Ідеї подарунків на Новий Рік: що у вашому вішлисті

Наближаються свята і у багатьох знову починається щорічний квест із зірочкою: що покласти під ялинку друзям та близьким з ІТ і не тільки? Для мене особисто, найбільша проблема — що дарувати чоловікам, бо для дівчат, в мене ідей все ж більше :)

З чоловіками зазвичай діалог виглядає так:

• Що тобі подарувати?
  • Та нічого не треба, у мене все є.

І ти сидиш у глухому куті. Банальщина типу гаманця, паска чи шкарпеток відпадає одразу — це нудно, та й зазвичай у чоловіків це і так вже є. Дарувати якісь специфічні приблуди до компа — страшно помилитися і взяти не те.

Звісно, бувають і вдалі попадання. Наприклад, на день народження чоловіку я подарувала LEGO «Володар Перснів» (величезну вежу Барад-дур). Емоцій було море, подарунок зайшов на 10/10. Але ж постійно дарувати LEGO теж не вийде — по-перше, це вже не сюрприз, а по-друге, де його зберігати? Квартира ж не гумова, щоб заставити все конструкторами.

Поділіться, що у вашому вішлисті цього року? Розкажіть, чого вам реально хочеться: може, якісь гаджети, речі для дому, сертифікати чи щось для хобі?
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Згоріла вщент москва, на Різдво буде найкращим подарунком.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Алкоголь майже завжди заходить, хіба якщо людина зовсім не п’є. Як правило, беру щось екзотичне, що сам собі не купить (напр. портвейн хороший, джин, ром, єгермейстер словом купа варіантів).
Далі — їжа цікава: крафтовий шоколад, сирні набори, сети м’яса (на кшталт хамон+).
З рідкіснішого — якась приблуда для магії. Наприклад, приладдя для коктейлів; для кавових чи чайних ритуалів (включно із небанальними чашками); набори спецій/соусів для м’яса (більшість точно оцінить).
Як перший набір (за принципом лего) — 3d модель чогось із фанери.
Якщо за 30 — доглядова косметика. Від крему для рук до всякого для бороди/волосся/обличчя, особливо хто регулярно контактує з іншими з увімкненою камерою.

З фантастичного: хочеться щоб «з неба звалились» fuck you money, щоб можна було міняти проект як тільки перестає подобатись. Мені не так вже багато треба, десь 10-річної зарплатні цілком вистачить на все життя, бо я точно знаю, як його нарощувати швидше, ніж витрачати.

З напів-фантастичного: хочу гараж з опаленням щоб зробити там лижну майстерню. Напів-фантастично, бо тут це нікому не потрібно, гірські лижі місцевим до одного місця. Але душа хоче.

Реалістичних здійснених бажань не маю.

Хоча б трошки знову розпочати заробляти.

Зав’язка історії падіння на саме Дніще Дніщеве (коли живеш майже на 0 грн. 3++ роки війни, поринаючи в депресію та шалені, абсолютно безвихідні борги) — тут.

dou.ua/forums/topic/56885

Шаманский бубен. В Киеве, оказывается, ест мастер, изготавливает неплохие бубны. Во вторник-среду будет возможность оценить. Но довольно таки дорого.

І збережені були наші захисники!!!

щоб український нарід та Україна перемогли!!!

щоб український нарід та Україна перемогли!

I’m too old for this sh*t

⭐ Що зробив Радянський Союз
Заборонив релігійні свята, зокрема Різдво та День Святого Миколая.
Переніс акцент на Новий рік, бо це «світське» й політично нейтральне свято.
Оживив і легалізував Діда Мороза у 1935 році — саме тоді він офіційно став «державним» персонажем.
Ввів новорічні дитячі ялинки з подарунками — спершу в школах, потім у сім’ях.
Подарунки стали масовою нормою, бо СРСР робив з Нового року велике сімейне свято.

Маячня від чатаЖПТ. Читай книги, 2023 вийшла історична розвідка «Під подушку чи під ялинку? Антропологічне дослідження свят» Дар’ї Анцибор, де вона дослідила ці міфи.

