Справедлива компенсація для тилових посад у війську. Мої думки
Вітаю. Мене звати Віктор. Позивний — Гідеон. Я чинний військовослужбовець та айтівець у минулому. Хоча відверто кажучи айтівці колишніми не бувають. Вже зараз планую своє майбутнє після демобілізації. Воно обов’язково буде в ІТ сфері.
28 місяців я служу фултайм у війську. З них 22 місяці у зоні активних бойових дій. До цього півтора року я був капеланом на волонтерських засадах.
Сьогодні я хочу поділитись думками про справедливість оплати труда на тилових посадах в Силах Оборони.
Можливо, владномовці передивляться компенсацію військових в 2026 році. Але наразі ситуація ганебна.
Я розумію та приймаю, що не всі «витягнуть» участь в активних бойових діях. Ми любимо професійних діловодів, фінансистів, кухарів, юристів та інших. Це кровеносна система війська. Без них все встане.
Для вашого розуміння люди. Всі воєнні операції, про котрі ви чули та не чули, готувались та готуються найкращими умами України. В тому числі людьми, котрі отримають умовні 20 тисяч зарплатні на місяць. Так не має бути. Ці люди залишили свої високооплачувані роботи, залишили свій спосіб життя, наближаючи прямо та опосередковано нашу Перемогу. Так не має бути.
Але також я чув про випадки, коли люди платять величезні хабарі, щоб залишатись на тиловій посаді та не воювати на передовій.
Це не заслуговує поваги.
Сподіваюся в наступному році ситуація з оплатою труда зміниться.
Дайте знати у коментарях, чи підтримуєте ви підвищення заробітної плати для тилових посад у війську. Особисто я так. Але кожен так чи інакше має бути готовий встати до зброї. Як це було в Маріуполі. Коли на піхотних позиціях воювали артилерісти, штабники та інші.
Дякую за увагу. Нагадаю що в мене є свій Телеграм канал. Велком.

26 коментарів
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.