Марк Цукерберг особисто розносив суп інженерам OpenAI, намагаючись переманити їх до Meta

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Війна за найкращих ШІ-фахівців доходить до нових, майже комічних епізодів. Головний науковий співробітник OpenAI Марк Чен розповів, що Марк Цукерберг особисто приносив домашній суп одному з інженерів OpenAI, щоб переконати його перейти до Meta.

Так, CEO однієї з найбільших компаній світу стоїть у дверях зі стерильною баночкою супу й переманює співробітників у конкурента. Про це Чен розповів у подкасті Core Memory Ешлі Ванса.

За його словами, це був не жарт, а частина реальної кампанії Meta з переманювання спеціалістів OpenAI:

«Зак насправді ходив і приносив суп людям, яких намагався в нас рекрутувати. Для мене тоді це було шоком», — каже Чен.

Чену настільки сподобалася ідея, що він вирішив навіть відплатити Цукербергу тим самим:

«Я теж приносив суп людям, яких ми хотіли забрати з Meta», — сміючись додав він.

За словами Чена, Meta намагалася переманити половину його прямих підлеглих. І хоча більшість відмовилася, компанії Цукерберга все ж вдалося забрати кількох ключових фахівців, серед них — одного зі співавторів ChatGPT Шенцзя Чжао.

Але не одним супом єдині. Раніше Сем Альтман заявляв, що деяким інженерам пропонували компенсаційні пакети у 100 млн доларів, через що той жорстко висловився на адресу Meta.

Чен каже, що такі агресивні спроби — кращий індикатор того, хто зараз попереду:

«На нас постійно полюють. І саме це говорить, що ми лідируємо. Нові компанії в першу чергу приходять до OpenAI — їм потрібно наше бачення, філософія, експертиза».

Але дуже смішно читати це на фоні того, що Сем Альтман оголосив «Код червоний» в компанії та доручив усім співробітникам рятувати головний продукт — ChatGPT.

Якщо колись битва точилася зарплатами й пакетами опціонів, то у 2025-му — це вже битва супами 😁

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

В такій ситуації краще взяти суп і відмовитись від оферу. Суп теж не їсти.

мені сьогодні бутиль сала принесли )

Можна сказати він намагався їх підСУПити

І? Це якась трешатіна колопід’їздного рівня. Що робити з цією інформацією?

Підписатись на коментарі