Спроба навайбкодити голосовий додаток для Android «OK Google, ...»
Мета: Навайбкодити додаток для Android через який голосом! можна буде керувати пристроем через MQTT.
Так як я зовсім ніколи таким не займався (розробкую для Android), то вирішив зробити це через сучасний підхід «вайб-кодінгу» :-)
Поставив Android Studio, підключів туди Gemeni, телефон. Поставив задачу Gemini.
Через декілька ітерацій, отримав додаток (Kotlin), який використовував SpeechRecognizer, розпізнавав фрази (наприклад: «відчини ворота») і реагував на них визваючи метод в коді.
Але... це не підходить, бо таким чином додаток постійно займає мікрофон, ну і мабуть для батареї це не дуже.
Та і користувачі будуть не в захваті що в них постійно телефон щось слуха (та показує індікацію).
Я ж правий?
То ж запитав, а чи можна це зробити через асистента? Типу «OK Google, відчини ворота за допомогю <ім’я додатку>» і команда полетіла мені в додаток.
Gemini сказав, що так, можна. Переписав код. Тепер я маю отримувати реакцію в ...
private fun handleIntent(intent: Intent)
І тут вже все перестало працювати, ніякіх визовів я не отримую, Gemini агент, весь час щось пробує переписати але нефіга то не працює.
Google Asistant на телефоні, теж весь час якусь фігню стелить у відповід на мої команди, що навіть і коментувати не хочеться, бо починає потрохи дратувати.
В мене вже виникла, підозра а чи можливо це якось у принципі. Чи може Gemini щось не так робе.
Чи де є якісь приклади коду таких додатків. Чи я напоровся на цю фігню, коли
Буду дуже вдячний за поради чи приклади таких проектів (можливо й код).
18 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів