Навайбкодили застосунок для оцінки відносин і зібрали 4к підписок вже з першого дня
Як з’явилася ідея Lagidno.me
Все почалося з дуже побутової ситуації.
Я зустрілася з подругою, яка вкотре жалілася на свого хлопця. Вона описувала типові для них конфлікти, і я, слухаючи це збоку, не могла зрозуміти — за якими критеріями вона взагалі обрала цю людину. На мій погляд, її вибір був очевидно невдалим: уже третій рік вона живе в постійному розчаруванні, але нічого не змінює.
І в якийсь момент я прямо спитала:
«А тобі не здається, що більшість твоїх проблем просто зникнуть, якщо ти припиниш ці стосунки?»
Вона замислилася, погодилася, але на наступне моє запитання — «а навіщо тобі взагалі ці відносини?» — не змогла відповісти. Ця розмова засіла в мене в голові. По дорозі додому я подумала, що в мене процес вибору зовсім інший. Я маю свій чіткий список критеріїв, за якими оцінюю сумісність із людиною. І саме цей підхід, допоміг мені зустріти мого чоловіка. Для контексту: ми познайомилися на Tinder. Трохи переписувалися, сходили на одне побачення, і вже 7 років як ми разом.
До речі, пізніше чоловік мені зізнався що вже на першому побачені зрозумів що ми одружимось.
Звучить як класична історія з фільму про «кохання з першого погляду», але насправді наше рішення почати стосунки було дуже послідовним і раціональним ніж емоційним.
Як з’явився перший прототип Lagidno.me
Варто зазначити що ми обидва працюємо в ІТ: я проджект менеджер, чоловік — розробник, (за освітою він, до речі психолог).
Коли я поділилася з ним ідеєю про інструмент, який допомагає усвідомлено оцінювати стосунки, він одразу відреагував із захопленням. Ми вирішили не відкладати, а одразу потестувати гіпотезу, щоб зрозуміти чи цікаво це комусь окрім нас.
Так, першим прототипом Lagidno.me стала звичайна таблиця в Excel. ЇЇ можна поклацати тут

Я прописала в ній критерії, додала формули для автоматичного підрахунку оцінки й зробила короткі пояснення до кожного показника.
Цей прототип був далекий від ідеального, але наша мета була проста — перевірити, чи взагалі людям цікава така ідея.
Тож я записала коротке відео, де показала таблицю, і виклала його в Instagram. Ви не уявляєте нашого здивування, коли почали з’являтися реакції.

Відео зібрало більше 280к переглядів, але найцінніше — це коментарі. Люди писали, що це «геніально», що «такі речі мали б пояснювати у школі». Хтось зізнавався, що якби мав подібний інструмент у юності — уникнув би болючих стосунків або розлучення. Ми не очікували такого потоку щирого фідбеку.
Звісно, були й скептичні коментарі.
Дехто писав, що «це як в бізнесі» і «у стосунках немає місця формулам». Але я з цим не погоджуюся.
Зрілі стосунки — це коли обидва чесно проговорюють, чого хочуть, і мають свободу вирішити, чи готові вони до таких умов. Іноді це дозволяє зрозуміти ще на етапі знайомства, що ви просто не підходите одне одному. А іноді — навпаки, допомагає побачити, що ви справді сумісні й маєте спільне майбутнє.
Від таблиці до веб застосунка
Так ми підтвердили гіпотезу що такий застосунок цікавий людям і чоловік приступив до розробки. Ось як це було з його слів:
«Я повільно досліджував ринок, день за днем розбирався, які тулзи підходять краще для швидких MVP, а які — для великих продуктів.»
У фіналі залишилось два варіанти: Firebase з їхнім новим AI та Lovable.
Firebase здавався більш «інженерним» і вимагав більше ручних налаштувань, а от Lovable — більш «фронтендним», орієнтованим на швидке створення готових застосунків.
Тож я обрав Lovable.
Я детально розібрався, як Lovable хостить застосунки, які компоненти надає користувачу (Supabase, GitHub), а які залишає «під капотом». Lovable використовує власний хостинг, але за потреби може інтегруватися з Netlify та іншими сервісами. Моя мета була проста — зробити все максимально швидко. Тож я вивчив Supabase (стандартну базу даних і систему авторизації Lovable) і почав створювати промпт.
Я завжди працюю з промптами в кілька шарів: спочатку формулюю ідею «по-людськи», потім — технічною мовою для ChatGPT, а потім поступово шліфую результат. Це зайняло кілька ітерацій.
Я уважно стежив, щоб user story у промпті була чіткою й лаконічною: усе, що стосується логіки кліків, кнопок, переходів — мало бути описано, але без зайвих UI-деталей. Спочатку ChatGPT запропонував мені структуру бази даних, але я навмисно її прибрав, вважаючи, що якщо Lovable справді хороший у створенні MVP, то зможе сам оптимально побудувати POC-архітектуру.
Ще один технічний момент: я вказав у промпті базові маршрути — які сторінки за що відповідають.
Наприклад, /app/tools мала містити список усіх доступних інструментів. Це справді допомогло Lovable правильно зібрати структуру сайту.
Після виконання початкового промпту я отримав застосунок без авторизації, але вже з усіма сторінками, логікою кліків і можливістю зберігати дані локально у браузері. На 98% це відповідало тому, як я це собі уявляв. І це було неймовірно. Далі я додав інтеграцію з Supabase, авторизацію й постійне зберігання даних у базі. Усе це робив через нові промпти до Lovable, який чудово справлявся із завданнями такого типу.
Після кількох невеликих виправлень, поліпшення UI, додавання Google-авторизації та покупки базової підписки Supabase (яка навіть була надлишковою для наших потреб) — у мене був готовий продукт для релізу.
Але, як би ти не старався, перший реліз завжди має свої пригоди 😅
Увечері Каріна опублікувала дуже переконливий Reels, який привів перших користувачів у застосунок. Спочатку все йшло добре, аж поки вона не почала отримувати повідомлення від людей, що вони не можуть залогінитись. Я відкрив пошту — і зрозумів, що Supabase не витримав навантаження: їхній дефолтний email-сервіс просто не зміг обробити кількість листів для верифікації. Я, як типовий герой із хакерського фільму, почав гарячково клацати всі можливі кнопки, але це не допомогло.
Тоді я зробив те, чого ніхто не хоче робити у відпустці — почав читати документацію 😄
Виявилося, що Supabase чесно попереджає, що їхня email-система не призначена для продакшн-навантаження — але це повідомлення було заховане в третій вкладці підменю. Тож я і їхній UX-дизайнер поділили відповідальність за цей фейл навпіл. На щастя, документація Supabase добре описує інтеграцію з іншими поштовими сервісами, і я швидко вибрав Resend.
За годину я прочитав інструкції, замінив дефолтну реалізацію, створив шаблон листа, зареєстрував домен і протестував надсилання — все запрацювало. Я перевірив ліміти тарифів, трафік здавався стабільним, тож спокійно ліг спати.
...і прокинувся від того, що Каріна каже: «Користувачі знову не можуть увійти, тепер помилка Email limit error».
Виявилося, я пропустив ще один чекбокс у Supabase 😅
Я купив підписку на Resend і присягнувся більше ніколи не залишати нічого «на авось».
Так і народився Lagidno.me — із жарту, Excel-таблиці, Reels і величезного бажання зробити щось справді корисне."

Що трапилось після першого релізу
Коли перша версія була готова я зняла нове відео і воно теж стало віральним. Більше ніж 380к переглядів сотні коментарів, був навіть лайк від Віри Брежнєвої 🥹
Вже з першого дня сайт Lagidno.me відвідало понад 14 000 людей. На сьогодні у нас близько 7 000 активних користувачів, і ми щодня отримуємо слова вдячності. Цей фідбек неймовірно надихає.
Що далі
Ми плануємо і далі розвивати Lagidno.me Зараз ми активно працюємо над другою версією і збираємо зворотний зв’язок.
Ми створили коротку анкету — заповнення займе менше 10 хвилин, але для нас це дуже цінно. Там також в анкеті можна залишити контакти, якщо ви не проти поспілкуватись зі мною в форматі онлайн інтерв’ю 💌
Ми віримо, що чесність із собою — найкращий старт для будь-яких стосунків.
Lagidno.me створений саме для цього — щоб допомогти людям бачити себе і свої взаємини трохи ясніше.
Дякуємо за увагу, Каріна та Артур
100 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів