Shopping Research у ChatGPT: революція в покупках чи тест на терпіння?
Вчора в ChatGPT запустили shopping research — нову функцію, яка допомагає знайти потрібні товари. Під капотом там крутиться спеціальна версія GPT-5 mini, натренована саме на пошук товарів. Працює це як діалог з прискіпливим консультантом: ви кажете, що треба (наприклад, «ноут для ігор до $1000» або «подарунок татові-рибаку»), а він починає ритися в інтернеті. Перевіряє актуальні ціни, наявність, читає огляди і відсіює всякі сміттєві сайти. Обіцяють, що ваші чати магазинам не зливають, тож спам потім сипатися не має.
Сам процес інтерактивний. Він показує варіанти, ви клікаєте «не цікаво» або «хочу щось схоже на це», і він на льоту коригує пошук. До речі, на сезон свят OpenAI розщедрилися і дали майже безлімітний доступ до цієї функції для всіх тарифів.

Я, звісно, побігла тестувати. Реальність виявилася трохи суворішою за прес-реліз. Я чесно відповідала на питання, оцінювала запропоновані товари, ШІ намагався врахувати мої смаки, але в фіналі... нічого. Він думав так довго, що я встигла б сама все знайти. Працює все це поки що ну дуууже повільно, наче інтернет у
Виглядає так, що фічу ще треба серйозно допилювати. Але якщо вони прискорять цей процес, то штука може бути корисна.
А ви вже встигли потестити цей шопінг-режим? У вас воно спрацювало до кінця, чи теж пішло у вічні роздуми?
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів