Advent of Code 2025. Будете брати участь?

Традиційно з початком грудня розробник Ерік Уостл радує спільноту айтівців черговим адвент календарем — Advent of Code 2025. Хто ще не знає, що це таке — пропоную глянути тут.

В цьому році на нас загалом чекає 12 задач (в минулому було 25), перша з яких на час написання цього топіку вже доступна.

На цей раз я теж вирішив долучитися до челенджу і ось моє рішення першої задачі:

import re
i = 50        
counter = 0  
with open("input.txt", "r") as f:
    for line in f:
        line = line.strip()
        letter = re.match(r"[A-Za-z]+", line).group()
        number = int(re.search(r"\d+", line).group())
        if letter == "R":
            i = (i + number) % 100
        elif letter == "L":
            i = (i - number) % 100
        if i == 0:
            counter += 1

В цьому році перша задача виявилася трохи легшою, аніж в попередньому, тому на її вирішення в мене пішло десь 30 хвилин.

Я також створив приватний лідерборд, тому, якщо бажаєте, то додавайтеся: 4569698-eea26345. Визначимо потім, хто найкращий у вирішенні задачок на DOU 😁

Будете брати в цьому році участь в челенджі? Діліться своїми рішеннями в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
elif letter == «L»:
i = (i — number) % 100

мабуть я не зрозумів правильно задачу
допустимо, стартуємо з і = 50, інструкція L75
(50-75) % 100, виходить же −25? а по факту стрілка ж буде на 75, бо пройшли 50 до 0 (це суто 100) і ще пройшли 25 вліво — 75

Так ви правильно зрозуміли. Як я пам`ятаю саме така була умова. круговий індикатор на 100 элементів. В першій частині питали кількість зупинок в 0, а в другій кількість перетинів точки 0.

Ідея, як поєднати приємне (вирішення задач) з корисним (тестування АІ моделей) — спробувати вирішити всі цьогорічні задачі виключно вайбкодингом, не пишучи взагалі код самостійно. Якраз можна буде оцінити, наскільки АІ добре з цим справляється станом на кінець 2025.

Так це тоді не цікаво. Це як записатися на марафон і проїхати від старту до фінішу на таксі. До того ж, через зловживання АІ та інші причини з цього року немає публічного лідерборду.

Ну ок. Додався.
Мої рішення отут: github.com/bcherepakha/advent2025
Якщо цікаво порівняти.
Але я трохи заморочився... не так лаконічно... поки тут тільки рішення. А потім може яку візуалку під це оформлю. Якщо видумаю щось красиве...

Підписатись на коментарі