Компанія відкликала офер перед стартом роботи: норма чи ред флег?

Офер вже підписаний, дата старту погоджена — і раптом компанія відкликає пропозицію.

Було таке у вас або ваших знайомих? Як пояснили причину і що робили далі?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Можно тупой вопрос? «Ред флаг» — єто признак, на которій надо обратить внимание, прежде чем пойти на работу
А разве тот факт, что вас не зовут куда-то работать — не является как бі... ну сам по себе ответ на вопрос?

Потрібно вимагати оформлення попереднього договору з двосторонньою фінансовою відповідальністю за відмову від підписання основного

Мені відкликав оффер Амазон (писав про це в інсті в одному з обговорень: www.instagram.com/...​Q9/?igsh=cTA1b3RtOTYyOXFu).
Якщо коротко: Інтервʼю я пройшов у Гданьський офіс, але мені не зробили оффер через хайрінг фріз і лейофи 🥴
Проте, рекрутер до мене повернувся з
новими пропозиціями місяць тому, але треба було знову проходити інтервʼю.
Знову всі етапи
Цього разу відмовив вже я 😁

А коли такого рівня компанії відкатують оффери, чи вони передбачають з їх боку фін відповідальність?

Зараз звільняюсь із сільпо. Офер був один тепер через піврку вимоги і умови праці інші. Середній менеджмент повне дно.. Топи суперові, комерційний менджмент і маркетинг красунчики...

Зараз звільняюсь із сільпо

Працюйте, щоб було в кайф, як можете. Якщо їм не подобається, нехай звільнюють)

як на мене це дуже і дуже стрьомно. Особливо, якщо людина звільняється з минулого місця роботи, а ще відповіла відмовою іншим роботодавцям

Офер це не угода, а пропозиція, в ньому в більшості випадків навіть підпису немає жодної із сторін.
Підписують контракт, який вже має юридичну силу, і от уже в ньому може бути

дата старту погоджена

Навіть у контракті, як правило, є випробовувальний термін, за яким будь яка із сторон може припинити контракт негайно без будь яких компенсацій. Тобто технічно, навіть якщо і є якась «дата старту», нічого не заважає в цю дату відправити листа з текстом про припинення контракту. Це якщо мова про Фоп, звісно

Ну питання напевно не про ФОП, бо він сам свої ризики менеджить, а про трудовий договір.

Писав про це нещодавно у Твітері:
x.com/...​tatus/2000141634692948423

Long story short:
Велика аутсорс компанія.
Контракт зі сторони кандидата вже був підписаний. І компанія навіть ноут вислала вже, бо перша дата старту була через тиждень після оферу.
Перед датою старту ноут переадресували і повідомили про зміни в даті старту, спершу була невідомість, а потім назначили нову дату старту. Зрештою і зовсім відкликали офер.
Шкода втраченого часу на очікування.

Нормой я бы это не назвал. Причины, конечно, могут быть разные — но кандидат рискует больше, чем компания в зеркальном случае (кандидат принял оффер, а потом решил отказаться). Я б сказал, хорошим тоном должна быть выплата кандидату 1 оговоренной месячной ЗП как компенсацию рисков (кандидату надо искать новую работу, поскольку сокрее всего он уже начал процедуру увольнения с текущего проекта и назад у него уже дороги нет). Но понятное дело, что вряд ли контора так сделает, поскольку формально контракт ещё не подписан.

Істина посередині. Буває, оффериш людину, та спокійно чекає день виходу, а клієнт вирішив з нового року відкрити посаду, або в інших країнах працювати, або контракт так і не підписали ітд.

Бывает еще и на испыталке могут завернуть, типа — клиент ушел. Сервисный бизнес — он такой!

Було в середині компанії пройшов співбесіду з замовником, той взяв мене. Проходив тиждень онбоардінг — замовник зв’язується і каже, «ой знаєте, ми все ж таки вирішили синйора брать» (я мідл був)

Норм чи ред флаг? Дивіться у контракт та законодавство

Пішов я якось на співбесіду в одну компанію, доречі досить не маленьку, по кількості співробітників (тоді я вважав це маркером солідності). Досить добре пройшли всі етапи, як HR так і технічна. Через декілька днів отримую оффер.
Виглядає як класне підвищення, думаю я, додаткові бонуси, а також можливість працювати з дому, чого я хотів. Круто! Зважую все, думаю, приймаю рішення йти і починаю процедуру звільнення.
Відпрацювавши два дні, отримую повідомлення від HR моєї «нової компанії»: «Ми змушені відкликати оффер. Від нас пішов великий клієнт і тепер нам не треба розробник. Ми з вами зв’яжемся через декілька місяців!».
Хаха. Чи здивувався я? Та трохи є. Фортуна повернулась іншим боком, як то кажуть. Зараз смішно, але тоді не дуже.
Протягом наступного тижня я все ж знайшов роботу, і на щастя, все склалось, як я і хотів. Тому кінець історії позитивний. Але пам’ятайте, оффер це ще не найм!

Неприємна ситуація, а зв’язались за кілька місяців як обіцяли?

ноу) десь через рік з цієї компанії написав вже інший HR, просто запрошував на співбесіду, але він на той момент не знав що вони мені вже відкликали офер)

Ех, ну тут компанії явно потрібно попрацювати над комунікацією :)

починаю процедуру звільнення

як можна звільнятися, не підписавши контракт на новому місці?

Брак досвіду. В мене один в один ситуація трапилась в 2016 році. Але я потім ще місяць шукав роботу. «Нова» компанія заплатила мені компенсацію за тиждень здається. «Стара» компанія відмовилася приймати назад, бо клієнт сказав, що це не професійно. В цілому я знайшов собі гарний міжнародний контракт без посередників і залишився в плюсі. Але ситуація була доволі стрьомна.

Підписатись на коментарі