Як монетизувати пет-проект? 🤔
Приміром, я щось там навайбкодив.
І є ілюзія, що ще комусь це може бути цікаво.
Які взагалі є можливості і «підводні каміння»? (бажано весь список)
Приміром, я щось там навайбкодив.
Які взагалі є можливості і «підводні каміння»? (бажано весь список)
Разбивай иллюзию. Начни продавать. Обойди 10 знакомых. Если купят — значит уже не иллюзия.
ще рано... сьогодні почав сам читати, що ми з клодом... нагенерували... наче все правильно... програма працює... але незручно... і сторонній людині не дуже зрозуміло...
треба ще більше розбивати задачі на підзадачі... і до кожної робити калькулятор... і більше тексту на пояснення смислу
Ти якусь невідому дічь зробив і хочеш продати її селянину? Він просто скаже — що ти наркоман...
спробуй ще раз...
ти селянин?
хочеш сказати, що у тебе все добре з управлінням, на тебе не впливають ціни, погода, ... і в тебе все добре, і немає збитків без усякої математики? 🤔
чи ти хочеш сказати. що проблеми є, але моя програма недосконала?
так я ж і не заперечую
власне... якщо витратити кілька місяців, і сказати — ось, дивіться, це готовий продукт!
чи буде менше критики? навряд... 🙂
це розуміти не обов’язково,
можна прочитати назву топіку — там більш загальне питання
Так спочатку запусти, безкоштовно, перевірь чи дійсно комусь цікаво, потім вже монетезуй
а як можна продати людині те, чим вона вже безкоштовно користується? 🤔
назва проекту:
«Математика в селянському господарстві. Практичний посібник»
структура:
fex.net/s/mx5rmrr
перший калькулятор «Найкоротший шлях» — найпростіший 🙂
скрін:
res.cloudinary.com/.../owoogulx3gmeyomsg11o.png
архів з файлами першого калькулятору:
fex.net/s/4blnmof
12 грудня... картопля... сорт “Новорічний” 🙂
Можливостей безліч.
Спробуй поговорити з людьми, яким це може бути корисно. Якщо це так, вони можуть щось запропонувати натомість: від мішка вирощеної картоплі, до готівки.
Без фідбеку користувача — це просто «мертвий код».
мій внутрішній діалог:
— нашо ти на це витрачаєш час і гроші?
— а ти хочеш більше врожаю на своїй ділянці і менше роботи?
— ну звісно!
— а як ти без математики збалансуєш ось це і ось це...?
— так а де тут прибуток?
— зменшення витрат хіба не збільшує прибуток? 🤔
Зазвичай план такий:
— створюєте ФОП
— домовляєтеся з одним з банків про відкриття відповідного рахунку
— домовляєтеся з платіжною системою про взаємодію та інтеграцію їхнього сервісу у ваш сервіс
— у ваш сервіс додаєте можливість оплатити послуги вашого сервісу (разовий платіж або щомісячна/щорічна підписка). Також часто ще певну частину функціоналу лишають як free tier, щоб у користувачів була змога спробувати безкоштовно, перш ніж вирішувати, чи хочуть вони отримати повний доступ за гроші
— отримуєте платежі, платите податки, подаєте звіти — profit
— ну і звичайно воно не буде приносити гроші, якщо про нього ніхто не буде знати, тому marketing & sales не менш важлива частина, ніж development
воно не буде приносити гроші, якщо про нього ніхто не буде знати
ну я-то знаю )
це все правильно... але тоді доведеться ставати іт-підприємцем... а воно мені треба? 🤔
це і для мене цікавий вибір:
1) заточувати програму конкретно під свою ситуацію — зараз 15 соток, рахувати npk, додавати усякі датчики, автоматизацію, рахувати кожну рослину ... кожен мікроорганізм у грунті... на своїй ділянці ... а їх там мільярди... одним словом... зібрати нарешті з 15 соток 15 тонн... апельсинів... це теж гроші... ну тобто це фермерський шлях...(з інструментами)
2) інший шлях розвитку — робити для інших ...вирішувати задачі дослідження ринку... коливання цін.. погоди... скільки працівників оптимально найняти і т.д. .... шо там ще цих сільгоспвиробників цікавить... не знаю.. мабуть ... треба вивчати...
3) третій шлях.. це робити універсальний інструмент...
(приблизно так як зараз)
мені ллм-ка якось сказала, що я роблю... ну дуже влучно... шкодую що не записав )
приблизно так...
"ти намагаєшся триматися... робити цей документ — на тому (середньому) рівні деталізації:
— з одного боку, не спускаючись до конкретних задач... щоб охопити побільше...
— з іншого боку — якщо робити занадто математично-абстрактно — буде незрозуміло, про що це...
ідея — допомогти математикою дрібним сільгоспвиробникам..
ось тут — усі можливі задачі, з їх класифікацією ... на даний момент ..
fex.net/s/mx5rmrr
потроху додаю калькулятори...
Що з цим робити? Якщо я не можу зрозуміти, то, повір, дрібний сільгоспвиробник (і не дрібний теж) точно не зрозуміє.
не дрібний сг виробник мене взагалі не цікавить...
є десятки тисяч дрібних... у кожного з яких у кишені сьогодні — такі обчислювальні можливості, які і не снилися навіть 10 років тому...
і шо є на ринку?
казуальні "Веселі ферми?
а де цікаві економічні стратегії... сучасні... українські... у цій ніші ?
а де... просто зрозумілі калькулятори?
.......................
пішов подивився на свій файл...
там половина задач інтуїтивно зрозуміла по заголовкам...
а ще частина — якщо прочитати умови задачі...
...................
і це ж не готовий продукт, а сирий матеріал... я над ним працюю... в першу чергу для себе... щоб зібрати більше врожай на власній ділянці...
Ти не зрозумів. Я навіть не бачив того калькулятора. Після того, як натиснув на посилання, що далі робити? Ти вважаєш, що люди, задіяні в с/г, зможуть це осилити?
ну я ж не можу одразу висипати все ... в невідомість...
з’явилися коментарі — пишу далі...
перший калькулятор вже виклав )
Якщо продукт тематичний треба шукати тематичне комьюніті і давати юзати напряму
Потім хтось зацікавиться adwanced фічами можна буде йому як послугу це продати наприклад домовившись за певну суму зробити ці фічі, або платну версію
Коротше без нетворкінгу у продажах нікуди
Ось можеш в цю групу вступити @strwberryhouse Чел з Одеси здається пише про гідропоніку та продвигає свій NPK калькулятор-Може ще знайдеш
1. в першу чергу собі даю юзати... тій частині, яка сг виробник.. звідти і фінансування... продав трохи томатів, купив кращий ноут... і Клоду дав 20 баксів )
2. збирати зворотній зв’язок мабуть корисно.. але довго...
думаю, коли дороблю... якийсь скелет.. чи як це називається... мінімально працездатний продукт... якщо не пропаде бажаня робити для інших... провести дослідження...
Якщо задуматися — люди ж постійно і так говорять про свої проблеми... В т.ч сільгоспвиробники... Там померзло, бо не врахували погоду, там коливання цін, там не внесли вчасно добрива, бо в якийсь момент не було в запасі грошей...
Інформації про проблеми море... і математика всюди...
(можна просто на кілька днів зануритися у тематичні ютуб-канали і коментарі — буде ясніше, що людей хвилює)
3. Гідропоніка — це цікаво... рік тому юзав кілька калькуляторів... відклав на потім...
Мені відкритий грунт цікавіше... більше місця, більше руху...
Хоча визнаю, що в npk треба розібратися...
Просто там один калькулятор, одна вузька задача...
А я перед собою поставив УСІ можливі задачі )
25 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів