Заробляю $3k, а в кінці місяця — 0. Написав скрипт, який прогнозує касові розриви по API Монобанку
Всім привіт! 👋
Хочу поділитися своєю болем і тим, як я намагаюся її вирішити кодом.
Дано: Я маркетолог/фрілансер. Дохід ніби норм (вище середнього по ринку). Але щомісяця відбувається одна й та сама магія:
- Приходить оплата (USD/EUR/Гривня). Той самий я: «О, живемо!».
- Починається життя: донати, оренда, підписки, «оплата частинами» за генератор/старлінк, продукти.
- Числа
25-го я відкриваю Монобанк і розумію, що до наступного заходу грошей я або в нулі, або лізу в кредитний ліміт.
Проблема: Я пробував Excel, Monefy, CoinKeeper (прости Господі). Усі вони мають одну фатальну ваду: вони показують МИНУЛЕ. Вони чудово кажуть мені, що я вже витратив забагато на Glovo. Дякую, Кеп. Але мені треба знати, чи можу я сьогодні купити новий монітор, щоб через 2 тижні мені вистачило на оренду квартири.
Рішення (HROSHI): Я психанув і написав простий Python-скрипт, який:
- Тягне транзакції через Personal API Monobank.
- Рахує мій реальний Burn Rate (скільки я витрачаю на життя в день).
- Накладає обов’язкові майбутні платежі (підписки, кредити).
- Малює графік на 60 днів уперед.
І тут мене накрило. Скрипт показав, що при поточному балансі в 16к грн, мій «День Нуль» настане 10 грудня. Хоча інтуїтивно здавалося, що грошей норм.
Що є зараз: Я вирішив запакувати цей скрипт у нормальний веб-інтерфейс (React, PWA), щоб не запускати його через термінал. Назвав проект HROSHI.
Це не банк і не бухгалтерія. Це система раннього оповіщення. — Вона каже: «Чувак, 10.12 буде касовий розрив. Не витрачай сьогодні більше 500 грн». — Вона показує «Безпечний баланс» (Total мінус Зобов’язання).
Навіщо я це пишу: Я хочу зрозуміти, чи я один такий «фінансовий хаотик», чи це спільна проблема? Я виклав на лендинг простий інтерактивний калькулятор (без реєстрації), який робить спрощений прогноз на грудень.
👉 Гляньте, кому цікаво: hroshi.app
Якщо тема вам відгукується — буду радий фідбеку тут або в формі на сайті. Якщо збереться група зацікавлених, дам доступ до повноцінного MVP з підключенням Моно.
Технічний стек: React, Tailwind, Firebase, Monobank Open API. Дані зберігаються локально (Local Storage), бо я параноїк не менше за вас.
Дякую!

Найкращі коментарі пропустити