте модель? Були задоволені ним?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

BenQ Siemens CL71 2006 рік www.phonesreview.co.uk/...​ent/phoneimages/cl712.jpg
Замість дзвонити, писав на нього JavaME :). Тоді був період в житті Java-маніакальний.

Nokia 1100, до сих пір працює на рідній батареї. Силіконова клавіатура, ліхтарик.

LG G1800 в 2006му (або може 2005му, вибачте память вже не та, добре що модель згадала)

Як я на нього заробила, це хохма — на курсових по джаві (грішна жінка, робила ООП за гроші). Бабки з під’їзду шепталися «боже, з виду прилічна дівчина, а до неї хлопці толпами ходять, он синці які під очима, точно майже не спить» — ну думаю, хай бабки кажуть що хочуть, а я своє заробила — поїхала відпочити в Крим і на ті гроші, що залишились, купила телефон.

В гуртожитку робити курсові було зручніше, і клієнтів більше)

Siemens SK-65, який благополучной випав з моста в річку Кам’янку коли ми катались на мотоциклі. І поки ми робили розворот біля того місця де зараз прапор в Житомирі стоїть, то той телефон уже хтось найшов і забрав.

Я не помню модель и на гугле не нашел. Тогда был один оператор MTC и обошлось около 3000$ с подключением. Такая фигня с ручкой аккумулятор и трубка отдельно были

Nokia 3310 (купив у 2001 році на радіоринку)

Nokia 5110, саме така як на фото топікстартера. 1999 рік.

Siemens SL45 з mp3 плеєром, 2002 рік

Motorola M3688, лето 2000

Trium Aria. Як на 2001 рік, був дуже непоганий телефон. Шкода, що вони обмежились декількома моделями та пішли з ринку

Прикольно не чув навіть про них
Досить маленький як для 2001

Не повірите, от саме Nokia 5110 і була en.wikipedia.org/wiki/Nokia_5110
Жовтень 2003 року. Була недовго, то мені скинули татову, потім мамину «жабку» моторолу, а вже в лютому на денчик подарували Siemens M55.

Першим була Nokia 2110, другим — Ericsoon A1018, а 3-м — любов на все життя! Motorola CD930. Модифікація без зовнішньої антени :-D
Ця звірюга ловила сигнал в будь-якому підвалі, катакомбах, печерах — де завгодно!

перший мобільний телефон який я потримав в руках — це була якась величезна моторолла (розміром з вогнегасник) який видали татові на роботі)

а мій особистий була якась забила алькателька.

Fly S688 — найтонший на той час телефон. Вкрали в гуртожитку... Потiм був SE K700i

Повний інтернет підколів коли старщі дають цей девайс зуммерам. Для прикладу www.youtube.com/watch?v=1OADXNGnJok
Або www.youtube.com/watch?v=aZSZB0z-Nt0

Был свидетелем обратного. Сначала появились кнопочные телефоны и автоответчики. Год эдак 1988 и мы с тогдашним партнером пробовали продать в хартнрансгаз штучки типа ксерокса, и новых телефоном. Директор этого предприятия слабо соображающий возрастной тип с красным алкогольным носом попробовал кнопочный телефон и произошла перегрузка. Он на смог набрать номер и нихрена не купил. Когда вышли из кабинета я долго отходил от тупости классического советского руководителя такой серьезной и денежной организации.

siemens A50 /? A52

Nokia 1012. Подарували на новий рік, коли мені було 9 років

Samsung C200n

Малюк в якого на морозі білів екран )

Свій, якщо чесно, я вже точно не пам’ятаю.

Первое надо помнить.

Был Sony J70 с полифонией. В 2002 за $200, курс тогда был 5. Симка от киевсар припейд что то около 100грн. Ну и минута разговора стоила под гривну.

Подарок от родителей за окончание вуза.
Да был на иждивении:(

Sony J70 с полифонией. В 2002 за $200

мажооор)

Да но нравился панас жд75 (да я помню маркировку спустя 20 лет). Синяя подсветка тогда была топ.

мажооор

Это позор был покупать тел за больше чем месячная зарплата.

Ну и минута разговора стоила под гривну.

