Чи можна вижити майже без грошей в Україні взагалі?

Привіт, DOU!
Назва топіку не просто так. Саме так я буквально виживаю більше 3++ років, з початку рашистської навали, повністю «вигорівши» і втративши можливість заробляти. Я напишу коротко і чесно.

Я інженер із Запоріжжя, і всі ці 3++ роки активної війни моє професійне життя буквально знищене.

Не пафосно, а прямо фізично:

втрата роботи → втрата техніки → відсутність їжі → хронічний біль → відключення світла → відсутність інструментів.

Усе це разом привело до того, що я потрапив у фінансову яму, з якої зараз намагаюся вибратися.

Я більше 10 років працював інженером-фрилансером (SolidWorks, Rhino, CAD/R&D). Створював моделі, механізми, збірки, концепти, 3D, Reverse Engineering. Це був мій шлях і моя професія.

Але війна забрала все, що давало можливість працювати: техніку, клієнтів, стабільність, навіть елементарну можливість мислити при голоді.

Цей лист — не про «пожалійте мене»

І не про гроші.

Це про іншу частину України, про яку не пишуть: велика тиха група інженерів та технічних спеціалістів, яких війна просто «вимкнула». Людей, які:

— втратили робочу станцію → втратили професію;

— не мали змоги купити їжу → мозок перестає працювати;

— жили місяцями без світла → втратили ритм і можливість заробляти;

— не мали психічного ресурсу продавати свої послуги;

— фізично не могли повернутись у роботу, навіть маючи досвід.

Про таких історій немає на DOU. А вони — реальні.

Що я роблю зараз: «switching to IT через виживання»

Паралельно я намагався триматися на плаву через програмування та AI.

Ось тут — моє повне технічне резюме:

👉 Резюме для ДОУ (програмування)

А також — моє довоєнне інженерне портфоліо:

👉 Інженерне портфоліо

Я хочу повернутися в роботу. Хочу отримати перші задачі, комерційні або невеликі технічні проекти. Мені потрібен лише старт — щоб вирватися із безодні боргів та повернути мозок у роботу.

Чому я пишу вам

Бо DOU — один з небагатьох майданчиків, де такі історії можуть бути почуті. І де, можливо, знайдуться люди, які захочуть:

— дати технічне завдання,

— замовити невеликий проєкт,

— або просто поширити історію.

Я не прошу благодійності. Я прошу роботу і можливість повернути професію.

Дякую, що дочитали.

З повагою, Станіслав

👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

1. URL на портфоліо не правильний, прибери ** в кінці посилання.
2. Створи повідомлення в лінкедині, чітко опиши там свої навички, досвід, яку роботу шукаєш. Або накидай цю інфу в ChatGPT і попроси створити на основі цього пост для LinkedIn для пошуку роботи. Скинь мені в приват посилання на цей новостворений пост, я його репостну, це дозволить збільшити охоплення аудиторії, тебе більше побачить.
3. Почни відгукуватись на вакансії, сам писати рекрутерам.

Ти все робиш правильно, головне почати, у тебе все вийде, не здавайся!

В армії можна жити без майже гз. Вам дадуть одяг, їжу, забезпечать житлом.
Є підрозділи де ви можете займатися інженерними справами на достатній від ЛБЗ відстані й ніхто вас «не відправить у піхоту» як люблять казати місцеві токсичні ухилянти.

Від вас потрібно лише якісно та сумлінно працювати.

Втім, гадаю що ви...

аа, стоп.

Прочитав нижче коменти. Ви і є токсичний ухилянт! Ну, я вас попередив.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Почитав коментарі до цього топіку. Тарантіно тихенько курить у куточку і пускає скупу сльозу.

Почитав коментарі до цього топіку. Тарантіно тихенько курить у куточку і пускає скупу сльозу.

Напишу тут. Ситуація вийшла з під контролю, треба розібратися з цим раз і назавжди!

Насамперед хочу вибачитися перед представниками СБУ та ГУР за те що мимоволі розкрив вашу спецагентку — я перебував у відпустці і просто розважався на форумі, можливо трохи тролив, люблю посперечатися про політику з аборигенами країн третього світу (без образ!), заразом покращити знання місцевої мови.. Перед своєю опоненткою вибачатися не буду — вона поводилася зухвало, зверхньо, неодноразово ображала мене та сама розкрила деталі ваших спецоперацій на тимчасово окупованих територіях. Не треба вміти складати 2+2 щоб зрозуміти що ліквідація Мотороли та інших ватажків ДНР/ЛНР та російських військових злочинців екіпажу «БУК», які збили Boeing 777 біля Донецька, — її рук справа. Кілер — екстра класу, респект! Слава Україні! Але на жаль не вміє вести культурну, цивілізовану дискусію..

Наразі її куратори почали копати під мене і я кажу — стоп! Може ви пам’ятаєте персонажа, який тут на форумі DOU вихвалявся блокчейн розробками та тим що являється асистентом полковника Сандерса, BlackRock, спеціаліста з кібер-розвідки? Йому накидали в панамку і бідолаха видалив всі свої пости та каменти.. Це я веду до того що полковника Сандерса навіть не допустили би щоб розносити каву на брифінгах тих з ким я співпрацюю! Просто оціните масштаб..

Я сам перебуваю під прикриттям і все що могли з’ясувати про мене стосується тільки першої субособистості (Sergey Zhornak), насправді у мене 7 чи 8 підроблених осіб з детально опрацьованою передісторією, скільки точно — не пам’ятаю, треба перепитати у моєї секретарки..
Прошу відкликати чорний патівен який муляє під вікнами моєї конспіративної квартири — тому що якщо ви визирнете у вікно власної штаб-квартири то побачите чорний гвинтокрил з нашими снайперами! Також, саме в цей момент, британський підводний човен «Адмірал Нельсон» з тактичною ядерною зброєю на борту входить до дельти Дніпра.
Наші і ваші спецслужби співпрацюють у ключових моментах, погодьтеся, що країні без ядерної зброї не варто сваритись з ядерною державою, тим більше з такого дріб’язкового приводу.. Гаразд, я обіцяв говорити відверто! — так ми знаємо про ваші 3 або 5 пускових ядерних шахт захованих у глибині Карпатських гір. Будапештський меморандум і так пішов по 3.1415926.., жодних претензій з нашого боку. Що вас видало? Отара овець які мирно пасуться на галявині прямо над головним люком — бездоганне маскування! Але гуцули у етнічному вбранні, які маршували, карбуючи крок, колонами по двоє з піснею «Батько наш Бандера» — тут ви трохи прокололися)

Вибачте, забув представитися: sir George Jameson, агент 002, генерал-лейтенант, кавалер ордена Британської імперії, директор департаменту зовнішньої розвідки та диверсійних операцій MI6, Сполученого Королівства. Не стану перераховувати всі регалії, я людина скромна і не хочу привертати зайвої уваги. Нагадаю що наші країни співпрацюють по стратегічних питаннях, ми віддаємо шану професіоналізму ваших людей, але наші та ваші технічні можливості різняться. Наш головний ШІ «Ендрю», досягнувший сингулярності, розрахував результати відкритого або таємного протистояння наших розвідок — 93% нашого успіху і лише 7% на нічию, з усією повагою!

Тому давайте домовимося — ви відкликаєте ваших людей, припиняєте розробляти справу Zhornak’a, навіть не намагаєтеся пов’язувати його вплив щодо замаху на Джона Кеннеді — Лі Гарві Освальд — це єдиний винуватець, інших версій не може бути і крапка! А ми, в свою чергу, — не бачили як ваші люди ховали золото Полуботка у занедбаних шахтах Донецької та Луганської агломерацій, всі фотографії зі супутників Ілона Маска буде знищено, він теж пов’язаний з нами контрактом і мовчатиме.

Це моя остання пропозиція, розмову завершено. Слава Україні!

P.S. Вельмишановна редакція DOU — прошу покарати всіх непричетних та нагородити всіх безвинних, топік — сховати до архіву.
Я думаю, кому треба, ці сперечання запам’ятає, кому ні — ну і не треба.

Що ж. Пригаю зі скелі.

Ті, хто знає Кастанєду — в курсі (що це все).

Раптом захоче хтось допомогти — щоб на Рік Новий хоча-б трошки зробити свято дівчині своїй (ну і поїсти трошки хоча-б щось було, та і боргів мізер оплатити) — картка во.

4441 1111 5047 6350

Доречі, її публікувати не хотів (для мене це «не дуже норма», якщо що) — але дівчина одна, HR, тут у камєнтах все ж переконала.

Дякую усім, хто відгукнеться!

У наступних постах/статтях багато чого розповім.

Хоч би не позорився з карткою, в тебе взагалі чоловічої гордості нема? Або просто скамер звичайний

Ось думав чим тобі допомогти... Грошей у мене нема. Вирішив подарувати чи то ідєю чи то механіку чи то принцип для інтерфейсу. Кидаю тобі поток моєї свідомості. ШІ допоможуть розібратися з ключовиками і контекстом. Застерігаю від необережного поводження з задескрайбдженим. DYOR.
Звуковоє дєйствіє.
я закр кришк суп повністью і він перекіпів через край
я такий кажу ніколи не закривай суп кришкою повністю — достатньо на половину
і ось вже другий раз — іншим часом — знову накриваю кришкою суп але кажу вже
ніколи не закривай суп кришкою повністю — достатньо на половину
і так і роблю.
це і є звуковоє действие
я ізобрєтатель звукового действия
це мнемотехника
а що з вами таке?
іноді я вспоминаю звуки чаще всего ни к селу ни к городу
P.S.
Забув додати. У карти є пінкод. Якщо карта нова звуковоє дєйствіе — перед натисканням і після проговорити в голос цифри а тоді число ціляком а тоді паро або щось одне з цього — допоможе швидше замеморити.
P.P.S.
Сам потік свідомості то зразок розгону нейронної активности.

рішення є — dou.ua/forums/topic/57149
пропоную висловити свою думку.

Забавно.

Зараз якраз спілкуюся з ШІ по поводу своїх вже зроблених міні-програм.

Щоб нарешті «вайті вАйТі».

Йому теж на аналіз цю статтю свою я дав.

І на цих програмах різних я «зфакапився» по-повній — бо ще коли статтю цю написав, хотів викласти низку своїх плагінів для Фаєрфокс та Хром для роботи з ШІ на ГітХаб, з низкою Пайтон-утіліт... Але зараз повний рефакторінг роблю. Бо з ШІ (ЧатГПТ) ТАКОГО «спагетті-коду» накрутив. )))

Причому, з Пайтон, C++ все більш-менш пристойно. Головна «засада» з ДжаваСкрипт (а якраз мої плагіни ну дуже зручні для роботи з ШІ — і я хотів їх першими в портфоліо своє презентувати на ГітХабі).

Зате це добрий спосіб розібратися в архітектурі швидко і почати писати добрий код.

Причому ваш каммєнт? А притому, що я парсер для деяких «государєвих» відкритих даних теж планував для своїх цілей (аналізу інфи для статтєй своїх майбутніх) написати.

Це вже шлях до «Data-Scientist» чи ще кудись.

Доречі, прикол. Пам’ятаю, нещодавно десь у бувшому Совку (здається, у Болгарії — але це не точно) якийсь «государєвий додаток», зроблений для розпилу бюджетних трільонів, місцеві айтішники зробили надійніше та дешевше у 100500 разів за корупціонерів клятих.

Так що як ідея — прикольно виглядить. Головне, щоб практика цього нарешті в нас була.

Напишіть тут просто номер карти. Хто має можливість і хоче допомогти — це зробить.
Всім ясно, що зараз ви в скрутному стані.
Це вас трохи зупинить на деякий час від таких меседжів:

«У ВСЕХ без исключения почти что (по-крайней мере, с ДОУ) будет счастливый нормальный Новый Год (обмазавшись обильно деньгами и накупив сыров и прочего всего) — а у меня НЕТ»

Паралельно підшукуйте роботу. Так, це зараз важкувато. І скоріш січень теж важким буде.Розгляньте підприємства, де є бронь. Комунальні ітд. Зп невелика,але буде що поїсти перший час. І знову, хай дівчина теж щось шукає. В бьюті, наприклад. Жінки завжди роблять собі манікюри, педикюр, ітд. Попри війну. Або в центр зайнятості хай йде і встає на виплати як безробітна.
Разом подолаєте.

Знали б ви, як мене «плющить» зараз. Відчай. Депресія. Повна зневіра.

Іноді впевнений, що ця клята війна зовсім мене з розуму звела — і це тотальна «шиза».

Але протримався — попри багато суїцідальних навідь думок. Є надія на краще.

Мене одна людина тут реально врятувала (якраз у лічку з самого початку карту запитала — дуже вдячний їй). Хоч трошки Монобанку борг віддав і їжі накупив.

Але — сенс не в тому, щоб «жебракувати». В тому, щоб вибратись нарешті завдяки своїм знанням.

Із ями, яку, по факту, сам собі із-за суцільной паранойї, депресухи 3++ роки війни (коли «прильоти» тут в ЗП були — дім дрижав, думали — рухне і завалить нас) — викопав.

Просто, мабудь, виговоритися трошки треба було.

А якщо хтось ще вирішить допомогти — у лічку, велком.

У тому числі і по проектам інженерним (теж запроси вже були — може, співробітництво і буде згодом — не буду загадувати наперед).

Головна ціль була поста — «пробити скорлупу» своєї закритості від всіх, дивлячись на світ 3++ роки війни тільки через амбразури моніторів, і кожну секунду чекаючи на смерть (дуже важкий це для здоров’я завжди «кортизольний» стан).

Є така фраза: завжди є рік потому.
З роботою у всіх по- різному зараз. І в мене багато знайомих, хто і по півроку шукає ітд. І кур’єрами працює зараз, і адміністраторами в салоні краси. Бо їсти треба щодня.

Зараз свята, сприймайте це як просто подарунок Санти з ДОУ.

Щодо номеру карти- якщо самому невдобно, то просто пропишіть, що я попросила. Бо так зручно і не треба скролити 100500 повідомлень. І людина одразу сфокусуватися зможе над тим, щоб допомогти.

Якщо буде хейт за це, то на мене. А я його спокійно сприймаю,

Коротше, новий пост зробив. Де виложив (раніше вже сказав, що «вмовили» таки).

Взагалі, трошки почитавши «історії успіху» та каммєнти тут на ДОУ, хоч трошки заспокоївсь.

Ну, так — зараз КРОМЄШНАЯ ЖОПЄНЬ.

Але ж... Багато людей і не з такого цілком успішно вибирались. І завдяки своєму інтелекту — «підіймались».

Ну, дивіться, я ж переношу хейт, образи, якісь дурниці про мене ітд.
Ви теж впораєтеся тут з цим. Пам’ятайте, більшості тут це байдуже. Просто сидять з попкорном, як то кажуть.

Тому, хто має можливість і бажання — вам допоможе без критики ітд. Тут багато нормальних, адекватних людей.

Люди поступово степ бай степ вирішують свої проблеми. Я теж в свій час, і флаери роздавала, і хостес працювала, і квартири прибирала, і з песиками гуляла, і репетиторством займалася/ допомогала на кухні поварам, а ще багато чула — що чоловіки з грошима закінчилися ? ітд

Виживати без грошей важко! З грошима — простіше.
Чому б не спробувати себе на Upwork?

Пробував. Зараз там ніяк без постійного вливання грошей (на «коннекти») не пробитись.

Ну і конкурувати з індусами, що кожен заказ відразу окупують — ну, таке.

ф принципе, есть же такая штука как «дауншифтинг», но там он конечно добровольный, люди добровольно хотят жить попроще, так что и сама ситуация там попроще
плюс есть какое-то движение, но забыл как зовется, когда люди сознательно всё упрощают и сокращают потребления до минимум миниморум
так что, теоретически, можно использовать их практики для рационального прохождения безденежных этапов жизни.
как-то видел по тв какого-то кулинара (но, кажется, руснявого, но давно было), котоорый показывал как можно студентом обожратся на, условно, 5 гривен. В принципе — рецепты были достаточно пристойные. Не разносолы, но нажористо.

Тролль, получающий штуку баксов/наносек (и обжирающийся сырами за 100500 грн каждый день), советует «затянуть пояса» и выживать за 5 грн/день.

Так держать, боярин! ВАТНО, СКРЕПНО!

Художник должен быть голодным — симЪ победимЪ!

P.S> ДА, ВОТ ЭТО Я УЖЕ ТРОЛЛЮ. ИБО НЕРВНЫЙ СИЛЬНО!

У ВСЕХ без исключения почти что (по-крайней мере, с ДОУ) будет счастливый нормальный Новый Год (обмазавшись обильно деньгами и накупив сыров и прочего всего) — а у меня НЕТ.

Прийдётся просто спать, водичку с крана попивая и чёрствую заплесневелую корку вместо праздничного обеда догрызать.

Ндя. В двух словах: Иди на***, надоел
Советы не воспринимаешь, хамишь, изголяешься.

Скажу чемно і охайно (бо інтелігент та інтелектуал).

Не дай Боже, вам оказатися колись на моєм місці.

Навідь ворогам би я цього не побажав.

Ворогам, особливо росіянам, можна і ПОТРІБНО таке бажати! Росіяни заслуговують на ще гірше!

Хмм. Ну, так. Поправочка — нікому б не побажав, окрім роіZZян.

Тим паче, вони лежать «у корні» скрутнощів всієї нашої країни.

Хмм. Мабудь, не тільки вже давно лежать — а таки у пакетах ще й смердять...

Не дай Боже, вам оказатися колись на моєм місці.

Я там был

Я очень эмпатичичный человек, с повышенным эмоциональным интелектом, как врожденным, так и прибретенным в ходе обучения.
Ндя. В двух словах: Иди на***, надоел

ось тепер — вірю! я повірив :-)

ось тепер — вірю! я повірив :-)

А вы у нас не очень сообразительный, да?
Из тех кто путает «эмпатию», как «способность понять что чувствует другой человек», и «слюнявую жалость» или, в более пригодной форме, «сочуствие».
Пойдите освежите смысл понятий, придёте — пообщаемся дальше.

Так в чому твоя підтримка то? В іронії?

Я дал как минимум два полезных совета.
афтор вместо того чтобы следовать им продолжать разводить тут «цыганщину на жалость».
его право, разумеется.

У ВСЕХ без исключения почти что (по-крайней мере, с ДОУ) будет счастливый нормальный Новый Год (обмазавшись обильно деньгами и накупив сыров и прочего всего) — а у меня НЕТ

У всіх хто працює*

Я біля бетономішалки стояв поки поки на 4ому курсі роботу шукав. Навіть по маяках навчився штукатурити.
Школярем пляшки і металолом здавав. Флаєри роздавав. Кряки в неті продавав, віндовс ставив.

Кароч, до здорових чоловіків (та й жінок без дітей) у мене співчуття немає.

Я біля бетономішалки стояв поки поки на 4ому курсі роботу шукав. Навіть по маяках навчився штукатурити.

Не дай боже, очень неблагодарная работа, особенно в холода
Тяжело, кожа репается и от мороза, и от химии, позвоночник к херем осыпается в трусы, да и деньги за это тоже не бог весть какие получаешь.

Не дай боже, очень неблагодарная работа

Так тому і конкуренції немає)
Йдеш і працюєш, а не ниєш на доу що «вже 3 роки без роботи»

На то вона і фізична робота що важко, і «вигоряння» від ІТ менш ймовірне (бо ще памятаєш що то таке).
Хоча для мене це були класні часи, попрацював, втомився, спиш нормально

Я сейчас пол-ночи промучался с шеей потому, что несколько кг на себе еды вчера принёс (да, ВНЕЗАПНО помогли — «был взнос». За что благодарю!).

А, кстати, у бетономешалки уже работал. Когда-то давно. И штукатурил.

С тех пор вынес, что стройка (тяжёлый и крайне неблагодарный, между прочим, труд) — абсолютно НЕ моё.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

На лоббх тона вакансій є. Підберіть собі підходящі. Технарів у армії люблять і поважають. Особливо якщо не нити кожні 5 хвилин про те, які тцк та сп хуові і тд і тп. Ну і ще не бухати (не переходити червоні лінії) і не сидіти на солях на знижках (для військових, бгггг).

Оті посилання, що ви дали — з таким підходом і якістю вас розглянуть тільки якщо дуже треба саме цей спеціаліст. Навалити у кучу посилань, усе підряд — «я там скинув, ідіть дивиться» — швиденько увага переключиться на інших кандидатів. Я далі рідмі і пари строк св для доу не пішов — очам важко.

Зробіть нормальне людське резюме, супровідний, мотиваційний лист. Можливо, відразу підготуйте автобіографію (хоча б не фінальний варіант, якщо знадобиться у майбутньому — у вас буде чернетка, з чого почати)
Тільки не використовуйте цей галімий AI, яким ви створили цей допис, для редагування вакансії.
Купіть підписку на якусь платну, думаючу модель AI. Створіть, відполіруйте. Попросіть знайомих почитати. Хай полежить 2-3-8 днів, поверніться до нього, переробіть ще раз. Попросіть AI покритикувати вас. Хай полежить. Переробіть ще раз. Тепер можна спробувати розсилати документи на розгляд своєї кандидатури. Постійно повертайтесь до перегляду і покращенню резюме. Пошук місця може зайняти тривалий час.

PS меньше ниття, скиглення, вайну. Наприклад:
— 

+

Як вижити майже без грошей в Україні?

PS PS розумію, що тяжко. Але словами підтримки зі сторони цьому не зарадиш, тут варто у собі пошукати мотивацію, скласти план і спробувати за ним рухатись. Не завжди буде виходити, але план можна модіфікувати. Якщо дуже важко — сходіть за пігулками до невролога.

Якщо придивитись, то всі ваші поради зводяться до «візьміть гроші і... »:
— купіть підписку на ШІ
— почекайте, хай полежить
— сходіть до невропатолога.

Невмираюча класика: «Якщо у них не має хліба, то нехай тоді їдять тістечка!».
Головне не нити, щоб вас не дратувати. )

Якщо не має що сказати, то навіщо писати що попало? Ви інколи ведете себе, як підліток, в якого «кров стоїть, а гімно грає». Саме тому не важливо про що писати і як, головне щось написати.

А може не варто за когось вирішувати коли йому буде дратівливо, а коли не буде?

Пане, я можу вам відповідати ж вашими коментарями вносячи не більше 10% змін у текст оних.
Я бачу у вас дохрена вільного часу і бажання втулити свою затичку. Не думали використати цей час з користю? Наприклад, поспати трохи більше?

>>Трохи незрозуміло: а чому ж тоді західний кордон охороняється краще за східний? Кому не подобається, нехай валять! Хіба не так? )
Гарні перли місцями трапляються. Все по методичкам 90% нейтралі 10% по темі, да?

Так а що я не так написав? Всі ваші поради працюють лише, коли є гроші, а коли не має, то вже не працюють. Хіба я недостатньо зрозуміло висловився? А відповідати моїми ж коментарями та ще й не по суті — ну, таке собі.

якщо не нити кожні 5 хвилин про те, які тцк та сп хуові і тд і тп

didn’t aged well

Відмовься від теплообігрівачів — вони страшену диру у бюджеті того. Спочатку буде холодно але дві куртки+три светра це фіксять. Як і 3-5 ковдр — щоб не замерзнути коли лягаєш спати. Краще 7 ковдр, мабуть.
Далі треба вивчати мистецтво дистилляції щоб з дощової води робити чисту.
Отримати виплати по безробіттю і всі інші. Передивитись раціон. Відмовитися від купівлі ліків — тільки безкоштовні... Не хворіти.
Завести власне виробництво — вирощувати зелений лук і оптом комусь на продаж здавати.

Від цього тексту аж тхне стилем ChatGPT...

це якась фігня у одному і тому ж стилі пише, не можу догнати чи то гемені чи то епл айай.
той самий стиль усюди, я вже питав — мені казали що типу я диктую воно пише і трохи виправляє текст.

В армії можна жити без майже гз. Вам дадуть одяг, їжу, забезпечать житлом.
Є підрозділи де ви можете займатися інженерними справами на достатній від ЛБЗ відстані й ніхто вас «не відправить у піхоту» як люблять казати місцеві токсичні ухилянти.

Втім, гадаю що ви...

аа, стоп.

Прочитав нижче коменти. Ви і є токсичний ухилянт! Ну, я вас попередив.

Вам дадуть одяг, їжу, забезпечать житлом.

«Милі кияни та киянки! Великий фюрер запрошує вас: їдьте до прекрасної Німеччини. Сто тисяч українців уже працюють у вільній Німеччині. Велика Німеччина навчить вас працювати.. Не вірте більшовицьким агентам! Прийде час, і ваші батьки знову побачать вас фізично зміцнілими та духовно зціленими. У дорозі вас смачно годуватимуть. Пане Крюгель, покажіть, чим ви годуватимете українців, які їдуть у велику Німеччину.. Низький Крюгель підняв над головою коло копченої ковбаси та буханець білого хліба. — Ось чим вас годуватимуть, любі кияни! А тепер — по вагонах. Щасливої ​​вам дороги, — закінчив Яницький. — По вагонах! Чи чули команду? По вагонах!» ©

Arbeit macht frei

Ви і є токсичний ухилянт! Ну, я вас попередив.

«Тато, я більше так не буду, будь ласка, не шльопай мене!» — плакав син. Але батько-комісар дістав маузер і шльопнув бешкетника..©

Поки я розмірковував, що відповісти «інфлюенсеру» на цю Сказочну Діч...

Ви зробили мій вечір! )

P.S> Доречі, Гугл («Штучний Інтеллекто-Моде»):

Я — «Пане Крюгель, покажіть, чим ви годуватимете українців, які їдуть у велику Німеччину»

Гугл Джеміні —

«Німецька кухня у 2025 році пропонує українцям ситні та різноманітні страви, що базуються на м’ясних виробах, картоплі та овочах.
Традиційний раціон у Німеччині зазвичай включає 5 прийомів їжі на день.
Ось чим зазвичай пригощають у „великій Німеччині“:»

res.cloudinary.com/...​/nn9ik3gpmd6vvwvbxrzu.png

P.P.S> «Бюджет на повноцінне харчування для двох дорослих у Німеччині у 2025 році становить приблизно 600–650 євро на місяць»

Ви жалюгідний. Весь цей тред суцільна жалюгідність. Ви прийшли сюди пожалітися на несправедливе життя.

Не так давно мені розповідали історію про те як командир одного з ббпсів приїхав на розподільчий пункт, забирати собі людей поки тих не відправили до манька.

Там був пасажир, теж типу якого інженеру. Комбат йому каже — «можу забрати до себе, будеш в нас в дронщиках, колектив чудовий, роботи багато, процес налагоджений, все буде тіп топ». Пасажир щось почав соплі жувати «та от у мене здоров’я, те, се, хочу служити біля дому», короче відмовився.

Не зрозумів він що йому пропонували.

Комбат відібрав собі двох людей які відразу сказали «так», потім повертається до того, той каже «ой ви знаєте я подумав давайте до вас», але вже було пізно.

Ви — якраз отакий пасажир. Який не розуміє, які можливості йому пропонують та думає відсидітися. А потім буде плакатися що його запхали в залупу, якщо доживе до того щоб зайти на доу.

Ви жалюгідний. Весь цей тред суцільна жалюгідність. Ви прийшли сюди пожалітися на несправедливе життя.

Ми заслухали скарги давньоримського рабовласника на неналежну поведінку рабів та гладіаторів :-)

Пасажир щось почав соплі жувати «та от у мене здоров’я, те, се, хочу служити біля дому», короче відмовився..
Не зрозумів він що йому пропонували.

"Цього року люди потрібні будуть. Голод за дверима. Кажуть, що всіх волоцюг ловитимуть і ганятимуть на польові роботи. Якщо так, то, гадаю, краще піти добровільно. Людей, кажуть, до рахунка не стане. Всіх переб’ють.
— То ти думаєш, — спитав вівчар, — що оте цього року не скінчиться? Твоя, хлопче, правда. Бували вже довгі війни. Наполіонська, потім, як нам розповідали, шведські війни, семилітні війни, самі люди ці війни заслужили. Так їм і треба. Господь Бог вже не міг дивитися, як все це кирпу дерло. Вже їм і баранина не до смаку була, вже і її, хлопці, ніхто не хотів жерти. Колись ходили сюди як на прощу, щоб я їм якогось баранця продав наліво, а в останні роки тільки і подавай їм, що саму свинину або кури-гуси, та все на маслі, та все на салі. Отож Господь на них і прогнівався за ту їхню гординю непомірну. Та нічого, коли почнуть знову лободу варити, як то було за наполіонської війни, одразу ж за розум візьмуться. Або ті наші пани, так тих просто порозпирало, аж не знають, як їм ще навісніти. Старий князь Шварценберґ, той ще їздив у такій собі звичайнісінькій колясці, а вже молодий князівський шмаркун смердить тільки автомобілем. Але нічого. Господь Бог ще натре йому тою бздиною пику.
У горщику з картоплею забулькотіла вода. Після короткої паузи старий вівчар пророче сказав:
— А цієї війни наш найясніший татуньо не виграє, хто ж з власної охоти на ту війну полізе, коли він, як каже пан учитель зі Страконіц, не схотів коронуватися на короля чеського. Хай тепер мастить медом кому хоче і де хоче. Коли вже ти, старий пройдо, обіцяв коронуватися, то дотримуйся свого слова.
— Хтозна, — зауважив волоцюга, — може, він це якось тепер змайструє.
— Тепер, голубе, усім і кожному на це начхати, — роздратовано промовив вівчар. — Послухав би ти, що там унизу говорять скочицькі люди, як зійдуться. У кожного хтось на фронті, ти б тільки почув, що вони цабанять. По війні, мовляв, буде воля, не буде вже ні панських дворів, ні цісарів, а у князів маєтки відбиратимуть. Вже якогось там Коржінека за такі балачки жандарми схопили. Нащо, кажуть, людей підбурював. Їм, жандармам, тепер великі права дали, що хочуть, те й роблять."
© Ярослав Гашек ’Пригоди бравого вояка Швейка’

Ви — якраз отакий пасажир. Який не розуміє, які можливості йому пропонують та думає відсидітися. А потім буде плакатися що його запхали в залупу, якщо доживе до того щоб зайти на доу.

«„Волонтер, — вигукував на весь голос пришелепуватий полковник, — це щось високе, це ембріон слави, військові чини, майбутні герої. Волонтер Вольтат, коли його після належного іспиту зробили капралом, добровільно зголосився на фронт, взяв у полон 15 ворогів. Але при передачі їх його на шматки розірвало гранатою. А через п’ять хвилин прийшов наказ присвоїти волонтерові Вольтатові чин кадета. І вас чекало б таке блискуче майбутнє: підвищення, відзнаки, ваше ім’я було б записано в золоту книгу полку“.
Волонтер сплюнув:
— Бачите, приятелю, які тварюки родяться під сонцем. Начхати мені на їхні однорічні стрічки і на всі привілеї. „Ви, волонтере, худоба“. Як це гарно звучить: „Ви худоба“, а не по-хамськи „ти худоба“. А по смерті дістанете медаль signum laudis або велику срібну. Цісарсько-королівські заготівельники трупів з зірками і без зірок. Наскільки щасливіший від нас перший-ліпший віл. Його заб’ють на бойні зразу, а не тягають перед тим на плац і на полігон.
Гладкий волонтер перевалився на другий сінник і продовжував:
— Немає сумніву, все це не може вічно тривати і одного дня трісне. Спробуйте надимати свиню славою і побачите, що вона вам на кінець все ж таки вибухне. Коли б я їхав на фронт, на ешелоні написав би:
Людськими кістками засіяно лан,
Acht Pferde oder achtundvierzig Mann (Вісім коней або 48 людей (напис на залізничних вагонах) (нім.))»
© Ярослав Гашек ’Пригоди бравого вояка Швейка’

Ви жалюгідний. Весь цей тред суцільна жалюгідність. Ви прийшли сюди пожалітися
на несправедливе життя.

мета у ціх діячів інша, вони відпрацювають скрепи рос. пропаганди на українському інформаційному ресурсі; 1 в 1 повторюють «соловьєв тв»;

мета у ціх діячів інша, вони відпрацювають скрепи рос. пропаганди на українському інформаційному ресурсі; 1 в 1 повторюють «соловьєв тв»;

Підтримую. Вороги народу, шпигуни, іноагенти, відщепенці, релоканти та ухилянти — з ними треба щось робити! Посадити б усіх на «філософський пароплав» і вислати геть із нашої прекрасної Батьківщини! ;-)

«Синявський і Даніель почали з малого: чесність підмінили безпринципністю, літературну діяльність, як її розуміють радянські люди, — дворушництвом, щирість у своєму ставленні до життя — нігілізмом, критиканством за спиною інших, „перемиванням кісток“ ближніх. І почавши з цих дрібних капостей, вони вже не зупинялися. Вони продовжували котитися похилою площиною. І зрештою докотилися до злочинів проти Радянської влади. Вони поставили себе цим поза нашої літератури, поза спільноти радянських людей. Від дрібного паскудства до великої зради — така доріжка, якою вони йшли..
„Твори“ цих відщепенців наскрізь пройняті наклепом на наш суспільний устрій, на нашу державу, являють собою зразки антирадянської пропаганди. Всім своїм змістом вони спрямовані на розпалювання ворожнечі між народами і державами, на загострення військової небезпеки. По суті, це постріли в спину народу, що бореться за мир на Землі, за загальне щастя. Такі дії не можна не розглядати інакше, як ворожі до Батьківщини.
Мине час, і про них вже ніхто не згадає. На звалищі зітліють сторінки, просочені жовчю, адже історія неодноразово підтверджувала: наклеп, який би густий і злий він не був, неминуче випаровується під гарячим подихом правди.
Так станеться і цього разу!»

Зі статті члена СП СРСР Дм. Єрьоміна «Перевертиші» («Известия». 1966, 13 січня)

Підтримую. Вороги народу, шпигуни, іноагенти, відщепенці, релоканти та ухилянти — з ними треба щось робити! Посадити б усіх на «філософський пароплав» і вислати геть із нашої прекрасної Батьківщини!
;-)

ти вже відпустив дружіну з «концлагерю» будувати своє життя у вільному світі? Чи продовжуєш утримувати біля себе, змушуючи її обслуговати тебе, під шахедами та рекатамі, без світла та тепла?

ти вже відпустив дружіну з «концлагерю» будувати своє життя у вільному світі?

Пропонував, але вона сама не хоче їхати — каже хочу подивитися чим все закінчиться, як народ після Перемоги буде потужно дякувати поліцейським і працівникам ТЦК за їх героїчну працю в тилу, за важливу допомогу з мобілізацією 50+ річних комбайнерів та інженерів, кур’єрів та комунальників..
Тільки хвилюється чи вистачить місця на ліхтарях та каштанах, тополях та ялинках — це вона напевно про те щоб прикрасити дерева гірляндами та новорічними іграшками ;-)

без світла та тепла?

За це не турбуйтеся — в мене газова опалення + інвертор та 8 LiFePO4 батарейок, без світла та інтернету не сидимо.

Пропонував, але вона сама не хоче їхати —

ну ти і маніпулятор, а як же головна цінність то життя? тримаєш бідну жіночку під ракетими у «концлагері», жах

а давайте поговоримо про вашу жінку — їй не соромно жити з працівником ТЦК?

«дети смотpят на вас свысока
и собаки плюют вам вслед,
но если никто мне не задал вопpос,
то откуда я знаю ответ?»
©Nautilus Pompilius

а давайте поговоримо про вашу жінку

А давайте не переходить на членов семьи?
Некошерно.
в самого автора хоть плюйте.

коментатор перший спитав як ся має моя жінка (причому 2 рази — напевно з першої відповіді не второпав, типовий міліціонер), я алаверди спитав як поживає його дружина — банальна ввічливість і small talk — ніяких проблем!

коментатор перший спитав як ся має моя жінка

Я стесняюсь спросить — а вы всё еще в садик ходите?
«он первый начал!»
ну фу!

Я стесняюсь спросить — а вы всё еще в садик ходите?

В садочок, парк, на річку і навіть по гриби — звісно що не ходжу
«Ні, я туди не поїду. Там тцк БОРЯ!» ©анекдот

«он первый начал!»

нє, я звісно розумію що це у наш час розкіш, але на IT форумах в основному зустрічаються послідовні співрозмовники, та якщо одне й теж питання задають втретє, навіть отримавши відповідь на попередні два:

dou.ua/...​rums/topic/56885/#3040549
dou.ua/...​rums/topic/56885/#3040697
dou.ua/...​rums/topic/56885/#3040755

то я вже не знаю — може це хвороба Дауна? або щось екзотичне, як у фільмі «Memento»:
www.imdb.com/title/tt0209144
коли нещасний психопат з рідкісною формою амнезії забував все що діялося 5 хвилин тому..

А раптом мій необережний камент чи навпаки відсутність відповіді на камент викличе у нещасного хворого рецидив?!

Ви то людина токсична і черства, вам все одно) а я турбуюся про ментальне здоров’я, навіть особисто мені незнайомих, форумчан! ;-)

то я вже не знаю — може це хвороба Дауна?

Не исключено что вас просто по лицам не запоминают. Я, к примеру, часто так делаю.

Ви то людина токсична і черства, вам все одно) а я турбуюся про ментальне здоров’я, навіть особисто мені незнайомих, форумчан! ;-)

И вот єтот пассивно-агрессивный неискренний персонаж называет МЕНЯ — токсичным
Верх наглости.

дауны, психопаты.... отличное у вас мнение о собеседниках
вам череп не жмёт? ну или корона на черепе.

яка корона? я скромна людина, потерпаю за правду, як Ісус)

Іноді ще жінок , у яких чоловіки ховаються по квартирах, теж травлять/ підкалують ітд. на роботі.
Мені даже страшно уявити, що було б, якщо була б жіноча мобілізація обов’язкова.

Іноді ще жінок , у яких чоловіки ховаються по квартирах, теж травлять/ підкалують ітд. на роботі.

з цим проблем немає — моя жінка не працює, живе найкраще життя)

який жах, їм мабуть набагато складніше ніж тим які бачать чоловіка 2 рази на рік по 15 днів

Я не знаю, як кому і що. В мене є військовослужбовець. Чи я засуджую тих, хто " ховається по квартирах ітд"- ні, не засуджую. Я вважаю, що кожен має робити те, що може: донати, допомога з автівками ітд. Я єдине, що помітила, що цей накал образ лише в інтернеті ( на доу).

Євгенія, мені в принципі все одно що робить людина; хоче ховатися то не хай собі ховається; або, є люди які не бачать себе в Україні, «перейшли Карпати» та будують своє життя, це їхне право і їхній вибір.
Але якщо людина починає поширювати тези рос пропаганди про "концтабір"/"зупинить мобілізацію"/"ідить у сзч", то те вже інша історія. Або коли їм усі усе довжни а самі вони нічого нікому ні.

Тут різні люди, так. Можливо, конкретно в пана Sergey Zhornak говорить дійсний страх за власне життя, або , можливо,він може бути проросійсько налаштованим, або щось інше.

Можливо, конкретно в пана Sergey Zhornak говорить дійсний страх за власне життя, або , можливо,він може бути проросійсько налаштованим, або щось інше.

Можливо пані Євгенія Невська переїхала до Вроцлава через

дійсний страх за власне життя

, або можливо їй зручніше любити Батьківщину на відстані, або можливо її завербувала

проросійсько налаштована

агентура глибинного занурення, нагадаю що до 1915 року включно Польща фактично входила до складу росіянської імперії, а після 2 світової війни і до самого розвалу СРСР у 1991 знаходилася під контролем комуняків..

або щось інше

на жаль всієї правди ми не взнаємо! :-(

P.S. до речі «Невська» — це прізвище чи таємний позивний для конспірації та ідентифікації? Можливо це якось пов’язано з

Нева (ест. Neeva, фін. Neva, Nevajoki, швед. Nyen, Nevan) — річка в Росії, з’єднує Ладозьке озеро з Фінською затокою Балтійського моря.

Таємниці, інтриги, розслідування! :-)

Ні, пане Сергію. Розумію, що ви сміливі в своїх судженнях онлайн, але також бачу, що реальна сміливість не про вас. Не засуджую, бо знаходитися постійно в квартирі важко і мозок пливе.

Але визнаю, що коли хтось з учасників форуму починає зауважувати вам за проросійські ствердження, ви одразу починаєте принижувати, обзивати ітд.
Що теж дивно.

Я живу і в Україні, і працюю в Польщі. Якщо буде можливість на ремоут щось знайти, буду 80% вдома.

Щодо конспірології, можете наживо мене побачити. Але думаю, що ви не із сміливих.
До речі, я то перевірку в сбу проходила і не раз( в силу того, що всі мали оформлювати перепустки ,щоб потрапити на окуповані території до 2022).

А чи ви проходили перевірку від відповідних структур за проросійські ствердження онлайн і поширення ворожнечі?

До речі, я то перевірку в сбу проходила і не раз

Дуже шкода що, під час складання екзамену на «сексота» (секретного співробітника), вас не перевіряли на знання Конституції України, раджу ознайомитися хоча б з цією статтею — державним службовцям особливо корисно:

Конституція України
Розділ II. Права, свободи та обов’язки людини і громадянина
Стаття 34

Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб — на свій вибір.
...

А чи ви проходили перевірку від відповідних структур за проросійські ствердження онлайн і поширення ворожнечі?

А якби ви уважно читали ті статті що публікують на DOU, наприклад цю:

gamedev.dou.ua/forums/topic/49111

то знали би що я широко відомий (у вузьких колах) автор текстової, фентезійної, антипутінської гри — AFM-1: Northern Enemy

за яку мене було оголошено у розшук, як особистого ворога путєна, кадирова та інших.

Після цього славетного вчинку у ідеологічній боротьбі, а мова, нагадую — це зброя! підозрювати мене у проросійських ствердженнях — це треба бути зовсім несповна розуму або повністю «не в темі».
Це все одно що у роки II Світової Війни звинуватити у співпраці з Гітлером — диктора Левітана, британського розвідника Джорджа Орвелла та генерала армії США Дугласа Макартура — разом узятих!

Відчуваю за вас «іспанський сором», це просто фу!

«Дуже шкода що, під час складання екзамену на „сексота“ (секретного співробітника), вас не перевіряли на знання Конституції України, раджу ознайомитися хоча б з цією статтею — державним службовцям особливо корисно:»

>>>Бачу, що ви ще глупий. Лише анекдоти тут наярювати. Ось вам і ефект.

Ну що ж. Пояснюю. Це вимога для всіх громадян України від Сбу була, котрі їздили на непідконтрольну територію провідати батьків, родичів ітд
Хоча це так не дивує, коли вас трохи припираєш, ви одразу починаєте ображати ітд. Чи то вік вже у вас не той, чи рос.пропаганда так діє на вас, чи робота недостатньо інтелектуальна.

А давайте сходимо в сбу, де ви їм скажете, що ви відчуваєте за мене сором, що я, як і всі громадяни,проходила від сбу офіційну перевірку? Щоб одразу вирішити це питання. Докажіть, що ви не трус.

Розумію,що це трохи виклик, а не анекдоти тут травити, але ви ж наче сміливий тут)

«то знали би що я широко відомий (у вузьких колах) автор текстової, фентезійної, антипутінської гри — AFM-1: Northern Enemy»

>>>А якщо б ви уважно теж читали топік, то не писали би глупості щодо мене, конспірології ітд.

Бачу, що ви ще глупий
А давайте сходимо в сбу, де ви їм скажете, що ви відчуваєте за мене сором, що я, як і всі громадяни,проходила від сбу офіційну перевірку?

Не знаю чи ви глупа, але бачу що у вас значні проблеми із сприйняттям тексту.
Гішпанський сором я відчував за те що ви, показуючи себе на словах патріоткою України, нічого не чули про відому патріотичну гру, яку я написав, а також звинуватили такого визнаного бійця ідеологічного фронту в проросійських настроях, за це — фу!
Тепер я впевнився що ви не працюєте в СБУ — людей настільки некомпетентних там не тримають..

А давайте сходимо в сбу
Щоб одразу вирішити це питання. Докажіть, що ви не трус.

What’s wrong McFly? Chicken?
youtu.be/VTDCEiBeVAY

Запишу це в свій план на 2026-2050 роки. Мій нотатник і так вже переповнений:
— покататися у бусику з Dmytro Tyshchenko
— провести інспекцію «в підвалі хруща в краматорську» від Włodzimierz, тобто перевірити умови праці ремонтника дронів на безпеку праці, екологічність, тощо..
— провести лекцію для Oleksii Kovalov про надважливість внеску QA у процесі створення ПЗ
— тепер ще Євгенія Невська — погрожує екскурсією в СБУ — треба і на це знайти час у своєму стислому графіку!

А другу частину гри за мене хто напише — може ви? Ні, все сам, сам..
Ще й на форумі доводиться вчити вас кожен день толерантності, демократії та культурі чемного спілкування..
Втомився!)

Ні, я не помиляюся. Ви двічі глупа і труслива людина. Скоріш, дійсно,всі яйця в вашій родині не ваші.

показуючи себе на словах патріоткою України, нічого не чули про відому патріотичну гру, яку
я написав

гаспадин майор, це часом не та гра, що збирає особисті данні та пересилає їх у кдб/фсб, ваші хазяєва буряти орден дали за нею?

це часом не та гра, що збирає особисті данні та пересилає їх у кдб/фсб

звісно що пересилає, але не в кдб/фсб — де ви працюєте, а в СБУ!
мене Євгенія запросила туди на екскурсію
dou.ua/...​rums/topic/56885/#3041328
вони були дуже переконливі і негайно завербували)
тепер після встановлення апки, або навіть після відповіді на DOU на будь-який мій коментар => на ваші комп’ютери, ноутбуки та смартфони переповзає потужний експериментальний вірус «iСБУшка».
але не турбуйтесь — він нічого поганого не робить, тільки перехоплює камеру/мікрофон та стежить за вами 24×7, доповідає про ваше місце знаходження, стан коштів на картках тощо.

От і зараз він пише моєму куратору в СБУ що Dmytro Tyshchenko перебуває в

Увага! Конфіденційні дані, видалено модераторами DOU!

займається

і взагалі

Ви іронізуєте щодо СБУ, але яких ось базових речей щодо того, як люди перетинали кордони з 2014 року на непідконтрольну і назад- не можете почитати. Як йшла евакуація, і багато речей. А гонору то, наче все розумієте по життю.

Як подавали свої дані для отримання перепустки, як потім проходили блокпости ітд.

Якщо ви сумніваєтеся, ви завжди можете зайти на їх сайт і подивитися контакти. Чи ,я не знаю, задати там питання ітд.

Я розумію, що вам страшно. Раніше можна було їх запитати щодо статусу перепустки, або запитати щодо того, що можна чз блокпости взяти з собою і що не можна ( якщо якась неординарна ситуація). Це була гаряча лінія, і дуже багато людей зверталися по власних питаннях.

Війна з 2014 року йде..
Зараз я не знаю,як з ними комунікують. Але я би не іронізувала так сміливо з них, як це ви робите.

Співчуваю. Кожен перебуває у своїй бульбашці — дійсно особисто я нічого такого не переживав.

Але я би не іронізувала так сміливо з них, як це ви робите.

Ви вже визначитеся — я

двічі глупа і труслива людина

чи сміливий відчайдух, бо сам вже заплутався)

Якщо ми, українці, почнемо боятися розказувати анекдоти чи жартувати над владою то це буде показник того що все — СРСР 2.0 побудовано, "пропала планета«©Космобольці

Дивіться — ви перша звинуватили мене в тому що я «можу бути проросійсько налаштованим», базуючись на висловленнях 2-3 маргіналів нашого форуму.
Так, я вважаю маргіналами кількох людей: одного форумчанина який хизується справжньою чи вигаданою роботою в ТЦК, іншого — настільки покрученого на українізації, що коли я написав щось негативне про національний радіодиктант — погрожував зустріти мене на вулиці та змусити вивчити «Кобзар» Шевченка на пам’ять і здавати йому екзамен + ще кількох деградантів :-) Напевно вони в свою чергу вважають маргіналом мене, буває.
Так то я ненавиджу рашку на 100 пунктів із 100 можливих і зневажаю наших можновладців десь на 60-70 пунктів із 100 (показник росте, бо вони над цим потужно працюють)

Далі, коли ви неправдиво назвали мене «проросійським», повіривши висловленням кількох хейтерів, я приколовся, назвавши вас проросійською у відповідь на таких припущеннях як перебування за кордоном + маніпуляція з прізвищем. Всім зрозуміло що я сам в це не вірив — просто продемонстрував як можна базувати звинувачення на абсурдних вигадках)
Але ви чомусь почали самі закопувати себе — розказуючи про поїздки на непідконтрольну територію і погрожуючи мені візитом до СБУ.

Чому «закопувати»? Зараз поясню. Уявіть собі що ми не на форумі DOU в 2025 р., а десь у 1960-70 х. в СРСР ведемо «кухонні розмови».
Десь на квартирі зібралася місцева інтелігенція, хтось приніс почитати «Гулаг» Солженіцина або збірку віршів Василя Стуса, критикують СРСР за вторгнення у Чехословаччину та бульдозерний розгін міліцією виставки авангардистів.. Фактично всі ці люди не вороги радянської влади в прямому сенсі — тобто шкідництвом на виробництві не займаються, іноземним шпигунам секрети не продають — але перебувають у «фронді» до державного ладу, як будь яка притомна думаюча людина, хто бачить все це свавілля і бардак. Тобто КДБ може їх всіх взяти «за зябра», при бажанні.

І тут ви все це вислуховуєте, стаєте в позу і кажете щось на кшталт:
«Визнаю, що коли хтось починає зауважувати вам за прозахідні ствердження, ви одразу починаєте принижувати, обзивати ітд.
Я то перевірку в КДБ проходила і не раз, заявляю вам як мати та чесна радянська жінка! І в Польщу їздила у турпоїздку, не треба тут брехати про „залізну завісу“!
А чи ви проходили перевірку від відповідних структур за прозахідні ствердження і поширення ворожнечі?
За наклеп на наш великий Радянський Союз?
А давайте сходимо в КДБ, де ви їм скажете, що ви відчуваєте за мене сором, що я, як і всі порядні сексоти громадяни, проходила від КДБ офіційну перевірку? Щоб одразу вирішити це питання. Доведіть, що ви не боягуз.»

