Плюшки та бонуси для тих, хто довго працює — у вас є такі?

Деякі компанії пропонують цікаві бонуси для працівників, які довго залишаються в команді. Наприклад, у Wise після 4 років роботи працівники отримують 6-тижневу оплачувану відпустку (sabbatical) у додаток до основної оплачуваної відпустки. До того ж компанія надає невелику фінансову підтримку для такого тривалого відпочинку. Цікаво, що це не відразу, а тільки після 4 років роботи.

У знайомих в компанії щороку додається 1 день до відпустки, а ще підвищують рівень медичного страхування. Ще чула, що десь до річниці дарують подарунки різні, залежно від «вислуги» років.

А у вас на роботі є якісь цікаві плюшки або бонуси? Чи може подарунки до річниці роботи в компанії?
👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

9 років вже в поточній компанії, в нас нічого подібного немає, принаймні мені про це не відомо.

в моїй галері лише один суттєвий бонус — останніми звільняють тих, хто більше років тримав у руках весло)

Давайте заздрити держслужбовцям:

Стаж державної служби Розмір надбавки (у % до посадового окладу)
понад 3 роки 10%
понад 5 років 15%
понад 10 років 20%
понад 15 років 25%
понад 20 років 30%
понад 25 років 40%

Посадовий оклад то лише мала частина зарплати. Він може бути аж цілих 2000 грн. І самі далі рахуйте скільки це просто охуєних бонусів дає. Їм ще хріновіше ніж військовослужбовцям тилових підрозділів, он гідеон кожного року ту саму тему піднімає.

Треба було додати табличку ’сарказм’.

Я пишу бо сам починав з держ служби з ставкою 800грн :) так і сказали, що через 3 роки буде +10%.
Я так довго не протримався — пішов на строкову військову службу з виплатами 150-170 грн :)

2 місяці paternity leave.
2 місяці sabbatical після 5ти років.

ІМХО, додатковий paternity leave набагато корисніший.

У нас був саббатiкал пiсля 5 рокiв роботи, але вiдмiнили, скотиняки

Вважаю найбільшою плюшкою для тих, хто довго працює саме в ІТ (без прив’язки до конкретної компанії) — зростання доходу х10 у порівнянні з майже будь-якою іншою роботою в Україні. Більшість людей в Україні стабільно отримує в середньому близько 500$ на місяць — що на початку кар’єри, коли у тебе 1 рік досвіду, що маючи 10 років досвіду. В ІТ люди також починають як і всі — з 500$ на місяць, але маючи 10 років досвіду можна без проблем заробляти від 5000$. Тобто оці +4500$ щомісяця — і є «бонусом», якого немає майже ні у кого в Україні за межами ІТ.

Якщо ви вже створювати на форумі теми «як у вас»? То пропоную ДОУ ще одну тему для опитування ІТ компаній і їх співробітників.
Давно відомо що будь-яка професія з часом викликає так звані «професійні захворювання». Саме тому у тоталітарному СРСР існували «профільні» лікарні, санаторії, профілакторії.
Звичайного роботягу могли на 45 днів відправити на санаторно-курортне лікування. А деякі заводи навіть мали свої санаторії в Криму та під Одесою.
Цікаво було б дізнатися: серед девелоперів зі стажем 10+ років — як багато хоч би раз лікувалося у санаторії? Чи оплачувала ІТ компанія усі 45 днів лікування? Чи може навіть є ІТ компанії які відправляють співробітників у санаторії чи хоч би на бази відпочинку?
P.S. Двотижневий алко-тур в Турцію, який завжди асоціюється з типовою успішною відпусткою ІТшників — лікуванням чи відпочинком за нормами охорони праці не вважається!

Не лікувався у санаторії, але за рахунок компанії та медичної страховки пролікував собі нирки (операція вартістю 120к грн) та геморой (операція вартістю 50к грн). Зуби довелося вже за власний кошт лікувати, на це пішло 40к грн. Але навіть оті 170к від роботодавця та страхової компанії на лікування захворювань, отриманих в результаті професійної діяльності (сидіння перед монітором та погане харчування) — були дуже важливим, суттєвим та приємним бонусом.

а як контора відповідає за ваше погане харчування? ви ж не за миску рису працювали...
взагалі я думаю фопів-контракторів це не стосується, страховка це опціональний бонус.
цікаво як справи у тих хто працює по КЗПП(КЗОТ) — оце все має бути

Чув що на галерах, ще коли усі сиділи у трюмах прикуті до весел, за кожен відсиджений рік малювали новий купол на храмі. Таким чином девелопери, які прийшли в ІТ будувати «храми», компенсували свої розбиті мрії.
www.youtube.com/watch?v=hpuBgLBrhfo
Про відпустки більше ніж на 2 тижні поспіль — не чув. За стандартним контрактом якщо девелопер відсутній більше 2х тижнів — галера має замінити його і надати клієнту нового, робочого. Бо проєкт ніхто зупиняти не буде — клієнт заплатив за рабів — вони мають працювати.
На «суворому режимі» у контракті навіть було що не більше одного девелопера з команди може бути у відпустці.Тому відпустка літом — це вже був бонус для топ-перформерів.
Не бачу сенсу у такому сабатікалі — хіба що це продуктова компанія і це дуже важливий спеціаліст, або топ-менеджер. А в аутсорсі після довгої відсутності усе одно не повернуть на минулий проєкт (там вже інший працює), а посадять на пул. Якщо пощастить — запхнуть за 2 тижні на якийсь інший проєкт, якщо ні — у неоплачувану відпустку чи взагалі за борт.
Отже найбільш розумна стратегія, яку я бачив — це працювати на одній галері рік. Якщо з підвищенням не пощастило — переходити через дорогу на +500. Через рік там — вже можна спробувати повернутися на першу галеру за новою зарплатою (полісі дозволяє пере-наймати через рік).
Прокачавши таким чином зарплату вже можна піти у саббатікал коли завгодно — просто зробити перерву між «стрибками».
Але справжня робота мрії — це працювати на фрілансі чи напряму віддалено. Відпустка не потрібна якщо можеш жити біля моря і працювати не більше 4х годин на день.

За стандартним контрактом якщо девелопер відсутній більше 2х тижнів — галера має замінити його і надати клієнту нового, робочого

Це якісь байки.
Я йшов у відпустку і на 3 тижні.
Лід йшов на 2 місяці нерви лікувати)

это на прогнивших галерах нету саббатикала, которые испортили мирровозрение, я в пиндоских конторах видел саббатикал, когда чел на полгода сваливал заниматься хайкингом и наотрез отказался брать в руки лэптоп и открывать, и его взяли обратно. То что галере пофиг, лишь бы махали дружно веслами, а по контракту она должна заменить выбившуюся тушку на рабочую

В жодній українській компанії не чув про такі бонуси для технічних спеціалістів.

Максимум, це щось а-ля грамота і чашка, що з певного періоду більше демотивує ніж надихає на нові досягнення і подальшу продуктивну роботу.

Бонус у вигляді вищезгаданої оплачуваної 6 тижнева відпустка( та навіть 4 тижнева відпустка ), особисто для мене, було б дуже крутим, якщо не визначальним фактором при обранні компанії.
Але, на жаль, у нас такого не буде ще довго.

В жодній українській компанії не чув про такі бонуси для технічних спеціалістів.

Ось тут розповідали, як за кожні 5 років роботи cпівробітники отримують 2 місяці сабатікалу

Це круто, що існують компанії з такими бонусами

У софтсерві після 5 років додаються 2 додаткові дні до відпустки.

У софтсерві після 5 років додаються 2 додаткові дні до відпустки.

Навіть не знаю — сміятися чи плакати.

Про плюшки, бонуси і весь соцпакет питаємо зараз і в зарплатному опитуванні: dou.ua/...​enews/winter-survey-2025 Розповідайте і зробимо детальний зріз по всьому ІТ, які компанії що й кому пропонують

Он воно як повернулося — у кого більше досвід та зарплата того першим за борт!
А колись на ДОУ навіть писали про «масажисток чресел» у якості бонусу для утримання синьйорів.

Мені більш завжди цікаво, а при роботі в міжнародних компаніях, чи якось відзначають плюшками нелокальних працівників, котрі довготривало працюють?
В мене колись була знайома в Хуавей, і вона розповідала, що в Китаї всі ( можливо, більшість) працюють по моделі 9-9-6 ( з 9.00 по 21.00, 6 днів на тиждень), і , умовно, неможливо якось не місцевому фахівцю вирости і чз цей момент з графіком , і чз конкуренцію. Не знаю, як в Європейській частині з цим.

После 5 лет работы дают 4 недели отпуска сверху, такой себе бомж-сабатикал. Хотя я бы его обменял на фулл ремоут с радостью

Підписатись на коментарі