Раз такий розумний прийшов впарювати книгу. То я тобі скажу — подивись голівудські фільми, там подарунки на Різдво, а не на новий рік.

подивись голівудські фільми

А еще там сантехникам платят совсем не деньгами.

роджество — семейный праздник, и много фильмов именно «про рождество», так и называется стиль «рождественские фильмы», это целая индустрия
НГ — тоже праздник, просто не семейный, а т.к. «гражданский». тоже празднуют, тоже могут быть подарки, почему бы нет?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ти ж свідомо обрав спілкуватися запоребриканською. Наслідки тепер виключно твої персональні. Не розумію, чого ти очікував ще? Далі буде тільки гірше.

Ти ж свідомо обрав спілкуватися запоребриканською. Наслідки тепер виключно твої персональні. Не розумію, чого ти очікував ще? Далі буде тільки гірше.

Я в єти игрі наигрался еще тогда, когда ві в дёсна целовались с руснёй.
Мне не нужно ни перед собой, ни перед кем либо еще доказывать какой я записной сермяжный патриот.

когда ві в дёсна целовались с руснёй.

Хто «ві»?

какой я записной сермяжный патриот.

Ніхто про патріотизм нічого не каже. Це швидше про лінь та егоїзм.

Хто «ві»?

Обобщенное украинское айти комунити. но это было давно, конечно. сейчас бОльшая комунити уже поняла, кто есть ху

Це швидше про лінь та егоїзм.

Схерали, простите?

прикольно
администрация считает что личное оскорбление «чмо» — это достойное поведение, а вот мой ответ — уже нарушает правила
как назло я отключил уведомления от доу и теперь даже не знаю — от чего местные институтки упали в обморок.
и какая падла, назвавшая меня чмом, обиделась и пожаловалась.

Обобщенное украинское айти комунити

Зрозуміло.

Схерали, простите?

А чим ще можна пояснити твою умовно принципову позицію спілкуватися запоребриканською? Можна, звісно ж, ще один пункт додати до моїх попередніх. Зневагу. Але не дуже схоже.

умовно принципову позицію

Ничего не имею против ваших фантазий.
но это ваши фантазии.

А що є не фантазіями?

подарки на новый год
давайте вернёмся к подаркам на новый год

Значить не фантазії.

как скажешь, дорогуша, как скажешь

Ага. А ще більшість Різдва яке в голлівудських фільмах придумала компанія Coca Cola (десь навіть кіно про це є)
Коротше про що тут я — мені насрати як в кіно чи як там за океаном
Бентежить що в погонею за західним ми втрачаємо своє. Он Різдво хоч і відмічали за старим календарем, але відмічали. Колядувати ходили, пісень співали
Зараз хєр пойми що

Он Різдво хоч і відмічали за старим календарем, але відмічали. Колядувати ходили, пісень співали
Зараз хєр пойми що

І я про те ж. Замість говорити про подарунки на Миколая, тут про новий рік згадують

Подарунки на новий рік це совєцька штука. Могли би розібратись перед написанням теми.

Покеру. Любой праздник, когда можно дарить подарки — норм. Ну, почти любой
НГ празднуют по миру, вполне себе международный праздник.

З тобою давно все зрозуміло, міг би і не відписувати ;)

З тобою давно все зрозуміло, міг би і не відписувати ;)

ну блин европа празднует НГ, штаті празднуют НГ, и только мі не будем праздновать НГ?
Да, комуняки сместили акцент с рождества, как основного семейного праздника на НГ и сделали его более политизированным (сместиц акцент той же звезды на елке)
Но сейчас то чего вы выпендриваетесь?
Праздник и праздник, признаваемый во всем мире.

Почитай ще раз уважно мій пост. У цивілізованому світі прийнято подарунки робити на Різдво.

Почитай ще раз уважно мій пост. У цивілізованому світі прийнято подарунки робити на Різдво.

