Digital Board Game Bank: гіпотеза, прототип і проблема розділення ролей. Потрібна думка спільноти

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Привіт, спільното 👋

Поки що це лише гіпотеза + дуже сирий код, але захотів поділитися ідеєю 😅

Всі, хто грає в настільні ігри на кшталт Монополії, точно знають цей біль — роль банку. Постійно рахувати гроші, стежити за транзакціями, роздавати купюри... А ще й паперові гроші швидко зношуються та губляться 😬

У відео показано те, як працює в цілому ідея, і як передавати гроші при стиканні телефонів один до одного, а-ля як оплата через термінал

Гортайте вбік, щоб подивитися всі зображення

Ось приклад оплати:

Тому я вирішив поекспериментувати й зробити цифровий банк для настільних ігор — мобільний застосунок, де:

• гравці можуть легко переводити ігрові гроші між собою,
  • всі операції зберігаються в історії витрат,
  • банк працює майже як звичний банкінг, тільки для ігрової валюти

І тут виникло основне питання — як відокремити функції банку від ролі гравця, щоб людина-банк могла теж грати, але при цьому:

• її особисті ігрові транзакції не мішалися з банківськими (бо авжеж треба людина яка буде контролювати всі фінанси, але і ця людина теж хоче грати з іншими гравцями),
  • лог транзакцій залишався зрозумілим і без плутанини,
  • не було хаосу в історії переказів? 🤔

⚠️ Важливо:

Застосунок зараз виглядає дуже «на коліні» і зовсім не про дизайн — я просто перевіряв гіпотезу. Але вже видно, що потенціал є, і механіка працює.
Тож цікаво почути думку людей, які люблять Монополію та інші ігри з економікою:

Як би ви логічно розділили «банк» та «гравця»?
Які функції для такого застосунку реально важливі?
Чи здається ця ідея корисною, чи це швидше баловство? 👀
Буду радий дискусії та фідбеку від «монополістів» і не тільки

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я перепрошую, але Монополію було випущено 1935 року, вона вже морально застаріла і є купа інший гарних ігор де відсутні подібні проблеми або вони вже вирішені вбудованим способом (навіть та ж сама монополія є з безконтактними картками).

Сам особисто мав Монополію і жодного разу жодної партії не було дограно до кінця. Основна причина у тому що перші 20 хвилин ви граєте а потім всі разом дивитесь як хтось дуууже повільно виграє без жодної інтриги і можливості змінити результат. Через це колючі та ріжучі предмети треба ховати подалі коли все ж таки ви вирішили пограти у неї.

Звісно, як сайд-проєкт — це дуже крутий досвід. Сам колись писав SPA для рахування балів у Triominos (трикутне доміно) з тою самою метою — попрацювати з новими технологіями.

І як би я вирішував проблему озвучену вище проблему з +1 девайсом — це зробити сервер на якому буде «окрема кімната» яку налаштує один з гравців куди введе початкові ресурси і якісь потрібні налаштування, а усі інші гравці приєднаються до тої кімнати за якимось секретним кодом (який можливо поширюється з QR або тим самим NFC) і вже починали свою взаємодію.

Знову ж таки, коли ми компанією сідаємо грати то гаджети відкладаються в сторону щоб максимально зануритись у сетінг і відволіктись від набрдиливих сповіщень з реального світу. Зазвичай якщо хтось колупається у смартфоні то він не грає і витрачає додатковий час на відновлення контексту гри і що він планував зробити у цей хід.

Якщо коротко: сайд-проєкт — класний, але дуже нішевий. Отримайте від нього все що хочете і поставте на почесне місце у гітхабі щоб згадувати про нього на співбесідах. ;)

Основна причина у тому що перші 20 хвилин ви граєте а потім всі разом дивитесь як хтось дуууже повільно виграє без жодної інтриги і можливості змінити результат. Через це колючі та ріжучі предмети треба ховати подалі коли все ж таки ви вирішили пограти у неї.

Ось саме через таке я й ненавиджу всім серцем монополію та всі подібні до неї ігри)))

Монополія — залупа, якщо не знаєте інших настільних ігор то краще не лізьте туди

У настолках окремий кайф тримати в руках і накопичувати всі ці фішки, артефакти, ігрові купюри, а щоб не зношувалися — юзають протектори..
Так то монополію і будь яку настолку можна і на планшеті ганяти, але будуть вже не ті відчуття.

Додайте відсоток банку(банкіру) за обслуговування гравців 😂

Просто відкрити «банк» на окремому девайсів?🤔

Але якщо врахувати, грають 5 людей, і 5 телефонів включені за гравця, то де взяти 6й телефон для банку? Я теж так думав, але просто так 2-х телефонів не буде у людини. Тому і треба якось продумати як мати в одному застосунку і банк і незалежні гроші користувача

Що ж то за ІТ-ки, що на 5 людей не знайдуть +1 девайс пограти?🤔

Ну якось так))) Не всі ІТ грають у монополію, є і звичайні смертні))

Може тоді як в таксі?🤔 2 апки: 1 для гравця і одна для банку?🤪

Ну чисто в теорії 2 апки то можна зробити))

Треба ще подумати якісь інші реалізації, якщо нічого краще не буде, то може дійсно варто розбити на окремі застосунки))

Підписатись на коментарі