Яке найбезглуздіше виправдання факапу ви чули?

Нещодавно мав змогу відвідати Mate Conf і послухати панельку про факапи, на якій виступали Сергій Бабіч, Віктор Турський та Ілля Климов. І під час неї прийшло в голову якраз ідея цього обговорення, тому, спільното, тепер питаю у вас: яке найбезглуздіше виправдання факапу ви коли-небудь чули? 👀

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А давайте спочатку заfакапимося як слід? Ось так: dou.ua/...​rums/topic/56766/#3035197

«Треба просто припинити стріляти»

Який найбезглуздіший топік ви бачили?

Напад на схід України здійснений через російськомовне населення.

Про першопричини війн пишуть історики, або скажімо Біблія, де написано як Каін заколов Авеля вилами — через поле яке хотів разорати, а Авель на ньому пас вівці. Тобто першопричина була — економічна.
Тут так само — найбільше питання, це труба по якій йде газ з Уренгою до ЄС і відповідно світові ціни на нафту і газ — то з чого існує режим путіна (а були реальнг проекти з купляти в Туркменістані, Азейбарджані, Сирії тощо і приймати танкери в Одессі та Болгарії). При усіх інших в грудні 2022 світова ціна на бариль нафту $83 за барель, а в грудні 2025 $62 от вам і реально першо причина і реальні наслідки. Єкономіка ЄС другого економічного конкурента США просіла майже на 30%. З Китаєм почались торгівельні війни.
Таким чином бенефеціари, і окупились і виграли величезний куш, інакше вже би мали справу із рицессією (Hig Tech сектор вона затронула) і з верогідним дефолтом.
А Карфаген як завжди має бути розрушеним.

Ви хоча б почитали оригінал (Біблію) перед тим як постити маячню що Каїн вбив Авеля через поле. Про вила це взагалі смішно.

Каін заколов Авеля вилами — через поле

нє, вилами через все поле не дотягнувся би — скоріш за все з пращі каменем ушатал, як Давид Голіафа!

Все це можна поfіксити (див. мій комент вище)

А навіщо виправдовувати факапи? Що конструктивного це принесе?

Сувора дійсність часто вносить свої корективи. Тобто коли хтось пред’являє за своїм правом йому можуть бути наведені обьєктивні аргументи які доведеться враховувати. Ну і звісно бувають випадки із суддями посівальниками, які пояснють, що в них доллари в кабінеті, щоб ними посівати.

Давайте дозволимо теми без body, бо в body завжди реклама

Колись замаскував власний факап під хакерське втручання. Без фінансових втрат, але до сих пір соромно.

«в мене купа справ поза роботою, а те, що мене турбують під час обідньої перерви взагалі несправедливо»

це сказав чувак, який майже кожного дня кілька годин відсутній у робочі години і це періодично гальмує когось, бо він техлід і на ньому багато чого зав’язано.

"начальство не спізнюється, воно затримується"©

і взагалі, оскільки його під час обідньої перерви смикали, — може йому взагалі вже не хотілося приходити в такий токсичний колектив? і ці пару годин він збирався з силами щоб просто вийти з домівки та прийти до вас, про це не подумали? ;-)

та хай і не приходить

бо може його ще в дупу цьомнути, бо його величністі у обідню перерву в чаті спитали, чи є в нього зараз час (в нас завжди питають, ніколи не дзвонять якщо не було домовленості)

у обідню перерву в чаті спитали, чи є в нього зараз час

та ви що — це страшенно токсичне питання!
воно навіює негативні думки: чи є в мене час? скільки його залишилось? може Костлява вже тримає у своїй лапі пісочний годинник мого життя і відраховує останні піщинки?! ;-)

чи є в мене час? скільки його залишилось? може Костлява вже тримає у своїй лапі пісочний годинник мого життя і відраховує останні піщинки?! ;-)

чи ще страшніше

чому ці люди пишуть мені в обідню перерву? мабуть хочуть, щоб я не зміг поїсти і помер з голоду.

Чесно кажучи, чіпати в обідню перерву — не дуже, яким би він ( техлід) не був.

Чесно кажучи, чіпати в обідню перерву — не дуже,

це якщо люди тією перервою користуються

в команді де я працюю не всі люди роблять перерву, не всі їдять у робочі години і нормально «чіпати» людину питанням у чаті «в тебе є зараз час?»

Зрозуміла. Серед тих, кого бачу, перерва часто як привід просто вийти на вулицю і подихати повітрям.Але, тут вже суб’єктивна справа.

якщо людина не на робочому місті, то її важко «смикнути», бо робочий чат у ноуті.

з іншого боку моє імо якщо людина має багато приватних справ і не може достатньо часу приділяти роботі, то роль, де треба координувати роботу інших, багато коммунікувати, просто не підходить для такої людини.

«якщо людина не на робочому місті, то її важко „смикнути“, бо робочий чат у ноуті»

>>Та у багатьох робочий чат в телефоні. Чи це ок і як це впливає- вже питання їх відповідальності.

«якщо людина має багато приватних справ і не може достатньо часу приділяти роботі, то роль, де треба координувати роботу інших, багато коммунікувати, просто не підходить для такої людини»

>> Знову-таки, чисто теоретично ви маєте рацію, але в житті у багатьох якось комбінується: і ремонти роблять протягом робочого дня, і дітей по садочках/ школах возять, і інші справи.

Та у багатьох робочий чат в телефоні. Чи це ок і як це впливає- вже питання їх відповідальності.

Так. Але нотифікації перманентно вимкнені

Та по-різному у всіх. Якщо більш — менш відповідальна людина, то проблем , переважно, не буває. І це не залежить від тайтла.

Чи це ок і як це впливає- вже питання їх відповідальності.

якщо компанія не видає робочий смартфон, то це не то щоб ок, це так і повинно бути.

якось комбінується

це правильне слово — «якось»

команда потім теж працює «якось», бо бути заблоченими у робочі години через те, що у когось ремонти, садочки та обов’язкова обідня перерва дуже швидко вбиває будь яку мотивацію

«якщо компанія не видає робочий смартфон, то це не то щоб ок, це так і повинно бути»

>> А судді хто? Одна компанія видає, інша — не видає, третя- компенсує затрати ітд. Це як на маркетплейс- обираєш за вимогами продукт(компанію).

«це правильне слово — «якось»

>> Правильний акцент на комбінується.
При цьому ваша робоча мотивація, результат — це перш за все ваша справа. Робочий варіант — домовлятися. Тут питання, як все так налагодити більш вже до ліда/РМа ітд.
Звільнитися і пошукати теж людей зі схожим відношенням до робочого процесу можна, але ідеальних немає і це утопія.

Давайте не будемо шукати винних, а вирішимо проблему.

На минулих вихідних я написав статтю про проблеми України — причини, спосіб їх побороти і відхилення від способу їх побороти як причину військових невдач останніх 4х років. Статтю не опублікували, без пояснення причин. Я так розумію що це тому, що людина на основі чиєї діяльності була створена моя стаття — в «Миротворці». Я в розпачі від сучасного tempora/mores.

Чому у нас тут в Україні факап — (як я озвучив собі цю відсутність відповіді) ми заборонили собі думати, забули що цензура це зло, бабаїзуємо усе що хоч реально хоч уявно асоційовано з ворогом.

Комрад — військова цензура, державана політика і т.д. При усіх інших як би там не казали про свободу слова, можете зараз свторити акаунт в X, та написати там, що не любите Ілана з Дональдом і політика республіканської партії повна шляпа. Подиветесь як любителі свободи слова усе замодерують і забанять той акаунт, просто автоматичними алгоритмами із ШІ.
Познер регулярно показував політики подвійних стандартів, яка має місце в західному світі до якого ми належимо. З іншого боку завжди є якісь люки, напевно для розрядки ситуації. При тому політичних опонентів тактика зазвичай виставити маргіналами.

«Упс...»

Мені розповідав знайомий розробник, що в них була така ситуація, що тиждень онлайн onboarding проходила дружина члена команди. Всі допуски, ітд. Коли був колл з членами команди, PP- тоді чоловік підключався. Причина- одночасно 2 фулл- тайма. Це ,напевно, не факап, але чи є це нормою, чи ні- скоріш, кожен сам вирішує.

Ого, а дружина не працювала виходить чи у них на двох три роботи? 😅

Переважно на галерах тиждень — два поки все підключать, познайомлять ітд- завжди так було.
Поки все почитаєш, ознайомишся ітд.

Мені було цікаво більш, як ці одночасно 2 фулл- тайми впливають. Ну от і розробник сказав, що саме їх клієнту — аби робота робилася( домени різні, конфлікту інтересів немає).

Щодо дружини, казали, вона наче не мала роботи, вірніше ,працювала дружиною.

У мене в друга в один час було 4 роботи: 2 фултайм і 2 фріланса, фултайми там вийшли такі, що один з них був на американський ринок(ближче до вечора починались зідзовни), тобто по факту в 2 зміни працював, а фріланси у вихідні..Але це можливо лише на ремоуті ну і вигоріти можна на раз два з таким графіком.

Скажімо так, кандидати часто кажуть ,або питають, чи ок,якщо одразу декілька клієнтів. Якщо домени не перетинаються ітд- то часто аппрувнути можуть. Є ті, хто проти ,щоб наймати тих, у кого 1+ робота.
Але в голову нікому не залізеш, нажаль.

Скажімо так, кандидати часто кажуть ,або питають, чи ок,якщо одразу декілька клієнтів.

Та це вже настільки нормою стало, що в мене двоє південно-американців на мітинги джойняться з офісу іншої фірми.

Рік тому ще звільняли тих хто спалився, тепер виглядає що менеджер змирився.

Я би не сказала, що нормою стало. Пам’ятаєте, влітку тут було гаряче, коли багато, хто з форумчан були проти, щоб їх колеги на 2 фулл- тайм були.

Якщо домени не перетинаються ітд- то часто аппрувнути можуть

Як це працює? Вася на інтерв’ю каже що він ще десь буде працювати, а йому дають офер?
Чи є якісь додаткові умови чи поблажки, типу доступний тільки з 8 до 14?

Зазвичай, кандидати питають на перших етапах інтерв’ю, чи клієнту ( на який проект йдуть) буде ок, якщо є вже проект. Питала у делівері, а він- у клієнта.
Там всі нюанси узгоджувалися.
Часто чула наступне: головне, щоб робота була виконана. А як вже той кандидат маневрує- не знаю.
Бувало, що і не аппрувили. Мов, лише один проект.
Зараз , от до речі, якщо щось з аі пов’язано, то ще і NDA треба підписати, тут не аппрувять одразу 2 фулл— тайми. Але це в мене і колег так. Загальну практику не знаю.

Оце тема для обговорення! Залишусь тут почитати)

Якщо дозволите, то залишу запис на цю розмову Сергія, Віктора, Іллі та Роми:

Дякую, що завітали до нас на конфу!

Тут не про виправдання, але була якось ситуація, за яку мені соромно, але знаю, що не в мене одної таке було: коли мав щось зробити і було багато часу на це, але за день до дедлайну починаєш це робити, а виявляється, що в тебе немає доступу до файлу 🥲

Я думав таке тільки в фільмах показують 😁

На жаль, ні, але я все встигла тоді, не дарма 6 років в КПІ практикувала схему зробити все в останній день 😂

А кажуть вища освіта ніколи не знадобиться))))

На таке треба негайно звітувати: «завдання виконав, результат приаттачив до тікета в джирі, власну копію видалив із міркувань секьюрності!». Вони такі: «Де, де?». А ви такі: «Джира взглюкнула! І до початкового файла з завданням доступу вже немає! Перенесіть дедлайн, поверніть доступ і нехай ваші девопс вибачаться, ламери!» ;-)

Перше правило прокрастінатора — переконатися, що для виконання задачі все є, в т.ч. доступи, і тільки після цього приступати до прокрастинаціі.

Бува що у якості виправдовування команди витрачають уєву тучу годин щоб скласти складні діаграми, стату і т/д. Потім запихають це у годинну презентацію де під кінець вже всі погоджуються що це не ми і факапу не було...

Замість працівника на роботу вийшла мама (!) : «Я за нього сьогодні попрацюю, бо в синачки-корзиночки вчора дуже стрес був, він напився і сьогодні не може працювати».

А ким той синочка працював, бо якщо розробником, то питань більше, ніж відповідей 😅

та ні, то навіть не ІТ))). то 100 років тому було, і тому я згадала такий факап

«Гадалка сказала що ми встигнемо»

Підписатись на коментарі