Як Jetpack Compose змінив мій підхід до Android-розробки

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Останні кілька років Android-розробка кардинально змінилася. Kotlin став стандартом де-факто, а Jetpack Compose — інструментом, який змусив мене по-новому подивитися на UI, архітектуру та швидкість розробки.

До Compose я звик до нескінченних XML, адаптерів, холдерів, фрагментів і постійного «танцю з бубном» навколо життєвого циклу. Тепер усе простіше: один Composable може замінити половину старих конструкцій, а логіка стану нарешті виглядає прозоро.

Compose навчив мене мислити декларативно. Я почав більше фокусуватися на станах та потоках даних: State, Flow, DataStore, MVI — усе це органічно працює разом. А ще багатомодульна архітектура стала реальнішою: легше розділяти фічі, оновлювати частинами та підтримувати великий код.

Чим більше працюю з Compose, тим більше розумію: це не просто заміна XML, а зовсім інший рівень комфорту й швидкості. Так, є нюанси продуктивності, стабільності та відлагодження, але переваги значно перевищують мінуси.

Якщо ви ще не пробували Compose у продакшні — дуже раджу. Він робить розробку приємнішою і справді відкриває шлях до сучасної архітектури.

Буду радий обговорити далі. Якщо ви цікавитесь Android-розробкою або працюєте над складним застосунком — пишіть, завжди відкритий до нових контактів та можливостей.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

а мне зашло) после 10 лет возни с адаптерами и остального перечисленного автором, теперь 2 месяца вот как вникаю в compose(с второй или третьей попытки ) и начал радоваться... вперые за долгие годы))
поддерживаю!
п.с. на радостях даже подписался на доу mobile новости)

Що хотів донести автор не зрозуміло. Якийсь розрізнений набір думок після келиха пива.

Що хотів донести автор не зрозуміло

Що Compose — це тема. Але так, трохи текст не структурований)
0% засудження, 100% розуміння (якщо після пива)

Підписатись на коментарі