Як монетизувати пет-проект? 🤔

Приміром, я щось там навайбкодив.

І є ілюзія, що ще комусь це може бути цікаво.

Які взагалі є можливості і «підводні каміння»? (бажано весь список)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

поточна версія... скоріше каркас... концепт 🙂
fex.net/s/1zkyvot

Разбивай иллюзию. Начни продавать. Обойди 10 знакомых. Если купят — значит уже не иллюзия.

ще рано... сьогодні почав сам читати, що ми з клодом... нагенерували... наче все правильно... програма працює... але незручно... і сторонній людині не дуже зрозуміло...

треба ще більше розбивати задачі на підзадачі... і до кожної робити калькулятор... і більше тексту на пояснення смислу

Ти якусь невідому дічь зробив і хочеш продати її селянину? Він просто скаже — що ти наркоман...

спробуй ще раз...

ти селянин?
хочеш сказати, що у тебе все добре з управлінням, на тебе не впливають ціни, погода, ... і в тебе все добре, і немає збитків без усякої математики? 🤔

чи ти хочеш сказати. що проблеми є, але моя програма недосконала?
так я ж і не заперечую

власне... якщо витратити кілька місяців, і сказати — ось, дивіться, це готовий продукт!
чи буде менше критики? навряд... 🙂

Я нічого не зрозумів що саме ти продаєш і кому воно треба.

це розуміти не обов’язково,
можна прочитати назву топіку — там більш загальне питання

І є ілюзія, що ще комусь це може бути цікаво.

Так спочатку запусти, безкоштовно, перевірь чи дійсно комусь цікаво, потім вже монетезуй

а як можна продати людині те, чим вона вже безкоштовно користується? 🤔

назва проекту:
«Математика в селянському господарстві. Практичний посібник»

структура:
fex.net/s/mx5rmrr

перший калькулятор «Найкоротший шлях» — найпростіший 🙂
скрін:
res.cloudinary.com/...​/owoogulx3gmeyomsg11o.png

архів з файлами першого калькулятору:
fex.net/s/4blnmof

12 грудня... картопля... сорт “Новорічний” 🙂

res.cloudinary.com/...​/gvkddly2nhzidatzfnat.jpg

Чому ти коменти пишеш? Хіба не можна редагувати статтю?

якось не подумав... та хай вже буде 🤔

Можливостей безліч.
Спробуй поговорити з людьми, яким це може бути корисно. Якщо це так, вони можуть щось запропонувати натомість: від мішка вирощеної картоплі, до готівки.
Без фідбеку користувача — це просто «мертвий код».

мій внутрішній діалог:
— нашо ти на це витрачаєш час і гроші?
— а ти хочеш більше врожаю на своїй ділянці і менше роботи?
— ну звісно!
— а як ти без математики збалансуєш ось це і ось це...?
— так а де тут прибуток?
— зменшення витрат хіба не збільшує прибуток? 🤔

Зазвичай план такий:
— створюєте ФОП
— домовляєтеся з одним з банків про відкриття відповідного рахунку
— домовляєтеся з платіжною системою про взаємодію та інтеграцію їхнього сервісу у ваш сервіс
— у ваш сервіс додаєте можливість оплатити послуги вашого сервісу (разовий платіж або щомісячна/щорічна підписка). Також часто ще певну частину функціоналу лишають як free tier, щоб у користувачів була змога спробувати безкоштовно, перш ніж вирішувати, чи хочуть вони отримати повний доступ за гроші
— отримуєте платежі, платите податки, подаєте звіти — profit
— ну і звичайно воно не буде приносити гроші, якщо про нього ніхто не буде знати, тому marketing & sales не менш важлива частина, ніж development

воно не буде приносити гроші, якщо про нього ніхто не буде знати

ну я-то знаю )

це все правильно... але тоді доведеться ставати іт-підприємцем... а воно мені треба? 🤔

це і для мене цікавий вибір:

1) заточувати програму конкретно під свою ситуацію — зараз 15 соток, рахувати npk, додавати усякі датчики, автоматизацію, рахувати кожну рослину ... кожен мікроорганізм у грунті... на своїй ділянці ... а їх там мільярди... одним словом... зібрати нарешті з 15 соток 15 тонн... апельсинів... це теж гроші... ну тобто це фермерський шлях...(з інструментами)

2) інший шлях розвитку — робити для інших ...вирішувати задачі дослідження ринку... коливання цін.. погоди... скільки працівників оптимально найняти і т.д. .... шо там ще цих сільгоспвиробників цікавить... не знаю.. мабуть ... треба вивчати...

3) третій шлях.. це робити універсальний інструмент...
(приблизно так як зараз)

мені ллм-ка якось сказала, що я роблю... ну дуже влучно... шкодую що не записав )

приблизно так...
"ти намагаєшся триматися... робити цей документ — на тому (середньому) рівні деталізації:
— з одного боку, не спускаючись до конкретних задач... щоб охопити побільше...
— з іншого боку — якщо робити занадто математично-абстрактно — буде незрозуміло, про що це...

Надай спочатку безкоштовно — перші користувачі твої найкращі друзі.

ідея — допомогти математикою дрібним сільгоспвиробникам..
ось тут — усі можливі задачі, з їх класифікацією ... на даний момент ..
fex.net/s/mx5rmrr
потроху додаю калькулятори...

Що з цим робити? Якщо я не можу зрозуміти, то, повір, дрібний сільгоспвиробник (і не дрібний теж) точно не зрозуміє.

не дрібний сг виробник мене взагалі не цікавить...

є десятки тисяч дрібних... у кожного з яких у кишені сьогодні — такі обчислювальні можливості, які і не снилися навіть 10 років тому...

і шо є на ринку?
казуальні "Веселі ферми?

а де цікаві економічні стратегії... сучасні... українські... у цій ніші ?

а де... просто зрозумілі калькулятори?
.......................
пішов подивився на свій файл...
там половина задач інтуїтивно зрозуміла по заголовкам...

а ще частина — якщо прочитати умови задачі...
...................
і це ж не готовий продукт, а сирий матеріал... я над ним працюю... в першу чергу для себе... щоб зібрати більше врожай на власній ділянці...

Ти не зрозумів. Я навіть не бачив того калькулятора. Після того, як натиснув на посилання, що далі робити? Ти вважаєш, що люди, задіяні в с/г, зможуть це осилити?

ну я ж не можу одразу висипати все ... в невідомість...
з’явилися коментарі — пишу далі...

перший калькулятор вже виклав )

Якщо продукт тематичний треба шукати тематичне комьюніті і давати юзати напряму
Потім хтось зацікавиться adwanced фічами можна буде йому як послугу це продати наприклад домовившись за певну суму зробити ці фічі, або платну версію
Коротше без нетворкінгу у продажах нікуди
Ось можеш в цю групу вступити @strwberryhouse Чел з Одеси здається пише про гідропоніку та продвигає свій NPK калькулятор-Може ще знайдеш

1. в першу чергу собі даю юзати... тій частині, яка сг виробник.. звідти і фінансування... продав трохи томатів, купив кращий ноут... і Клоду дав 20 баксів )

2. збирати зворотній зв’язок мабуть корисно.. але довго...
думаю, коли дороблю... якийсь скелет.. чи як це називається... мінімально працездатний продукт... якщо не пропаде бажаня робити для інших... провести дослідження...

Якщо задуматися — люди ж постійно і так говорять про свої проблеми... В т.ч сільгоспвиробники... Там померзло, бо не врахували погоду, там коливання цін, там не внесли вчасно добрива, бо в якийсь момент не було в запасі грошей...
Інформації про проблеми море... і математика всюди...
(можна просто на кілька днів зануритися у тематичні ютуб-канали і коментарі — буде ясніше, що людей хвилює)

3. Гідропоніка — це цікаво... рік тому юзав кілька калькуляторів... відклав на потім...
Мені відкритий грунт цікавіше... більше місця, більше руху...
Хоча визнаю, що в npk треба розібратися...

Просто там один калькулятор, одна вузька задача...
А я перед собою поставив УСІ можливі задачі )

Підписатись на коментарі