Ваші очікування від 2026 року

Зазвичай в кінці року DOU Community створює тему з прогнозами на наступний рік.

Як думаєте, яким буде 2026 рік і чого нам всім очікувати?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Маю надію, що не доведеться буде говорити «Як було добре в 2025-му»

Думаю 2026 буде плюс-мінус як і 2025:
— війна буде продовжуватися
— бульбашка АІ буде надуватися далі
— біткоїн буде коливатися в діапазоні 80-130к без серйозних падінь чи підйомів
— весною і літом всі знову забудуть про відключення світла, ціни на павербанки і зарядні станції впадуть, хто закупиться — буде молодець, хто не закупиться — буде купляти за ціну х2 восени і взимку
— вийдуть нові круті ігри, про які ми будемо писати, що «геймдев ще не перетворився остаточно на лайно і все ще можуть же ж створювати круті речі»
— вакансій у дефтеху/мілтеху знову стане на 100%+ більше
— буде новий корупційний скандал

Сразу оставлю свой прогноз которой делал на 2025:
dou.ua/...​rums/topic/51584/#2912034
На 2026 (пойду в более рискованные прогнозы, чтоб веселее) :
— мир не подпишут. Исключение — если фронт прям рухнет что пока маловероятно.
— ожидаю новую волну ужесточения мобилизации. Отсрочки порежут, начнутся первые более массовые смерти с использованием оружия при мобилизации (с обеих сторон)
— продолжат греть с ПДВ, но на 2027 сделают послабление — либо лимит будет выше либо процент порежут с 20 на условные 5-10
— новый виток коррупции: дело миндича не прошло зря — схавали, аж свестит. Зато мовне питання, ухылянты и прочее конечно же на слуху.
— Трамп будет занят, думаю, на мир он точно забьёт, аж до последнего квартала 26го.
— Германия утратит первенство экономики ЕС.
— Европа потихоньку начнёт легализовать тех кто в ней работает и начнёт прикрывать временные защиты (старт с Польши уже анонсирован)
— АИ пузырь будет расти, в 26 точно даже к финалу не приблизится...

Вивчити англійську та отримати прямий контракт

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

В ТРО навчився жити одним днем — живий і вже добре. Планувати наперед справа невдячна — командири завжди все переменджують.

Бульбашка ШІ ще не вичерпала потенціал росту, з’являться навіть нові фічі і дещо зросте продуктивність. Бідних програмерів притісняти більш нікуди, тому ШІ відправиться освоювати поліклініки і школи.
PHP знову вмиратиме цілий рік. Іржаві ентузіасти крутитимуть дулі сішникам і гоферам. Фронтендери ліпитимуть бакенди з патичків і кізячків, а бакендери будуть з’ясовувати чому не працює z-index.

По відчуттях: людей і далі триматимуть на межі нервового зриву постійними «новинами», добробут все так само плавно знижуватиметься, кривава молотилка не зупиниться, бо партнери гроші таки дадуть на цілий рік, гріх не освоїти. Спробують поповнити лави СОУ мігрантами, але результат буде плачевний.

Чому така впевненість що усе це буде актуально протягом всього 2026? Тривожність від того, бо не зрозуміло що робити після гіпотетичного «перемир’я».

Роботи в ІТ стане більше, але не для джунів, бо комусь треба розгрібати те, що навайбкодили в 2025

Головне вірити в свою унікальність, що скрізь говнокодери-вайбкодери, навіть серед сінйорів і тех лідів, і лише я, єдиний хто розбирається в цьому хаосі, хто пише ідеальний код, розуміє його, і навіть коли вайбкодить, то робить це з розумом, не те що всі інші, які хряк-хряк і в продакшн

Прямо як С++ники вірять що зараз світ награється растом, і потім приповзе назад до них на колінах, молити переписати на С++, пропонуючи золоті гори.

