Чи потрібен портфоліо-вебсайт для фронтенд-розробника?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Приєднуйтесь до Front-end спільноти!

На Reddit знову підняли тему портфоліо для фронтендерів: одні кажуть, що сайт — must, інші — що ніхто його не дивиться. Але що по факту в реальних наймах?

Дехто робить власні сайти, щоб показати свій стиль і підхід до роботи, а інші просто викладають свої проєкти на GitHub і теж успішно проходять співбесіди у великих компаніях.

Іноді портфоліо-сайт допомагає виділитися, особливо якщо хочеться показати цікаві проєкти або щось інтерактивне. А іноді він залишається просто красивим, але без особливого змісту. Важливо не стільки зробити красиву анімацію, скільки зрозуміло і наочно показати, що ти вмієш робити.

До речі, знайшла прикольну статтю, де зібрали колекцію з 15 дуже цікавих портфоліо веброзробників.
Ось цей мені сподобався найбільше:

Поділіться, що працює у вас: сайт, GitHub чи щось третє?
І якщо робили собі портфоліо, розкажіть, як воно виглядає і що там показували: просто лендінг, кілька pet-проєктів, інтерактивний UI чи повноцінний веб-додаток?
👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

фронтендер, це не дизайнер, тож про який такий стиль йде мова? Портфоліо треба, дизайнеру, а робота фронтендера, це присрати джаваскріпт до форми з фігми, ходити в базу, і витрачати час, щоб поремонтувати криве відображення в сафарі.

Теж поділюсь)
mistofm.com
from scratch: design → code → servers → growth → ...

Як на мене — варто зробить. Я думаю що має сенс вказать там посилання на «фанові» проєкти, якісь пісочниці, кодпен, css-баттл якщо хочете...

Що те що те — одна фігня для FE старше трейні.

FE реалізує бізнес логіку, надану PO.
Дизайнер — створює UI знідно логіки наданої PO.
Верстальник — верстає UI, який створив дизайнер, згідно логіки наданої PO.

Задача всіх — реалізувати бізнес логіку, яка всім причетним принесе гроші. В «гляньте-яку-я-бібліотеку-причепив-для-транзішинів» ЖОДНОГО важливого пункту для бізнесу немає. Копіпастний код не має проблем, вирішення яких би було важливим пунктом для роботодавця, тому реально він нічого не показує, і мало чим відрізняється від «окей, chatgpt, зроби мені ...».

Соло робити сайт рівня awwwards, де щоб побачити перелік скілів спеціаліста рекрутеру потрібно передивитись 15 анімацій і пройти міні-гру? Серйозно?

Якщо людина серйозно працює фултайм і не опенсорс — в неї ніколи не буде заповнений календар комітів github. В мене він був зелений тільки коли я був студентом з купою вільного часу і відсутністю NDA.

А для резюме в більшості кейсів відмінно підходить то й же linkedIn.

відмінно підходить то й же linkedIn

Проблема у тому, що коли просиш показати код на GitHub, то кандидат каже: «Усе під NDA». Нама предмету обговорення. Сайт-портфоліо хоч показати можна.

Хоч щось із цього — вже велетенський плюс.

Так то якщо фрілансер — роби портфоліо, джун або (раптом) опен-сорсер — гітхаб.

Поділюсь своїм :D

eurusik.tech — це все крутиться на домашньому кластері homelab.eurusik.tech

Ого, залипла, дуже цікавий у вас досвід)
Після такого портфоліо у рекрутерів не має бути питань 💪

Браво!

Тільки я подумав, як за першим фото на homelab стирчать вуха Джефа Гірлінга як:

Special thanks
Jeff Geerling.

:)

Підписатись на коментарі