Інсайт із Силіконової (Кремнієвої) Долини: AI програє Джунам. Але вони від цього не виграють!

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Колись я безкоштовно (ну за символічну плату) займався підготовкою інтернів до реалій IT-ринку, щоб зрозуміти тренди. Потім я зрозумів і припинив благодійність. Причини я описав тут — dou.ua/forums/topic/46266

Минуло майже 3 роки і, як завжди, моє пророцтво (насправді аналітика) збулося — ми переходимо у фазу робота за їжу.

Ось які тренди зараз для інтернів у найбагатшій країні, США:

1. Робота за їжу (у буквальному значенні). Якщо ви не входите до TOP-3, вам навіть не платять стипендію. Компенсують лише житло, їжу та інший базовий мінімум за стандартами рабовласництва у Римській Епохи.
2. Відпрацювання — 70 годин на тиждень, в офісі, під наглядом, щоб не думали робити перепочинок у робочий час.
3. Якщо ви засвітилися в будь-якому ентертейменті, хобі, вільному проведенні часу або недайбоже якомусь пості/лайці в соцмережі — готуйтеся до one-to-one і подальшого відрахування.

При цьому поки що набирають виключно із місцевих, мешканців інших країн не розглядають. Але навіть зараз, за ​​такого жорсткого режиму, все одно приходить у середньому по 2000-3000 відгуків на тиждень. При цьому ще триває жорстокий відбір за методикою ecole 42 — тобі дають якісь завдання, базову інструкцію та... все! Щоправда, ще є peer2peer, коли ти можеш попросити тих, хто пройшов — допомогти тобі. Штука в тому, що ті, хто пройшов, безкоштовно вже не допомагають і навіть вимагають грошей за допомогу (за це зараз відраховують, з 2026 буде можна, але через ISA).

Інсайт не можу розкрити через NDA. Кому дуже треба — пишіть директом.

Мій черговий прогноз на найближчі кілька років:
1. Бізнес зрозуміє, що сам собі AI — лише черговий рівень абстракції, такий же як SQL, який спочатку розроблявся як інструмент для бухгалтерів і фінансистів.
2. Бізнес зрозуміє, що вигідніше вирощувати окремих операторів для AI, а не витрачати час цінних співробітників, які гененують виручку.
3. Індустрія операторів перейде в класичний режим інтернатури/наставництва, коли інтерн платить фахівцю або працює на рівні Middle розробника. Вимоги знань кількох мов програмування, хмар та іншого будуть as must by default.
4. Можливо, що новачки навіть платитимуть роботодавцям. Розрив між Junior і Senior стане колосальним, а грейдитимуть лише тих, хто своїм мозком може вирішити проблеми, які не можна віддати чисто на відкуп AI (комплексні та складні програми).
5. Після того як відсіють зерна від полови, і новий президент США зніме загороджувальні бар’єри — приймати почнуть тільки перевірених фахівців, які вже працювали в режимі 70 годин на тиждень і їхнє здоров’я не погіршилося — ну щоб продовжували вджобувати.

Чи є у нас тут Джуни на форумі? Продовжуватимете свій шлях в IT або зісвітніться кудись, де можна швидко почати заробляти норм гроші?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
або зісвітніться кудись, де можна швидко почати заробляти норм гроші?

на будівництво ? 🙂

Маркетинг, продажи, лидген. Но можно и стройка/ремонт. Если руки из плечей выросли.

Компенсують лише житло, їжу та інший базовий мінімум за стандартами рабовласництва у Римській Епохи.

батогами б’ють ? 🤔

BIG 5 EMPLOYERS IN NIGHT CITY — 2077

It’s that time of the year again we present our list of the biggest and best corps to work for in Night City! Who offers paid vacation? Who pays for employees’ Trauma Team insurance policies? Who provides discounts for daycare and child bodyguard services? Have a look at our rankings below!

1. Arasaka — Coming in again this year in our #1 spot the Japanese zaibatsu juggernaut. Employees can expect to be fit with the latest in cyberware technology with a loyalty obligation of only 20 years!

2. Militech — The American arms giant provides its employees with up to 50% discounts on all Militech weapons. With a deal that good, you’d be able to put a Mk.31 Heavy Machine Gun under the Christmas tree for everyone in the family!

3. Biotechnica — Our 2077 bronze medal goes to Biotechnica who offers up to six (yes, six!) paid vacation days a year!

4. Kang Tao — China’s largest tech and arms manufacturer treats its employees to a Gold Membership with Trauma Team. Never spend a single minute of your 50-year loyalty pledge worrying about paying for health coverage!

5. Night Corp — While this hometown product can’t compete with the biggest international players in terms of budget or ambition, they certainly know how to spoil their staff. Night Corp snuck into our Big 5 after a recent announcement to reduce the mandatory workweek to just 80 hours! They are a must-apply for all you family-focused folks out there.

А, ну тогда понятно почему такой ажиотаж на вакансию с 70 часами.

Підписатись на коментарі