скрізь говнокодери-вайбкодери... не те що всі інші, які хряк-хряк і в продакшн

Прямо як С++ники вірять зараз світ награється растом

Якщо брати аналогії вайб-швидко — то по швидкості розробки то не з точністю до навпаки? Дивлячись нп на стан юзабельності ladybird та servo для порівняння МП з розробкою браузерів.

Відносно альтернатив з мовами програмування взагалі — то нових опцій достатньо з’являється (Нп десь на phoronix нещодавно бачив що досить швидко йде розробка на zig альтернативи для іксів. Для 3d цікавим odin виглядає якщо далі розповсюдиться. І т.д.)

Прямо як С++ники вірять що зараз світ награється растом, і потім приповзе назад до них на колінах, молити переписати на С++, пропонуючи золоті гори.

Ну хрести трошки крінжова МП, згадується лжеінтерв’ю трупа страуса де якийсь жартівник зібрав всі недоліки цпп — інтерв’ю несправжні, але факти справжні ще й як. Як тільки гниляшка стане memory-safe то всі позбавляться від цього раку який принципово не дозволяє досягнути 100% test coverage кожної інструкції коду.

Буде фрейворк або підхід який дає сафеті — він просто перенесеться на будь-яку програму, по факту будь-який інтерпретатор будь-якої скриптової МП накропаної пів-віку тому має більше сафеті ніж гниляшка. Ну просто не відкрили ще формулу щоб будь-яку програму доказово зробити такою. Просто МП на якій складно користуватися linked list -ом не потрібна, чомусь ця думка не доходить но панів випускників MBA. Хайп на гниляшку набагато менш справжній ніж на блокчейн або чатботи.

А от в Сішечку я вірю, вона наших внуків переживе бо все одно як не крути а потрібна така МП в якій можна стріляти в будь-яку частину тіла під будь-яким кутом.

накропаної ніж гниляшка

якась термінологія з «літературно пірацьких терабайтів»? — треба окремий транслятор з того «найпотребнішого» сленгу грам.літератора «книгу кожен день»)

Я пишу у тому стилі, в якому хотів би читати у відповідь. Що це за слово в лапках про потребність і чому ви взагалі взяли його в лапки? Складається враження що ви мені хочете пришити це слово нібито я десь його колись на цьому сайті використовував.

пишу у тому стилі

пірацько-терабайтно-найпотрібніший намба ту?)

в якому хотів би читати

бігло-бігло))

Три дня я гналась за вами, чтобы сказать как вы мне безразличны. (відео)

хтось «який читає книгу кожен день» «бігло» «накропав» щось з «наявного в Інтернетах контенту» типу «пруд пруди» «відоси» у пошуках «чому ви процитували»)))

Ми з вами зараз спілкуємося? А про що?

Точно не про кальку кальки з французької bon appetit)

мій прогноз базується не на вірі, а на досвіді. Поріг старту нових проектів знижується до нуля. Навіть не технічна людина з ідеєю може навайбити демку або mvp і продати її. Але для подальшого розвитку і випуску в продакшн потрібні все ж професійні розробники. Таким чином отримуємо робочі місця в проєктах, які в інших умовах навіть не стартували б.

Війна продовжуватиметься. Зашкварів з політиками буде ще більше, корупції ще більше буде. Зневіра поглибеться. Ну, загалом маштам 2025-го зросте в поганому сенсі звісно

згенеруйте свою апку dou.ua/forums/topic/57149

Винайдуть, порішають, вгамують

Долар по 7, бензин по 25, представники деяких трьохбуквенних формувань на стовпах — очікування.

Не здохнути до настання 2026 — реальність.

Будемо пахати як коні
І, може, нарешті «хоть паржом»
художник: син, «Миколай на коні»

Не знав що в часи життя Миколи Чудотворця вже були стремена xD

Очікую не брати на себе аж настільки багато задач і обов’язків як у 2025.
Очікую повноцінно глибоко розібратись із ML / DL / RL / Transformers.

Очікую повноцінно глибоко розібратись із ML / DL / RL / Transformers.

Доречі, теж.

