Мілтех і «Роль кібербезпеки трохи перебільшена»

«Роль кібербезпеки трохи перебільшена», — міністр Федоров

За останні місяці у мене було кілька пропозицій і відгуків на позиції у мілтех компаніях.
Чудові умови, хороший стек технологій, метч майже 100%, спілкування з рекрутерами легко і комфортно:

— буде перевірка службою безпеки
— добре
— В кінці процесу буде поліграф
-ок, це зрозуміло (хоч в загальному проти)

Все йшло добре, поки я не озвучив що мої батьки проживають в окупованому Криму.

І все — відмова.
Відмова тому що батьки можуть стати жертвами впливу на мене зі сторони москалів. (спілкуємось тільки на теми сім’ї та родини)

МЕНЕ ГРИЗЛА ОДНА ДУМКА — ЯК МОСКАЛІ ДІЗНАЮТЬСЯ ДЕ Я І КИМ ПРАЦЮЮ ЩОБ ВПЛИВАТИ НА МЕНЕ ЧЕРЕЗ БАТЬКІВ?

на днях озвучив це питання рекрутеру і отримав «шикарну» відповідь — оформлення по КзОТу(все офіційно, бронювання) , а отже списки працівників підприємства у відповідних реєстрах і легко вираховуються.

Тепер питання:

НАВІЩО ПЕРЕВІРЯТИ ПОТЕНЦІЙНОГО ПРАЦІВНИКА СЛУЖБОЮ БЕЗПЕКИ І НА ПОЛІГРАФІ, ЯКШО У ВАС В СИСТЕМІ БЕЗПЕКИ НЕ ДІРА, А ЦІЛЕ ПРОВАЛЛЯ?

Я так і не зрозумів такого підходу до процесу в умовах війни.

А що ви думаєте з цього приводу?

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цікаво який відсоток Слуг Народу пройшли б таку перевірку? Множинне громадянство, недвіга в рф і Криму, буває дружина або чоловік с паспортом рф, бек-офіси, кріпта невідомого походження...

як мінімум головком вже не проходить )

Вони просто довобойоби. Більше половини громадян України мають близьків родичів на окупованих територіях або в РФії.
Сегрегувати людей по такому приципу — це не просто дурня, це — злочин. Проти обороноздатності країни.

Є в мене знайомий в одній дуже специфічній військовій структурі , так там оформлення на ліву в/ч з повною конспірацією, чому не можна було в мілтех конторах оформити під якесь комунальне підприємоство — питання.

ЯК МОСКАЛІ ДІЗНАЮТЬСЯ ДЕ Я І КИМ ПРАЦЮЮ

1. держслужби всі знають
2. ЗП ви плануєте отримувати? if yes then клерк банку/пошти тощо знають.
3. на роботу ви плануєте їздити? = гуггл/samsung/xiomi + MTC/Київстрар знають де ви працюєте.
4. двірники-прибиральники сусідніх з місцем роботи теж знають.

Тобто сподіватися на те, що супостат не дізнається ДЕ ви працюєте важко.

Щодо КИМ — ну не путаною ж, достатньо даних про освіту.

Відтак апріорі вважаємо що дізнається.

Все правильно, але ще раз повторю — витік буде зі сторони компанії якщо брати до уваги пункт 2.
Щодо третього пункту — смішно якщо це бізнес центр.
Четвертий пунк не зовсім зрозумілий теж.
Проте дякую за розгорнуту відповідь

Відмова тому що батьки можуть стати жертвами впливу на мене зі сторони москалів. (спілкуємось тільки на теми сім’ї та родини)

>>Мені спочатку було сумно, бо теж відмови чз це, але за 11 років,якщо хтось з мілтек пише, я вже одразу знаю, що буде відмова:)

З останнього спілкування мені казали, що може буде тиск на рідних чз роботу, багато причин ітд.

«И так у них все» ©.
Сколько не общался с милтехом, везде люди неумные и самовлюблённые.

узагальнювати на свій розсуд можно все що завгодно, нп як таксамо сформлювати:
з айтішниками

Не без этого. Но самых отпетых сдуло в милтех.

а хтось може навпаки скаже, всі ті «не без того» узагальнення і виглядають схоже незалежно здуло чи нездуло

В кінці процесу буде поліграф
-ок, це зрозуміло (хоч в загальному проти)

якщо проти то навіщо погоджувався, ще й з таким шлейфом на окупованих територіях, хоча що взяти з озимого покоління, яке не заповнювало анкети при СРСР (чи був в партизанах, полоні, окупованих територіях, чи є родичі за кордоном і все таке)

Взагалі то пост трохи про інше — перечитайте уважніше.

не шукай логіки, там де її нема

Підписатись на коментарі