Звісно що ніхто нікуди з вами не піде, подумають що ви трохи попаяна пропагандою або ще гірше — КДБшна стукачка і в своє товариство більше не позвуть.

Так що думайте, аналізуйте — не треба розмахувати СБУшною картою, якщо ви не товариш майор ;-)

«Звісно що ніхто нікуди з вами не піде, подумають що ви трохи попаяна пропагандою або ще гірше — КДБшна стукачка і в своє товариство більше не позвуть»

>> Ну, от і підтвердження тому, що ви не дуже розбираєтеся взагалі. Але я витратила на пояснення свій час.

До речі, те, що ви так реагуєте на них- дуже дивно.
Для мене — це просто відповідна структура, що діє на благо громадян. Ну тобто, ви же не хвилюєтеся, коли вам в лікарню треба, або в поліцію. Я- ні. А ви дуже, але бог з вами.

Щодо ваших звинувачень, яка я. Ну це смішно. Ви боїтеся всього тут.

«Дивіться — ви перша звинуватили мене в тому що я „можу бути проросійсько налаштованим“, базуючись на висловленнях 2-3 маргіналів нашого форуму»

>> У вас забагато російської пропаганди, хоч ви і намагається бути" не таким". Тому, вам люди зауважують це.

Але я витратила на пояснення свій час.

Скиньте номер картки, ми всією спільнотою компенсуємо ваш дорогоцінний час)

Для мене — це просто відповідна структура, що діє на благо громадян. Ну тобто, ви же не хвилюєтеся, коли вам в лікарню треба, або в поліцію. Я- ні. А ви дуже, але бог з вами.

Здається в нас була схожа розмова у минулому житті. В Берлині 1936 року. Я був старий єврей Іцхак Рабинович, тримав ювелірну крамничку на Зільберштрассе, а ви — молода фройляйн Геббельс, купували брошку. Ви ще казали що гестапо — це суцільний ordnung і пропонували влаштувати мені екскурсію до них.. Не пам’ятаю чи я зголосився на це, але в історичному контексті все вийшло не дуже добре для всіх зацікавлених громадян ;-)

Повертаючись до наших сучасних баранів — я читав про цікаві кейси взаємодії чоловіків 25-60 з українською поліцією.

Перший — максимально достовірний, від публічної особистості у фейсбуці, якась відома волонтерка чи ще якась діячка, писала про таке:
Її чоловік не ховався від ТЦК, мав відстрочку. Гуляючи містом побачив якусь підозрілу сумку і як порядний громадянин викликав поліцію. Сумка виявилася безпечною — вибухівки не знайшли, але чоловіка забрали в поліцію, потім відвезли до ТЦК (не того до якого він був приписаний, а іншого), невдовзі він був вже на БЗВП.

Інші кілька кейсів з анонімних акаунтів у твіттері:
— «Мого брата вкрала поліція і повезла в ТЦК коли приїхала на оформлення ДТП. Я вже нічому не дивуюсь.
Він був в розшуку але має відстрочку. Він сів в їх машину заповнювати документи. Вони заблокували двері і чкурнули в тцк. Коли вийшов з тцк то патруль поліції мʼяко кажучи охуїв, ще й перепитав: а шо все нормально ?»
— «Мусора дуже розчарувались, бабло пройшло мимо....На ДТП кажеш приїхали......Я тобі „цікавіше“ історію розповім, у мене у знайомого квартира загорілася, ну мусора приїхали теж.....ну а потім ти вже зрозуміла...він каже в мене лихо, а їм по***.»

Про лікарню — бачив відос як працівники ТЦК завітали до лікарні і хижо роздивлялися лежачих хворих — чи не можна когось з них утягнути до себе?
Ще з нещодавних відосів:
«Невідомі люди у військовій формі в Луцьку під міською лікарнею намагаються загребти лікарів з реанімації, які вийшли з персоналом забрати гуманітарну допомогу (ліжка для відділення інтенсивної терапії). Бодікамер немає, документи свої не показують.»

У вас забагато російської пропаганди, хоч ви і намагається бути" не таким". Тому, вам люди зауважують це.

Ну звісно — все що не показують у телемарафоні — це іпсо та російська пропаганда. Мабуть класно бути вами — з рожевими окулярами на все обличчя! ;-)

Хочете добру справу — тут є Станіслав, у котрого фін проблеми і немає чого їсти.
Він вас тут підтримує, ось і привід зробити добру справу. Якщо ви можете за всю спільноту приймати рішення, то поповніть карту людині.

Мені вам не має чого вже пояснювати. Вся інформація у відкритому доступі щодо початку війни 2014.

Я бачу, що ви на власній хвилі, тому, на тому і крапку поставити треба.

Ви таки вмовили мене. Новий пост зробив, де картку дав (хоча і дуже вже вагався, чи нормально це).
Але то таке.

Я можу доповнити ваші історії. В одному селі моєї області, ТЦК зупинили 50-ти річного мотоцикліста. У нього не було броні. Він виявився електриком, якого подали на бронь, але ще не отримав її. Зателефонував до свого начальства, але те не змогло довести ТЦКшникам наявність броні у електрика, тому вони хотіли його бусифікувати. Чоловік психанув сів на мотоцикл і почав тікати — ТЦК за ним. Наздогнали його і щоб зупинити підбили його, прямо в залізний забор сусідів. Через що чоловік отримав страшні травми і його відвезли в реанімацію. Поліції ТЦКшники сказали, що він сам не впорався з керуванням під час погоні.
Бронь він через пару днів отримав офіційно, але сьогодні помер в лікарні, так і не вийшовши з коми.
Сім’я подала до суду, але всі ми знаємо чим це закінчиться...
Та і людину вже не повернути...

Щоб мені знову не сказали, що це просто ІПСО, прикладаю посилання:
m.facebook.com/...​149941&id=100063626017566

Ну, ви знаєте — чи, сподіваюсь, здогадались вже — що це.
Примусова бусифікація — це тупо ГЕНОЦИД Народу України ТЦКунами з мусорами.

Вангую, що вже і «заград-отряди» із маньяків-психопатів давно на фронті є. Щоб розстрілювати своїх же при спробі відступу чи малєйшій непокорі прямо в спини. І списувати трупи, як звичайно, на «втрати бойові».

При Гітлері та Сталіні (нацистах та фашистах — тільки «комуняцьких», бо сталінізм = звичайнісінький ФАШИЗМ, а не «комунізм-соціалізм») було таке ж саме.

Відловлювало населеня на вулицях у КонцТабори (Освєнцим та ГУЛАГ) та «на фронти 2-й Світової» «ЕсЕс» з «НКВД».

Зєлєбобіки, щоб втриматись «при владі» і грабувати та вбивати українців по договорнячку з Гітлер-путлєром (знов таки, паралелі з сталінізмом — репресіями та посадками в ГУЛАГ вже очевидні), влаштують скоро нам новий штучний (примусовий — під виглядом, що, скажім, «склади продукції рашисти разбомбили — і тепер їжа буде тільки по карткам») ГОЛОДОМОР.

Бо ЕНЕРГОмор з ХОЛОДОмором влаштувала наша «влада» кончена совкова ВАТНА та ДЕГЕНЕРАТНА — не рашисти кляті, а НАШІ совкові комуняки кляті корупціонери (чи фашисти) нам всім ВЖЕ!

Які скоти..

Коли думаєш що вже все — як то кажуть «дно пробито» то невдовзі з’являється новина або відео які це спростовують, типу «знизу постукали».
З останнього — бачив відео як «пакують» чоловіка, його намагається відтягнути жінка з дитиною на руках і людина у військовій формі прискає їм в обличчя з балончика..

Ну з цими все зрозуміло: всі провладні тоталітарні структури — поліцаї, тітушки, беркут — які катували та вбивали людей при януковичі — після перемоги Майдану тимчасово зачаїлися, пристосувалися до зміни влади, отримали нові директиви та команду «фас!» і продовжують свою брудну справу.

Але я не можу зрозуміти що рухає людьми типу пані Євгенії, яка толерує злочинні дії, погрожує СБУ і ще вихваляється тим що особисто її це не зачіпає:

Ви іронізуєте щодо СБУ
я би не іронізувала так сміливо з них, як це ви робите.
До речі, те, що ви так реагуєте на них- дуже дивно.
Мені вам не має чого вже пояснювати. Вся інформація у відкритому доступі щодо початку війни 2014.

«Ми без кінця лаємо товариша Сталіна, і, зрозуміло, за справу. І все ж я хочу запитати — хто написав чотири мільйони доносів?» © Сергій Довлатов

Може вона вважає що без жорсткого терору проти власного народу нам не перемогти рашку, а відразу після перемоги Україна автоматично стане правовою, демократичною державою? Або її заспокоює відчуття причетності до великого «справедливого» державного механізму, а якщо «ліс рубають — тріски летять» і взагалі — не розхитуйте човен, це не на часі.
У психологів майбутнього буде велике поле для досліджень на наших людях..

Хоча людська психіка — пластична річ, згадав дві різні, але показові історії:
1) Невеличке німецьке містечко у часи 2 світової війни, що було розташоване поруч з концентраційним табором. Після війни мешканців питали: «а ви бачили що відбувалося?». «Ні, ми нічого не знали» — відповідали всі, але, коли концтабір ще працював і в печах спалювали тіла людей, чітко за графіком в один і той же час — мешканці містечка зачиняли вікна та ховалися по домівках, щоб не відчувати неприємних запахів..
2) Китай, часів культурної революції — «хунвейбіни» калічать та вбивають інтелігенцію. Одна дівчинка особливо відмітилась тим що була ватажком свого загону і особисто вбила свою шкільну вчительку. Пройшло кілька років і товариш Мао зрозумів що цих покидьків потрібно ставити на місце — військові розігнали хунвейбінів, бойову дівчинку відправили працювати на дальню ферму, на перевиховання. Пройшли роки, дівчина змогла емігрувати до США і стала там.. викладачкою у коледжі!

Втім, запам’ятаємо цей момент і цей тред — і ​​коли все це закінчиться і сьогоднішні злочинці потраплять на лаву підсудних — знайдемо цей коментар і запитаємо у Євгенії що вона тепер думає, ретроспективно? :-)

Але я не можу зрозуміти що рухає людьми

проблема в том, что в сложных ситуациях надо соблюдать баланс
С одной стороны нужно не допустить полной анархии и беззакония, с другой стороны — не удавить необходимые действия в формальностях
И это, я крайне с этим согласен — очень, очень тяжело и неочевидно.

чоловіка, його намагається відтягнути жінка з дитиною на руках і людина у військовій формі прискає їм в обличчя з балончика..

це все русняве ІПСО та фотошоп.
тцкуни вони не такі, вони чемні та привітні.
а ще, як казав один поплавлений вояка, всіх мобілізують виключно у дронщіки, а не у якому разі у піхоту, ви шо, боже збав

«Але я не можу зрозуміти що рухає людьми типу пані Євгенії, яка толерує злочинні дії, погрожує СБУ і ще вихваляється тим що особисто її це не зачіпає»

>>>Так а в чому проблема для вас?
Км тексту про Сталіна, тітушек, кгб, анекдоти , образи ітд. Зупиніть вже свою діарею.
Так, ви- трус. І ще багато тут пише, що ви- нерозумний.
Живіть з цим. Не треба так кіпішувати.

Щодо сбу. Якщо ви сумніваєтеся, що з 2014 року всі жителі мали оформлювати перепустки для виїзду на непідконтрольну територію, ставите під сумнів їх офіційні постанови — я вам і кажу, давайте сходимо. Це ж ви сумніваєтеся, не я.

Але ж ви знов пасуєте. Ну, трус, що з вас взяти)
Не турбуйте мене. Це буде вже дурним тоном мати справу тут з вами.

Зупиніть вже свою діарею.

Вибачте ясна пані, ці хами на тімбілдінге не тільки заблювали вам сукню, а і наклали в ваші новісінькі галіфе!

Живіть з цим

Це точно не я, мене там не було, клянуся!
Я ж типу трус — на тімбілдінги не ходжу)

Так, ви- трус.

А ви тупа і безсердечна.

Зате визначилися з тим, що просити у Великого Гудвіна, якщо доведеться ходити до Смарагдового Міста, дорогою із жовтої цегли..
Мені — сміливість, вам — мізки та серце)

Щодо сбу. Якщо ви сумніваєтеся, що з 2014 року всі жителі мали оформлювати перепустки для виїзду на непідконтрольну територію, ставите під сумнів їх офіційні постанови

Та ви вже втретє розповідаєте тут про свою розвідницьку діяльність для СБУ на непідконтрольних територіях, зрозумійте — всім пофіг, Мата Харі, ви наша! ;-)
Візьміть вже з полиці золоту чоколядну медальку та заспокойтеся)

Передаю по буквах:
Панас Орест Харитон Ульяна Йосип!
хто всі ці люди?

І ще багато тут пише, що ви- нерозумний

А у вас свого розуміння не вистачає по моїх коментарях усвідомити — розумні в них докази та аргументи чи ні?
Тобто своєї думки немає — тільки по каментах сторонніх людей орієнтуєтесь?
А припустимо, уявіть собі, що хтось на форумі напише що ви не HR, а, наприклад, особа зі зниженою соціальною відповідальністю?! Я то їм не повірю, тому що читаю що у вас в профілі ясно сказано — HR-manager, плюс вмію аналізувати інформацію, думаю головою а не так як ви а хтось, не такий розумний, прочитає і скаже — ну люди ж пишуть що осьо вона така сяка, диму без вогню не буває)

Не турбуйте мене

Не турбуйтесь, випийте трав’яного чаю, кажуть заспокоює.

Дорога редакція доу, форумчані.

Я забагато знаю інформації щодо цього пана в реальному житті( починаючи, де живе , фін стан, проблеми сімейні, з законом і все інше) , а також те, чому він так себе поводить тут. В мене багато знайомих і в айті, і не тільки. І, власне, не думала, що ви станете хвилюватися за мене і розповідати, що це за людина ітд. Дякую дуже, ця ситуація того не варта.

Розумію, що він і надалі буде відписувати тут. Мені він нецікавий, але я теж вмію оперувати фактами.

І щоб я не тягнула сюди факти його факапів з життя( в тому числі ті, що він приховує), прошу видалити взагалі цей діалог.

Я забагато знаю інформації щодо цього пана в реальному житті

Ца ви випадково чи цілеспрямовано так зібрали? Пан, по декларованому світогляду, пробивний, але, схоже на те, що він вас недооцінює.

Активні форумчані з доу надали всю інформацію. Тут, я би сказала,непрості люди, як здавалося. Але дякую їм за те, що не побоялися.
Але я би хотіла ,щоб редакція видалила діалог, і , відповідно, більш коментувати, пардон, не буду.

схоже на те, що він вас недооцінює

Оцінив, але було запізно!
Мешканці Києва досить легко пережили бандитські дев’яності, але ми не помічали, що в Донецькій та Луганській областях 90-ті ніколи не закінчувалися. "Ось та молода шпана, що зітре нас з лиця землі"©
Тепер то я зрозумів що погана прикмета їхати вночі в ліс у багажнику. Форумчани, не мститься за мене, бо Господь вчив прощати ворогів наших, особливо в Різдво.
Але, прошу, попередьте юзера OrangePi Bot — він теж небезпечно жартував тут у коментарях, боюся, що він наступна жертва.
Хоча.. здається було дві машини і, можливо, в багажнику другої їде саме він.
Тримайся, брат-айтівець, "зрозумій, на небесах тільки й говорять, що про море"©. З висоти ми ще побачимо як пірнає Beaver Green — там на піщаних пляжах Тенерифе..
Здається машина гальмує — я шкодую лише про одне, треба було жартувати на DOU влітку, а не взимку — зараз земля промерзла і буде важко копати собі могилу.

Сигнал смартфона слабшає, не знаю чи встигну я опублікувати свій коментар.

Прощава

Якщо хтось переживав за мене — видихайте, я вижив! Працювали професіонали: три кулі в голову, тіло скинули до ями, засипали землею, утрамбували міні-екскаватором. Але вони не знали про титанову пластину в моєму черепі, яка залишилася після поранення в 1979 році, отриманого під час штурму палацу Аміна в Кабулі. Я відкопався з ями, 9 годин повз до найближчого села, зараз відігріваюсь чаєм з малиною.
Вибачте, забув представитися: Микита Нечипорук, генерал-лейтенант у відставці, таксую айтішничаю на пенсії для душі.
Чорт, зовсім забув, — сьогодні ж закінчується термін ультиматуму, який вона пред’явила адміністрації DOU:

Дорога редакція доу, форумчані.
прошу видалити взагалі цей діалог.

Редакція не повелася на шантаж, а значить з ними може статися те саме, що трапилося з Charlie Hebdo, пам’ятаєте теракт 7 січня 2015 року в Парижі?! Швидше за все прибуде група автоматників на бронеавтомобілі, з кулеметом. До поліції та СБУ звертатися марно — вони скомпрометовані та контролюються її людьми.

я би сказала,непрості люди, як здавалося. Але дякую їм за те, що не побоялися.

Але навіщо розстрілювати редакцію? Можливо, це тільки маленька частка грандіозної змови? Думай, голово, думай! Майн гот, як ниє титанова пластина, подряпана кулями, всі думки плутаються.. Вроцлав. Усі дороги ведуть до Вроцлава! Що кілер екстра-класу робить у Вроцлаві? А-а-а! Пазл склався! Готує замах на Кароля Навроцького — президента Польщі, який має намір відвідати новорічний ярмарок. 7 куль, як у Сараєво!
Далі події розгортатимуться стрімко: Польща виходить із НАТО, розлючений Трамп анексує Гренландію та Канаду, путєн, скориставшись загальним збентеженням, висаджує десант на Алясці. Годинник Судного Дня зупинився за одну секунду від 12! Спітнілі пальці завмерли над червоними кнопками, світ за півкроку від Ядерного Армагеддону!

І я, як на зло, застряг у глухому селі, з ледве працюючим старлінком і не встигаю це все зупинити! Модератори DOU, прошу, максимальний репост!
Код небезпеки: жовто-блакитний, повторюю: жовто-блакитний. Сапсани — летять на захід, верблюди — повзуть на північ.

Запам’ятаю. Дуже некрасиво з вами він себе повів.

Навіщо було це?.. Але я вже задовбався намагатись знайти логіку у поведінці багатьох людей — бо там її нема.

«Так є».

Тому, що глупий, що тут, що в житті. Якщо ви переживаєте за мене- не варто, мене захистять. Щодо паблік його образ ітд. Це лише його домисли. Тому, не переймайтесь)

З останнього — бачив відео як «пакують» чоловіка, його намагається відтягнути жінка з дитиною на руках і людина у військовій формі прискає їм в обличчя з балончика..

пра мальчіка распятого не забудь напісать, гаспадін майор

о! так це ви той самий «распятий мальшик» якого у 2014 році раз п’ять чи раз шість?
як плине час — "однако за время пути собачка могла подрасти"©
не признав, багатим будете ;-))

тих, хто " ховається по квартирах ітд"- ні, не засуджую

Ага, не хватало чтобы еще представитель привилегированного пола с допуском на пляжи Испании осуждал тех, кто не идет в окоп =)

Звісно , як і чоловікам тут, котрі виїхали.

Угу, но они то хоть выехали не бесплатно и не маршируя через пропускной пункт во всей красе и полной безопасности необилечивания. При этом первые выехали ради комфорта, вторые ради жизни. К тому же у первых есть возможность открыто работать без риска, во вторых нет.

Так ти не знаєш,як ми виїжджали з Ірпіня. Під обстрілами, винищувачами ітд. ,як бригада швидкої допомоги чекала в Рівному , коли евакуаційні машини приїхали ітд. Це страшно, тому, твої зауваження нерелевантні саме по відношенню до мене. Я розумію,що для тебе всі жінки зараз — це ред флег чз це, але я тут нічого не зроблю.
Знаєш, як це, коли чоловіки відштовхують жінок і сідають біля дітей,бо на евакуацїйній машині" Діти" написано. Ця війна несправедлива, але як є.

Так ти не знаєш,як ми виїжджали з Ірпіня.

Ну как бы это мало релевантно к тезису о свободном выезде и отсутствии обязательств перед государством.

Це страшно

У всех над головой всякое летает и падает 4 года, никто пропуск за это не дает. Все это страшно, только вот право выхода с этого есть не у всех.

але я тут нічого не зроблю.

Ну можно не пользоваться привилегиями и выйти на митинг о гендерном равенстве «тоже хотим быть военно обязанными» ну или хотя бы «зачем нам эта заграница, когда в Украине некому работать» чтобы не доводилось завозить мигрантов.😁
А то помнится до войны то и дело были волны постов «доколе будут платить 5к за наличие корнишона?» а как война, так только пятки через пропускные пункты сверкнули и ни одной не видно. При этом были и программы с бесплатными курсами для женщин как грибов после дождя, и даже теперь программы по поддержке женщин-предпринимателей в трудный час (пока вот кто то на еду собирает). Одним поддержка с условной Испанией, открытый рынок, другим «долг».

Знаєш, як це, коли чоловіки відштовхують жінок і сідають біля дітей,бо на евакуацїйній машині" Діти" написано.

Ну логично. Там же Дети, а не женщины написано. Это уже похоже на равенство 😄 Или чужая жизнь, если она с XX хромосомой априори ценнее? Всегда доставляло, когда делают в каком то репортаже акцент мол «даже женщин [и детей]».

Ця війна несправедлива, але як є.

Естественно, зачем что то менять- тут как есть, что поделаешь 😁

Ну так а що тобі даси ця розмова? Так, ти- чоловік. І так, є обов’язок. В мене- свої природні обов’язки і не тільки. Я думаю, що в тебе є з близьких той/ та , хто несе службу, як і в мене.

В тебе є знайомі жінки. І як часто ти задавав їм питання,чому вони не на мітингу за гендерні права? Даже тут є пані Марія, котра мочить всіх чоловіків, ейчарш ітд. І де ці мітинги? Лише тут пару повідомлень.

Так, в даній ситуації, в мене,як і більшості жінок, є право на добровільну мобілізацію. І так, я це право використовую. Як і твої колеги- айтішниці, і близькі жінки.

Я давно тебе тут читаю, але я не пам’ятаю, щоб я тебе персонально казала, що ти мені винен, або йди в окоп, чи що тут пишуть. У мене купа зобов’язань, бо із родини служить. Тому, знов, не по адресу.

Ну так а що тобі даси ця розмова?

Ну не знаю. А что давало нытье псведофемок в интернетах?

Так, ти- чоловік. І так, є обов’язок.

Ничего в долг я не брал. Если у меня есть долг, то у меня должны преференции, которые этого стоят. В таких скрепных социумах где мужик «должен», там женщина полностью бесправное движимое имущество, а не на двух стульях сидеть. Будем откатываться туда?

В мене- свої природні обов’язки і не тільки.

Лол. Бинго! 😁 Можно узнать какие? Греть попку в ЕС? Искать европейский корнишон, устраивать жизнь в ЕС и поднимать там демографию, родив СЕБЕ ребенка? Может где то они еще и прописаны эти обязанности? Ну там снимай штаны и в бусик на исполнение долга или поднятия морального духа на передовой? 😂 Какая польза от твоих обязанностей незнакомому мужику, который «должен»? Ну или хотя бы для государства? Женщина была бы куда ценнее, если бы она хотя бы находилась в Украине и работала на ее экономику, уже не говорю на заводах ВПК, как во вторую мировую. Выходит женщины сваливают, а мигранты завозятся на рабочие места, а мужики с гражданством должны идти на фронт чтобы отстоять свое право на работу, т.е то что имеют мигранты «бесплатно». Да, ради это нужно отдавать долг.

Даже тут є пані Марія, котра мочить всіх чоловіків, ейчарш ітд.

Это кто такая?

І як часто ти задавав їм питання,чому вони не на мітингу за гендерні права?

Эти вопросы задаются только тем, кто свято уверен что мужик должен, а у них свой особый путь ну или ранее замечены в воплях о неравенстве, высосанного из пальца. К тому же последние года лично не по задаешь вопросы, сидя в квартире 24/7.

І так, я це право використовую.

Ну это не право, это двойные стандарты, неравенство и преференция, которой не было даже во вторую мировую. И отличие между женщинами именно в этом понимании, а не в том что они все ею пользуются (ну 99.9999%). И судя по интернет баталиях что то совсем немного это понимают и признают.

але я не пам’ятаю, щоб я тебе персонально казала, що ти мені винен,

Персонально и не нужно, разговор же о сферическом мужике и женщине, ну и вообще взглядах на «все это», а там нечто сомнительное проглядывается.

У мене купа зобов’язань, бо із родини служить. Тому, знов, не по адресу.

Вот любят парировать женщины, что у них служит кто то, как будто это они сами. 😁

>>>А хто такі псевдофемки?

Ну, слухай, відносини конкретної родини — це темний ліс. Хто там кому що винен- це їх справи. Чисто особисто, мені імпонує прозорість, якщо щось треба- то я ввічливо попрошу. Я за життя скандалів не влаштовувала в приватному житті, але, як кажуть, в мене такий підхід практичний- наче офери заключаю( щоб все було чітко, по пунктах ітд:).Це профдеформація, скоріш.

«Вот любят парировать женщины, что у них служит кто то, как будто это они сами.»