Блядь, откуда вы лезете....
С какого хера, простите, вы мне навязываете РЕЛИГИОЗНЫЙ, мать его, праздник? Почему тогда не рамадан? Или дивали?
Я вот атеист, моя жена — неоязычник, и мы должны праздновать рождение христинаского бога? Почему?
С моей точки зрение начала нового календарного года значительно больше объединяет людей, так как оно, мать его, есть у каждого, кто живет по современному календарю.

Цивилизованный мир... Ты хотел сказать «христианский»? как насчет буддистов? даоистов? Синтоистов? (так и быть, мусульма не буду сюда включать)
они тоже «празднуют рождество христианского бога»?

С какого хера, простите, вы мне навязываете РЕЛИГИОЗНЫЙ, мать его, праздник?

так это и есть религиозный праздник...

Почему тогда не рамадан? Или дивали?
Цивилизованный мир... Ты хотел сказать «христианский»? как насчет буддистов? даоистов? Синтоистов? (так и быть, мусульма не буду сюда включать)
они тоже «празднуют рождество христианского бога»?

он просто постеснялся назвать вещи своими именами, вот и вышло как вышло. для европеоида есть только одна нормальная вера

Я вот атеист, моя жена — неоязычник, и мы должны праздновать рождение христинаского бога? Почему?

вы можете делать что хотите, просто нормой считается то что Виталий описал

С моей точки зрение начала нового календарного года значительно больше объединяет людей, так как оно, мать его, есть у каждого, кто живет по современному календарю.

это манипулятивное предложение. тебе любой христианин скажет, что Бог, с его точки зрения, гораздо сильнее объединяет людей, потому что присутствует в жизни каждого современного человека

так это и есть религиозный праздник...

ну и какого, простите, хера вы мне навязываете СВОЙ РЕЛИГИОЗНЫЙ ПРАЗДНИК, и возмущаетесь против светского? Что потом? Хиджабы носить?

вы можете делать что хотите, просто нормой считается то что Виталий описал

какой, мать его, «нормой»? Где????
камнями побивать — тожде «считается нормой» у некоторых «цивилизаций»

что Бог, с его точки зрения, гораздо сильнее объединяет людей, потому что присутствует в жизни каждого современного человека

Поэтому «бог» в лице виталия, для пущего объединения, запрещает мне праздновать МОИ праздники — и приказывает праздновать ЕГО праздник?
Что это за мать его чучхе? «Празднуйте день моего рождения, и не смейте что-то другое»?

Вот я блин просто очень близок к тому, что когда мы придем к власти (а мы придем к власти!) у всех останется один единственный праздник, на котором мы все радостно будем приносит козла в жертву духам леса у тотемного дерева.
Дерево у меня уже есть. Козла будем выбирвать по поведению.

Причем — обратите внимание!
Я — не против что к-то празднует Рождвество, и даже сам, добровольно использую этот праздник как праздник и как повод подарить подарки
но «виталик» — он мне ЗАПРЕЩАЕТ праздновать новый год! «Так не принято», «это не праздник», «б-г объединяет!» ©

ну и какого, простите, хера вы мне навязываете СВОЙ РЕЛИГИОЗНЫЙ ПРАЗДНИК, и возмущаетесь против светского? Что потом? Хиджабы носить?

ну всегда навязывается культура того места где живешь...

какой, мать его, «нормой»? Где????

у цивилизованных/белых/нормальных/европейцев выбирай что тебе ближе

камнями побивать — тожде «считается нормой» у некоторых "цивилизаций"

"цивилизаций" именно что в кавычках

Поэтому «бог» в лице виталия, для пущего объединения, запрещает мне праздновать МОИ праздники — и приказывает праздновать ЕГО праздник?

я в упор не вижу от него запретов

у цивилизованных/белых/нормальных/европейцев выбирай что тебе ближе

я — цивилизованній/белій/нормаольній/европеец
и мне кажется страннім праздновать день рождение вімішленного персонажа

я в упор не вижу от него запретов
Подарунки на новий рік це совєцька штука. Могли би розібратись перед написанням теми.

