Як Jetpack Compose змінив мій підхід до Android-розробки
Останні кілька років Android-розробка кардинально змінилася. Kotlin став стандартом де-факто, а Jetpack Compose — інструментом, який змусив мене по-новому подивитися на UI, архітектуру та швидкість розробки.
До Compose я звик до нескінченних XML, адаптерів, холдерів, фрагментів і постійного «танцю з бубном» навколо життєвого циклу. Тепер усе простіше: один Composable може замінити половину старих конструкцій, а логіка стану нарешті виглядає прозоро.
Compose навчив мене мислити декларативно. Я почав більше фокусуватися на станах та потоках даних: State, Flow, DataStore, MVI — усе це органічно працює разом. А ще багатомодульна архітектура стала реальнішою: легше розділяти фічі, оновлювати частинами та підтримувати великий код.
Чим більше працюю з Compose, тим більше розумію: це не просто заміна XML, а зовсім інший рівень комфорту й швидкості. Так, є нюанси продуктивності, стабільності та відлагодження, але переваги значно перевищують мінуси.
Якщо ви ще не пробували Compose у продакшні — дуже раджу. Він робить розробку приємнішою і справді відкриває шлях до сучасної архітектури.
Буду радий обговорити далі. Якщо ви цікавитесь Android-розробкою або працюєте над складним застосунком — пишіть, завжди відкритий до нових контактів та можливостей.

3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів