Чи реально увійти в ML/NLP за 6-12 місяців при навчанні 2-4 години в день?
Маю 27 роки. Досвіду в ІТ немає, математична база мінімальна, множу в стовпчик. Є офіційна відстрочка. Працював у різних напрямках (у т.ч. технічних), але розумію, що не хочу йти в роботу типу будівництва чи зварювання — це не моє.
Навчаюся самостійно: Python, базові алгоритми, читаю про NLP/ML. У мене сильні сторони — швидке навчання, аналітичне мислення, велика наполегливість. Але слабке місце — технічні скіли, досвіду та освіти немає.
Важливий момент: коли програмую, є спокій і відчуття, що рухаюсь у правильному напрямку. Але я розумію реалії ринку: зараз найчастіше беруть або зі стажування/університетських програм, або з сильним портфоліо та проєктами.
Питання:
1. Чи реально за
2. Чи варто зараз фокусуватись на ML/NLP, чи почати з Python + backend/data engineering основ і вже потім рухатися в бік ML?
3. Яку мінімальну базу треба закрити, щоб мене хоча б теоретично могли взяти на стажування?
4. Чи реально без університету і при самоосвіті отримати першу можливість, якщо є мотивація й системність?
Буду вдячний за будь-які поради. Хочу реально оцінити шанси й зрозуміти, чи продовжувати рух у напрямку ML/NLP.
Не питаю в чат джпт, бо він дуже «радужні» картини малює.

9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів