Чорна п’ятниця: зізнавайтесь, на що плануєте спустити гроші (якщо вони ще лишились)?

Ну що, зізнавайтесь, хто вже почав заповнювати кошики в очікуванні знижок? Чи ви з тих щасливчиків, у кого зарплата закінчилась ще до настання самої п’ятниці? :)

Я цього року, наприклад, вирішила увімкнути режим «максимальна раціональність» і нічого глобального собі не купувати. Єдиний мій план — це підловити розпродаж і нарешті купити подарунки для друзів, у яких скоро дні народження. Сподіваюсь, вийде хоч трохи зекономити :)

До речі, якщо у вашому вішлисті раптом опинився новенький iPhone Pro Max, ще й у тому самому оранжевому кольорі — не спішіть прощатися з заощадженнями. Саме такий ми зараз розігруємо за донат. Тож у вас є реальний шанс і добру справу зробити, і топовий гаджет отримати, а гроші приберегти на щось інше.

А що ви плануєте вполювати на розпродажах? Чи взагалі ігноруєте цей маркетинговий ажіотаж?
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

10 книг, з реальними знижками в проміжку між 70 і 30 відсотками кожна.

З американського Амазону замовив
— Ecoflow TRAIL 300 DC Power Bank Station (288Wh, лише USB && 12V), наразі пливе морем через Міст
— навушники з кістковою провідністю Shokz Openrun, популярні серед побратимів )

Придбав Fossibot 2400 по акції у виробника, душевно зекономив.

FOSSiBOT F3600 Pro Portable Power Station | 3600W 3840Wh
$999.00?

F2400 за 549 євро в Німеччині, плюс ще 3400 грн за доставку через NPShopping.

Хороша ціна за цю ємність. У 2024-у брав з Європи Bluetti AC180 та АС70 із доставкою через Міст.

Але ви таку ціну бачите, мені 1300 жвро показує

Так, зайшов на місцевий (американський) сайт того виробника

Заказал капсул для стирки и в посудомойку на год вперёд на Амазоне. Единственное что с норм скидками было и что реально нужно

He плaнyю шопитися взaгaлi, ні на чорну п’ятницю, ні в будь-які інші дні. He нa чaсi витрачати кошти, потрібно будувати майбутнє.

Імхо, жити майбутнім на 100% це не ок. Треба баланс між життям зараз і відкладання на потім. Зрештою, людське тіло з часом не молодіє і мало що може статися, є неілюзорний шанс не дожити до пенсії. Особливо, якщо гарувати на роботі як кінь.

Коли теперішнього не існує то можна.

Я з вами повністю погоджуюся, навіть сумніву нема у правильності цього твердження! Але потрапив у таку пастку, з якої нема такого простого виходу. Сім’я повністю незахищена і якщо буду шопитися гаджетами в своє задоволення і спускати на подорожі чи інші необов’язкові витрати, без яких можна прожити, то є неілюзорний шанс, у випадку, якщо зі мною щось станеться (не обов’язково помер — втратив працездатність чи був скорочений чи ще щось), то потраплять вони у велику халепу, оскільки повністю непристосовані до життя (дитині ще далеко до 18, дружина практично не працювала, досвіду має менше двох років).
І тоді що, я не уявляю... сказати — вибачай, їжі сьогодні нема, отам бери гаджети і їж на вечерю. Це я гіперболізую, але ідею ви зрозуміли.

Я мабуть не те мав на увазі. Зараз у такій самій ситуації навіть можливо гірше бо є і гроші і надійні звʼязки щоб переїхати за той берег Тиси. Але вже такі обставини що не можемо.
Маю на увазі що жити з тією мислею що теперешнього в принципі нема. Просто будую плани і пашу на майбутнє. Теперішнє можна трохи скрасити але стараємось без зайвих ризиків

«Планую купити підписку на навчальні курси»

Я зайшов на Steam і затарився на пів року вперед) Давно хотів пограти в ремейк Silent Hill 2.

В мене чоловік теж щось купив, був би ще час на це все :)

Ми купуємо ігри, бо щиро віримо, що колись час знайдеться)

Я з такими думками завжди беру ігри на роздачі в Epic Games, вже стабільно два роки)))))

Я так Rimworld купив, хоча там знижка жалюгідні 100 грн. Залип на 3 дні уже.

На біткоін знижка якраз 😂 так це до Чорної пʼятниці?

купив підписку на PS+ зі знижкою 33%. моя якраз закінчилась. нічого більше не планую купувати. ну може ще якусь зарядну станцію, якщо ціна буде норм

О, дякую, нагадали, треба глянути може теж подовжити підписку. Коли вечорами немає світла, то хоч в плойку від станції пограти :)

Отут, до речі, обговорення про зарядні станції, багато порад є dou.ua/forums/topic/56291

Мене скоріш відштовхує той факт, що під " а- ля знижки ітд" можуть продавати неякісні товари, або ті, що вже давно не продаються ітд. Тому, я , зазвичай, стороною обходжу такі акції. Плюс, багато ж буває просто розпродажів в звичайні дні- чому б тим, хто шукає знижки, не купити тоді це

Загалом погоджуюсь, великі мережі, як от Розетка, роблять знижки або такі ж або майже такі ж як в звичайні акції, але є магазини, які роблять реальні знижки( от кілька укр.брендів бачила, там таких реально ніколи не було). Але зараз є і бренди які свідомо транслюють, що вони не будуть робити знижки( теж укр бренд одягу бачила) — позиціонують це тим, що у них не масове виробництво і вироби в обмеженій кількості. Тут треба дивитись, якщо щось дійсно треба чи планував купити, можна помоніторити ринок.

Я взагалі жертва маркетингу, мені тільки дай якусь акцію, але зараз тримаюсь, щоб нічого непотрібного не купити 😅

Згадала, це ж у Temu слоган: «купуй, як міліардер». Постійні там знижки ітд і люди ведуться. Тобто, вдале поєднання маркетингу+ психології= прибуток Temu.

Щось бачимо і на Black Friday. Люди скуповують все, бо є знижки. Не засуджую, просто я перед тим, як купити, маю 100500 раз приміряти/ подумати/ подивитися ще і буває так, що взагалі не купую. Або в чоловічому відділу взагалі щось класнюче можна знайти (речі оверсайз, або футболки, або косухи).

Я не бачу нічого поганого в бюджетному/ середньому за прайсом маркеті, бо це теж одяг, хоч і на пару разів. Але ті бренди, що за індивідуальність, я думаю, там людям не потрібні знижки.

Футболки реально набагато краще в чоловічому відділі, постійно там купую, у них хоч довжина рукава нормальна і фасон. А ще відкрила для себе носки з чоловічого відділу 😅

А про бренди, де немає знижок, погоджуюсь зазвичай у них і так купують. От, наприклад, обожнюю парфуми з zielinski & rozen з чорним перцем, у них ніколи прям немає знижок, але є уже десятки сайтів-фейків, які і рекламуються і у них підозріло низькі ціни і знижки завжди. І ці фейки називаються майже так само, одна літера в назві сайту може відрізнятись чи тире, а сам сайт під копірку. Тому людина яка не розбирається може легко сплутати.

Ну, мені в чоловічому взагалі подобаються і футболки, і куртки, і піджаки. Якість при +/- однаковому прайсі набагато вище.

Багато чого в силу оверсайз не вибереш, але я люблю там бути, приміряти все ітд. Щодо носків, то там кольорова палітра або білі, або чорні, або сірі носки. Ніяких тобі пупиришек немає на носочках)

Я колись зайшла в рок- метал магазин- побачила прикраси з черепом( брат таке любить). Боже, які там косухи. В жіночому відділі шкіряна куртка- це просто обійняти і заплакати:(

так 100% а деколи навіть ціна може бути нижча, на ті ж футболки, податок на рожеве(жіноче) нікуди не дівся

Тільки на тему, на відміну від розетки хоча б реальні знижки на ЧП. Я недавно для цікавості промоніторив один товар на розетці (саме вони продавець), спочатку було 1200 з лишнім, потім позавчора 1488 (sic! «маркетологі шутіть не бросят»), сьогодні вже 1556.

А ось на Тему різниця ціни на товар такої ж цінової категорії — на ЧП і тиждень назад майже 500 грн у біг зменшення

Даремно. Залежить від позиції. Тобто додаєте в обране на Розетці, Алі-Експрес, Amazon і дивитесь. Я багато речей покупляв реально зі знижкою 30-50-70%. Плюс є купони на знижку, бали і т.д. Якщо підготуватись заздалегідь, то можна зекономити. А як відомо — 1 зекономлена гривня = 1 зароблена гривня.

Тут ще треба дивитися ще по факту чи справді ти зекономив, а не набрав додаткового барахла, яке не дуже то і потрібне. Але погоджуюсь, що це спосіб єдино правильний, якщо хочеться щось вигадати в період знижокї.

Акумуляторні батарейки — барахло чи ні? Ліхтарик для блекаутів — барахло чи ні? Тостер? Кухонна вага? Поличка для книг? Клавіатура? Навушники для дитини? Калвіатура для дитини? Мишка для дитини? Записник? Леза до трімера? Насадки до зубної щітки? Ополіскувач, зубна паста, правльний порошок? М’яч? Спеції? Сковорідки? Іригатор? І т.д.

90% з того — барахло.
Що справді потрібно — то те, що дитині дійсно необхідно для навчання і розвитку.
І ще засоби гігієни, бо без того справді у свиню можна швидко перетворитися.

Смішно з вас ))) Я розумію — вам зараз не до розкоші. Але так — ось це ^^ нормальний список, коли задоволені вже базові потреби. Коли немає що їсти — так, не до цього. Але усі ці речі підвищують рівень життя. Не так радикально як власна квартира, але також відчутно.

Я б навіть на рахунок засобі гігієни поспорив. У плані того, що купувати окремі шампуні для волосся, тіла, дупи, обличчя замість одного універсального миючого засобу — це точно не необхідність.

Сувора хардкорна мужицька гігієна — хімічне зілля сто-в-одному, дівчата в шоці

М’якенька не чоловіча культура — береш одну діючу речовину, додаєш барвник і парфум, розливаєш по різнокольоровим баночкам — вуаля, можна продавати як 100500 різних засобів для кожного сантиметра тіла.

не для реклами — я макітру мию такою байдою: шампунь «Лопух великий та протеїни пшениці»
хз наскільки він якісний — мені подобається самоіронія «лопух» + форма пляшки — наче миється якийсь середньовічний алхімік :-)

res.cloudinary.com/...​/f0jxvnkoqkhgnnhokgej.jpg

У чоловіків нічого не змінюється)

Готові відмовитись від благ цивілізації? Що рахувати як не спожиівацтво? Правльна машина — це вже споживатство чи ні? А мікрохвильовка? )))

Ну, я вірю, що можна при бажанні щось дійсно знайти. Але я також бачу, що знижки є не тільки в чорну п’ятницю.

Мене трохи засмучує, коли оффлайн купуєш в чорну п’ятницю. І можна на щось не звернути увагу ( брак якийсь ітд).

Можливо, це ще від групи товарів залежить. Я колись так слідкувала за ціною по товарах для рибалки, але за рахунок доставки, вийшло по ціні, що і не в день знижки.

Тобто, пройти в магазин рибалки на Русановці даже напевно дешевше було б. Але це один випадок лише.

Чорна п’ятниця, це головний скам в сфері маркетингу. Люди, які постійно слідкують за якимись товарами, бачать, що у чорну п’ятницю ціни навпаки можуть вирости, а не впасти. А якщо знижки і бувають, то протягом року, такі самі бувають і в інші дні.

Єдина причина, чому це все ще існує, бо в кінці листопада багатьом платять 13 зарплату і хом’ячки біжуть витрачати, он як біткоїн підріс в останні 3 дні.

Я 13-у, як велика війна почалася, ще не бачив ))

Нічого, якось занадто багато шуму навколо цієї чорної пʼятниці.

Замовив на алі пару Heltec LoRa 32 V4 Meshtastic, щоб мати змогу бути на зв`язку, навіть якщо блекаут накриє на пару днів і станції мобільного зв’язку ляжуть. І буду адаптувати месенджер MyChat під це чудо, шлюз робити :)

На зв’язку з ким? У тебе буде комплект, а всі інші?

«Замовив пару» здається вже між собою можна тримати зв’язок

Саме так.

1. Мені потрібно бути на зв’язку з дружиною, бо дешева рація добиває у місті на кілька сотень метрів в кращому випадку. Вже проходили це під час блекауту, коли телефон не мав сенсу, бо базові вишки не працюють або забиті абонентами, як на рок-концерті. Хоч голубів заводь ))

2. Ця залізяка навіть без ретрансляторів повинна лупити на декілька кілометрів в умовах міської забудови. По прямій, через поле — взагалі багато. Перевірю, як воно буде працювати в реальності.

3. Всі інші теж можуть купити хоча би один подібний девайс не за всі гроші світу і збільшити таким чином українську mesh-мережу. Або не купляти. Це приватний вибір, я ж його вам не нав’язую, шановний андісклозед юзер.

Протеїн, котячий корм та смаколики) Навіть скріни сайтів робила в жовтні, щоб ціни порівняти))) Ще полюю на монструозну точилку для кігтів, але поки знижок немає

Не знаю, ніколи не бачив на чорну п’ятницю реальних знижок. Невже в когось є реальні знижки?

є у західних магазинах, але там треба трошки з доставкою заморочитись

Так, і багато. Як приклад — Logitech POP Icon Keys Wireless Graphite, пред розпродажем коштувала більше 2000.

А навіщо саме монструозна?) у мене одна маленька і одне «кошаче дерево». Так меблі взагалі ні кігтем.

В нас два мейн-куна: один активний, інший — дуже активний. Треба така, яка витримає їхні ігрища)))

Хватанув, внєзапно, диван! Взагалі в шоці від цін на меблі (зараз омебльовую нову квартиру). От хватанув знижечку і емоційно вирішив взяти.

колготки й платтячка дитині. їх забагато не буває)

закупився віскі

планую взяти пару річних підписок на proton і схожі сервіси

можливо продовжу підписку на CrossOver

Новий великий надтонкий телевізор і парогенератор.
Але це просто так співпало, і так мав це купляти.

Телевізор це як класика Чорної П’ятниці, дуже багато мемів саме про них :)

Пару ігор в стімі, які були в вішлісті. Але в цьому сенсі це нічим не відрізняється від звичайних знижок в стімі, що бувають там раз в сезон.

Ось такі знижки/ціни мені здались вигідними і я купив ці товари в Розетці:
Гель-шампунь Cool Men Ultraenergy 400 мл 51₴
Ополіскувач для ротової порожнини Listerine Cool Mint Свіжа м’ята Захист ясен 1000 мл 199₴

Також помітив знижку 50% на курс threejs-journey.com але не купив його.

Чисто чоловічий набір 😀

UPD замовив ще шкарпетки Dodo Socks, написано знижка 15-30%, але я не слідкував які ціни були раніше:
dodosocks.com/shop/vernadskyy-socks
dodosocks.com/shop/cat-art
dodosocks.com/shop/trek-merino-wild
dodosocks.com/...​style-wool-blend-polaris

тобі ж наче не 10 років?)
в мене мала колись такі с принтом полюбляла, потім переросла

Спустив гроші на Qualcomm Arduino Uno Q (). Сподіваюсь, ця гра мене захопить на якийсь час

О, крутяк! А може напишете потім огляд про неї, за можливості? Було б класно почитати як вона на практиці себе поводить

Якщо буде час після служби і гри із цацкою — обов’язково :)

Він просто хайпує.
Навпаки, Qualcomm дуже швидко зараз рухається в бік opensource і, звісно, нічого закриватись не буде.

Бабільше, за допомогою команди foundries.io, Qualcomm робить свої linux-based продукти більш доступними і відкритими і швидко наздоганяє лідерів.

Так що не хвилюйтесь, нічого із Arduino поганого не станеться, тільки добре :)

www.linkedin.com/...​launch-foundriesio-y4zxe

Він просто хайпує.

Дякую, ну це не тільки цей користувач написав, ось кілька великих обговорень на Hacker News теж знайшов:
news.ycombinator.com/item?id=46005553
news.ycombinator.com/item?id=45984143

Але сподіваюсь що з Arduino, його продуктами і користувачами буде все добре.

Теж саме: просто відверта брехня. З моменту покупки їх Qualcomm-ом я бачу зміни тільки стилистики угоди, але неіяких суттєвих змін немає

А може він навіть не хайпує, а це тупо заказуха, бо в перших же реченнях — відверта брехня:

Найдикішим пунктом нових правил (lnkd.in/eGSTsbth) стала повна заборона на зворотню розробку

Цей пункт був і раніше (6.2)
web.archive.org/...​o.cc/en/terms-conditions

До того ж (lnkd.in/exPhccTF) Qualcomm тепер отримує безвідкличну та вічну ліцензію на будь-який контент, який ви завантажуєте на їхню платформу.

Теж брехня. Завжди було в ліцензії Arduino (5.1)
web.archive.org/...​o.cc/en/terms-conditions

Дякую, ну може напишіть там в коментарях на LinkedIn щоб була повніша інформація у читачів поста.

Написав, звісно :)
Скоріш за все чувак питання не вивчав, старі угоди не читав, а прочитав отой вкид на хакер.ньюз і написав свій, пост просто грунтуючись на постах інших :)

Я теж такої думки, тому вирішив пінганути тут, бо питання в цілому важливе і цікаве.

Працював в eCommerce — «чорна п’ятниця» насправді найгірший час для покупок. У цей період такий наплив трафіку, що сайти гальмують, а більшість «знижок» — це штучно завищені напередодні ціни.

Реальні ж знижки з’являються вже після ажіотажу — коли всі «понакупляться», попит падає, і магазини справді починають знижувати ціни.

По різному буває, тут уже від магазину залежить, ось бачила, що український бренд одягу теж зробив знижки, то таких раніше не було точно(стежу за їх сторінкою давно), прям 50%

А от чоловік думав замінити годинник самсунг на новий, то в неділю була знижка на нього, думали, може, буде більша знижка на чорну п’ятницю, але ні, тепер на 3 тис дорожче :)

Розумію вашого чоловіка — схожа історія, але з планшетом Samsung.

Купував десь у листопаді 2017 року за ~$300 для читання книжок і перегляду серіалів: 10 дюймів, 8 з 16 GB займає ОС, 2 GB RAM. Сучасні сайти на ньому завантажуються довше, багато програм уже перестали встановлюватися через застарілу ОС, але свою основну функцію він досі чудово виконує, і батарея тримає скільки треба. Сучасна схожа версія, шустріша та з більшою пам’яттю, коштує вже $200; був також зі знижкою за $150. Думаю, ще років 8 пропрацює.

ну тут можна просто юзати апки які трекають ціни, для амазону таких декілька є

А можно рекомендации таких аппок? Если юзали на личном опыте?

Keepa. Окрім того що показує графік цін, можно зробити алерт на пошту коли ціна знизиться до потрібної вам — можно ставити на рівень коли історично ціна була на дні.

Купив дрон, наступного дня отримав алерт, що ціна знизилась на 20 євро. Ну, думаю, треба повертати, ще ж не розпакував, доходжу до останнього етапу повернення — Амазон питає, а якщо ми вам компенсуємо 20 євро, залишите? Не міг не погодитись.

Ость так Keepa зекономила 20 ойро які доразу полетіли на черговий донат )

Спасибо! Попробовал — отличная вещь! Особенно понравилось, что она встраивает свой график в страницу с продуктом. Поставив график на 3 месяца+ можно сразу увидеть уловки продаванов, когда в сентябре товар стоит X, в октябре внезапно 1.5X, а в неделю распродаж — опять X, на что амазон пишет «минимальная цена за последние 30 дней».
Будете в наших краях (Малага, Испания) — с меня пиво ))

Немає ніяких «знижок». Це скам

так і що, все одно на підсвідомості з’являється можливість купити собі те, що давно хотів але вагався ))

а якщо я вам доведу що є? теоретично достатньо навести лише один приклад.
airpods 4 в США — 69 доларів, доставку й остаточну вигоду можете порахувати самі

Може й немає. Але коли ми їх робили, 50%, раз на рік, то клієнти купляли ліцензії, і дуже радувалися, що дочекалися знижок. Воно працює, але якщо знижки чесні, а не «пиздьож-розсилка» від спортлайфа.

Жалко на «путєвку волі» немає =(

Тиса-тур, кажуть, працює :-D

худоба на волю не заслуговує

худоба на волю не заслуговує

о, підвезли стару добру дегуманізацію, Untermensch теорії і все таке..

Підписатись на коментарі