Якщо не помиляюся, то коли у мене з’явився перший мобільний телефон (2001 рік), то хвилина розмови була щось типу 2.50 грн. — це було шалено дорого, особливо для молоді, і ми, будучи студентами, «кидали бомжика» (короткий дзвінок на 3-5 секунд), щоб сказати пару слів, а потім співрозмовник відзвонювався таким же бомжиком, або повноцінним дзвінком, якщо був «не з простої сім’ї, а з багатої». Мій одногрупник, з яким жили у гуртожитку, мав велику розкіш для тих часів — його мама займала керівну посаду у якійсь солідній компанії і мала «безлімітку», і його підключила до «корпоративної сім’ї» (чи якось так воно називалося), тому він міг говорити скільки захоче, та ще й на всі оператори!!! Це було для нас щось просто неймовірне! І весь гуртожиток бігав до нього «дай на пару хвилин наберу маму/батька/дівчину/братана».
Але прикол був у тому, що в перші роки навіть вхідні дзвінки були платні. І коли нарешті вони стали безкоштовними, то це для нас було фантастичне полегшення.

якщо про мобільний... в мене досить пізно з’явився, коли в усіх навколо вже були... у 2008 році
і досі не розумію смислу — для чого весь час бути на зв’язку ? 🤔

але... там була одна фішка... можна було чз мобільник підключити комп до інтернету! вдома!

тому пішов у ларьок на базарі... «салон мобільного зв’язку»... і вибрав Sony Ericcson W200... 120$
res.cloudinary.com/...​/fvne0eeyvnvewd1aqj2b.jpg
через 5 років продав ... робочий...

а зараз в мене вже рік ще менший... дуже задоволений
res.cloudinary.com/...​/fetetxjuun0mxuakjlib.jpg

Philips Savvy Vogue

оо, нещодавно ҐПТ-шив модель)))
Samsung SGH-X610. Придбаний за 100$ або 550грн!)
Особливість моделі: дуже тонкий, містив титанову пластину в средедині. Також мав поворотну камеру) Мабуть 0.3мп =D

мессер Siemens ME45
водонепроникний, з голосовим набором, ...

Sony J6
не забуду )

теж першим був схожий соні (модель вже не пам’ятаю) з коліщатком для скролу.
там ще поліфонія на той час крута була)

не прощу

В мене у батьків був один на двох. Батарею тримав 2 дні, падав в воду- вижив, на морозі працював ( мінус 18 в нас взимку). Помер звичайною смертю після років 7 використання:)

Тоді були майже всі телефону невмиручі, а зараз неженкі, сонце літом посвітило — перегрівся 😁

Спершу телефони ставали за розміром все менші та менші, потім тенденція змінилася і вони почали рости за розміром все більше і більше. Можна навіть провангувати на якому розмірі тенденція все-більше-і-більше зупиниться.

та 16см то рілі досить

коли більше то боляче

під рілі baggy jeans можна і більші см)

так тоді між ногами тіліпається)

мірятись завжди чимось будуть, не тільки телепонами

в етом міре тот главнєй у кого пісюн смартфон дліннєй

Телефон простих рішень: телефоную/ не телефоную/ ігнор:)

X100 з цвітним екраном

в принципі який хотів

але потім заздрив пацанам у кого був сіменс м55 з менш цвітним екраном бо круче виглядав, справді були часи коли можна було сказати вау просто за зовнішній вигляд

Відчуваю себе зумером зі своїм Sony Ericsson k510i

Именно с этой модели я понял перспективу развития и стал создавать новую операционную систему с новыми принципами. Над чем работаю до сих пор.

Завжди ненавидів телефони. А де який час тому зрозумів що можу просто відмовитися від спілкування по них, які б вони там не були. І стало трохи лехше жити.

це тому ти сам з собою в темах спілкуєшся? :)

погоджуюся єсі шо, але псіхіку бережи!

Обрав спілкування текстом. Щоб вправно спілкуватися голосом треба бути дуже розумним та швидким. А я дуже розумний, але гальмо. Повільно обмірковую все. Співрозмовник просто втрачає терпіння, коли я повільно... От було кіно про зверополіс. Там були повільні лемури чи лінивці. З величезними пазурами. І зайка якась хотіла від них чогось. Youtube: «Flash The Sloth | Zootropolis | Disney UK»

Почав згадувати і знайшов отакий от цікавий сайт www.mobilephonemuseum.com/catalogue

Я їх перший раз в США побачив взагалі. Мені здається декому видавали як зараз от маки в деяких місцях корпоративний стандарт.

цікавий сайт www.mobilephonemuseum.com/catalogue

ухх. пірнув в минуле.
зараз ще не пізно зібрати колекцію, борю свій плюшкінізм та іраціональну любов до нефункціональних речей.

«...и две копейки драгоценней чем десять рублей...» ©

Советский с диском. Змейки не было.

Білий з дисковим набором. Модель не памʼятаю :-)
Із мобільних Motorola T190
Але улюблений тієї епохи був StarTac — купив на радіоринку коли загубив свій як. тимчасовий. На той момент коли брав вже зʼявились модні кольорові із MMS, поліфонією і іграми. Але як же він мені припав до душі — два акуми, дуже прям потужний приймач, гаряча заміна сімки
Замінив вже на Palm бо хотів читати електронні книжки

Motorola C650

Samsung SGH-M200, щось я тоді конкретно втиканув, і хотів саме Самсунг, коли була заслужена домінація Нокій 🙈 відчував себе якимось обділеним, коли інші скидали одне одному java ігри і теми по Bluetooth

Siemens c45 (єдиний телефон, який у мене вкрали). На заміну взяв в umc контрактну (залочену під них) моторолу, безплатно, номер (і контракт) і досі той же.

Trium Mars. на фоні пациків з 3310 почував себе з ним мєрзько. то були часи коли декотрі понторєзи домашній радіотелефон на ремінь чіпляли.

Siemens C55 сріблястий. Купив у 2002 на гроші зароблені на літньому стажуванні. 200 або 300 баксів коштував.

Купив тоді пакет Sim-Sim (UMC), хвилина дзвінка коштувала 3 грн.

А ще був прикол: ну ось купив я телефон, а дзвонити майже нікому: мало хто мав телефони.

це ж той який вібрував як перфоратор?

В сіменсах точно була якась така мобіла просто капець яке вібро, але не пам’ятаю яка точно модель. Зараз телефони на такому вібро що можна навіть не відчути

Я в ті роки собі і знайомим перепрошивав A55 (який коштував баксів на 50-100 дешевше) в C55, там фішка була в тому що в певну секунду треба було підключити додаткове живлення і одразу прибирати

Блін не пам’ятаю як модель називалась, але це був музичний соні еріксон слайдер 😏
Я десь до класу 4 була без телефона. А ось в 9 класі я собі сама за чесно зароблені гроші (промоутером в магазині) купила перший типу сенсорний телефон ( touch їх тоді називали) samsung за 900 грн.

Боже зумери мабуть і не знають що таке слайдер, ладно розкладушки вже самсунг робить, але це вже інше))

Я хоч і зумер, але за слайдер знаю)))

Ти з покоління ранніх зумерів 😁

Або тих хто доношували за батьками :-)

У батьків щось теж кнопкове в той час було, наче теж нокія

о а я памятаю, що якось у мами був Nokia 6120, так я на ньому doom грала 😅
Ну це вже пізніше було, не памятаю який рік

До речі він теж десь в серванті зберігається )))

А зараз все навпаки, у нас всі телефони поступово переходять батькам, ось недавно замінила, старий — мамі. А вона, в свою чергу ті старі зберігає 😂
Кажу давай здам кудись, поки воно ще живе, хоч якусь копійку получимо, — Ні, а якщо цей поламається або комусь треба... Отак вже в батьків дома мабуть 5 шт валяється.

Ну Iphone 1 спрос серед колекціонерів вже є. Так що то тобі може спадок збирають :-)
Я колись материнку викинув одну цікаву Supermicro американського виробництва з двома Pentium2 Xeon слотовими у робочому стані. Офігів коли побачив що таку за 700 баксів продали на місцевому аукціоні

Ого, добре, перестаю засуджувати маму, збираємо телефони 😁

Iphone 1 спрос серед колекціонерів вже є

блін, я свій за $200 продав п’ять років тому 🥹

У 2023 запечатаний IPhone більш ніж за 150к продали

оце я лох, міг би просто запечатати, бо був повний комплект)

слайдер та розкладушка зробили з бумерів зумерів)

W850 мабуть, у мене такий був

От не помню точно, але подивилась по фотках не цей, а мабуть скоріше W580

LG B2000 за 499 грн в 2006-му

Benefon Sigma NMT-450 і радіотелефон дальноього радіусу дії Senao 258 plus. На вулиці був 1997 рік

Sagem -здоровенна цеглина -залишив як пам’ять .лежить непрацюючий . Що цікаво отримав на першій роботі Він вже був застарілий. До цього всі отримували в подарунок нові Nokia а на мені вирішили зекономити подарили бушний sagem.

Підписатись на коментарі