можно только от общего к частому, а не от частного к общему. к тому же нормальность по религии у тебя отсутствует

можно только

так єто я у тебя теперь должен спрашивать — что мне можно, да?

к тому же нормальность по религии у тебя отсутствует

Я атеист. С точки зрения религиозного мракобеса — «неполноценній», откуда у меня «нормальность по религии»
С другой стороні, учитівая что религия мне перпендикулярна — то єто и есть «нормальность».

так єто я у тебя теперь должен спрашивать — что мне можно, да?

если хочешь вести иррациональный диалог, то не со мной

Я атеист.

это тоже вера, доказательств же нет?)

С точки зрения религиозного мракобеса — «неполноценній», откуда у меня "нормальность по религии"

если что антоним нормального — аномальный

С другой стороні, учитівая что религия мне перпендикулярна — то єто и есть "нормальность".

нет. нормальность про большинство

нет. нормальность про большинство

нормальность єто про милиионі мух ©

То потому что у европуров нет денег подарки дарить на два праздника с разницей в неделю

Кому це цікаво? Дайте хоч душу відвести від стресу

Ох, я думав таку дурню пишуть тільки недолугі по фейсбукам і тредсам. Виявляється НР придумали в союзі — схоже у Леніна багато роботи було, то українську мову вигадував, то Новий рік😁

Почитай мій коментар. Я писав про подарунки на новий рік. А не саме свято.

Це просто період такий, подарунковий.
А в честь чого дарити подарунок, Хануки, Різдва, Рамадану, Нового Року чи в честь дня народження Степана Бандери 1 січня, це вже нюанси.

Так як такого подарунку не дочекаєшься — сам собі подарував тріп на 10 днів на Мадейру.

Невеличку ядерну бомбу, щоб скинути на москву

олег дивов, «Лучший экипаж солнечной», мск уничтожена ядерным ударом по приказу адмирала Рашена (кличка. Он этнический русский)

Думаєш у відповідь нічого не прилетить? А ну ти напевно з країни НАТО пишеш 🤡

Купіть набір для збірки павербанка дуже захопливо і актуально :)

Я навіть не чула, що таке є, цікаво :)

Литровую кружку для чая.

О, я теж фанат чаю, можу літрами пити, мені ще друзі подарували набір для чайної церемонії (там величезний термос з скляною колбою всередині і набір для заварювання проливами), класний подарунок, але не всім це цікаво))

В мене не літрова правда, а 800 мл, але для чаю вистачає цілком) Вже років 5 з нею

Досить довгий час пив чай з літрового пивного кухля

Зимова велогума (не уявляю, чи є така)😂

Є, ще й коштує не слабо :))

Та нічого не треба, у мене все є.

Так а чо, хочеш — пішов купив, навіщо чекати рік до свят, щоб комусь було тобі що подарувати.

Тому для мене це або їжа (що доречі дуже гарно підпадає під гарний подарунок, бо не дорого коштує, якийсь класний шоколад по типу Lindt обійдеться до 500-1000 грн, а сам собі я його не куплю хоч й люблю, бо не хочу витрачати стільки грошей на це). Або як не дивно, красиві шкарпетки — корисна ж штука, й промахнутись важко, бо все одно носяться або вдома або під взуттям, а ти бачиш й згадуєш людину яка подарувала. Ще й не дешева, якщо брати якісь аля з меріно.

Ну а якщо людина любить прибухнути — то питання подарунку взагалі не має стояти )

Ну й можливо неочікувана річ — набір для догляду за обличчям, якщо людина звісно піклується про зовнішній вигляд й вік навколо 30 або більше (до 30 скажімо не так очевидно, а навіщо воно взагалі треба). А розбиратись з цим як завжди немає часу, якось склалось так що дівчата краще шарять в цьому.

Якщо у вішлісті є останній айфон, то його якраз можна виграти за донат в 300 грн отут:
dou.ua/forums/topic/56632

1.

Квартира ж не гумова, щоб заставити все конструкторами.

Забагато конструкторів не буває!
Завжди можна подарувати ще один набір LEGO!

