Ти — Космос: а ви вже дивились? Фізики вже знайшли помилки у фільмі

Зараз у соцмережах суцільні захоплені відгуки про «Ти — Космос». Пишуть, що це один із найкращих українських фільмів останніх років, ще й у sci-fi жанрі. Візуал атмосферний, історія емоційна, музика тримає: усе як треба.

Але паралельно бачу іншу хвилю: люди почали обговорювати наукові неточності. Особливо сцени з «вибухом Землі» та тим, як поводяться уламки в космосі. Хтось пише, що ударних хвиль у вакуумі так бути не може, хтось підмічає дивну траєкторію руху об’єктів. Одним словом, фізики підключились :)

А ось графіку хвалять: за бюджетних обмежень творцям вдалося зробити дійсно красиві космічні сцени, а художня постановка й VFX на рівні, який не соромно показати американському глядачу.

А ви вже дивились або плануєте? Як вам сам фільм: зайшов чи не дуже?
Чи звертаєте увагу на такі фізичні моменти в sci-fi, чи для вас це не принципово?
👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цей фільм варто сприймати як мелодрама/драма/комедія. Дії головного героя досить нелогічні і він більше як пасажир в космічній бляшанці аніж капітан. Для фанатів фантастики — не рекомендую. Як українську мелодраму-драму — вийшло добре. 6/10

напевно буде непопулярна думка, але для мене в цьому фільмі погано та посередньо все крім графонію на космічну тему.
Головний герой не викликає співчуття, якийсь плаский сірий пацик з хардкорним суржиком. Більшість хронометражу можна викинути і нічого не зміниться. Про вибух Землі навіть не буду починати, але перші ж хвилини фільму які пояснюють, що тут відбуваюється — якась дічь.
Люди витрачають величезні матеріальні ресурси щоб відтранспортувати сміття на Калісто?
What? Чому просто не вистрелити тими контейнерами куди завгодно прямо з околоземної орбіти, нафіга їх тянути через пів сонячної системи?
Це недбалість сценаристів, які не потратили і 5 хвилин не сетап, бо поспішали розказати сльозливу історію. За 31 млн можна було би краще зняти короткий епізод в стилі Love Death and Robots якщо у вас є графоній

Я би ще порадила із останнього подивитися Птушкіна, «Антарктида» ( зараз на YouTube вже є).

Птушкін знімає дуже гарно, мені теж сподобалось, ходила в кіно. Але якщо бути відвертою, трохи дивно було дивитись такий формат в кінотеатрі. В мене були трошки інші очікування, раз його показують на великому екрані, а по факту, якщо дуже грубо кажучи це такий же випуск на ютуб, як і багато інших. Хоча і не жалкую, що сходила, дуже гарно, цікаво, багато нового дізналась :)

Мені сам контент цікавий. Умовно, зараз нікого не здивуєш ні Європою, Азією/ Америкою. Бо це більш — менш стало доступним. Щодо Антарктиди, то це і дорого, і час. І щось нове.
Щодо формату подачі — я тут більше за емоції.

До речі, якщо цікава саме Антарктида, рекомендую глянути на Ютубі «Українська Антарктида» про 31-шу, здається, експедицію. Я, на жаль, бачила тільки початок, але сподобався. Треба знайти час глянути до кінця :))

Дякую, так, я розумію, що контент Птушкіна більш розважальний,але попри все глянути раджу. Хоча б з мотивації підтримати своїх.
До речі, всі ці експедиції — це ще та витримка. Мені б було важко. Багато людей в замкнутому просторі, комфорту толком немає ітд. Я би вже ввечері дня приїзду просилася додому;), бо айсберг побачила, пінгвінів ітд. І пора додому.

Можна на Шпiцберген як лайт вариант, тiльки бiлi медведi замicь пингвинiв

Ну, в перспективі можна подивитися. Зараз просто фізично не тягну поїздки. Бо цілий рік, то тут, то там. Вже до комічних моментів доходить, бо плутаю, чи я у Вроцлаві це бачила, чи у Варшаві, чи у іншому місці:)

Там ще коменти прикольні. Казахи, білоруси, рандомні чуваки з Молдови — частково розуміють українську і розуміють, чому Антон тепер говорить у кадрі українською. Русня — ну як завжди

Я теж читала, він ще заборонив в рф, рб для перегляду.
Мені ще подобається, як Влад зі своїм проектом " Однієї правою" робить тревел- контент. Він мені Птушкіна нагадує, але менш медійний.

У Влада є класні відео, але на мій погляд по рівню подачі матеріалу у Птушкіна виходить трохи краще

Дивились пару днів тому. Птушкіна знаємо і дивимось давно, тому, «Антарктида» мені не здалась чимось в рази кращим, ніж він знімає загалом. Чесно кажучи, прочитавши купу позитивних відгуків, я очікувала більшого. А так — просто на його рівні

Поки виглядає як найкраще, що я дивився за ці плюси по 60грн. Фізика своєрідна і вибух землі там не найбільша неточність, але враховуючи усе інше — фільму можна це простити. Напевно, якби не ця тема, я б на це навіть не звернув уваги. Трохи арт-хаусне кіно з відповідними фіналом. Загалом фільм супер. Зал був повним, так що думаю що фільм окупився і не раз.

Бюджет 31 млн, збори за 3 тижні прокату 37 млн. Окупився

Для окупності потрібно зібрати в 2, а то й 3 рази більше за витрати, бо прокатники забирають 50+% зборів.

Фільм класний. Один з небагатьох разів коли не хочеться докопуватися до неточностей, а просто насолоджуватися історією. Сподіваюсь він окупиться і буде більше таких фільмів а не риготіни від кварталу

Режисер (Павло Остріков) знімає на ютубі поклик ктулху. Хотів би подивитись, але як подивитись, не йдучи в кінозал?

Приємно вражений якістю українського кіно. Сміливо можна додавати в imdb watchlist.
P.S. Зверніть увагу на іншу укр. стрічку Killhouse

хай шукають помилки у мелодрамах про кохання чи про тваринок

бо там одна велика суцільна помилка, але воно нікого не іпе, бо там мімімі

Які можуть бути помилки в фільмах про тваринок? Ось читаю прямо зараз опис новинки

Бембі: Лісовий жах (2025)
Прямуючи в гості до бабусі, Ханна та семирічний Бенджі потрапляють у лісі в автокатастрофу. Причина аварії — олень Бембі, що мутував, що йде по кривавому сліду, щоб помститися людям за смерть матері. З цього моменту розпочинається смертельна гра на виживання.

Цей теж непоганий, сподобається і дітям і батькам)

Вінні-Пух: Кров і мед (2023)

У дитинстві Крістофер Робін потоваришував із антропоморфними тваринами Вінні-Пухом, П’ятачком та їхніми друзями, грав із ними в ігри, а також давав їм їжу. Коли Крістофер вступив до коледжу, його відвідування повністю призупинилися, що призвело до того, що вони здичавіли і збожеволіли. Від голоду та безумства вони з’їли Віслючка Іа-Іа. Це завдало їм такої травми, що вони відчули ненависть до людства, особливо до Крістофера. Вони поклялися відмовитися від людяності, повернутися до диких інстинктів і завжди мовчати. Через п’ять років Крістофер, уже дорослий, повертається до Стоакрового лісу в супроводі своєї нареченої, щоб возз’єднатися зі своїми старими друзями..

Вінні-Пух: Кров і мед (2023)

bloody honeymoon (к) (тм)

учора подивилася цей фільм

я не знаю що там критикують фізики. фільм філософський і на мою думку дуже добре зроблений, один з найкращих фільмів які я бачила.

Фізики вже знайшли помилки у фільмі

Якось шкода таких людей, замість того щоб дивитися і отримувати задоволення від перегляду, вони шукають ляпи, помилки, невідповідність фізиці, медицині, технологіям, тощо. Ніби режесереи і продюсери такі дебіли, що роблять ці помилки із-за безграмотності, а не із-за того що фільм буде нужно дивитися, якщо все буде «правильно».

Бидло посміло відкривати своє хавало на митців, ух скоти, вам сказано жерти і просити добавки, а ви якісь кіноляпи шукаєте. Ну нічого, скоро вам будемо сипати ШІ-шний слоп, от тоді заспіваєте.

Ви будете дивитись половину фільмів де йдеться про хакерів, яких не консультували експерти і буде таке саме, що і з фізиками які дивляться фільми де йдеться про фізику. Історики оруть із більше половини історичних фільмів — де воїни в байкерских костюмах, замість кольчуг та обладунків і т.д.

Хоча є пару серіальчіків в тему 100% www.youtube.com/watch?v=w_kBnV9vLBw
А от нашу улюблениця Анжеліна Джолі в культовому фільмі www.youtube.com/watch?v=zcqxCeYkkhk
www.youtube.com/watch?v=4A7wcSZCpUA

Дивлюся і у мене нічого не пригорає, так як розумію що якби зробили реалістично — ніхто би фільм/cеріал не дивився.

Експерти завжди присутні в таких фільмах, інше діло що бачення експертів не сходиться з баченням сценаристів і режисерів.

Навіть взяти Інтерсталер, вони заморочилися щоб максимально правильно і реалістично зі сторони фізики показати зіткнення двох чорних дір (десь бачив розбір анімації де фізики в шоці були наскільки режисери заморочились), но приукрасили і набрехали в інших місцях — чому? бо інакше б не було сюжету і ніхто не дивився би.

Ну є епізоди де консультували експерти — справжні хакери, вони вийшли скажімо
www.youtube.com/watch?v=4U9MI0u2VIE
Фільм як відомо став культовим зробив Анжеліну Джолі зіркою кіно. В той час коли виходив той фільм — на компьютерах було як на мене тотальне помішательство. Ми набивались в дитячий кружок товпами і сиділи за одним ДВК-3М в трех. По факту вчили інформатику поза уроками і абсолютно ніхто не заставляв.

Та Star Wars офiгенно реалiстичнi, ога

а шо ні? принцеса Лєя — то я, просто у майбутньому

був на допрем’єрному показі. трішки уже чув про стрічку, чекав, що має бути як мінімум цікаво, але фільм перевершив усі мої очікування.
цікаво, що після цього перегляду емоції були більше як після перегляду комедії. потім кілька днів з дружиною смакували жарти з фільму.

через тиждень сходив ще раз і, неочікувано для себе, виплакався як ніколи.
ось такі дві різні емоції на один і той ж фільм. хіба це не свідчення його якості?

а на вихідних збираюсь звозити у кіно батьків. хочу щоб і вони побачили цей шедевр на широкому екрані

Хотів подивитись але мабуть вже не встигну — якось він дуже коротко у кінотеатрах пробув.

Кіно круте. З гумором. В кінці я плакав. У багатьох людей сльози на очах були після закінчення фільму. Ті, хто докопуються до фізики фільму — ну що ж, нема питань, ідіть і зробіть щось своє.

ідіть і зробіть щось своє

Не треба бути кухарем щоб зрозуміти що страва лайно.

Можливо їм краще було б подивитися лекції Фейнмана по фізиці. Бюджет фільмах не такий великий щоб робити щось масштабів інтерстелара і взагалі наймати наукових консультантів.

З точки зору фізики, фільм один великий косяк, але це взагалі неважливо.
Фільм про відносини, а не про фізику. Тому не треба цим псувати собі враження від фільму.

Фільм місцями смішний, але це точно не комедія. Рекомендую для перегляду.

Чудовий фільм, це скоріше трагікомедія або навіть драма у sci-fi сеттингу, аніж чистий sci-fi. Сподобався гумор, музика, відсилки до «Одіссеї» Кубрика. Багато смішних моментів, але в кінці можна розплакатись. Вартий походу в кіно.

Запланую собі похід в кіно на вихідних, всюди хвалять))
Я на вихідних ще була на Океан Ельзи то там теж всі плакали (але то більше через кадри війни), проте загалом цікаво було подивитись історію гурту.

Нарешті вчора дійшла в кіно! Мені дуже сподобалось, на двох моментах реально плакала. Такі справжні реакції і слова героя, показують справжню людину, тому це і близько багатьом. Гумор хоч і простий, але геть не банальний, якийсь життєвий. Картинка дуже гарна та якісна, подивлюсь ще раз точно, хто не був — біжіть поки в кіно є.

Цікава предісторія. Основа сюжету пішла від вистави на «студвесні» 2015 року в НАУ, де виступав режисер фільму. nau.edu.ua/...​a/news/2025/11/24179.html

Мені більше цікаво, чому в світі він вийшов у 2024 році. А у нас тільки зараз?

В 2024 його показували на різних кінофестивалях і він отримав кілька нагород, але так дивно чому у нас тільки зараз((

Це стратегія щоб отримати впізнаваність, відгуки критиків. Без цього українським фільмам складно конкурувати за увагу глядача під час прокату. Також може бути умовою фінансування, якщо воно відбувалося по якійсь програмі

Павло Остріков десь згадував за це. Питання було спочатку відкатати на фестивалях, а потім вже на широкий загал показувати. Малось бути на весну, але щось не склалось. Літо вважається мертвим сезоном для прокату.

для фильмов важнее зрелищность а не соответсвие физике

Невже нарешті про Черновецького кіно зняли?!
www.youtube.com/watch?v=kCS_KPjd_Hg
Нащо нам змагатися з Голівудом у комп’ютерних ефектах?
Українська історія — це таке скажене шоу що вистачить на сотні фільмів! Такі видатні історичні постаті: Він (Професор), Вона (Жулька), Блаженний (Ющенко), Гепа (Кернес), Клоун, Шляшко, Кулявлоб ...
P.S. І так — я досі не розумію коли вже вийде новий сезон «Слуги Народу»?!

Ваш коментар з розряду «срав пес — перділи гуси». Чи ви так виражаєте засмучення, що не можете піти в кіно? Нічого, скоро вийде на Netflix, подивитесь на своїх Балканах чи де ви там мешкаєте.

чи щось в стилі Extraction 2020 чи Bridge of Spies де Бобра волонтери намагаються вивезти через кордон

«Нащо нам змагатися з Голівудом у комп’ютерних ефектах?»

А чому б ні? Конкуренція народжує нові проекти, зірки, фінансування ітд.

Ось воно що. Мабуть ці кляті москалі війну продовжують саме аби на фільмах гроші заробляти!
Відправив роту орків штурмувати Покровськ — і знімай з дронів камерами кіно про війну. Ніяких спецефектів — суцільний реалізм.
Та і взагалі — солдат це ж офіційний раб. Має виконувати будь-який наказ. Наприклад можна на біблійські теми щось знімати:
encrypted-tbn0.gstatic.com/...​mAbupScpFqKkqmurZvfKYuw&s

Щось я тебе сьогодні не розумію.
Порадій за успіх людей, кіно.

«Ночной дозор» та «Обитаемый остров» робили в Україні купу усього. Ну а обладнання «Російська рука» — кіностудії Довженко (хоча розробка МТУ Баумана, це ще продукт СРСР). Наші кіношники як і ІТ-шники відкрили ринок аутсорсу дуже давно, ще в кінці 80-х. Реально продюсерский центр який працював на пострадянському просторі робив Квартал 95. Тобто щось ми та вміємо на міжнародному рівні.

Якраз сьогодні ввечері йду в кінотеатр дивитися) Але я за натурою більше фізик, тому побачимо чи сподобається

Якщо ви не хочете спойлерів — раджу далі не читати.
*
*
*
*
*
Подивився) Скажу чесно — емоції залишив, але фільм зайшов не дуже сильно.

Сюжет передбачуваний дуже, анекдоти місцями прям хз, ну таке. По фізиці питання взагалі пропущу, бо відстані від Юпітера до Сатурна не 700 млн, а 600 (хоча 100 млн км в рамках космосу — це мізер). Потім момент, коли Земля вибухнула. Ну камон, він біля орбіти Юпітера, а його засліпило в ілюмінаторі так, наче йому дальніми моргнули через нього. З цього взагалі випав. За передісторію конфлікту на Землі теж ні слова не сказали, нічого не було ясно хто, чому, коли, як, нашо :( Хоч пару слів би сказали, хз. А, ще варто згадати музику. Файно звичайно, що автори просувають українські пісні, так і має бути, але в деяких моментах воно ну взагалі не метчилося.

З хорошого, то іноді реально було смішно, а ще графіка досить непогана. І робота було дуже шкода. Та й загалом класно, що фільм лишив по собі якісь емоції. Було б набагато гірше, якби нічого не лишилося.

«По фізиці питання взагалі пропущу, бо відстані від Юпітера до Сатурна не 700 млн, а 600 (хоча 100 млн км в рамках космосу — це мізер)»

>>Пішла гуглити, де той Юпітер і Сатурн знаходиться по відношенню до нас.

відстані від Юпітера до Сатурна не 700 млн, а 600

по ідеї цифри які завгодно між min та max

Ну камон

:)
І взагалі різонінг чому треба летіти не на Марс нп, а на Меркурій, перші з 115 причин:
— на Меркурії тепло, а на Марсі холодно
— на Меркурії світло, а на Марсі темно
— в напрямку Меркурія гравітаційна яма нашого Сонця — допомогає, а в напрямку Марса — навпаки, при цьому відстань приблизно однакова
— на Меркурії ймовірно більша концентрація рідкоземельних елементів ніж на Марсі
— решта 111 підстав

Вибачте, задам жіноче питання обом: а в чому тоді мотивація Маска висадитися на Марсі, якщо там все погано?

Якщо «жіноче» то і відповідь «жіноча» — бо все починається від -Ма-, навіть Маск чи Марс. І взагалі — Маскольот доставляє Маскохід на Марс — принаймні звучить так як треба)

Добре — добре, хай тоді буде краще серйозне питання, а не жіноче.

За передісторію конфлікту на Землі теж ні слова не сказали, нічого не було ясно хто, чому, коли, як, нашо :( Хоч пару слів би сказали, хз.

До речі, так. Там на початку показали анімацію, щоб пояснити сетинг — можна було б в контексті цього і згадати за наростаючий конфлікт якийсь. Хоча мені здається, що і сетинг можна було б розкрити на початку фільму. Додати 10 хвилин зідзвонів з колегами, керівництвом тощо. І туди органічно нагнати саспенсу, що щось насувається.

Загалом мені фільм сподобався 8/10. Але, на мою думку, там дуже змазаний кінець. Я вважаю, що його треба було закінчувати піснею «Вояж Вояж» на фоні Сатурна. Тоді б емоційний ефект був би потужнішим.

Цей фільм є десь на стрімінгах?

десь бачив, що офіційно онлайн лише в наступному році зʼявиться

На польських стрімінгах є, за невелику плату. Польські субтитри, озвучка українська

Підписатись на коментарі