Особиста/сімейна бухгалтерія, що перетворюється на CRM

Спочатку я хотів структурувати прибутки, витрати, фіксувати комуналку і тому подібне. З цього почалась ідея зробити особисту бухгалтерю але в процесі розробки з’являлись додаткові «А було б добре якби...» Так і народилась ідея трансформувати просту «Бухгалтерію» в особисту CRM, яка допомагає жити простіше: контролювати фінанси, планувати задачі, нагадувати про важливе і знімати навантаження з голови. Фіксувати якісь події за рік, формувати гарні картинки з якимось підсумками і тому подібне.

Перший крок уже зроблено. І хоч система ще у стадії розвитку, в ній уже є все базове, щоб не тонути в побуті та рахунках. Наразі я на стадії «Як же багато тут багів...»

Що вже працює

1. Бухгалтерія та контроль оплат

У системі можна вести:

• облік платежів,
  • контролювати комуналку,
  • слідкувати за витратами та категоріями,
  • вести історію оплат ФОП.

Все розкладено по блоках, щоб було легко знайти потрібне й швидко побачити, що вже оплачено, а що чекає.

2. Рахунки та нагадування

Система дозволяє:

• додавати рахунки,
  • відмічати фактичні оплати

Мета проста — легке відслідковування який рахунок виставлено, який вже оплатили якого клієнта потрібно запитати коли будуть гривники.

3. Календарі подій та платежів

Є окремі календарі:

• з особистими подіями

• майбутніми оплатами.

Усе в одному місці, без перемикання між різними сервісами. Ще було заплановано що б «за день» і «в день» приходили сповіщення в телеграм але тут не без багів, це одне із того що на стадії налагодження :)

Це лише початок, але автоматизації вже економлять час і зменшують хаос правда потрібна ще звичка це все фіксувати і записувати.

Навіщо я про це пишу?

Сьогодні я працюю над наступними етапами: багфікс, розширенням функціоналу, новими модулями та автоматизаціями. І тут мені цікаво не просто додавати «як у всіх», а створити те, що реально вирішує щоденні потреби людей.

Тому хочу запитати:

Що саме вам хотілося б бачити у такій особистій CRM?

• Яких інструментів вам не вистачає в повсякденному житті?
  • Що ви зазвичай трекаєте в інших сервісах, бо ніколи немає все-в-одному?
  • Які задачі ви робите вручну, але хотіли б автоматизувати?

Можливо, у когось це буде облік підписок.
У когось — планування побутових задач, записник, сповіщення про дні народження друзів, колег, родичів, сповіщення про новий рік що б не забути що він буде
У когось — контроль здоров’я, рутини, авто чи витрат на навчання.
У кожного — своя реальність.

Я відкритий до ідей.
Напишіть, що ви б додали — і я подумаю, як це інтегрувати в систему так, щоб було корисно не лише мені, а й вам.

P.S можете зайти — потикать але поки прохання не вводити реальні данні — сайт на тестуванні багів дуже багато як візуальних так і програмних, але «пощупати» можна туть korgimoney.com

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Спробуйте SaldoApps
saldoapps.com
Це український продукт який покриває значний функціонал особистого фінансового обліку та має інтеграцію з Монобанк.

Там навіть рахунків немає :) Що ж це за бухгалтерія?

Пощупаю ваш продукт, коли можна буде:
— створювати рахунки
— на одному рахунку можна буде зберігати декілька валют
— до операцій + та — ще буде операція «переказ» — з одного свого рахунку на інший. З підтримкою різних валют.
— можна буде створювати дворівневі категорії
— буде імпорт операцій хоча б із монобанку, краще і із wise

треба зробити над собою зусилля і описати свій проект. так як як раз з проблем обліку рахунків все почалось. причому валют більше трьох і хочеться знати свій загальний баланс в якійсь одній. ну а потім вже інші фічі додались у вигляді бюджетів, репортів та планування.

Это все решается электронными таблицами и скриптами туда выгружающими данные по счетам из банков, по типу monobank.ua/api-docs/monobank

И у тебя нет бухгалтерии, потому что бухгалтерия это счета, проводки с двойной записью и сальдо. А у тебя учёт платежей больше

Основное почему таким не хочется пользоваться, потому что ты даришь третьим лицам информацию про финансовые потоки семьи, что глупо. Никакие заверения по тайну вкладов им тов. Бендера не звучат убедительно, разве что все решение хранит данные в local storage браузера, но тогда и сервер не нужен, у тебя на CDN будет жить один файл с SPA. И конечно так ты подписку не продашь 🫂 Но если интересно можно навайбкодить за пару суток и выложить в open source

Основное почему таким не хочется пользоваться, потому что ты даришь третьим лицам информацию про финансовые потоки семьи, что глупо

Підтримую даного коментатора. Це був мій перший особистий проект який я зробив ще на початку кар’єри в айті. Також з’являлись думки про те щоб його десь викласти, якось монетизувати, але відмовився від ідеї із-за приватності даних, ніхто не захоче заповнювати конфіденцій дані на якомусь незрозумілому сервісі.

Якщо хочете цей проект розвивати далі, треба думати про локальне зберігання.

Щодо ідей для вас: з роками зрозумів що вручну вносити дані це ще той гемор, тому маст хев фіча це імпорт транзакцій з банківських виписок.

А взагалі ідея класна і дуже корисна, мені дуже допомагає аналізувати витрати і планувати майбутні (такий собі бізнес план складаю на кожний рік). І час від часу все ж задумуюсь, що мабуть варто було б довести свій проект до релізного стану, бо з таких топіків виявляється що це не тільки мені цікаво, але впадло :)

ніхто не захоче заповнювати конфіденцій дані на якомусь незрозумілому сервісі.

я б слово «ніхто» викреслив.
бо у світі сотні сервісів та апок, куди люди вносять данні про фінанси. причому різного рівня «розміру».
куди більша проблема, щоб проект не зачинився в один день і залишитись без історії.

Поэтому я для себя много лет назад решил что это должен быть просто один файлик, который я смогу открыть на любой платформе бесплатным софтом

Підписатись на коментарі