2. Якщо в твого хлопця/чоловіка вже є пенсійний рахунок в НПФ, можеш просто поповнити йому цей рахунок. Навіть 100 грн через роки принесуть капітал через магію складного відсотка. Ну або поговори із ним аби такий рахунок відкрити і тоді зможеш поповнити.

Ой, не знаю, в мене місця вже немає 😁

О, теж хотів той набор з геліком купити)

Для себе: прикраси, spa-сертифікат, квіти, або щось смачненьке.
Із нещодавнього у когось побачила ідею weekend у моря ( Одеса)- теж ок. Дарую, виходячи із хоббі людини: мовні книги, браслети шкіряні, ітд.
Чим доросліше людина, тим важче її здивувати.

Я настільки сильно не зміг знайти нормальний подарунок для самого себе з усього, що доступно на ринку за адекватну ціну, що просто вирішив створити власний) Зараз працюю над прототипом, думаю через пару місяців буде готово і я напишу про це публікацію. А якщо люди зацікавляться — то й міні-виробництво можна буде створити)

Дуже цікаво тепер що ж це 🙈

Цікаво) Вже чекаю, щоб почитати про це

А цим можна буде потім в’єб*ти по ручні?) Сподіваюсь що так!

в вішлисті в мене ніхуа

рідним подарую грошові сертифікати, хай самі собі іпуть мозг своїми вішлистами

Фігурка улюбленого персонажа, чашка з написом, книга, настолка, блокнот, квиток на вихідні в санаторій, щось смачненьке, брелок, гаджет до машини, гаджет до компа, головоломка

А можна подарувати родині все перераховане, хай самі розподіляють.

Готую тему, чому купувати та дарувати смартфон Samsung Galaxy своїм рідним — це погана ідея, якщо ви айтішник

Купив дружині бюджетний телефон на заміну попереднього бюджетного телефону, у якого перестали приходити патчі безпеки.

Телефон — Samsung Galaxy A36. Після встановлення, як тільки вмикаю Wi-Fi, у фоновому режимі починають завантажуватися «рекомендовані» застосунки на 1.89 GB, і єдина можливість це скасувати — відключити Wi-Fi. Окремо від рекомендованих застосунків ще самостійно встановлюється AppCloud без будь-якого додаткового підтвердження. Далі AppCloud також починає встановлювати якісь сміттєві застосунки у фоновому режимі: TikTok та ще якісь ігри, без змоги це зупинити, окрім як знову відключити Wi-Fi.

Завтра піду повертати цей телефон у магазин.

Ще створю окрему тему на DOU, щоб підсвітити, як спаскудилася Samsung.

дед совсем плох... выражение на лицах продавцов будет бесценно, когда ты им скажешь что не смог выключить автозагрузку

израильское шпионское по? а при чем оно к тому что ты писал?

Після налаштування телефону Samsung і підключення до Wi-Fi починається завантаження нав’язаних сміттєвих застосунків у фоні, без можливості це скасувати, бо ця опція навмисно прихована. Окремо від сміттєвих застосунків ще самостійно з’являється ізраїльське шпигунське ПЗ AppCloud від IronSource, і AppCloud також починає завантажувати й встановлювати ще більше сміттєвих застосунків. AppCloud мені вдалося зупинити, але можливість видалити AppCloud з Apps навмисно відключена — для цього треба підключати ADB.

Пропоную все ж обговорити це в окремій темі, яку я створю і надішлю вам посилання.

Ви так говорите про ізраільське шпигунське ПО — нібито це щось погане? )

Вангую, що ізраільське шпигунське — це у 100500 тищщ разів краще за роZZійське шпигунське або китайське.

І взагалі — з точки зору шпигунів, всі ці наші Американські Інтернети — це СОРМ. Та спєц-проекти ДАРПА з ЦРУ.

Навідь Гугл, навідь Фейсбук!

Вангую, що ізраільське шпигунське — це у 100500 тищщ разів краще за роZZійське шпигунське або китайське.

Ніт

Останнім часом схиляюсь, що наступним у мене буде Pixel. Чи, упаси боже, айфон.