>>> Ні, я не служу. Я більш того, ще живу на 2 країни. Але якщо ти маєш можливість допомагати в яких ось зборах комусь — чисто людське дякую.
Хоча думаю, що тебе і так трусять, як новорічну ялинку, і я постійно своїх прошу знайомих, друзів ітд.

«Женщина была бы куда ценнее, если бы она хотя бы находилась в Украине и работала на ее экономику, уже не говорю на заводах ВПК, как во вторую мировую»

>>> За останній рік в мене було десь близько 5 відмов від укр компаній чз:

1) батьки на непідконтрольний території;
2) не обстріляна і злякається ,як там Олена,що з Іспанії повернулася додому , а потім поїхала знов, бо страшно;
3) не розуміє вже тенденції укр маркету;
4) ну і приємні для душі( вже вивчила іншу мову ітд,), що тут ми їй запропонуємо.

«К тому же последние года лично не по задаешь вопросы, сидя в квартире 24/7»

>>Давай так, я зараз теж фінансово тягну не одну родину, плюс, мені теж допомагають закривати конкретні прохання ітд. І це саме ті люди допомагають, хто 24/7 вдома по ясних причинах зараз. Тому, я завжди їм буду вдячна і вже не один раз писала, що кожен робить те, що може.

Це ілюзія, що всі поголовно гріють дупки в ЄС, хоча я б з задоволенням:)
Максимально, ось в січні-березні в Одесі «погрію» дупку. Так, Польща мені особисто дала багато чого, але тут працювати треба, люкс- життя- це, скоріш,інша країна.

«ну и вообще взглядах на „все это“, а там нечто сомнительное проглядывается»

>>Тут, конкретизуй, будь ласка.

Вот любят парировать женщины, что у них служит кто то, как будто это они сами. 😁

фтему — згадав стару народну мудрість:
«те що ти була під полковником ще не робить тебе підполковником» ;-)

Я розумію,що для тебе всі жінки зараз — це ред флег чз це

Може, він послідовник Арсєна Маркаряна? Вони усі ненавидять всіх жінок.

Така ось Маркаряновська «ШИЗА». Яка досить багато людей з розуму звела — і налаштувала проти всіх жінок.

Доречі, це — «ред флаг».

Не тільки Маркарян — але й ще один пов’язаний з ним інфоциган.

Якщо хтось заводить розмову про нєкоєго «Павла Дмітрієва» і говорить, що він та його «учєнічкі» це «мєга-спєци і гуру-майстри» і треба обов’язково «гіпнокоучінг пройти» (або «полікуватись» у гіпнокоучєра, «зробити пророботки до успішного успіху заробітку від 10 тис. баксів/міс») — це ЗОМБІ-ЛОХ та росповсюджувач «мєнтальної зарази»..

Який повівся на це ФСБ-шне інфоциганство оголтєле (так, «Павєл Дмітрієв» і «Гіпнокоучінг» з «Мікомістіцизмом» — це спєц-проекти ФСБ рефее).

Ця війна — мало того, що типовий «договорнячок» між «владами» обох країн, ще й «Велика Жатва».

Дуже потужний екзамен на ЛЮДЯНІСТЬ.

Більшість українців — не пройшли.

Достатньо просто зрозуміти, що ці люди, що НІБИТО «ухиляються», просто хочуть бути живі і не хочуть вбивати нікого.

Всупереч «владі» та офіційній пропаганді, що хоче, щоб ми померли всі.

Так шо масове цькування за те, що просто хтось хоче жити...

І не стати інвалідом, і не хоче убивати інших взагалі — це якщо абстрагуватись від того, як війна зводить з розуму людей, дає ПТСР і багато чого ще — і це, між іншим, також назавжди...

Перша ознака повного провалу тесту на людяність народом України.

По факту, масова шизофренія.

Індуцирована на населення через ЗОМБІ-ЗМІ маньяками та психопатами, яким подобається вбивати всіх — і щоб за це не було їм нічого — на кшалт «Карася», «Дикого», Корчинського і інших таких всіх.

Звичайне явище — «війна ніколи не змінюється».

Завжди «государєва» Гєббєльс-ЗОМБІ-пропаганда розлюднює і «унтерменшами» («ухилянтами») клеймить тих, хто просто хоче ЖИТЬ.

яка корона? я скромна людина, потерпаю за правду, як Ісус)

Исус страдал не за «правду»

Доречі, якби зараз Сам Іісус Христос з’явився перед народом України і розпочав проповєдувать Принципи Свої — ненасильство, любов до ближнього і все таке «дурне»...

«Дурне» на думку шизофрєників та маньяків-психопатів в нас «при владі», заробляючих трільони на крові (а тому — війна тепер «це назавжди»)...

Його б насильно бусифікували і вбили в ТЦК за «Хіппарізм» (небажання інших вбивати та за якісь «ідеї» дикі помирати або стати інвалідом), або у КонцЛагерну психушку би швирнули, а не розіп’яли.

Задумай(тесь). «Різдво Христа» щаз типу же ж.

Церква вбила більше людей ніж хтось інший в історії. І нічого, якось паству мотивували))) Наші медійники проспали всі полімери))

Доречі, якби зараз Сам Іісус Христос з’явився перед народом України і розпочав проповєдувать Принципи Свої — ненасильств

да, сейчас самое время именно украинцам проповедовать принципиы ненасилия и любви
У вас долбоебизм как — врожденный или приобретенный?

А у вас хамство и оскорбления — это временно и только мне, или всем и навсегда?

А у вас хамство и оскорбления — это временно и только мне, или всем и навсегда?

В данном случае — вам лично. Не люблю дураков

Я тоже не люблю. )

Косвенный намёк, шо как бы «не дурак».

Подумайте, почему вообще я тут приплёл Христа. Разгадка ведь проста.

Ти це, не з’їзжай з теми: коли відпустиш дружіну з «концлагеря»? Чому тримаєш її під заргрозою ракетних обстрілів? А Чому змушуєш бігати тобі за продуктами коли спокійно сидіш у безпечному місці? А якщо її тцк «бусіфікують»?

Тільки хвилюється чи вистачить місця на ліхтарях та каштанах, тополях та ялинках — це вона напевно про те щоб прикрасити дерева гірляндами та новорічними іграшками ;-)

Вайби виборців Зелебобіка-2019

Вайби виборців Зелебобіка-2019

чи дійде колись до «зелебобіків» і «порохоботів» що крім них існують притомні люди які на сортах лайна не розуміються?!
наприклад я після другого Майдана взагалі не ходив на жодні вибори — не має значення місцеві вони чи загальні..

чи дійде колись до «зелебобіків» і «порохоботів» що крім них існують притомні люди які на сортах лайна не розуміються?!
наприклад я після другого Майдана взагалі не ходив на жодні вибори — не має значення місцеві вони чи загальні..

Идиот — в Древней Греции гражданин полиса, живущий в отрыве от общественной жизни, не участвующий в общем собрании граждан полиса и иных формах государственного и общественного демократического управления

Идиот — в Древней Греции гражданин полиса, живущий в отрыве от общественной жизни

Варвар — (грец. βάρβαρος, множина βάρβαροι — «іноземці», буквально — «ті, що кажуть „бла-бла“» (βαρ-βαρ — бла-бла)) — зневажливий термін, яким позначають людину, представника певного народу або племені, що дійсно або уявно перебуває на доцивілізаційному або нижчому цивілізаційному рівні розвитку. Слово «варвар» має давньогрецьке походження.

Це я до того веду, що думка купки мешканців островів, які вважали цивілізованими тільки себе (мешканці Ойкумени), а весь інший світ для них така собі варварська пустеля чи тундра (куди чукчи ходять серити) — тобто думка таких потужних ксенофобів дуже важлива для нас (насправді ні).

Це я до того веду, що

Римляне называли «варварами» в т.ч. персов, египтян, греков — тех, кто был значительно более развит, чем римляне.
Просто римляне были не в состоянии их понять,

Тобі ще 2 тисячі років тому християни все пояснили
Мт 5:37: «...хай буде слово ваше: так — так, ні — ні; а що більше цього, те від лукавого.»

Ти сам — лайно. Не спадала на думку така проста ідея?

Ти сам — лайно. Не спадала на думку така проста ідея?

Яка релігійна людина, ще й ввічлива та до всього ще й "дослідник калу"© — в тему, нагадаю стару буддійську притчу, якраз про вас:

У Китаї жив колись учитель дхарми на ім’я Майстер Фо Інь. У цього вчителя був приятель на ім’я Су Донг По — людина з поганою репутацією через свій грубий, нестерпний характер.
Одного разу приятель сів, зображуючи з себе Будду. Він спитав вчителя дхарми:
— На кого я схожий?
— Ти схожий на Будду, — відповів Майстер Фо Інь.
Тоді приятель сказав:
— А знаєш, на кого ти схожий? Ти схожий на купу лайна!
Майстра дхарми це анітрохи не збентежило. Він, як і раніше, продовжував посміхатися. Су Донг По розгубився і здивовано запитав:
— Як же це ти не розсердився?
Вчитель відповів:
— Той, хто усвідомив у собі природу Будди, бачить ту саму природу Будди у кожній людині. Той же, хто сповнений лайна, бачить кожного як купу лайна.

Ну прям дартаньян серед дартаньянів. Не зря тобі так пасують русняві наративи котрих ти тут вже настрочив не мало.

Бот серед ботів, ти по фактам дискутуй, а не пропагандонськими гаслами. Може тобі пасує валіза міндича з грошима — тільки хто ж її тобі задурно дасть)

Навіщо дискутувати із тобою? Ти ж просто маячню несеш. Дискусія коли є думка та логіка, в тебе ні того ні іншого.

Дискусія коли є думка та логіка, в тебе ні того ні іншого.

можливо рівень вашого IQ не дозволяє осягнути по справжньому складну аргументацію — не треба цього стидатися..
як то кажуть: suum cuique, фізики vs. лірики
може ви чудово граєте на тамбуринах чи ще щось)

А є якась причина не ходити на вибори чи то просто така форма особистого протесту?

є й особисті причини:
все почалося з роздачі пайків місцевими депутатами якраз перед виборами — бідний наївний, вже покійний, батько отримав пакунок гречи, шпроти і ще якийсь хавчик і каже:
— о, яка порядна людина, тра за нього проголосувати!
ми з матір’ю на нього накинулися: ця падла купує тебе малою часткою того що накрав у народу!
— бе, ме, але ж греча, шпроти..

за кілька років до повномасштабної війни приходить до нас у Академмістечко (житловий масив у Святошинському районі Києва) Ар’єв з командою і каже типу:
— є файна новина! ми вашу вулицю Семашко нарешті декомунізуємо і перейменуємо на честь Мирослава Поповича!
— та пішов ти нахой, — відповіли вдячні виборці — будеш тут, тварюка, нам ще проблеми з документами робити?!
депутат швидко пішов, а вулицю невдовзі все ж перейменували.

ну з Порошенко та Зеленським я особисто не перетинався, знаю як і всі що Порох виходець із старої номенклатури, а Зе — креатура олігарха Коломойського, тобто як я і казав

на сортах лайна не розуміюсь

не вважаю себе вправі вибирати для всіх українців між Скіллою і Харібдою

В Україні за 3 квартала 2025 року зафіксовано приблизно 100К вбивств. То ж скрепа — розігнати полицію зі сторони агента кдб/фсб очікувана. він робить все аби Україна впала та він дочекався своїх хозяїв/асвабадітєлєй. І на вибори він скоріш за все не ходив, бо його кумір у кремлі, ось його би обрав.

В Україні за 3 квартала 2025 року зафіксовано приблизно 100К вбивств

В цю статистику входить кількість чоловіків закатованих «на підвалах» ТЦК, під час проходження БЗВП, втоплених у Тисі, застрелених при спробі перетину західного кордону тощо — або ви їх окремо рахуєте?

розігнати полицію зі сторони агента кдб/фсб очікувана

про «розігнати полицію» — тут пишете тільки ви — це ваш план, містер Фікс, «сплячий» агент фсб?
до речі якби поліція більше часу приділяла своїм безпосереднім обов’язкам — охороні правопорядку замість полювання на цивільних для доставки в ТЦК — може вбивств було б значно менше?

він дочекався своїх хозяїв/асвабадітєлєй. І на вибори він скоріш за все не ходив, бо його кумір у кремлі, ось його би обрав.

соловьйов TV, перелогинься! так слиною бризкаєш у нападі пропагандонства, що монітор потім не відмиєш)

Бідна Україна: зовні кацапи і буряти тиснуть, усередині — власні майбутні комісари кожанки приміряють та маузерами трясуть, ворогів шукають, але ж головні вороги — це ви..
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди"©Симон Петлюра

власні майбутні комісари кожанки приміряють та маузерами
трясуть,

це тобі таку роль пообіцяли твої кремлівські хазяява?

Які ще «хазяява»? — я вільний айтівець, а не якийсь там слуга!

Це ви служите у злочинній організації, що викрадає людей і знищує народ України.

Але всьому свій час, як то кажуть «млини Господні мелють повільно, але неухильно» — міжнародний трибунал у Гаазі за геноцид, військові злочини та злочини проти людяності неухильно наближається, тик-так, тик-так!

я вільний айтівець, а не якийсь там слуга!

ты куа
ты даже код сам не пишешь, копаешь в том, что тебе дадут, сверяя это с документацией, написанной не тобой по дизайнам не твоего изготовления
свободный он, ха.
ты даже тестируешь всё строго по плану.

ты куа
ты даже код сам не пишешь, копаешь в том, что тебе дадут, сверяя это с документацией, написанной не тобой по дизайнам не твоего изготовления
ты даже тестируешь всё строго по плану.

Так, у когось потужно підгоріло, яскравий спалах палаючого пукана десь у сільській місцевості планети Земля спостерігали навіть марсіанські астрономи :-)

Сучасна айтішна притча фтему:

І покликав DBA айтівців інших спеціальностей пипирками мірятися, нумо хто крутіший! Вивалив свою на стенд, поруч сірникову коробку поклав для масштабу, мікроскоп поставив для ретельного вимірювання, чекає на інших конкурсантів, але ніхто не прийшов, тому що ДУНЯ (Дурних У нас Немає). Бідолаха образився :-)

хто розстроєний сидить?
мікроскоп в руках крутить
цілий DBA Teamlead!

вот не был бы ты дурачок, мог бы сказать типа «да на себя посмотри, ты только обслуживаешь то, что одни наговнокодили, а я проверил. И скажи спасибо, что я хорошо работаю, а то пришлось бы подтирать за говнокодом!»
но ты куа, ты не умеешь самостоятельно думать :)

зы к куа отношусь нормально и даже более того
просто не мог не пнуть персонажа :)

вот не был бы ты дурачок, мог бы сказать типа "да на себя посмотри,
но ты куа, ты не умеешь самостоятельно думать :)

Постараюся пояснити на доступному рівні: ось прийшов я до зоопарку подивитися на мавпочок, раптово одна мавпочка почала кидатися говняшками. Ви гадаєте що перемога тут — це спіймати говняшку і прицільно кинути назад у мавпочку? Я просто спритно ухилився і пішов у своїх справах, поки мавпочка волала: перемога! я чемпіон з кидання говняшками :-)

просто не мог не пнуть персонажа :)

тобто ви примудрилися копнути самого себе під дупу?
"о-о-о! рашен йог!"© анекдот

а, так ты считаешь что это ТЫ пришел в зоопарк?
Это так мило :)

Звиняйте, смаколиків не приніс — тому що на вашій клітці написано: «не годуйте троля» ;-)

но вы всё равно кормите.
А всё почему — вы несамостоятельны как отдельный персонаж
Вы же куа, в конце концов. ваше дело осматривать труд других людей.

Вы же куа, в конце концов. ваше дело осматривать труд других людей.

ггг, уявив як ви одною фразою намагаєтесь знецінити працю, ну наприклад, гінеколога :-)
«зате у мене руки завжди в теплі!» — мляво огризнувся гінеколог і гірко заплакав))

ггг, уявив як ви одною фразою намагаєтесь знецінити працю, ну наприклад, гінеколога :-)

Ну он то как раз врач, у него ответственность, образование, тяжелые условия работы

Кстати, о ТимЛид!

Мне тут ИИ советует сразу подаваться на «Миддла».

По мотивам Кода, что я уже изрядно написал (ну, «навайбкодил» — и потом от долгого рефакторинга страдал).

И по мотивам уровня «программистских рассуждений» (понимания процессов). Может быть, и льстит («ИИ — пи*дит? О НЕТ, НЕ МОЖЕТ БЫТЬ!» ))) )...

Так что, возможно, когда закончу страдать (рефакторинг спектра моих скромных «программистских» достижений, чтоб Портфолио создать, сейчас всё ещё в процессе — чтобы НЕ БЫЛО СТЫДНО выложить свои потуги на ГитХаб и фирмам, куда резюме буду отсылать, сразу показать) — проскочу «этап QA» и даже, может статься, и «Джуна».

А может быть, и нет. =)

Скоро ДОУ даст на се — ответ.

Потому, что я выложу прежде всего сюда эти все плагины-утилиты. ИМХО — интересные весьма.

проскочу «этап QA» и даже, может статься, и «Джуна».

Я не понял карьерного роста
это где у нас такая градация, QA-Junior-Middle???

Ну говорят же обычно, что нужно «вайти вАйТи» через QA.

Но это не точно.

Ну говорят же обычно, что нужно «вайти вАйТи» через QA.

Звонили из 2000х, просили вернуть им их обычани
Не, коечно, войти вайти можно и через куа, как и через любое другое направление
но считать куа «стартовой ступенькой» это идиотизм.
тестирование — отдельное направление, требующее специальной подготовки и специфический навыков и склада ума.

это идиотизм

Кажется, я к хамству вашему уже привык. )))

Я не считаю прямо «стартовой ступенькой» это — просто слышал как раз от чувака «вАйТи» примерно с год назад (он именно эту тему активно развивал и всем «вкатить вАйТи» с QA — как он — рекомендовал) — вот и сказал.

Кажется, я к хамству вашему уже привык. )))

Это не хамство. Я же не сказал что вы — «идиот», я сказал «думать как вы — это идиотизм»

просто слышал как раз от чувака «вАйТи»

аааа, вон оно что.....

а можна якесь посилання на цю цифру? бо то трохи жопа, якщо правда.

я отут пробував знайти підтвердження — erdr-map.gp.gov.ua/csp/map/index.html#/map — але не зрозуміло: що включають у фразу «зафіксовано».

Там враховуються всі вбивства, вчинені руснею.

society.comments.ua/...​ry-porazhayut-789149.html

Кроме того, по данным Нацполиции, за 10 месяцев 2025 года полиция зарегистрирована:
меньше всего за последние 3 года умышленных убийств (9,2 тыс.);

Не дивуйтеся тому що Дмитро відповів вам трохи різко, не приймайте це на свій рахунок, гадаю що це в нього професійна депривація.
Він якось сам зізнався що працює в ТЦК:

dou.ua/...​rums/topic/56500/#3031749

Ви напевно дивуєтесь, а що шановний працівник служби оповіщень робить на форумі для айтівців? Точно не знаю, але маю деякі припущення: я дивився кілька американських трилерів в яких маніаки-педофіли знайомились з маленькими дітьми, прикидаючись їх однолітком, втиралися в довіру, дізнавалися адресу і телефон, а потім...
Ну ідею ви вхопили, а то я й так майже на дискредитацію наговорив — як би по IP не вирахували ;-)

1 в 1 повторюють «соловьєв тв»;

таке може стверджувати лише той, хто регулярно дивиться «соловьєв тв»

тому вибирайте, або ви регулярний глядач соловья, або використовуєте пропагандонскі методи для нападу на опопнента не маючи аргументів

таке може стверджувати лише той, хто регулярно дивиться «соловьєв тв»

Ніт. Є спеціально навчені люди (наприклад, детектор.медіа), які дивляться таке лайно і структурують тейки руснявої пропаганди.

Ви жалюгідний. Весь цей тред суцільна жалюгідність.

Ну, это не противоречит законодательству или правилам форума.

Вірю, я повірив.
Отак і мого друга в дронщики забрали. А потім відправили рити окопи під кабами. З тих пір він на зв’язок не виходить. (

Нагадаю, що деякі факти про нашого потужного та незламного головнокомандувача:
— Зеленський не був за Україну на Майдані-2004 року... (а був в команді Януковича-Кучми, російської агентури, агітував за Януковича);
— Зеленський не був за Україну / ЄС на Майдані-2013/14 року (тихо сидів десь «в кущах», вичікував зрозумілої суспільної кон’юнктури);
— Зеленський сам ніколи не служив в українській армії та ніколи не воював солдатом зі зброєю в руках за Україну з 2014 по 2019 роки, хоча мав би за логікою / совістю, якщо так хотів стати президентом України.

в руках за Україну з 2014 по 2019 роки, хоча мав би за логікою / совістю, якщо так хотів стати президентом України.

а він не розумів причини війни, гасло було «...главноє прєкратіть стрєлять...» та «... пасматреть в глаза путіну і дагаварітся...», з тим і виграв

Реклама ЗСУ з боку того та тих, хто сам в ЗСУ ніколи не служив (не жив в антисанітарних казармах, не воював в холодних, вологих окопах та посадках) — не викликає довіри.

Аналогічно як і патріотизм та патріотична пропаганда тих, хто ніколи патріотом не був поміченим ні до 1991 року, ні до 2014 року... не викликає довіри.

імхо

Ставай «дронщиком» — це пастка.
Коли колишні комсомольці-більшовики кричать «слава Україні» — це пастка, розводняк. Перекличка наївних та довірливих.

Безліч «розумних» вчених, науковців, інтелектуалів, промисловців бездумно вірили в ідеї Гітлера, Сталіна, Леніна, Путіна, Трампа та інших... сумнівних / брехливих персонажів

Тому є сенс припускати (хоча би теоретично розглядати), що ви теж можете бути маріонеткою в розкладах сумнівно-брехливих політиків та їх пропаганди.

А так і є. На жаль, все так і є.
Це — звичайні маріонетки. Я знаю, як працює все.

Тупа та оголтєла ЗОМБІ-пропаганда.

А потім буде плакатися що його запхали в залупу, якщо доживе до того щоб зайти на доу.

Особливо «прикольно», що погрози вбивством від нього вже пішли.

Припускати-то можна, але він не є. Припущення не є доказом.

Імхо, критичне мислення базується на гіпотезах, припущеннях, вимогливому аналізі / перевірці / тестуванні в першу чергу самого себе та власних переконань, ілюзій, ідеологічних вірусів.

Критичного мислення — це глибоке занурення в самого себе, у власні страхи лінощі, ілюзії, егоїзми, стереотипи.

О, так!

І особливо — відстеження Когнітивних Викривлень своїх.

Дуже важка, між іншим, робота над собою!

Автор ніде наче не казав, що має бажання потрапити в рабство.

🤦‍♂️як же ви всі заїбали, прости Г-ди. Зібрати вас всіх в одну купу та відправити до русаків, там покажуть що таке справжнє рабство.

як же ви всі заїбали, прости Г-ди. Зібрати вас всіх в одну купу та відправити до русаків, там покажуть що таке справжнє рабство.

а вони і є русаки, їхня єдина мета — щоб ти особисто десь засумнівався та дрогнув, вдачею для них буде якщо ти підеш у сзч; звідті усе це поширювання тез рос тв

мене більше кумарять ура-патріоти які з тилових посад строчать 100500 повідомлень на день та призивають усіх штурмувати посадки) оце потужно 💪

Ти шляпа, я на бойовій посаді (і вже п’яток разів мало не вмер), ніхто мене на тилову, на жаль, не відпустить.

І я не закликаю нікого йти в піхоту, якби ти читав очима, а не сракою, то звернув би увагу що мова йде якраз про умовно тилові посади для інженерів, яких є достатньо, і звідки ніхто вас у посадки відправляти не буде.

Сиди собі паяй дрони в підвалі хруща в краматорську, отримуй достойне гз та живи спокійно.

Ні б***ь буде чмо відправляти дружину за продуктами бо сцить вийти надвір, а саме зрадойобити в соцмережах та нити про поганих тцк які відправлють вас дурнів в дшв.

Сиди собі паяй дрони в підвалі хруща в краматорську, отримуй достойне гз та живи спокійно

Вибачте, пане військовий комісар, нарід в нас не тойво, трохи несвідомий та ще й до свят всі готуються, вже хильнули трішки і не готові рекрутуватися на штурмових дроноводів-ремонтників..
Але, будь ласка, спробуйте зазирнути у цей топік у новому 2026 р. — може хтось і зголоситься.

Історія-анекдот фтему:

Це були волелюбні 90 роки. У людей з’явилися відеомагнітофони і касети з еротикою та іншим-різним вільно продавалися у кожному кіоску. Якось одна бабуся спитала мультик про червону шапочку для своїх маленьких онуків.. Але ця історія не про те! Підходить чоловік і питає: кіно з неграми я бачив, з азіатками теж, навіть про катьку — шалену імператрицю з конем — теж дивився, є щось погарячіше? Кіоскер пошепки каже: є те що вам треба! показує касету без жодної наліпки — тільки вона удвічі дорожча і цієї розмови не було, ми не знайомі!
Купив мужик касету, приносить додому, врубає:
— на екрані грязнюча блатхата, на стільці сидить напівоголена, неохайна бомжиха, дудлить горілку прямо з пляшки
— голос за кадром: харе бухати, роздягайся давай!
— бомжиха: та пішов ти нахой!
— голос за кадром: вибач, мужик, бачиш дама не в настрої! спробуй включити цю касету завтра
;-)

та ще й до свят всі готуються

Я не готуюся. Бо грошей нема, нервую дуже завдяки цьому — і скоріше за все «свята не буде взагалі».

Ну, то таке.

P.S> «Пан комісар» явно не роздивляється ніколи варіант «у примусове РАБство до скончання віків (як мінімум 60-и — бо тепер „війна це назавжди“) не ідеш, вільно собі довго-довго, роблячи із своєї хати та добре заробляючи — а отже, і щасливо, як сам собі хазяїн та володар свого життя — живеш».

Йому треба «тільки в Краматорськ» загнати примусово. Шоб «бімба просвистіла — і ага, ніжок-рученєк назавжди вже нема — і це якщо паяльщик дронів вижив взагалі».

Бо грошей нема, нервую дуже завдяки цьо

у фсб криза неплатєжєй?

І я не закликаю нікого йти в піхоту, якби ти читав очима, а не сракою, то звернув би увагу що мова йде якраз про умовно тилові посади для інженерів, яких є достатньо, і звідки ніхто вас у посадки відправляти не буде.

Сиди собі паяй дрони в підвалі хруща в краматорську, отримуй достойне гз та живи спокійно

Якби все так було просто, стільки ухилянтів і СЗЧшників не було б, навіть тобі з досвідом, зв’язками і знаннями внутрішньої кухні це важко зробити

Ні б***ь буде чмо відправляти дружину за продуктами бо сцить вийти надвір,

Он тут частково згоден. Якби я опинився в такій ситуації як автор, безгрошів’я і неможливість знайти роботу, я би сам мобілізувався, при цьому направив би час на пошук контактів, зав’язків, щоб по спеціальності десь влаштуватися — дони паяти, софт для дронів/ракет писати, чи хоча б в якийсь гарний підрозділ попасти.

Чи хоча б намагався жити нормальним життям, а там якщо бусифікують, то хай так і буде. А сидіти в хаті як в тюрьмі, боятися виходити на вулицю, залежити від інших в свої 30+, краще вже армія ніж таке життя.

при цьому направив би час на пошук контактів, зав’язків

Ось з цієй метою і вирішив нарешті на ДОУ вийти трошки.

Бо дуже засидівся вже «в скорлупці». 20++ років аж.

Треба, нарешті, 20++ років після «входу вАйТі» (і потім забивання на все на 20++ років) «вайті вАйТі» — та нетворкінг зробить.

Якби все так було просто

Воно ±і є так просто. Я в армії вже 2.5 років майже як бачиш живий. З тих з ким я заїжджав, то більшість теж живі, а хто не був з самого початку на піхотних посадах так живі 100%. Але ні, ухилянти нам будуть розповідати що в армії всі вмирають відразу як попадають в розподільчий центр.

Он тут частково згоден.

На решті голос розуму в треді. Шкода лише що ззакордону.

Але ні, ухилянти нам будуть розповідати що в армії всі вмирають відразу як попадають в розподільчий центр.

ну я вот не ухилянт, но со мной скорее всего так и произойдет, если меня мобилизуют.

Якщо пощастить, то тобі запропонують нормальну посаду ще в розподільчому центрі, до бзвп. Я вище розповідав про такий випадок.

Якщо не пощастить і потрапиш в ШВ... Ну хз, зазвичай якщо людина не тупа та хоч якось вигідно вирізняється на фоні решти, то є хороші шанси залетіти на посаду де можна дожити до кінця війни. Якщо не будеш тупити як мужичок що відмовився від посади дронщика бо хотів служити в свому місті біля дому.

Ну хз, зазвичай якщо людина не тупа та хоч якось вигідно вирізняється на фоні решти, то є хороші шанси залетіти на посаду де можна дожити до кінця війни.

Солдат необученний ©
какую должность, говоришь, можно получить?

що відмовився від посади дронщика

хм... дронщик... это идея...

Вот жаль только дажу учебку пережить будет сложно. но так да — вариантов много. Но все они связаны с физической нагрузкой? ну там хотя бы носить броник/шлем/бк? Быть на ногах в стрессовых ситуациях?
Бегать марш-бросок с выкладкой?

Вот жаль только дажу учебку пережить будет сложно.

Угу. «Виживуть в учєбці не тільки лише всі — мало хто». А ті, хто виживуть — будуть скоро завидувати мертвим.

А тепер БІНГО!

При сильних зміщеннях у позвоночнику та шиї з хронічними болями (як в мене), котрі заважають навідь при «мирній» роботі за компом нормально жити...

Бо при приступах БОЛІ страшної — особливо на погоду, проти яких НЕ ДІЮТЬ більшість обезболюючих звичайних ВЗАГАЛІ — неможливо робити мізками, та взагалі робити нічого...

І зостається просто лежати та страждати, якщо діючого обезболюючого зараз — як в мене вже рік — зовсім нема...

Малєйша «спроба носити бронік з БК» та ще й «побігати марш-бросок» буде смертельною.

Чи варто говорити, що ТЦКунам з мусорами, а потім «мєдкомісіям» всім ПОХЄР на твої страшні болячки взагалі?

«Копать окопи, штурмовать посадки, розмінувати міни тілом ВСІ ГОДНІ!».

Їм би тільки «палку» за насильно бусифікованого получити (або ПОГРАБУВАТИ на огромнєйший БАБЛОС — типу, «за откос»).

При сильних зміщеннях у позвоночнику та шиї з хронічними болями (як в мене),

Не верю что повторяюсь: но вы далеко не уникальны.

ну там хотя бы носить
броник/шлем/бк

підготуй амуніцію (навіть якщо не знадобиться то пролежить вдома): тактичний ремень — його не видають, але він підтримує броню і суттево зменьшує навантаження на спину тому must have, наколінніки — хороші знайти дуже важко, підсумки для бк — дають совкові, але тобі потрібно буду хороші знайти, знов таки, щоб на ремень повісити. Короче, все що можна — прибираємо зі спіни і вішаємо на пояс

підготуй амуніцію

к великому сожалению, но я вынужден согласится с автором выше

При сильних зміщеннях у позвоночнику та шиї з хронічними болями (як в мене), котрі заважають навідь при «мирній» роботі за компом нормально жити...
Малєйша «спроба носити бронік з БК» та ще й «побігати марш-бросок» буде смертельною.

И, к сожалению, вариант «просто надо заниматься физкультурой и тренироваться» — не подходит совпершенно.

Короче, все що можна — прибираємо зі спіни і вішаємо на пояс

Шлем на пояс не повесишь. Ну и в любом случае ниже пояса колени и сухожилия, которые тоже не ахти как работают.

к великому сожалению, но я вынужден согласится с автором выше

А как сложно морально было согласиться, да?

Но вы и далее пытайтесь соглашаться и осмыслять — я верю в вас, получится усовершенствовать себя!

А как сложно морально было, да?

Вообще нихуя не сложно морально.

Кстати, почти ровно год назад я начал наконец ногами заниматься.

Просто постоянно приседать, растяжку делать с йогой и т.д.

За год прогресс уже. Мышцы, сухожилия — весомо укрепились (это учитывая то, что я достаточно ленюсь). =)

прекрасно, рад за вас. Значит ваши симптомы — всего навсего признак слабой физической подготовки, а не проявление хронических заболеваний.

Щазз. Я что, сказал, что мне с шеей лучше стало? Или с позвонками?

Несмотря на несколько лет занятий своим телом?

Всё так же болит АДски (особо на погоду), всё так же без ядрёных обезболивающих никак.

Ноги лучше стали, да. И это хорошо.

Но сколько лет понадобится усилий постоянных, чтобы шея с позвонками АДСКИ вечно не болели (а именно это, а не «слабость ног» всегда мешало жить и мозгами мне работать) — я вообще ХЗ.

Кстати, прикол ещё и в том, что ноги — по-любому база в биомеханике вообще.

Последовательно «снизу вверх» нужно править позвонки.

Потому — без этого никак.

Я так скажу — теперь иногда, после того, как наконец-то (спустя долгие годы «почти что неподвижности», сидя за компом), я занялся ногами — БОЛЬ страшная в поясничном отделе перекрывает шею. Защемляет нерв ну и т.д.

Раньше ВСЕГДА было наоборот — боль в шее буквально УБИВАЛА — с мигренями периодическими и прочими «прелестями жизни». А в поясничном боль была «на фоне».

Но — повторюсь — без этого никак. Нельзя было настолько тело запускать.

Ну и вообще, хронически страдать (я обезболивающие начал только последние годы принимать — раньше с десяток лет подряд тупо терпел, чаще всего — лежал и страдал, пытался массажёрами унять).

Потому — лет сколько-то занятий — и дойду до шеи наконец. Выстроив весь позвоночник снова и сделав гибким, как в молодости давней.

Выстроив весь позвоночник снова и сделав гибким,

Если всё решается физкультурой — у вас нет заболеваний как таковых, у вас просто слабая физическая подготовка.
И, разумеется, всё это решается улучшением физической подготовки.

Да НЕ решается оно абсолютно с позвоночником и шеей.

Ладно, это спорить абсолютно бесполезно.

Я-то знаю ситуацию свою.

Да НЕ решается оно абсолютно с позвоночником и шеей.

если при помощи физо вы можете «снова сделать позвоночник гибким, как в молодости» — значит решается
Я не имею ничего против, наоборот, считаю — это просто офигенно.

вы можете «снова сделать позвоночник гибким, как в молодости»

А я не знаю, можно ли добиться этого вообще.

Я просто ВЕРЮ — и, постепенно занимаясь йогой, делая упражнения, наконец-то сейчас к этому стремлюсь.

Пока как бы особых результатов нет (но альтернатива — лечь в помиральную яму и покрыться червячками).

И, к сожалению, вариант «просто надо заниматься физкультурой и тренироваться» — не подходит совпершенно.

так само були проблеми зі спіною, ще до війни, допомгла лікувальна фізкультура, тобто комплекс вправ які призначив лікар і які я виконував під наглядом спеціальної людини. а до того усіякі уколи чи таблетки тільки давали послаблення на деякий період. тому і рекомендую усім
p.s. треба окремий топік створювати — IT та спина)))

які я виконував під наглядом спеціальної людини

Сподіваюся, приставлена людина не з Маузером була? «Роби вправи, або трошки розстріляю!»?

треба окремий топік створювати — IT та спина)))

Велком. Ждемо.
Поки я буду писали зараз новий пост.

Сподіваюся, приставлена людина не з Маузером була? «Роби вправи, або трошки розстріляю!»?

Иногда надо. Некоторые упражнения п****ц какие болезненные, сложные, тяжелые, и их нужно исполнять значительное время, прежде (и если) появятся первые результаты

так само були проблеми зі спіною, ще до війни, допомгла лікувальна фізкультура, тобто комплекс вправ які призначив лікар і які я виконував під наглядом спеціальної людини. а до того усіякі уколи чи таблетки тільки давали послаблення на деякий період. тому і рекомендую усім

Да, бывает и такое. но бывает так, когда физо МАКСИМУМ может отстрочить/ослабить болевой синдром/етк.
т.е. благодаря физо ты сможешь жить без обезбола, но всё равно никогда не сможет вести нормальную, в рамках понимания обычного человека, жизнь.
это бесит больше всего.

не поймите неправильно, я считаю что если физо дает приличный эффект — надо этим пользоваться. просто нельзя во всех случаях считать что это «лечение», а не «паллиатива»
Я сам пользуюсь некоторыми советами врачей, они помогают, и это просто офигенно :)

но всё равно никогда не сможет вести нормальную, в рамках понимания обычного человека, жизнь

Вы тоже смотрите на мир, как я — сугубо через амбразуры мониторов? ©
(Выражение понравилось своё).
И дула своих глаз?

это бесит больше всего

Уже не бесит давно. Переболел (ну, впрочем, это результат долгой работы над собой — над психологией своей. И, отчасти, медитаций).

Принимаю, как есть. В том числе и то, что большинству этих проблем просто не понять (у них их нет).

Бесит. Не люблю когда есть моменты, которые не контролирую.

Пора вчитися жити у ситуації повнєйшої відсутності контролю.

Це мені «мєнталочку» вже врятувало 3++ роки клятої масштабної війни.

Да, бывает и такое. но бывает так, когда физо МАКСИМУМ может отстрочить/ослабить болевой синдром/етк.
т.е. благодаря физо ты сможешь жить без обезбола, но всё равно никогда не сможет вести нормальную, в рамках понимания обычного человека, жизнь.

так, нажаль/або на щастя, це не разова акція, це вже перетворюється у спосіб життя.

просто нельзя во всех случаях считать что это «лечение», а не «паллиатива»

теж вірно, саме тому і фізо тільки через лікаря, а не відосікі по ютубу. Що одному допомогає іншого може добити

Солдат необученний ©
какую должность, говоришь, можно получить?

Рядовий — це добре, сам Наполеон говорив (але це не точно):
«Кожен солдат носить у своєму ранці маршальський жезл.» ;-)

Я старший лейтенант (запасу) і, якщо мене призвуть і ви потрапите в мій взвод, — особисто розпишу вам програму тренувань і навантажень (біг у протигазі та повній бойовій викладці на далекі дистанції, подолання смуги перешкод повзком, під кулеметним вогнем і таке інше), щоб добряче підготуватися до ведення бойових дій! Як то кажуть — «важко в навчанні, легко в строю» ;-)

"Твой позорный недуг мы в подвиг определим! Пошлем в десантники."©ДМБ

«Кожен солдат носить у своєму ранці маршальський жезл.» ;-)

проблема: я ничего не могу носить в ранце. точнее, могу, но очень лёгкое и очень недолго.

особисто розпишу вам програму тренувань і навантажень

Спасибо. К сожалению, ничего из этого я выполнить не смогу, т.к. я не могу бегать, не могу прыгать, приседать, наклонятся, подымать тяжести, а также в принципе подвергаться физическим нагрузками или стрессам.

Что же касается «если вас призовут», то с вашим отношением такой пиджак как вы — скорее всего не будет пользоваться авторитетом. Тем более врядли вы сами можете «бешать в полной выкладке, под пулемётным огнём» и т.д. Иначе такой рембо уже давно было вы в строю, что не так.

К сожалению, ничего из этого я выполнить не смогу, т.к. я не могу бегать, не могу прыгать, приседать, наклонятся, подымать тяжести, а также в принципе подвергаться физическим нагрузками или стрессам.

Ви навіть не уявляєте на які дива здатний організм в екстремальних ситуаціях, особливо пов’язаних із загрозою для життя! Я читав про туриста, на якого зненацька вискочив тигр — бідолаха миттєво заліз на високе дерево, по гладкому стовбуру, без жодної гілки за яку міг ухопитися..
Так і ви, наприклад, біжите крос, падаєте, не можете піднятися, але на допомогу приходить дбайливий командир — стріляє вам під ноги з табельної зброї, у вас відкривається друге-третє дихання, хутко піднімаєтеся і біжите далі)

«Добрим словом і пістолетом ви можете досягти набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом.» © Аль Капоне

Тем более врядли вы сами можете «бешать в полной выкладке, под пулемётным огнём» и т.д. Иначе такой рембо уже давно было вы в строю, что не так.

Командир і не повинен вдавати з себе «рембу» і бігати, наражаючи своє життя на небезпеку — тому що загін, що втратив командира, довго не протягне!

Я буду сидіти у зручному бліндажі з ноутбуком з передвстановленою «кропивою» і корегувати наступ своїх підлеглих по рації, десь так:
— «ДБА не шарять. Повторюю: ДБА не шарять. Рядовий Kovalov, ти що свого позивного не чув?! Доповідай ситуацію!»
— «Вибачайте, пане обер-лейтенант, ніяк не можу запам’ятати позивний який ви мені придумали, дуже складний..»
— «Я і кажу: ДБА не шарять. Ггг, лол. В радіоефірі теж називай мене за позивним: ’Куа рулять!’. І давай облишимо ці дурні цивільні суперечки хто крутіший куа чи дба — крутіший той у кого зірочки на погонах.. Доповідай ситуацію!»
— «Доповідаю: бачу дзот, 15 кацапів, 2 кулемети»
— «Молодець, штурмуй!»
— «Але ж я один!»
— «Ти — цілий DBA Teamlead, а вони мабуть навіть ПТУ не закінчили, ти зможеш, я в тебе вірю! Як візьмеш дзот, закріпишся і будеш обороняти найближчі 30 днів, потім тебе замінять.
— Все, не займаємо ефір — в мене зараз важлива справа: треба зробити пару дейліків в Elder Scrolls Online, я всьому взводу інтернет тимчасово відрубав — самому не вистачає, якийсь старлінк сьогодні слабенький — ну тобі це мабуть не цікаво, не буду відволікати, давай!
ВСІ: режим радіомовчання!» ;-)

Ви навіть не уявляєте на які дива здатний організм в екстремальних ситуаціях,

Вы у нас, наверное, не самый сообразительный
Посмотрите фильм, прости господи, русни «временные трудности», кажется. там как раз про это — «если очень захотеть, то дцпшник сможет бегать»
У меня, слава богу, не ДЦП. но усилием воли это тоже не преодолевается, к сожалению

Я буду сидіти у зручному бліндажі

Нет. Вы будете мне, как деловоду, по 30 раз приносить исправленый рапорт на выдачу вам нового исподнего — и снова уходить переделывать. Потому что таких мудаковатых начальников никто не любит, ни в цивилке, ни в армейке.

И сильно подозреваю что такие «командиры», как вы описываете, которые гонят мясо на пулемёты, сидя в тёплом блиндаже — тоже живут не особо долго.

вы очень много фантазируете на тему, каким вы будете крутым в армии.

а я такий, новий діловод, і кажу цьому тупому пінджаку-офіцеру:

Вы у нас, наверное, не самый сообразительный

а він такий:
«я знаю. зате ви у нас цілком здоровий і будете штурмовиком»)

а не це все

мне, как деловоду
вы очень много фантазируете на тему, каким вы будете крутым в армии

не буду.
тому і не йду командувати до армії — бережу ваше життя і ще кількох десятків підлеглих — могли б і подякувати)

«я знаю. зате ви у нас цілком здоровий і будете штурмовиком»)

Еще одно доказательство того, что, не дай бог случись что — вы будете одним из тех «офицеров», которых называют «мудаки», и благодаря которым об армии ходят нехорошие слухи
ваши фантазии более чем показательны.

тому і не йду командувати до армі

Да, именно поэтому.

Воно ±і є так просто. Я в армії вже 2.5 років майже як бачиш живий. З тих з ким я заїжджав, то більшість теж живі, а хто не був з самого початку на піхотних посадах так живі 100%. Але ні, ухилянти нам будуть розповідати що в армії всі вмирають відразу як попадають в розподільчий центр.

Ну ок, вот свій приклад який ще настоятися не встиг.

Родич 35 років має хронічні проблеми з травленням, сидить на жостких дієтех інакше з туалету не виходить. Із-за поганого харчування, виглядає ніби пісял полону. Ні фізичних сил, ні енергії також немає, тому і працювати толком не може, живе з підробіток в інтернетах і на пенсії (у нього якась інвалідність). Короче настільки погано що ТЦК його ігнорували (місто невелике, всі друг-друга трохи знають).

Ігнорували до недавна, коли прийшла якась бумага з’явитися в ТЦК. З’явився вчора. Ну а далі, все як по сценарію соловьйова і ІПСО як тут ура-патріоти кажуть:
1. Закрили, до батьків більше не випустили
2. Сказали що комп’юторщики також їм потрібні (він хоть і не розробник, но гік), і навіть такі згодяться
3. Через задні двері вивели, посадили в бобік, і вівезли в областний центр на медкомісію
4. Там постановили що «здоровий»
5. Тут же назначили йому одну із механізованих бригад. На питання «а як же комп’ютери, дрони?», сказали: «ти ще молодий, ще в штурмовики згодишся»
6. Сидить зараз в підвалі ще з десятком інших і чекає відправлення на полігон на 50 днів

Які мають бути далі дії? Що його очікує? Хоча знаючи його здоров’я, він аби полігон пережив.

Які мають бути далі дії? Що його очікує? Хоча знаючи його здоров’я, він аби полігон пережив.

А в нього була оформлена відсрочка по інвалідності? чи він просто «погано виглядає».

Інвалідність якась є, але відрочки не оформляв, думав що і так пронесе, а коли покличуть, то медкомісія все-одно забракує.

В любому випадку, тут більше відповідь на те, що дуже просто влаштуватися вінду прапорщуку переставляти, чи склад якийсь охороняти в 200км від фронту, що прям треба лише захотіти і попросити, і ніхто на передок не відправить якщо не захочеш.

Придатний вона(медкомісія) скаже, так що оформлюй, якщо є можливість))) Потім можливо що призначать додаткові обстеження при диспансеризації або ні. Хіба що в тебе явно немає руки чи ноги.

Інвалідність якась є, але відрочки не оформляв, думав що і так
пронесе,

ну тобто людина 4 роки не парілась, тіпа і так пронесе, а потім — «звєрства тцк...»

В любому випадку, тут більше відповідь на те, що дуже просто влаштуватися вінду прапорщуку переставляти, чи склад якийсь охороняти в 200км від фронту, що прям треба лише захотіти і попросити,
і ніхто

якщо у вашого родича дійсно вже є інвалідність, то
1. Перевірити чи є запис про це у Реєстрі Інвалідів.https://ek-cbi.msp.gov.ua/ якщо немає то треба звернутися до того совбєза який видавав документ про інвалідність щоб його внесли. Зараз усі документи (бо багато хто ці документи купує) перевіряють по рєєстрам.
2. Далі рапорт командиру в/ч де ваш родич знаходиться з вимогою звільнення згідно статті такої-то з-ну про Військову службу
3. Рапорт краще составіть за допомогою Адвоката
4. За 3 дні буде вдома.

Пі***ж! Мій двоюрідний брат вже другий рік не може оформити інвалідність (черепно-мозкова травма, регулярно втрачає свідомість). Все його посилають як не на одні аналізи, то на інші, то підлікуватися (а раптом тріщини черепної коробки заростуть). То документи вже третій раз ТЦК губить.
Тобто зараз отримати інвалідність не реально звичайній «смертній людині».

тут є вже інвалідність, єю просто треба скористатися

то на інші, то підлікуватися

бачиш як турбуються про твого брата, на лікування посилають

Хз як конкретно в тому випадку вище, але маю родича, чоловік ±30, останні 5 років мав групу (після інсульту).

Кілька місяців тому подзвонили з ТЦК сказали що він в розшуку.
Він подзвонив до знайомого що там працює, той сказав що його в розшук подало обласне, у них (районне) все ок. І щоб він не їхав туди поки поки не буде мати оновлену інвалідність.
Вже 3 місяці не дають довідки, бо хтось там з тої інвалідної комісії під слідством.

Це я до того, що навіть в інваліда з документами є проблеми

щось тут не сходиться

Він подзвонив до знайомого що там працює, той сказав що його в розшук подало обласне, у них (районне) все ок

і районе і обласне тцк дивиться на єдину систему під назвою Оберіг, а там не питання інвалід чи ні, — там питання чи є або немає відсрочки

І щоб він не їхав туди поки поки не буде мати оновлену інвалідність.

а і не потрібно їхати, бо якщо в нього є інвалідність оформлена, то право на відсрочку реалізується або через ЦНАП або через Резерв+, у ТЦК їхати не потрібно

Вже 3 місяці не дають довідки, бо хтось там з тої інвалідної комісії під слідством.

то є інвалідність чи немає?

Це я до того, що навіть в інваліда з документами
є проблеми

отримавши відсрочку треба подавати Заяву до ТЦК з вимогою зняти з рошуку, знов таки краще через адвоката

то є інвалідність чи немає?

Її треба поновлювати кожні N років.

щось тут не сходиться

Реальність з очікуванням не сходиться)
Можна багато говорити про адвоката, закони і т.п., але випадків вже стільки що навіть в моєму колі спілкування є

Її треба поновлювати
кожні N років.

тобто що маємо, по факту інвалідності немає, відсрочки немає і «злобний обласний тцк подав у розшук»

«злобний обласний тцк подав у розшук»

не в розшук, а обшук і подав не ТЦК, а шукають у керівників ТЦК — по інших пунктах все вірно ;-)

Під час обшуків у керівника Закарпатського ТЦК знайшли $100 тисяч готівкою:
www.unian.ua/...​atskogo-tck-13240242.html

Служба безпеки України проводить масштабні слідчі дії в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки на Закарпатті. Операція охопила одразу кілька районів області:
help.hvylya.net/...​abnyh-reydov-na-zakarpate

не в розшук, а обшук і подав не ТЦК, а шукають у керівників ТЦК — по інших пунктах все вірно ;-)

ти сматрі чтобі тваі хазяява тебе за такоє віговор не далі, бо ти тута пишеш що в Україні боряться з корупцією) сматрі, накажут і будєш со своімі любіміми бурятамі в адному окопі

я людина вільна — хазяїв не маю!
а, такі як ти, провладні підлабузники — крутяться як флюгер на політичних вітрах)

тобто що маємо, по факту інвалідності немає, відсрочки немає і «злобний обласний тцк подав у розшук»

к сожалению, текущее положение дел таково, что человек вроде бы «сам себе злобный буратино»
С другой стороны, зная как обстояло дело с признанием инвалидности даже в мирное время — трудно удивляться тому что человек просто не может продлить инвалидность в военное время.

С другой стороны, зная как обстояло дело с признанием инвалидности даже в мирное время — трудно удивляться тому что человек просто не может продлить инвалидность в военное время.

так, і це не тільки питання інвалідністі, будь яка взаємодія з державою той ще квест, і не тільки під час війни

Різниця тільки в тому, що зараз тобі не дадуть проходити цей квест, а відразу бусифікують. Дякую, що підтвердили нарешті!

Різниця тільки в тому, що зараз тобі не дадуть проходити цей квест, а відразу бусифікують. Дякую, що підтвердили нарешті!

якщо за 4 роки ума не вистачило підготуватися, то так

а відразу бусифікують.

«сразу» это не совсем так
ситуация какая?
«Ой, да всё равно ничего не сделать» думает человек — и ничего не делает. Но, опять таки, шансов с «бумажками» — значительно больше, чем шансов «без бумажек»
Откуда вывод: бумажками нужно обладывать с ног до головы.

«Такой балшой, а в сказке веріт!» ©
Або: наївна простота! )
Он навіть вже ТЦКшник підтвердив, що це ніяк не вбереже від бусифікації. )

«Такой балшой, а в сказке веріт!» ©
Або: наївна простота! )

ты у нас такой дурак по субботам, али как?
100% гарантии не даст никто. И поэтому дурачки говорят «ну, раз гарантий нет, то чо стараться» — и 100% влипают в неприятности
Опытный же бюрократ говорит: 100% гарантии нет, однако «нет бумажек — 100% проблемы» и запасается бумажками
Не нужно облегчать наступление негативной ситуации, нужно уменьшать шансы — тем более не бог весть что ради этого надо сделать.

Не нужно облегчать наступление негативной ситуации, нужно уменьшать шансы — тем более не бог весть что ради этого надо сделать.

це називається Risk Management, дивно що на IT форумі люди не знають що це таке)

Все правда, але ви не берете до уваги що, переміщаючись поліклініками, — тобто людними місцями — ви збільшуєте шанси на зустріч з працівниками ножа і сокири служби оповіщення ;-)

«І біда як зустрінеш у ранковий час замість Снарка Буджума,
Тоді ти раптово зникнеш з очей і назад не прийдеш ніколи..»
© ’Полювання на Снарка’ Льюїс Керрол

Я проходжу медичні обстеження! — скажете ви.
Та нічого — заспокоять вони, у нас на ВЛК файні лікарі — за дві хвилини все перевірять, не будете гаяти час у чергах) Сідайте у бусик!.
— Але ж у мене тут власна машина припаркована!
— Потім заберете.
— Коли?!
— «О 6 годині вечора після війни» © кінофільм 1944 р.

Ти такий цікавий
Скаже ТЦК
Для ДБА тімліда -
Без черги ВЛК ;-)

Для ДБА тімліда -
Без черги ВЛК ;-)

Ві не поверите, но с очередью

Шкода що він не сказав в якому саме центрі працює територіально — тоді ми по тому що він перестав коментувати на DOU взнали б де почалися чергові перевірки і обшуки СБУ ;-)

Але я, краще будь якого адвоката, підкажу йому як побудувати вдалу лінію майбутнього захисту на суді:
«Передайте пану Зеленському — сталася страшна помилка! Я ні в чому не винен, це все ухилянти, дармоїди та алкоголіки! Порядному працівникові служби оповіщення неможливо вийти на вулицю — вони одразу набігають, у ноги кидаються, пхають у кишені свої брудні єврИ та долЯри! Я вже й відштовхував і газом прискав в обличчя (матері з дитиною на руках), навіть з пістолета стріляв (попереджувальний в повітря, поки що!) — а вони все лізуть і лізуть! Повертаюсь стомлений увечері в свій кабінет, витрушую з кишені ці мерзенні папірці — викидаю у вікно, але на мою біду сильний зустрічний вітер — пачки прямо в кабінет назад закидає, акуратно так прямо в сейфи та шухлядки столу! Я наче оскаженів — почав рвати гроші зубами і ковтати — саме в цей час і увірвалися шановні слідчі СБУ..» ;-)

Тобто зараз отримати інвалідність не реально звичайній «смертній людині».

да, есть такое
тем не менее, документі надо собирать, комиссии проходить, бегать, напрягаться, етк
Никто кроме человека делать єто не будет.
Бюрократию можно побороть только бюрократией, завалить бумагами, довидками, рапортами, віписками, етк.

тем не менее, документі надо собирать, комиссии проходить, бегать, напрягаться, етк
Никто кроме человека делать єто не будет.

так, а ще, або самостійно вивчити існуючі закони/постанови або звернутися до юрістів/адвокатів, ніхто у держустановах зайовго руху не зробить поки ти сам не скажеш, що мені потрібна така от довідка з внесенням у такий то електроний рєєстр.
Але ж ніхто особо напрягтися не хоче.

ніхто у держустановах зайовго руху не зробить поки ти сам не скажеш,

Совершенно верно.
У меня на ВЛК никто ничего не спрашивал. вообще.
К каждому врачу пришлось входить с толтсой папкой віписок и фразой «а у меня вот єто есть»
Если бы не это — хрен бы кто что смотрел. единственный кто реально что-то «осматривал» был психиатр, мило побеседовали, пожаловались на нынешнюю молодежь
Дерматолога так вообще не было даже формально, просто потом всем проставили «годен»
Ну, окулист еще, наверное, смотрел — но т.к. я и так уже очкарик, а дядька был на опыте, он просто глянул очки на просвет и записал диагноз
хирург разочаровал, он сам был придурошный, и еще медсестра у него была мерзкая бабка, которая комментировала «нечего тут придурятся, вон у меня штыри в позвоночнике и я не жалуюсь» ©

або звернутися до юрістів/адвокатів,

Маст хев, просто маст хев
Не так и дорого, особенно если сравнить с последствиями

звернутися до юрістів/адвокатів,
Маст хев, просто маст хев
Не так и дорого

Для айтішника так, але багато (якщо не більшість) живе від зарплати до зарплати

ну тоді вивчати закони/постанови кабміну самостійно

ну тоді вивчати закони/постанови кабміну самостійно

Ну та, це ж вивчитись на юриста, 10 хв почитати і готово.

а каменты мы читаем жопой, да? И квотим только то, что удобвно?
давай я процитирую за тебя, да?

Не так и дорого, особенно если сравнить с последствиями

Или тебе по буквам расписать?

Дєд, ти забув таблетки випити?
Пий чай з ромашкою

Дєд, ти забув таблетки випити?
Пий чай з ромашкою

Будешь много варнякать, малолетка, мамка надаёт тебе по жопе и отправит спать без мультиков.

Дєду не наливати більше, знову білка

Але ж ніхто особо напрягтися не хоче.

Тоже не так и сложно
Если у тебя есть какие-то реальные заболевания/проблемы (как правило в таком возрасте глаза/спина/сердце), то идешь в частную клинику, проходишь краткое обследование, получаешь выписки с мокрыми печатями, заносишь это в медицинский электронный реестр (твой терапевт заносит), и вот эту пачку бумажек (3 копии) берёшь с собой
В кабинет каждого врача сначала входит копия документов, за ней ты
копии все разложены по файликам, помечены стикерами,как положено
сверху — профильная копия, под ней — все остальные, чтобы было видно, что ты тут не ремба какая-то
да, на заключения частных клиник плюют, но не могут не выписать направление на обследование в гос клинику, а это уже не «сразу в учебку». И если у тебя есть (а оно как правило есть) какой-то заболевание — то государственники тоже дадут заключение, в реестр, все дела
И дальше уже бюрократия, довидки, все дела.
но уж точно никакого «здоров, годен без ограничений»

Włodzimierz емоційно, пітротично запригув в окоп. Але коли романтика і патріотизм за пару місяців вивітрилися, і він зіткнувся з реальністю, з якої неможливо вибратися, він хоче щоб всі інші опинилися в цій реальності рядом з ним, тоді йому буде психологічно легше, бо не тільки йому буде погано.

Я не кажу що в армії все погано. Погано, але не всім. Наприклад якщо немає роботи, засобів для існування, чи взагалі бухаєш, то в армії буде краще, ще й здоров’я поправиш якщо бухав. Но вот людині з гарною роботою, ІТшнику, там робити немає чого — надто великий opportunity cost, а саме втрачання своєї молодості і свого часу, який міг би бути використаний для забезпечння майбутнього свого і рідних. Тільки не треба цього булшіту щоб вбиваючи русню ви забезпечуєте себе майтутнім. І без вас її вб’ють, ваш внесок там 0.001%. І сумніваюсь що ти хоть когось вбив, папірці чи дрова перекладаєш по наказу полковника, який інтелектуально на дві голови за тебе нижчий. Ті хто якраз вбивають самі довго не живуть.

І без вас її вб’ють

Хто і коли?

ті хто не по своїй волі мобілізувався, ті кого життя заставило (в цивільному житті себе не знайшов), контрактники, професійні військові

папірці чи дрова перекладаєш по наказу

Це ти мені?

Тобі, але пізніше прочитав вже що ти в піхоті.

кстати, а как насчет попить таблеточек, для приведения нервной системы/психики в нормальное состояние? Современная фармакология творит просто таки чудеса
Зачем мучаться и героически терпеть плохое состояние, если можно это поправить?
Разумеется, таблеточки нужны от врача, а не от чат гпт
иногда банальный курс витаминов и успокоительных (причем не очень то и рецептурных) на 5-10 дней может творить чудеса — голова проясняется, становишься спокойнее, рассудительнее, энерничнее (т.к. в т.ч. на всякие там волнения и прочее уходит ОЧЕНЬ много энергии)

автор, если есть такая возможность — подумай, «это не спам — это реально работает» ©
с ясной головой и проблемы решаются проще.

Конечно, витаминов курс возьму — попью.

Как будет купить за что. То есть заработаю когда.

И антидепрессанты, может, тоже.

Отменнейший совет, респект!

Конечно, витаминов курс возьму — попью.

Как будет купить за что. То есть заработаю когда.

на самом деле можно пойти в аптеку и попросить просто дешмаские витамины
стоят они крайне недорого, а результат практически такой же как от дорогих и модных.
я бы даже сказал — «такой же».

но антидепресанты — только по назначению врача, уж сделайте милость

Дивились в бік оборонки/miltech? Постійно викидають вакансії, а Запоріжжя підпадає під регіон з 100% бронюванням співробітників. Бронювання не гарантія спокійного життя, але все ж краще ніж нічого.

На мебельные фабрики всегда нужны конструкторы со знанием Солидворкс. Если сильно есть потребность, могу свести с фабрикой в Кривом Роге, работа будет офлайн, зарплата не большая, но во всяком случае лучше чем вы описали в своем посте.

зарплата не большая

По сравнению с АйТи — или вообще?

Цікаво, так. Я вже почав саме по меблям портфолію активно розсилать.

Але й ДефТеч може вистрілити згодом.

По сравнению с АйТи — или вообще?

Трохи здивований Вашою відповіддю. Та яка б вона не була, це буде більше ніж 0.
Людина Вам щось пропонує. У Вас, з Ваших слів, немає на що купити їсти. І тут Ви такий: «а на сколько там большая з/п?»
Нагадує — «у людей большое горе, они хотят поторговаться».
Якщо у Вас є варіанти до чого цей топік? А якщо немає то дякуйте і беріть що дають.
Зайве підтвердження, того, що якщо людина хоче працювати вона знаходить і де і як. А коли людина пише: «допоможіть, шукаю працю рік» — це значить що або так шукає, або має змогу шукати рік.

Я не здивований. Абсолютно нормальне запитання.

Так, ситуація дуже скрутна. Так, ЖОПЄНЬ (порівнянно з айтішніками тут всіма) — борги шалені, на їжу не було (відразу після публікації одна дуже достойна людина вже допомогла — за що я дуже вдячний).

Але ж.

Я зараз просто якраз по меблевим і не тільки фірмам резюме розсилаю. І нормально тут питаю.

Просто ПОЦІКАВИВСЯ — таке теж бува. Не варто «накручувать» тут зайве.

Як Зігмунд Фройд міг би сказати — «Іноді сигара це просто сигара».

Є ж роботодавець в якого купа вакансій і не так вже й проблемно потрапити.

і не так вже й проблемно потрапити.

Достатньо просто на вулицю вийти, HR самі тебе знайдуть

Угу. Щоб посадки штурмувати та окопи копати нон-стоп до швидкої смерті або страшного каліцтва.

А потім, якщо вижить пощастить, дуже недовго інвалідом у страшних муках жить, з ПТСР страшним будучи викинутим із життя «за борт».

Якось не приваблює ваще.

Стало напоминать троллинг и наброс

Де, що? Чи так — «повітря погонять»?

Чи вам нотаріально заверені скріншоти треба скинуть з МоноБанку — де видно шалені борги, жалюгідні зовсім доходи лише у декілька тис. грн 3++ роки активної війни, похіди в АТБ за їжею 1 раз в місяць (тупо бо ГРОШЕЙ НЕМА)... А також переписку в чаті МоноБанку по боргам , як мене плющило психічно (оператори чату Моно в курсі), що я жалюгідні для вас усіх (заробляючих штуцер баксів/наносек) копійки — до декількох тис. грн — не можу в якості «мінімального платіжу» місяцями оплатить?

Я своєю БІЛЛЮ тяжкой поділився із суспільством. Це було важко психологічно дуже. Сумнівався декілька місяців поспіль, поки СИЛЬНО так не «допекло».

А ви тут шо?

А ви тут шо?

А я тут читаю и думаю что начинает напоминать троллинг и наброс

Ну так аргументувати буде хто?

Тарас Шевченко штоль?

слишком красочные и театральные страдания, цыганщина, токсичность в некоторых моментах

Ок, принимается.

Но как говорил мой старый добрый друг — «Я не 100 баксов, чтоб всем нравиться вокруг».

Кстати, «красочность страданий» — это тоже нарциссизм своеобразный по психологии. Только «наоборот» («у ВСЕХ ситуация ЛУЧШЕ, чем у меня») — и да, я этому подвержен.

Как и эмоциональности большой.

С этим, как могу, психологически борюсь.

Кстати, «красочность страданий» — это тоже нарциссизм своеобразный по психологии. Только «наоборот» («у ВСЕХ ситуация ЛУЧШЕ, чем у меня») — и да, я этому подвержен.

Єто назівается «аттеншин вор» — «вниманиешлюха», показательніе страдания, чтобі пожалели, етк. В целом, конечно, больше характерно для баб, но сейчас мужики такие пошли что не удивительно.

Цей коментар вкотре демонструє що ви один із найтоксичніших тролів цього форуму.

І ці люди забороняють нам колупатися в носі ще пишуть нам про:

троллинг и наброс
найтоксичніших

прозвучало від тягатело-кортінок-з-болот, який сюрпрайз)

забороняють нам колупатися в носі

то називається гігієна, колупайтесь далі

білочка з пустим профілем, а ти часом не з-за поребрика вилізла і тут тролиш, га?)
2014 у нікнеймі — мабуть захоплення Криму святкуєш? ну це ненадовго, не кажи гоп..

о, і букво проекції на інших, абищо аби проспівати коли кортінка болотна не знайшлась

цей шпигун і троль зламався — несить наступного)
повертайся на болота Ванья і сам шукай свої кортінки — тут водкі немає..

о знову, вже крім своїх кортінко-проекцій і водка-фантазій проспівати не знає що) — не нервуйте так, ті дії з носом тільки спонукають потребу в гігієні так сказати

Який же ви жалюгідний)

Для тих хто не зрозумів в чому справа — передісторія: кілька місяців тому я дійсно приатачив до рандомного комента картинку російського художника Васі Ложкина, який висміює тупість корінних росіян.
З того часу ви вишукуєте мої коментарі і розказуєте про

тягатело-кортінок-з-болот

Цей сталкінг — ваш особистий фетиш, так би мовити Dein Kampf?
Що ж кожному своє: один воює, другий донатить, третій — поцріот-ничає на форумі, напевно думає, що це потужно і наближає нашу Перемогу! ;-)

кмк за ложкина грех пенять, отличный иллюстратор мордорской жызни, которого просто нельзя обвинять в предвзятости.

О, я навіть знайшов цей момент — зустріч маніака-сталкера і його чергової жертви)

Допоміг трохи суперечливий механізм DOU: коли ми дивимося свій коментар з приатаченою картинкою під топиком — в залежності від налаштувань топіка ми бачимо або саму картинку або лінк на неї, а коли заходимо в activities своїх коментарів то завжди бачимо картинку, тому таку інфу можна досить легко відшукати.

Вуаля, Еркюль Пуаро розкриває злочин!
dou.ua/...​rums/topic/56097/#3018540

Тихим жовтневим вечором я, не чекаючи лиха, запостив цю карикатуру і якраз з цього моменту отримав вірного фаната yvs2014 ;-) З того часу він уважно спостерігав за мною (осьо з тих кущів) і неодноразово нагадував про «фатальну помилку» і «думкозлочин» :-)

Фтему — притча про двох ченців:

Поверталися якось старий і молодий ченці до свого монастиря. Шлях їх перетинала річка, яка через дощі сильно розлилася. На березі стояла жінка і теж хотіла перебратися на протилежний берег, але боялася бурхливої ​​річки. Обітниця суворо забороняла ченцям торкатися жінок. Молодий чернець, помітивши жінку, демонстративно відвернувся, а старий підійшов до неї, взяв на руки і переніс через річку. Весь шлях, що залишився, ченці зберігали мовчання, але біля самого монастиря молодий чернець не витримав: «Як ти наважився приатачити картинку Васі Ложкіна доторкнутися до жінки!? Ти ж давав обітницю!». На що старий спокійно відповів: «Чувак, попустися, я переніс жінку і залишив на березі річки, а ти досі її несеш!».

Это потому что вы их по лицам запоминаете
я по лицам не запоминаю, 95% для меня просто белый шум

Цей коментар вкотре демонструє що ви один із найтоксичніших тролів цього форуму.

Никогда єтого не отрицал, есть во мне такое
а еще єто назівается «назівать вещи своими именами»
Когда человек віставляет напоказ свои страдания — он требует внимания.
Автору уже неоднократно давали конструктивніе советі в топике, он ото всех отказівался с нітьем. значит ему нужен не совет, а внимание.

Где «отказывался» — ещё и якобы «ото всех» — и ещё «с нытьём»? Ну БРЕД!

Конструктивные советы я учёл, поблагодарил и т.д.

Точно просто тролль.

ну вот, к примеру, человек удивляетс вашему ответу на вакансию dou.ua/...​rums/topic/56885/#3039986
Нітье — то тут то там раскидано, искать не буду

значит ему нужен не совет, а внимание

Ніби щось погане.. на форум пишуть не тільки за порадами, а і чимось поділитися або за співчуттям — не обов’язково людину за це хейтити.

Хвилинка занудства — нагадаємо що таке тролінг:

Тролінг — це провокативна поведінка в інтернеті (на форумах, у соцмережах), що має на меті викликати емоційну реакцію, сварки чи конфлікти в інших користувачів, розміщуючи образливі, саркастичні, несуттєві повідомлення для власної розваги або з політичною метою, що є грубим порушенням мережевого етикету (нетикету).

Автор топіку нікого не ображав, не сварився, а навпаки виступав з вразливої позиції людини у скруті, на що потрібна певна сміливість. Тут можна тільки поспівчувати, якщо нема чого порадити, чи пройти повз..

Ніби щось погане.. на форум пишуть не тільки за порадами, а і чимось поділитися або за співчуттям — не обов’язково людину за це хейтити.

я вроде нигде не писал что єто «плохо»?
Вісказал своё наблюдение.

Автор топіку нікого не ображав, не сварився, а навпаки виступав з вразливої позиції людини у скруті,

Это называется пассивная агрессия. точнее — это МОЖЕТ быть пассивной агрессией

Кстати, вопрос — у вас посты автора вызвали «эмоциональную рекацию»? Если да — то «троллинг удался!»

да, ЗАЧАСТУЮ троллинг — для вызова НЕГАТИВНОЙ эмоциональной реакции, но не всегда.

на що потрібна певна сміливість.

Вот вообще нихрена не нужна

Кстати, вопрос — у вас посты автора вызвали «эмоциональную рекацию»? Если да — то «троллинг удался!»

Емоційну реакцію співчуття — звичайно викликали, але це не тому що автор — троль, а навпаки завдяки тому що я тонка і чутлива натура з високим EQ ;-)
Загалом емоційний відгук на зовнішні подразники — це цілком нормально. Наприклад кіт регулярно викликає у мене реакцію «мі-мі-мі» і бажання його почухати за вухом, а нещодавно дочитав роман Грема Гріна «Наша людина в Гавані» і був вражений — як життя в дореволюційній Кубі перегукується з нашою дійсністю: відключення електроенергії — чек, поліцейське свавілля — чек, у іноземця більше прав ніж у корінного-пристяжного тубільця — чек..
Але дивно було б вважати, що кіт і мертвий письменник мене затролили?)

На доказ цього зараз розберемо вашу реакцію за Фрейдом) Знижений емоційний інтелект не дозволяє вам виявляти емпатію до людей. І коли на форумі скаржиться такий же брат-айтішник, ви дивуєтеся — я теж айтішник, живу правильно: регулярно чищу зуби, плачу податки і таке інше => в мене все добре, значить респондент сам винен — ​​робить щось не так.. А може він взагалі бреше нам про свої проблеми, шукає уваги — давайте всім розкриємо очі на те який він поганий ;-)
І на іншому боці моральної шкали — високоморальна, гуманна особистість (типу мну) ;-) Прочитавши історію невдач така людина приміряє її на себе і розмірковує от жеж йопсель! якби обставини склалися трохи інакше і я міг би потрапити в таку ж халепу!

Ця картинка-мотиватор демонструє, як людина в ресурсі теж може співчувати чужому горю! ;-)

res.cloudinary.com/...​/vvmboiibbkcwddcxw4hh.gif

а навпаки завдяки тому що я тонка і чутлива натура з високим EQ ;-

Собаку вам лучше даже не заводить, перекормите ©

На доказ цього зараз розберемо вашу реакцію за Фрейдом) Знижений емоційний інтелект не дозволяє вам виявляти емпатію до людей.

Всё мимо. Я очень эмпатичичный человек, с повышенным эмоциональным интелектом, как врожденным, так и прибретенным в ходе обучения.

А може він взагалі бреше нам про свої проблеми, шукає уваги

Да, такое бывает более часто© чем вы думаете.

І на іншому боці моральної шкали — високоморальна, гуманна особистість

как говорила одна моя знакомая — «был бы я такая добрая — постоянно бы беременная ходила»

Прочитавши історію невдач така людина приміряє її на себе і розмірковує от жеж йопсель! якби обставини склалися трохи інакше і я міг би потрапити в таку ж халепу!

Совершенно верно. а может даже и попадал. и сравниваешь — «а что я делал в такой/похожец ситуации», и в зависимости от этого — реагируешь.

Він реально старий троль. Сам визнав.

Ви не уявляете, ЯКА сміливість мені була потрібна, щоб так ось «вийти» з цим НІБИТО «скигленням» (для Тролля) на найкрупніший український АйТі-сайт з продвинутой спільнотой.

Замість — як звичайно — «історії успішного успіху» (якого в мене, на жаль, поки що нема).

Ну просто ДУЖЕ вже це «наболіло». Ось і «прорвало».

Але зрозуміють це не тільки лише усі — можливо, мало хто.

Він реально старий троль. Сам визнав.

мне проще согласится, чем спорить со всеми
рояли то это не играет

конечно, больше характерно для баб,

я б жінок так не ображав, не знаю навіть з чим таке скиглення порівняти

я б жінок так не ображав,

Читайте внематочно
написано «характерно для баб», а не «характерно для женщин»

Женщині, как правильно, скулят меньше мужиков, они удивительно прагматичны, циничны и расчетливы. А что делать — жизнь такая.

Очень ошибаетесь. Это был мой «крик Души» (поймёте только если у вас есть вообще душа).

И было сложно морально так «раскрыться».

Впрочем, ниже вам сказали.

Самый тролль тут — вы.

поймёте только если у вас есть вообще душа

Вместо души у меня арифмометр и учетная ведомость движения ТМЦ по местам хранения

Самый тролль тут — вы.

Я знаю.

Якщо розглянути віддалені роботи, поки не пов’язані з вашою основною діяльністю? Ну, наприклад, тим же оператором в банк, в службі підтримки ітд. Наскільки я пам’ятаю, там невисокі зп, але на перший час ,допоки щось не знайдено буде- буде непогано.

Я чомусь згадала Runaway, K.West: «I’m so gifted at finding what I don′t like the most»

Ви вже визнали для себе, що зараз важко. Але не варто себе от прям так знецінювати. Так, зараз у вас дупа, але тимчасово.

По поводу болей в спине посмотрите на ютубе видео «Грыжа поясничного отдела позвоночника. Моя история лечения.» Эдуарда Конкина. Метод описанный там работет (только он и работает) и бесплатный.

а я бі сказал — «сходите к врачу, здоровее будете»

Угу. Відразу «Штурмовать посадки і копать окопи годєн!» буде.

Які «врачі» під час цього всього?..

Угу. Відразу «Штурмовать посадки і копать окопи годєн!» буде.
Які «врачі» під час цього всього?..

Частные.

Только он сработал для конкретного диагноза конкретного человека (и то возможно)
Не фак что сработает для возможно совершенно другого диагноза автора

У меня страшное смещение именно в шее. Которое ну очень мешает правильно работать головой. Помимо грыж-смещений просто в позвоночнике.

В результате — недостаток мозгового кровообращения хронический. Ну, это такое.

Я эту проблему чуть меньше года назад только как раз хоть немного смог хоть чуточку решить... Так что да — методы есть.

И это как раз в том числе и результат долгого-долгого «неправильного» сиденья за компьютером.

Так, якщо в тебе є клаптик землі та бажання працювати.

Я прошу роботу і можливість повернути професію.

А хто не дає це взяти прямо тут та прямо зараз? Багато патерналізму чую я в цих словах... Фразу «Зробіть мені». Одразу відбиває бажання допомагати, бо далі будуть звинувачення в стилі «а чого так мало?».

Ментальну модель треба фіксити в першу чергу, не резюме. Люди це чують та бачать. Це їх відштовхує.

Раджу трохи під чистити інженерне портфоліо і шукати роботу в мілтех. Переглядати портфоліо будуть консервативні люди.

Ну, у мілтеху свої вади.

А що по вашому для них там виглядить не так?

Я більше 10 років працював інженером-фрилансером (SolidWorks, Rhino, CAD/R&D). Створював моделі, механізми, збірки, концепти, 3D, Reverse Engineering. Це був мій шлях і моя професія.

як на мене, чудове портфоліо щоб вкатитися в Def Tech / Mil Tech, там зараз багато вакансій різного тех профілю

Схоже що людина, чомусь більше схиляється до моделювання мангалів з членами. Але загалом портфоліо цікаве і навіть в резерв+ повно вакансій по цьому стеку.

Жаль, якщо ви тільки «мангали-члєни» там побачили серед багато цікавого чого.

Це — мізковий фільтр саме ваш.

можна, в окопі, саме виживати, а не жити, і то до першого прильоту.

можна, від потреб залежить

можна, якщо є хоч якесь житло (і шмат городу, не обов"язково але бажано)
в грошовому еквіваленті десь $150, але може бути і натуральний
fi202x.blogspot.com/2025/12/166-2025.html

Не совсем в тему
По соседству живет женщина-алгоколик, ворует у нас с огорода какой-то стрёмный «типа уголь» (непонятная химическая шняга, больше похоже на гранулированные шины от грузовиков), топит ими печь и травит нас. запах просто ужасный.
Вот она умудряется как-то прожить в хатке без света, воды, денег.

«типа уголь»

Подозреваю что это технический углерод (либо отходы производства шин либо продукт нефтепереработки который используется в дальнейшем в различных тех процессах). Раньше в селах дымили таким потому что легко было сп***ить Гадость редчайшая и токсичная шо пипец

по виду похоже на уголные брикеты
надо найти кого-то нить чтобы вывезли, а то угорим тут
единственное что спасает — стоим почти в чистом поле, дым не стоит на месте, сразу уносит

Вітаю,
Я би почала з резюме. Є багато безкоштовних ресурсів( конструктор резюме). Візьміть те, що вам ок і створіть резюме. Або можете подивитися в Лінкедині , як у людей заповнені профайли і взяти собі за шаблон; Можете з чатом джпт трохи попрацювати, щоб його оформити.
Далі- максимально по всіх ресурсах його розкидати: на джинні/ Лінкедині ( тут маякніть мені в особисті, я зможу по рекрутерах розкидати); на work.ua/ robota.ua.
Не знаю, чи опція кудись переїхати по Україні вам зараз доступна, чи ні, але бажаю вам стійкості.

Легко це все писати з комфортної Польщі ©

А то Ви собі «Вроцлав» пишете для чого? :)

Згадала вас, так ви мені не дуже цікаві, як опонент.Гарної суботи.

Так не згадуйте :)
Ви «лайкаєте» пост, де мені людина пише, що мовляв я не можу давати поради, знаходячись у Польщі. Так за цією логікою і Ви не можете давати поради:
1. Знаходячись в Польщі
2. Маючи змогу безперешкодно їздити по Україні і за її межами.
3. Не маючи проблем з ТЦК

«чуваку» який сидить в Запоріжжі© Ви ж самі виправдовуєте такій підхід. Це те на що перетворились всі сперечання на ДОУ: не знаєш що сказати — дорікай тим хто виїхав, дорікай хто не служить, чому не державною, чому на так щось написано. Це прям 100% рецепт перемоги в дискусії. Чому Вам не подобаються власні ліки? :)

Гарного понеділка :)

Пошукайте собі опонентів тут. Тут багато різних людей, з різними думками. Мені ви не цікаві, і більш відповідати не буду. Не думала, що так важко вам розуміти це з першого натягу.

Одна рiч радити оновити рeзюмe, вiдкрити фоп на мати/кума/свата чи щось нe виходячи з хати. Iнша — офлайн активностi в Запорiжжi бeз бронi.

Iнша — офлайн активностi в Запорiжжi бeз бронi.

Робити проекти в

SolidWorks, Rhino, CAD/R&D

можна сидячи вдома.
Шукати працю потрібно, і я про це написав,

Паралельно з пошуком роботи

але пошуки праці можуть зайняти і місяць і два і три.

Дякую! Спробую оформити нове вже резюме.

Переїхати, мабудь, не варіант.

Я вам бажаю витримки. Я думаю, що зараз по роботі важкувато, але головне почати щось робити/ шукати.
Я багато бачу, що і чз фб люди намагаються шукати. І люди шерять пости.Я там нечасто буваю, але якщо треба якось запитати/ опублікувати пост — маякуйте.

У меня похожая ситуация — почти год назад я потерял работу и до сих пор нигде не работаю. История для наших дней стандартная: бусификация — НЦ — побег (т.н. «СЗЧ») — потеря работы — закрытие ФОП — потеря банковских карт. Сейчас сижу дома, почти ничего не делаю (кроме мелких домашних дел), смотрю сериалы, переигрываю в старые игры типа третьих героев, в которые играл еще школьником, и тому подобное. Живу за счет сбережений, которые удалось перевести на счета родственников. Помимо объективных причин (проблемы с электричеством, невозможность открытия новых карт по понятным причинам) добавилось еще эмоциональное выгорание. Поначалу пытался смотреть технические туториалы, изучать, самообразовываться, но потом осознал, что без коммерческой практики это никуда не ведёт. Вот так и нахожусь в подвешенном состоянии, в вынужденном сабатикале. Хотел поделиться своей историей, чтоб ты понимал, что ты сейчас не один в подобной ситуации.

Не с вашим ником выдвигать подобные обвинения.

Да, больше всего убивает ощущение, что ты совсем один в подобной ситуации живёшь.

«ВСЕ вокруг зарабатывают очень хорошо!»...
«У ВСЕХ нет таких, как у меня, проблем!» — ну и т.д.

Нет, нас таких сейчас очень много. Знаю десятки людей, которые вынуждены жить в режиме «стэлс», некоторые вообще не выходят за пределы квартиры месяцами, и не все из них имеют возможность работать удаленно. Один знакомый решил рискнуть и сходить в Карпаты «за грибами», заплатил 15к, но не фартануло — теперь требуют еще 20к за освобождение. Так что бывают ситуации и похуже, у нас с тобой еще не все так плохо.

+1 Навіть якщо є фінансова подушка і робота — залишається проблема з вільним пересуванням вулицями, тобто базової безпеки і свободи.
Читав коментарі на ютубі під відео одного з вимушено перебуваючих під «домашнім арештом» — люди ділилися досвідом керованих сновидінь, щоб вільно гуляти хоча б уві сні.. Уявляєте скільки проблем із психікою буде у народу після війни?
Особисто я втішаюсь приказкою «граф Монте-Крісто сидів і нам велів», але той хоча б у фіналі втік з купою золота і всіх кривдників жорстоко «відплохособачив», а чим ми зможемо віддячити Системі? Максимум — проголосувати ногами і все..

у этих людей, сидящих безвылазно дома, уже нарушения психики — утрачивается интерес к общению, становятся замкнутыми, предпочитают времяпровождение тупой рутине, типа просиживание в онлайн играх каждый день, апатия и подсаживание на психоактивные вещества. Аналогичные нарушения у тех кто сидят в камерах-одиночках

у этих людей, сидящих безвылазно дома, уже нарушения психики — утрачивается интерес к общению, становятся замкнутыми

та ладно, для інтровертів це норма, я ще до ковідного карантину і навіть до розповсюдження інтернету таким був)

просиживание в онлайн играх каждый день, апатия и подсаживание на психоактивные вещества

ну не все так погано! в онлайн іграх теж є спілкування — для тих кому цікаві рейди, різні кланові івенти, люди в іграх навіть одружувалися)

до того ж у тих хто вимушено сидить вдома є якісь родичі похилого віку, які навідують, жінки, діти, коти)
я із своєю дружиною так домовився: найближчі ~10 років вона по магазинах ходить + кур’єри, а там до 60 років мені амністія вийде за віком і коли (якщо) жінок почнуть на вулицях ловити — тоді вже буде моя черга за продуктами виходити)
щодо «психоактивные вещества» — не думаю що це поширене явище, той хто дома сидить не піде по аптеках та «закладках» шаритися, максимум на алкоголь підсяде. але здоров’я краще берегти і не доводити себе до лікарні — це зайві ризики виходу з vault ;-)

Я колись вже постив лінк на цю пісню, згенеровану через suno, — «І не виходь із кімнати», повторюю, щоб підтримати всіх вимушено ув’язнених — "і це теж пройде"©Соломон :
youtube.com/shorts/sUlXOAKqD68

Я взагалі, страшно сказати, довго «хіккував».

Як «компьютерщик зі стажем 20++ років».

Світерато-бородатий там ото — колись — коли на початку і до середини 2000-х ще компи збирав та «сісадмінив-енікєїв» деінде. )

Ну і я трошки пісеньку поставлю. Як дотичний до війни ще до цього. ;)

www.youtube.com/watch?v=CvMDJvlRKC4

я із своєю дружиною так домовився: найближчі ~10 років вона по магазинах ходить + кур’єри, а там до 60 років мені амністія вийде за віком і коли (якщо) жінок почнуть на вулицях ловити — тоді вже буде моя черга за продуктами виходити)

Режим Зеленского не протянет еще 10 лет. Он уже трещит по швам. Да и пуйло не вечное. Будем, надеяться, что однажды мы сможем свалить из концлагеря.

наче відставка чи смерть обох приведе до того що військові з обох(!) сторін скажуть, а ну досить і розійдуться по домівкам ?
ви так собі це уявляєте?

пітун не найстрашніше що можуть народити росіяни..

Смерть пуйла приведет окончанию того, что они называют «сво», и, скорей всего, у них начнётся хаос и гражданская война (ну и хорошо!). В случае смерти или отсткавки Зеленского есть шанс завершить беспредел с бусификацией и закрытыми границами.

А якщо Зеленського Білецький заміне, не боїшся?)))

Билецкий еще в нулевых топил за союз с россией, есть видосы на Ютубе. А вообще, я мечтаю отсюда свалить, а кого тут выберут после — мне фиолетово, в голосовании на выборах я участвовать больше не планирую.

Билецкий еще в нулевых топил за союз с россией, есть видосы
на Ютубе

Немає значення, за останнім соц опитуванням КМІС 3 місце після Залужного та Порошенко. То ж краще готуйся до перетворення країни у «3 штурмову»)))

Подивимось. Головне щоб не зробили як у Південний Кореї — їм після війни ще 30+ років не можна було за кордон.. Хоча у нас ситуація м’якше — жінок, дітей та пенсів все ж випускають.. Правда мій колега, хто зміг виїхати в ЄС, трохи тролить мене — мол навіть якщо не зловлять до 60 то до того часу верхню планку мобілізянтів підтягнуть вже до 70 ;-)

Не узагальнюй, 3 рази за останні 2 роки виїзжав, повно чоловіків спокійно перетенають кордон(військові, заброньовані, з відсрочками)

Я і не узагальнюю. Германію 1936 року теж кожен бачив із суб’єктивної точки зору: арієць — так, єврей — трошки інакше)

Рекомендую подивитись.

ru.wikipedia.org/...​ki/Зона_интересов_(фильм

Хіт сезону 2023. Паралелі з Україной — очевидні.

«Чомусь» за 10++ років нібито «тотальної війни» жодна ВОРОдепутана чи інша чинуша-свинуша у «Кончених Заспах» та інших дорогущих кластерах проживання «влади» не втратила від прильотів маєток і життя — і реальних інвалідів серед них «чомусь» нема.

Тільки нємєрянно уся «влада» збагатилась на війні — на розпилі Бюджетини, «воєнной допомоги» та на чужій крові.

На відміну від мільонів звичайних українців.

«Чомусь» за 10++ років нібито «тотальної війни» жодна ВОРОдепутана чи інша чинуша-свинуша у «Кончених Заспах» та інших дорогущих кластерах проживання «влади»

Слишком мало кавичек, слюра и призівов к ємоциям
плохо стараетесь, у вас литцо скучное, вам за такое денег не дадут

O’rlly? «Дуже малувато»?
Мені здається, навпаки — дуже емоційно тріггернуло.

Социальная дисфункция после многих месяцев заточения — неизбежность. Помимо потери профессиональных навыков произойдет потеря и софтскиллов, которые у нашего брата и так далеко от идеала.

та ладно, ковідло + 4 роки, а ще блекаути, рептилоіди в окуї, як так

Натрапив у фейсбуку на непоганий детальний аналіз цієї проблеми:
Автор тексту — Anatoliy Rekun

«Про життя в тюрмі.

Зараз в української молоді є чітке відчуття того, що вони живуть у тюрмі. Відчуття «тюрма» виникає не лише через закриті кордони, а через втрату суб’єктності (контролю над власним життям) і відчуття несправедливості.
Коли людина бачить, що «блатні» виїжджають, а її «пакують» у бус — вона відчуває себе жертвою, а державу — наглядачем.
Розуміння того, що ти знаходишся у «закритому просторі» без права вибору, викликає у молоді не просто сум чи злість, а дуже специфічний і руйнівний психологічний «коктейль». Психологи та соціологи все частіше вже фіксують ці стани.
Ось спектр відчуттів, які накривають молоду людину (особливо чоловіка), коли вона усвідомлює себе «в’язнем»:

1. Синдром «загнаного звіра» (постійна фонова тривога)
Це базове відчуття. Людина перестає сприймати вулицю як простір для життя, а бачить у ній смугу перешкод.
Кожен вихід з дому — це стрес. Кожна машина кольору хакі викликає викид адреналіну. Це життя в режимі постійного сканування горизонту на предмет небезпеки (ТЦК). Це виснажує нервову систему, призводить до безсоння та параної.

2. Тотальна безпорадність (втрата суб’єктності)
У тюрмі ти нічого не вирішуєш: коли їсти, коли спати, куди йти. Втрата контролю над власним життям — це найстрашніше для молодої амбітної людини.
Як це відчувається: «Я ніхто. Я просто ресурс. Мої плани, мої дипломи, мої мрії не мають значення, бо за мене вже все вирішили». Це вбиває мотивацію щось робити, розвиватися чи працювати.

3. Гостре відчуття несправедливості (класова ненависть)
«Тюрма» стає нестерпною, коли ти бачиш, що в сусідній камері (або в адміністрації тюрми) п’ють шампанське і їдять ікру.
Як це відчувається: Люта злість на «мажорів», на корупціонерів, на тих, хто «порішав». Молодь бачить контраст: одних «пакують» у буси, а інші спокійно живуть своє краще життя. Це породжує думку: «Ця держава не моя, вона мене зрадила».

4. «Синдром відкладеного життя» (параліч часу)
У тюрмі час тягнеться інакше. Люди не планують майбутнє, вони просто «відбувають термін».
Як це відчувається: «Навіщо починати стосунки, якщо завтра мене заберуть? Навіщо вчити англійську? Навіщо відкривати бізнес?». Життя ставиться на паузу. Молодь перетворюється на «ждунів» — вони просто чекають кінця війни або відкриття кордонів, викреслюючи дні з календаря, замість того, щоб жити.

5. Відчуження від держави (внутрішня еміграція).
Якщо людина фізично не може виїхати, вона виїжджає ментально.
У молоді повна апатія до новин про успіхи держави, цинізм щодо патріотичних гасел. Людина замикається у своїй «бульбашці» (квартира, комп’ютерні ігри, інтернет), максимально розриваючи емоційний зв’язок з країною. Вона фізично тут, але думками вже давно за кордоном.

6. Депресія та аутоагресія.
Коли злість не можна виплеснути на систему (бо вона сильніша), людина починає нищити себе.
Це призводить до збільшення вживання алкоголю, наркотиків, ігроманія. Думки на кшталт: «Краще б я не народився в цей час», «Я невдаха, бо не встиг виїхати».

7. Ризикова поведінка (відчай).
Це те, що штовхає людей плисти через Тису взимку або йти горами, знаючи про ризик смерті.
Як це відчувається: «Краще жахливий кінець, ніж жах без кінця». Страх перед «тюрмою» всередині країни стає сильнішим за страх загинути при втечі. Свобода стає нав’язливою ідеєю, фетишем.

Отже, відчуття «тюрми» вбиває в молоді найголовніше — енергію творення. Замість того, щоб будувати країну, молодь витрачає весь свій ресурс на те, щоб сховатися від неї або вижити в ній. Це небезпечно тим, що навіть після відкриття кордонів ці люди можуть поїхати не через війну, а через образу на те, як з ними поводилися.
Щоб змінити це уявлення, потрібні не мотиваційні відосіки президента і не пафосні промови, а зміна суспільного договору."
©Anatoliy Rekun

навіть якщо не виїдуть то буде повний ігнор держави та її інституцій

У КонцТаборі ГУЛАГ я себе відчуваю. У суцільному КонцТаборі радянськім.

Вже 10++ років цієї клятої війни!

100% правдива стаття! ППКС!

Останні 3++ роки тупо ВИЖИВАННЯ жалюгідне.

Я про психічні стани за цей час багато чого можу розповісти.

Тримайся!
Попереду тільки файні новини: дочекаємося розвалу рашки, побачимо на міжнародному трибуналі у Гаазі не тільки кацапів, а й вітчизняних «тонтон-макутів». Дрібна сошка, хто на цілу Гаагу не наскирдував, теж своє отримає — хтось з них на власному досвіді упевниться що на ліхтарях та каштанах багато вільних місць, хтось втече у ельфії, але побачить що там добре відносяться тільки до власників «олд мані» (які награбував ще прадід-корсар), а новітні злодюжки можуть хучь до скону сидіти на валізах із запліснявілим кешем доларів та євро, а як тільки спробують витратити занадто багато — чемний податковий поліціянт одразу ввічливо спитає: «ти такий цікавий, працював у ТЦК? нумо підра-хуєм яка там зарплатня, сц-ка?» ;-)

а новітні злодюжки можуть хучь до скону сидіти на валізах із запліснявілим кешем доларів та євро, а як тільки спробують витратити занадто багато — чемний
податковий

боже, який же ти наівний, у Монако занось хоть чемодан налу, далі перевод у Францію/Іспанію/Німеччину вже легальних грошей... на том Монако і кормітся) і ще з 10 европейських країн

у Монако занось хоть чемодан налу, далі перевод у Францію/Іспанію/Німеччину вже легальних грошей

Дякую за підказку! якщо випадково знайду десь валізу міндіча — тепер буду знати куди їх везти)

«Єврокомісія оприлюднила додатковий список країн із високим, за її оцінкою, рівнем ризику в національних режимах протидії відмиванню грошей та фінансуванню тероризму. Про це йдеться в релізі ЄК від 10 червня 2025 , пише „Мінфін“.

До списку ЄС були додані Алжир, Ангола, Венесуела, Кенія, Кот-д’Івуар, Лаос, Ліван, Монако, Намібія та Непал.

Водночас із цього переліку були виключені Барбадос, Гібралтар, Об’єднані Арабські Емірати, Панама, Сенегал, Уганда, Філіппіни та Ямайка.»
© minfin.com.ua/ua/2025/06/11/152584626

Упс, походу ваші дані трохи застарілі — тепер можуть бути складнощі, схоже Єврокомісія читає DOU і вже внесла корективи ;-)

Упс, походу ваші дані трохи застарілі — тепер можуть бути складнощі, схоже Єврокомісія читає DOU і вже внесла корективи ;-)

Ні, цим вже років 30 так точно пугають) навіть на Францію давят як на патрона Монако, і ніяк. Схема як працювала так і праціює.
А взагалі то усі ці фінмоніторінгі ЄС виключно для бідних. Принесеш нормальну суму примуть без питань) тіпа інвестиції в економіку аля золотих віз.

Принесеш нормальну суму примуть без питань

Алe цe нe про укр. чи європeйcьких it-шникiв. У топ-мeнeджeрiв банкiв в Монако годинники можуть коштувати бiльшe нiж рiчна зарплатня розробника.

Звісно ж мова не про пересічних українських чи європейських ІТ шників.

годинники можуть коштувати бiльшe нiж рiчна зарплатня
розробника.

ну хіба що супер архітектора

Принесеш нормальну суму примуть без питань) тіпа інвестиції в економіку аля золотих віз.

ну так і якийсь дрібний корупціонер з України, приїхавши з цілком нормальною сумою для нього (наприклад 10 лимонів у.е.) — отримає відлуп що такі рахунки мають місцеві чистильники попільничок у казино, і заради такої дрібниці вони свою репутацію під удар не поставлять)

Да ладно, за % на нові часікі будь який менегаг у європі забуде запитати про походження грошей, а у Монако там і так не питають)

історія знайомого з іт — через сидячий спосіб життя у нього в 40 років вікові болячки як у 60+ річних а саме — порушення кровообігу, зору, памʼяті, уваги та інше.
все через відсутність руху і фіз навантажень від сидіння вдома
с таким набором дуже складно буде повернутись і іт, він зараз мобілізований...

О, це велика проблема цілих поколінь, що колись давно «війшли вАйТі»...

Дивно, що я майже 20++ років постійно сиджу за монітором.

А ось «Сіньором-Помідором» ніде так і не став... Можливо, саме тому, що «на все забив» і довго-довго «вАйТі» роботу не шукав.

Треба по мотивам однієї тут статті свою історію «вАйТі» з початку 2000-х взяти й написати. )

я майже 20++ років постійно сиджу за монітором.

А ось «Сіньором-Помідором» ніде так і не став

Печаль, вчитись треба більше

Печаль, не просто «вчитись», а шукати роботу треба було саме «вАйТі», а не швендятись ото непонятно де і гадати довго, що «зовсім не моє».

Ну тобто великий парадокс, що «з окончання школи будучі вАйТі», я на 20++ років майже на це «забив».

Роблячи довго-довго інженером (займаючись 3Д-моделюванням, кресленнями і таким всім іншим). А до того — по стройкам шляючись і на інших «неАйТі» роботах.

Так шо... Фактично, це не буде «чистий світчінг» в мене. Скоріше, «згадати ВСЕ».

а шукати роботу треба було саме «вАйТі»

В чужих руках хер завжди виглядає товще.

(займаючись 3Д-моделюванням, кресленнями і таким всім іншим)

Це не найгірші навички. З ними також можна було заробляти.

шляючись

Насправді в айті можна так само. Є люди, котрі сиділи в стартапах, котрі так і не стрелили. А є і такі хто маючи сіньорську з/п живуть від з/п до з/п маючи 0 накопичуваній, авто та квартир.
Часто справа не в діяльності, а в людині: в її підході до життя, її практичності і т.і.

Часто справа не в діяльності, а в людині: в її підході до життя, її практичності і т.і.

«DIXI»!

В сенсі — «100% TRUE!»

о. Є люди, котрі сиділи в стартапах, котрі так і не стрелили.

задурно?

Не знаю, можно ли управлять сновидениями, у меня сновидения всегда яркие и без этого, возможно, мозг таким образом пытается компенсировать отсутствие впечатлений. На ютубе появились десятки каналов со схожей тематикой. Мне нравится канал dmpro, на котором беглый раб делится перебигом своей затворной жизни в режиме щоденныка — на первый взгляд, у него вроде ничего и не происходит, но подобный контент действует успокаивающе, по сути, сформировалось своё комьюнити.

Кероване сновидіння — це, наскільки я розумію, головне щоб у сні усвідомлювати що ти це ти, а все навколо — сон, а більш глибокий рівень — бути спроможним змінювати реальність у сні силою думки. Але з цим треба бути обережним, читав що люди які надто занурювалися у практики Ошо і всяке таке без допомоги досвідченого сенсея — кукухою їхали..

Там один єбобо, «Міхаіл Радуга», у раша-параші дикій собі трепанацію трошки нещодавно поробив. )))

forum.ayahuasca.club/...​-hakery-snovidenij/648/28

Ну він то єбобоша, але зараз в Каліфорнії розпилює $$$ на маску для усвідомлених снів яка все рівно не буде працювати (гагага). А ти де :-)

p.s. він хоч і упорок, але найбільше просував світський підхід на поц-совку саме він. і придумував оригінальні техніки, а не копіпастив лабєржа.

все навколо — сон, а більш глибокий рівень — бути спроможним змінювати реальність у сні силою думки

Ці дві речі абсолютно не пов’ язані, і контроль реальності зі сну це дуже нішова містична тєма. Сама практика може бути максимально простою та матеріалістичною. Цей рівень регулються за бажанням.

Але з цим треба бути обережним, читав що люди які надто занурювалися у практики Ошо і всяке таке без допомоги досвідченого сенсея — кукухою їхали

Це якщо угорати по містичним практикам, то там дійсно неорганікі світимість вип’ють.

читав що люди які надто занурювалися у практики Ошо і всяке таке без допомоги досвідченого сенсея — кукухою їхали..

навіть сенсей живе у матеріальному світі і бажає їсти, пити та тягати баб, а значить йому потрібні гроші. тому він ще і не те розповіси, щоб йому ті грощі несли.

навіть сенсей живе у матеріальному світі

В якомусь сенсі я і сам трохи сенсей і екстрасекс)

Це було в буремні 1980-ті. Вся сім’я зібралася перед телевізором дивитись сеанс Кашпіровського; я був ще маленький, але зацікавився і теж пирився в екран. Відчув що повіки важчають, щелепа відпадає і почав чинити опір гіпнозу! Побілів, спітнів, але загіпнозувати себе не дав! Надалі, навіть якщо не чинив опір — ні лікар Олень Чумак ні Анатоль Кашпі — не мали наді мною влади!
Не знаю, що в той момент відбувалося в телестудії, але припускаю, що було таке: Анатолій Михайлович схопився за серце і похитнувся. Що з вами?! — набігли стривожені помічники. — Десь там, біля телеекрану, сидить майбутній Великий Білий шМАГанрог — відповідає Толян — Він ще не набув повної сили, але вже переміг мене одним мізинцем лівої п’яти! До біса все, їду в Америку! — Але, Анатолію Батьковичу, у вас же виступи на Радянському Центральному Телебаченні на 2 роки вперед розписані! — Скільки там того СРСР лишилося.. — Не пойняли? — Зрозумієте, у свій час, а я в Америку, мені життя дороге! Ще один такий удар від Білого Мага, навіть упівсили і мені можна замовляти новий дерев’яний макінтош! ;-)

ой, я взагалі на вибори не ходив..
ну був би зараз Порох — так само напустив би на нас ТЦК з «оповіщеннями», до того ж закон про призовний вік до 60 — ще за його каденції підмахнули.

Можна. КДБшний Проект «Хакери Снобачень» укурсах. З якого КДБ та ФСБ проект «Пєлєвін» вийшов.

forum.ayahuasca.club/...​ekt-hakery-snovidenij/648

І Шаман Ролан Хандрос з Одеси теж (він мене коли-небудь покусає за «згадування всує» ))) ).

Ахтунг, по посиланню типове «Не стоит поднимать эту тему — вы молодые, шутливые, вам всё легко»...

Весь форум по «осознаним снобаченням» — багато унікальної інфи!

форум по «осознаним снобаченням»
Весь форум по «осознаним снобаченням» — багато унікальної інфи!

> Шаманизм и растения учителя
> Практическая Каббала, Магия, Колдовство, Йога и Другие Практики

Мдаа

Уявляєте скільки проблем із психікою буде у народу після війни?

І з психікою і взагалі з здоров’ям. Люди мало рухаються, набирають зайву вагу, компенсують калорійною їжею втрачені радощі.

а інша частина суспільства з птср, каліцтвами, зруйнованим «попереднім мирним життям» та озлобою на тих хто не воював...

Сама велика пічалька, що комплексної стратегії вірішення цієї «після-воєнної» проблеми у нашім чисто совковім ГУСЄдавстві як не було, так і нема й не буде взагалі.

«Рятування втопаючих справа самих втопаючих» у нас. На відміну від.

Ніщо так не руйнує психіку, як неможливість піти — і просто купити простої їжі в АТБ.

Ну, може бути, що трошки більше руйнує, коли в житті таке -

Сектор Газа — БОМЖ
www.youtube.com/watch?v=YpwCUQJ6JNw

P.S> Так, я знаю, що багатьом і ще поганіше зараз в Україні. Але ж «Нарцисизм» навпаки («Мені ПОГАНІШЕ УСІХ! НІХТО не страждає більш, ніж я!») ніхто психологічно не брав — і не відміняв.

Тим паче, що багатьом-багатьом — набагато краще. Можна сказати, що в більшості взагалі жодних великих проблем у порівнянні — нема.

Взгалі то не розумію, повно навколо об’яв на роботу. Ну навіть не ІТ, але ж якщо немає чого їсти, чому не обрати одне із N оголошень?

Ось тут ми і входимо у область психології конкретной.

Але я згодом про це більше розповім. «Ступор» мєнтальний повний був. Не бачив варіантів.

Ну і, як це модно говорити, все ж «шукав себе» у сучасних непростих умовах.

Поки себе остаточно не «довів» (уж повірте, написати цей «крик душі» на ДОУ, «розкритись так» вартувало мені дуже вже великих психологічних зусиль).

І саме війна так «спутала всі карти» (як і у більшості, гадаю, українців).

Ось тут ми і входимо у область психології конкретной.

а часом воно не ленька називається? Замість вийти на роботу нити про все пропало?

лінь не розквічена всими отими емоційними станами, вони мають місце зазвичай на отих фазах до сприйняття у моделі en.wikipedia.org/...​wiki/Five_stages_of_grief ну і діяти ефективно людина починає зазвичай після прийняття

є винятки, коли людина або вже має порівняльний досвід, або її «натаскали тренуваннями» (наприклад як не дати паніці тебе вбити якщо ти підводний диверсант і щось пішло не так на місії і подібне), інакше его намагається вигадати сенс тому, що спостерігається і тим самим просто перепалює когнітивну енергію, втрачаючи цінний час

інакше его намагається вигадати сенс тому, що спостерігається і тим самим просто перепалює когнітивну енергію,
втрачаючи

з такими речамі спорт та фізичне навантаження допомогає боротися

ну, це радше «паліативна медицина», має обмеження і тп
магія ж лежить у прийнятті, саме воно перемкне біологічні і психологічні мережі стресу чим вивільнить мозок для прораховувань планів виходу

Магія лежить у такому гормоні як кортизол який пригнічує відчуття страху та паніку, допомогає людині діяти раціонально. Виробляється він в тому числі під час фізичних навантажень.

угу, тільки біда в тому, що від один з «підмічених» асоціаційно факторів, з сотень інших (як генетична предиспозиція зросту наприклад — індивідуальний вклад поодинокого гена менше 0.2 відсотка емніп)
і для розуміння його ролі треба не «плаский», статичний підхід, а офігєнно складна динаміка (ну, відомі моделі з «фоном і пульсом») як його самого, так і взаємовпливів з іншими факторами, бо окрім «під час приливу води більше» ми поки що недалеко пройшли))
іншими словами — наші інструментальні методи не можуть нам щось справді розказати про ці речі, динаміка і локальність дії гормону на міліарди місць не по зубам нам і мабуть не будуть, а розповсюдженні пояснення є спрощеннями, які існують для самозаспокоєння (пояснили, і вже страх невідомого трохи й відступив))

Ну ось у кортизолі суцільному 3++ роки активної війни цієї і живу.

І інших гормонах стресу (відчаю, розрухи).

Зі страшними БОЛЯМИ хронічними (зараз шия розривається просто — а обезболюючих надійних, що реально допоможуть, зараз нема — тільки нон-стероідні, що від шиї майже не допомагають).

Без дофаміну майже, без серотоніну — ще й у умовах недоїдання.

Місяцями поспіль сидіти тільки майже на «швидких» понад-дешевих углєводах, без білків взагалі, і навідь майже без жирів — таке.

Ну тобто комплексна проблема — і важка.

Але стабільний дохід нарешті виправить усе.

почни з прогулок на свіжому повітрі, біг, турнік та брусья, за пару місяців прийдеш у норму. Для спіни розтяжка (вправи погугль у інету)

почни з прогулок на свіжому повітрі

Там відразу і дуже екстремальний біг на виживання добавиться від людоловів, якщо що.

Так, турнік вирішує (благо, він дома є).

Але... Без обезболюючих це все — ну, таке...

Звісно, вправи роблю і вже трошки поправив ситуацію за рік. Але ще робити з організмом і робити...

Там відразу і дуже екстремальний біг на виживання добавиться від людоловів, якщо що.

це ж бінго! не просто біг, а біг який потребує постійного моніторінгу небезпеки, та швидкої реакції!!! те що потрібно для кортизолу. За великим рахунком ще дякюю треба «людоловам» сказати

не просто біг, а біг який потребує постійного моніторінгу небезпеки, та швидкої реакції!!!

"за біганину по концтабору обід скасовується!"©анекдот

а часом воно не ленька називається?

100% :))))

Ніт. Це не «лінощі» — зовсім інший психічний механізм.

Але це тягне вже на цикл статей (не для ДОУ взагалі) по Психології, а також Психіатрії клятої війни.

Бо психіку війна калечить ВСІМ (я готовий це довести на всі 100%).

Але у кожного буде з психікой своє.

Моє — просто поки себе «до дніща» не довів, не міг свій «ступор» у пошуку роботи подолати.

І навідь ось це, замислене давно, на ДОУ написати (і розпочати тут комунікувати).

Мені цікаво, чи існують коммьюніті? Мали б уже збиратись десь у дискорді

Навіщо популяризовувати запоребриканське лайно на кшталт єлєграма?

слушне запитання.
а спитайте редакторів та менеджерів DOU — навіщо їм всі ці телеграм канали? ;-)
dou.ua/telegram

Гадки не маю... Шоб було, мабуть..

ну я, наприклад, досі користуюсь Far та WinRar — хоча їх написав росіянський програмер ще у 90 роках, але я за них не платив, не рекламую, на 99.999% впевнений що автор, який давно переїхав до Франції чи США, не прийде особисто на нашу землю в мене стріляти — тому спеціально створювати собі незручності та замінювати ці програми аналогами мені ліньки..

напевно так і з телеграмом — я там тільки місцевий канал читаю, щоб знати коли вороги ракетами чи шахедами почнуть пуляти.. тобто воно працює на мене, а не проти.

ну я, наприклад, досі користуюсь Far

Ему, кстати, альтернативы просто нет
тот же рар сдает позиции в пользу зипа
а вот нормальной файловой оболочки кроме фара — просто нет.

Тю, вообще-то есть.

Никогда не использовал Far (Norton only) — а вот без Total Commander 20++ лет жизни (ещё когда он WinCommander был) не мыслю вообще!

Удобно же!

а вот без Total Commander 20++ лет жизни (ещё когда он WinCommander был) не мыслю вообще!

Удобно же!

и как там, тотал командер уже начал поддерживать команднуб строку, как єто делает фар?
или по прежнему єто програма для телепузиков?

а в терминальном сеансе тотал запускается?

«Можно сделать из буханки хлеба троллейбус — но зачем?».

Понятно, что Far или Midnight Commander (под Linux) в Консоли вообще незаменим. Вопросов нет.

Но мне-то, сидящему 99% в Win с GUI (как и подобным всем другим) — это ЗАЧЕМ? )))

Буду с серверами может когда работать удалённо — да, там TC не катит вообще.

«Можно сделать из буханки хлеба троллейбус — но зачем?».

«зачем» что?
зачем нужно работать в консоли? Ну хрен его знает, чтобы удобно использовать консольные команды, видеть историю и результат выполнения, вот это всё?

Так я в консоли просто работаю, если надо (а надо, с тем же Пайтон, часто).

Ручками пишу. Без Far.

Ну, может, дело привычки просто. Или... Холивар! )

А вообще, мне аж интересно стало, что щаз там — в Far.
Пожалуй, покопаю.

Может, реально я «целую эпоху» пропустил.

Так я в консоли просто работаю, если надо. Без Far.

ну понятно
если тотал не поддерживает консоль — то выхода нет

Только вчера вот составлял «дерево папок» через вызов в командной строке CMD.

Никаких проблем, как по мне, с этим в TC как не было — так и нет.

Только вчера вот составлял «дерево папок» через вызов в командной строке CMD.

т.е. в тотале можно вызвать консольную команду, затем скрыть панели с файлами и посмотреть результат выполнения команды? ну типа как в команд промпте?

зы 100 лет тотал не видел, может он это уже и умеет
раньше не умел

Ааа. Так вроде не умеет, нет.
Ну, я вообще потребности в этом давно не ощущал.
Это же редкий случай использования для меня.
Когда надо — просто открываю Консоль рядом — и всё. И там работаю, смотрю.

P.S> Вобщем, установил Far, глянул — ностальджи! Оказывается, даже комбинацию «Ctrl + O» для убирания панелей пальцы помнят!

Ааа. Так вроде не умеет, нет.

ну вот то то и оно
Остальное то в тотале можно стерпеть (но он платній біл к тому же), а вот то что єта жопа графическая и без консоли — єто сразу нахрен.

Это же редкий случай использования для меня.

Нормальній случай для любого админа, прогера, етк
ну, кроме секретарши, наверное
хотя когда я работал секретарем... но тогда біл дос навигатор с нортоном.

Когда надо — просто открываю Консоль рядом — и всё. И там работаю, смотрю.

Да, так можно
но теряется удобство навигации по фолдерам етк

А холиварный же момент. )

Олдфаги с Far Vs не менее олдфагов под TC! )))

нихрена не холиварный
нормальные посоны юзают фар, т.к. консоль — наше всё
телепузики используют тотал, так графика, мышка, скины, вот это всё.

я ще помню DOS Navigator, має ще на дискеті десь валятися, після 3ї світовою буде можливість відновити, якщо найду IBM PC XT з робочим дисководом 1.44

я ще помню DOS Navigator, має ще на дискеті десь валятися, після 3ї світовою буде можливість відновити, якщо найду IBM PC XT з робочим дисководом 1.44

для дискет нужен волков
ДН с дискет херово работал в силу а) размеров и б) использования оверлеев
за счет тех же оверлеев он оставлял очень много памяти для запускаемого ПО, т.к. у него был микро-лаунчер, который «по очереди» запускал собственно сам ДН и те приложения, которые вы запускали из ДН

а еще там был тетрис, 16ти ричные поиск и редактор, модемный и серийны клиенты, форматировщик дискет, навороченный редактор текста... чего там блин только не было
с тех пор ничего подобного таки не написали
а еще там было кэширование файлов при копировании, и масса полезных кнопок типа «заранее сказать что нужно удалять РО файлы»

Паралельно з пошуком роботи я би дивився у бік волонтерства. Допомагаючи іншим, часто зустрічаєш людей, котрі щось підкажуть або допоможуть. Особисто мені це часто допомагало.
Свою приватну практику я почав з оголошення, що візьму в терапію 5 людей на 10 сесій безкоштовно. Це дало старт моїй кар’єрі як психолога.
Після початку війни ми переїхали в Польщу м. Катовіце, спілкуючись з сусідкою, сказав, що я психолог і хочу допомогти українцям. Мені відправили в місцеву благодійну організацію де запропонували контракт з ЮНІСЕФ. Я би і так допомагав, але мені навіть щось платили.
Переїхавши до м.Вроцлав, я підійшов в місцеву організацію самоуправління районного рівня, сказав що хочу вести групу психологічної підтримки українців і мені відразу дали таку змогу. Тепер я маю місце де проводити і безкоштовні групи, так і платних клієнтів. Плюс до цього я став частиною місцевого ком’юніті, де я завжди можу щось спитати та і взагалі бачу більше знайомих людей. В чужій країні це важливо.
Тож, якщо Ви дійсно шукаєте працю і маєте ті навички, що написали, я б на Вашому місці написав в некомерційні організації і запропонував свою допомогу.
Ну і побуду трохи КО: не шукайте можливості — створюйте їх. І робити хоч щось завжди краще ніж не робити нічого.

виправте мене — ви оце все радите і порівнюєте сидячи в комфортній Польші чуваку із Запоріжжя?

виправте мене — ви оце все радите і порівнюєте сидячи в комфортній Польші чуваку із Запоріжжя?

виправте мене — а що в Запоріжжі всі сидять в помиральних ямах? Ніхто не працює і нічого не робить?
Чи раз «чувак» живе в Запоріжжі то єдина порада це накинути мотузку на шию?
Ну і щоб бути зараз в «комфортній Польщі» я не сидів і не чикав коли війна закінчиться через 2-3 тижні, я щось зробив і виїхав. Вона теж не впала мені на голову. Так що не треба мені цим дорікати. Ті хто хотів виїхати — шукали шляхи і виїжджали. Кожен сам не несе відповідальність за свій вибір. А вибір є завжди.
І так — мій пост про те що треба щось робити де б ти не був. І навіть щось робити «задармо» краще ніж не робити нічого.

Так, проблема в психології була.
Багато людей не розгубилися і добре заробляли усі ці 3++ роки війни, незважаючи на все.

В мене дуже багато матеріалів накоплено за ці роки по психології-психіатрії.

Але це потім. Спочатку просто треба знов почати зароблять..

Але це потім. Спочатку просто треба знов почати зароблять..

Це все зрозуміло, але я так зрозумів, що Вам буквально немає що їсти вже сьогодні.

відсутність їжі

Коли людині немає що їсти сьогодні, перспектива шукати працю через джоб-сайти це перспектива на 2-3 місяці©. Тому я і написав, що краще цей час, коли шукаєте працю, займатися волонтерством там буде і досвід, і спілкування з людьми, і може щось заробите хоч символічне на їжу.
Взагалі волонтерство дуже цілюще, багато людей, маючи власні психологічні проблеми, знаходили свій спокій саме у волонтерстві, у допомозі іншим.

До малоросів як він, звертатись на «ви» не варто, він називає себе саме владімір і закінчував московські курси психології, про що навіть не соромлячись вказував в себе на сайті.

А, це цей владімір малорос тасініч, який закінчував якісь московські курси психології, називає себе «владімір» — москальською версією імені Володимир і воно сидить в Польщі і щось там підгавкує, чому ж не в рідну рабсію поїхав, воно ж так близько тобі по духу, вже і освіта тамтешня пригодиться.

Если я окажусь когда-нибудь вот в такой жизненной ситуации, то пожалуй первое что сделаю это буду пытаться поменять окружение, которое привело меня к этому. Потому что нужно начинать с первопричины.
В идеале нужно свою тушку, если у тебя нет семьи, везти в Германию/Нидерланды/Францию, вложить 5 лет в язык и подаваться на фирмы где инженеры нужны.

Первопричина — я.

В любую страну тащишь прежде всего «несовершенного» и с глюками — себя.

Тебя сформировал кто-то со своими установками и базовыми ценностями, что поместило тебя в определенное окружение, которое определяет теперь твои возможности и высокий уровень страдания.
Если себя из этого окружения переместить, жить станет легче. Даже замещение одних проблем на другие иногда приносит облегчение.
Себя можно сколько угодно и где угодно совершенствовать, но при этом снять внешнее давление стрессом.

номально задизайнений девайс має хвункцію скиду до базових заводських устанівок

це ти пропонуєш людині без подушки безбпеки на голяках їхати до кордону йти лісами щоб тебе схопили і кинули до буцигарні чи стати злидарем закордоном якого можуть і не прийняти і просто видворити або там побиратися по церках та червоному хресті і в тих умовах ти професійно не зростеш. Можна вчитися і розвиватися по своєму напрямку коли базов потреби закриті і є робочі місце з інтернетом. ідіот зрозуміє що там такого не буде.

Шукайте роботу з бронюванням і по можливості переїзжайте в інше місто

1. URL на портфоліо не правильний, прибери ** в кінці посилання.
2. Створи повідомлення в лінкедині, чітко опиши там свої навички, досвід, яку роботу шукаєш. Або накидай цю інфу в ChatGPT і попроси створити на основі цього пост для LinkedIn для пошуку роботи. Скинь мені в приват посилання на цей новостворений пост, я його репостну, це дозволить збільшити охоплення аудиторії, тебе більше побачить.
3. Почни відгукуватись на вакансії, сам писати рекрутерам.

Ти все робиш правильно, головне почати, у тебе все вийде, не здавайся!

Дякую! Здаватися вже «перегорів» (як це не дивно всім звучить).

Тепер тільки вперед!

Запорожье превратилось в депрессивный вымирающий город, люди стали зашуганные, замкнутые, боятся выходить на улицу, некоторые сидят почти невылазно дома, выбегая в 5 утра в магаз за продуктами или посылая бабушку/жену, пока на улицах еще безопасно.
Мигрируй в другой город, где еще люди живут спокойно жизнью и ходят спокойно по ТРЦ и кафе. Работы кучи как не по специальности, и куда-то подальше, где не кошмарят шахедами через каждую ночь

Все так і є. Але і мігрувати в інше місто — задача з зірочкою. Блокпости навколо міста стоять максимально потужні (бгг) і проскочити там це треба щоб дуже пощастило.

нету ничего потужного, пусть включает смекалку и ноги, пока еще егозы 3 ряда не намотали, а не в пасть ко льву прямиком лезть, люди пешком в Киев ходили

Але і мігрувати в інше місто — задача з зірочкою

А от блогери катаються з одного кінця країни в інший на авто і їм нічого, цікаво як це в них виходить, може і в автора так само вийде.

депрессивный

Воно таким було завжди. Зараз, звісно, стало значно гірше. Коли останній раз був там у 2023 році, то дуже відчувалось, що війна ось тут, дуже поряд. Не так як у Києві навіть зараз.

20 км фронт і обстріли постійні (вчора ось КАБ розрощив нам АТБ) ДУЖЕ негативно впливає на всіх.

Але тримаємось.

Мигрируй в другой город, где еще люди живут спокойно жизнью и ходят спокойно по ТРЦ и кафе.

В Украине таких городов больше нет. Разве что сёла, но там нет ТРЦ.

А в села теж ТЦК приїжджають. Причому, якщо в місті люди не знають хто і як живе поряд, то в селах всі всіх знають. Тільки приїдете в село і про це дізнаються тітоньки «Мого забрали, а чому цей тут гуляє?». Тому в селах ТЦК не ловлять, а прямо приїжджають в хату по наводці. Саме тому з сіл більшість чоловіків вигребли. Працювати не має кому...
Я вважаю, в містах безпечніше в цьому плані.

Якщо не має що сказати, то навіщо писати що попало? Ви інколи ведете себе, як підліток, в якого «кров стоїть, а гімно грає». Саме тому йому не важливо про що сперечатись і як, головне сперечатись.

Тому в селах ТЦК не ловлять, а прямо приїжджають в хату по наводці

Саме так за мною і приїхали у 2022-році у селі.

А враховуючи те, що сказав нещодавно Сирський, можна здогадатись, що рейди ТЦК скоро стануть ще частішими і поширенішими.

Так конечно, тех кто добровольно пошел в 22, уже остались единицы, остальных поубивали или списались инвалидами 1-2 группы, доживать жизнь без конечностей и с тяжелыми травмами

Якщо немає роботи і пошук затягується, а гроші зникають — є безліч варіантів заробити на базові потреби: кур’єр, складальник на склад, оператор кол центру, і т.д.
Ніхто не заважає працювати на «непрестижній» роботі, якщо є критична потреба в грошах і забезпеченні.

— втратили робочу станцію → втратили професію;
— не мали змоги купити їжу → мозок перестає працювати;
— жили місяцями без світла → втратили ритм і можливість заробляти;

Із контексту чел явно пережив окупацію — який нах курьер
А зараз просто хоче повернутись у професію. Напевне на базові потреби десь щось є. Та загалом айтішник з голоду не помре — комусь вінду переставити, тєлек налаштувати і т/д (у нас бомбанули коли вишку купа народу шукала в місцевих телеграмах людей що переналаштують ім прийомними хоч інструкцію в інтернеті за 2 хвилини можна нагуглити). Місцевий freelancehunt на який всі плюються — якогось телеграм бота написати вже на гречку з мʼясом буде.

На freelancehunt нема чого плюватися,там багато проєктів різного напрямку,не тільки IT і дизайн.Кілька днів тому бачила архітектурні та інженерні,було й проєктування басейнів,систем опалення.

Ні, я (на велике щастя) не переживав окупацію. Просто психіка з початку війни зламалась. Саме у плані заробітку.

Дуже добру інженерну роботу втратив тому, що домівку з початку тотальної війни покинув зі старим компом (який хоч трохи — але дозволяє робити з САПР) і переїхав туди, де компа зовсім не було.

Потім, коли вернувся — вигорів настільки, що зовсім не міг шукати клієнтів і інженерієй займатись... Усе здавалося безглуздим. Пішли «флешбеки» люті, суіцідальні думки, тощо.

Вигорів на 3++ роки аж. І саме робота з психікой своєй стала основним для мене завданням.

Щоб стабілізувати себе і знов бажати жити (й заробляти).

описав якогось різнороба. це ти типу можеш на таке вижити? комусь треба вінду переставляти? що за сюр? ти перше клієнта знайди. на тому ж кабанчику там така конкуренція що ох..єш...

Так, в цілому ви праві. Але я не зміг.

В мене є інша пропозиція. І я її буду зараз активно впроваджувати в життя.

Підписатись на коментарі