Pixel

Взял 10 пару недель назад, пока норм. Гугл и так всё знает, так что пофиг что они там ставят xD

гугл і епл вшивають «закладки» в os, тому й нема необхідності доінсталювати нав’язливий софт.
як варіянт, можна вкорячити кастомну поршивку, але її автори теж не задарма працювали.

У сучасному світі боятися «закладок» Гугла з Епл — дзвонити з Нокія 3310!

У сучасному світі боятися «закладок» Гугла з Епл — дзвонити з Нокія 3310!

ніби це щось погане

Лічильник гейгера
Вимірювач нітратів

Детектор аномалій, калитку з болтами.

Вимірювач нітратів

Викинуті гроші в повітря.

1. У будь-яких овочах є нітрати, навіть, якщо ці овощі були вирощені без оброки добривами.
2. Нітрати не шкодять організму, навіть корисні для організму. Нітрати розширюють судини, діючи, як донори оксиду азоту (NO) Таким чином знижуючи артеріальний тиск і профілактуючи атеросклероз.

Якщо я не помиляюся, лічильник для того, щоб замірити рівень радіації?

Щоб зрозуміти, коли з підвалу виходити можна буде

Наче в Німеччині багато чудових місць ,окрім підвалу. Виходьте вже)

Книги, вініли, DIY-електроніка, офісні дрібниці на робочий стіл. :)

Але ж постійно дарувати LEGO теж не вийде

Навіщо купувати? Можна орендувати: www.brickborrow.com зібрав, кайфонув, розібрав, відправив назад. :)

Дякую. Вони доставляють в Україну?

Шкода, але як ідея насправді дуже крута, я би користувалась таким сервісом. Ідея для бізнесу? 😅

Святкування Нового року є радянською креатирою, весь світ дарує подарунки на Різдво. Saint Nicolas їх приносить, він же святий Миколай, він же Санта Клаус.

Весь світ якраз святкує світський Новий рік, крім релігійно упоротих талібанів. А Різдво — це свято окремо взятої релігії, яке комерціалізували й перетворили на сурогат, де чомусь головний герой Санта в кольорах кока-коли. Хоча навіть у США в такому форматі його святкують не всі.

Щоб ця вся ***ня закінчилась. На крайняк мотузку та мило

Інколи шкарпетки з цікавим малюнком від коханої людини краще за Ferrari. Або футболка з оригінальним принтом від найкращого друга... І так багато чого можно вигадати

Отримати громадянство USA чи хоча би вирватись з Азкабану.

Без избавления от украинского тебя всё равно не выпустят. А отмену украинского гражданства Зеленский никому (кроме Миндича) не подписывает с начала большой войны.

Згоріла вщент москва, на Різдво буде найкращим подарунком.

Зараз найціннішим подарунком буде додаткова планка оперативки

Та нічого не треба, у мене все є

Просто те, чого у мене немає, а я хочу — ніхто не подарує, бо дорого. А що дешевше, я собі швидко сам купую. От так і виходить.

Є дрібниці які ти наче хочеш, але сумніваєшся чи воно тобі треба або воно не часто потрібно і коли потрібно то потрібно зараз і ти чимось його замінюєш, а потім забуваєш купити (я так штопор два роки не можу купити :-)) Тому часто і чуємо «у мене все є» . Ну але щоб підгадати треба добре знати людину Тому найкращі подарунки від дуже близьких людей, а подарунки від колег/родичів з якими раз на рік спілкуєшся то таке, просто ввічливість яка може і зайва

Lego, Playstation. Якщо катається на лижах або сноуборді, то можна сертифікат в якийсь магазин з гірськолижним одягом та аксесуарами (зараз якраз сезон починається). Квитки на концерт улюбленої групи (хех, привіт щасливі часи до війни). А загалом — краще спитати, що треба. Якщо на перше питання отримуєш у відповідь, що нічого не треба, то спитай ще раз через 2-3 дні :)

або новий кастомазований геймпад до колекції

Підписатись на коментарі