Це після «вижити» — бо ВИЖИТИ у цьому — головне.

Планував те саме рік тому 🥲

Хороший офер и легализации в ЭС:)

Очікування чи Прогнози?

І Galera — це непогана назва для стартапу між іншим

AIGalera, треба бути в тренді!

Це буде рік швидких змін: вогняна коняка затопче старі еліти, котрі місили воду в ступі та постійно щось каламутили. Жінки повернуться масово в ІТ та політику і почнуть вигрібати всі ті ’овгієві конюшні’, що накопичились за десятиліття.

Жінки повернуться масово в ІТ та політику і почнуть вигрібати всі ті ’овгієві конюшні’.

Більш ймовірно що вони масово на фронт «повернуться»

На фронт-енд — менш вірогідно, скоріше в ML (бо це більш перспективно) ;) Щодо чоловіків, то скоріше за все — на чистий фронт, бо там більше бабла наразі )

На фронт-енд — менш вірогідно,

Я не про той фронт)

Той фронт, про який ти мрієш, тебе зачекався ))

Що значить «повернуться»? Вони звідти кудись поділися раніше?

На фронті багато зараз.Скоріш, це мала на увазі.

Багато — це дуже умовно. В реєстрі зниклих безвісти за 2024 рік 99.6% — чоловіки

І майже всі вже вбиті.

«Зниклий без вісті» — це просто плейсхолдер юрідичний для «200-й» — щоб тупо сім’ї грошей за загибель не платити.

Хтось по ’дікретам скитався’, хтось — по ніцам. Але коняка каже ’йди працюй в ІТ, ШІ допоможе ;) ’. Короче, ІТ знову потихеньку перетворюється в ’жіночу сферу’ ))

Нехай Зеленський реалізує себе як медійник і нарешті почне в своїх відосиках говорити про проблеми мобілізації.

Ну так гріх не скористатись можливістю Тільки не пишіть будь ласка постів про жіночі «супер сили» Бо усі розуміють чому у вас є права яких нема у чоловіків.

більше українського продукту — dou.ua/forums/topic/57149

Тут подумав так
— оптимістичний сценарій — дожмуть договорнячок, буде заморожений фронт з поступовою демобілізацією тих хто довго служив та тихою мобілізацією їм на заміну (але в цілому без бусів бо там будуть черги стояти). Кордони не відкриють. Вибори пройдуть швидко без інтриг парламентські і президентські. Поставлять когось замість Зе, слуги пройдуть але без монобільшості. Будуть якісь розпливчасті гарантії, дика інфляція, безробіття. Коротше повернуться старі добрі 90ті. Як кордони потихеньку будуть відкривати наплине волна міграції.
— песимістичний сценарій — локальні сутички з ТЦК та енергетиками на фоні відсутності світла по 20 годин та посилення мобілізації переростуть у масові заворушення. Влада втратить контроль над східними та південними регіонами. Весною почнуться процеси поділу країни. Русня відзватить собі більший шматок аніж мріяла, Орбан зайде в Закарпаття, утвориться невелика Українська республіка із західних областей з підтримкою НАТО
— найгірший сценарій — все залишиться як є. Зиму якось пройдемо, але не всі будуть локальні гуманітарні катастрофи. Мобілізація викрутиться до стадії якщо чоловік вийшов на вулицю то йому 100% дорога на фронт. Бронь у більшості злетить. Роботи буде значно менше. Вибори перепроведуть та пере виберуть Зе. Будуть запеклі бої на окраїнах Донеччини. Цьому жаху не буде кінця і краю

— найгірший сценарій — все залишиться як є

Найгірший це мобілізація всіх 18+ не залежно від статі.
І добровільно з 16ти

Це думаю на 2027 У 2026 може до 22-23 скоротять, відмінять критичність підприємств не з оборонки та критичної інфраструктури чи не підмазаних під владу єпамів, також знесуть відстрочку студням старших курсів.
Жабу треба варити повільно

rofl
Лопат не стане. Та й мобілізаторів також. XD

локальні сутички з ... енергетиками на фоні відсутності світла по 20 годин .... переростуть у масові заворушення. Влада втратить контроль

якщо тривалий час відсутнє світло — ти йдеш стрибати на місцевий майдан, чи під адміністрацію, чи шо? 🤔

я шось не чув про сутички з енергетиками 🤔

ну то трошки погугліть про це. в запоріжжі, одесі як мінімум були протести, перекриття доріг такими протестувальниками

ну то трошки погугліть про це. в запоріжжі, одесі як мінімум були протести, перекриття доріг такими протестувальниками

це тіпа ДЕТЕК винні в тому, що світла немає?

Так — Ахмєтка все продає на захід (зараз на європку не в тренді тому просто на захід України бо там же люди живуть а не скот як тут) , заводи його працюють а люди без світла і т/п. І це не сама жорстка діч що чув.

згадав Куп’янськ, січінь 2024; на усе місто аж одна бригда електріків з яйцями, яка постійно ремонтує посечіні осколками ЛЕП і місцева бабулька, яка розповідала «.. як погано вони працюють, по 3 дні не можуть доїхати до її вулиці та відремонтувати.. »

І це не сама жорстка діч що чув.

дійсно, ідіотів у нас не пуганих багато

В тому числі
Бо замість вкладати гроші в багато малих електростанцій, вкладались гроші в ремонт великих

Я звісно не енергетик але підозрюю що все дуже не просто.
По перше потрібна логістика щоб паливо підвозити
По друге інфраструктура щоб цю електрику передати.
По третє одна велика значно ефективніша за десяток малих
Захист одної великої мабуть простіший (шахедів у русні тьма зараз яких хош) Ну а те що не захистили це вже питання не до генератора реальних, а уявних потужностей

Не просто, але цілком реально.

А от надійно захистити величезну тес і всі лінії які від неї йдуть, впринципі нереально.

Це ідея не моя, а професійних електриків, ще в 2023 про це говорили, можливо й ще раніше.
Але ефективні менеджери прийняли рішення не яке ефективніше, а на якому легше озолотитись. Ну і тепер маємо.

ні. я десь писав що дтек винний?
я писав що такі кейси обєктивно є

Час від часу проскакують у тих регіонах де вже місяць світла по 16+ годин нема. Просто поки це не масовий характер. У Дніпрі навіть авто ДТЕК побили.
Розгніваний натовп це явище абсолютно іраціональне

а чого конкретно хочуть від енергетиків? 🤔
справедливого розподілу?
а якщо це технічно неможливо... бо ліфт може керуватися з сусіднього будинку...

Щоб світло не відключали. Ще раз — абсолютно іраціональне явище
При перших блекаутах памʼятаю народ в моєму місті хотів збирати натовп щоб бити вікна де світиться світло. Просто бо заздрісно. Кажуть що навіть СБУ самих активних на бесіди викликали
Були ж теорії змови про те що світло продають на захід. У нас в магазинах бабусі підписи реально збирали щоб заборонити продаж світла на захід. Була не маленька акція протесту біля офісу ДТЕК без конкретних вимог і це були відключення по 5 годин і в літку а не по 8 зимою
Цього року не актуально це. Тепер чому західні області відключають набагато менше ніж східні із усіма погрозами і т/д

а чого конкретно хочуть від енергетиків?

шоб усьо було і відразу))))

У Дніпрі на днях побили енергетиків, які приїхали щось відключати

Бо вимикачі із віддаленим керуванням треба було ставити в кожну будку.

Історія з дитинства. У 90-і, хто застав, теж електрику вечором вимикали на годину-дві. А наш будинок був на фідері, як зараз кажуть, «критичної інфраструктури». Коротше, перші тижні не вимикали взагалі. Потім почав приходити мужик у трансформаторну будку кожного вечора, та смикати рубильник. Все б нічого, але іноді ця паскуда забувала прийти, щоб включити назад. Так і сиділи баз світла іноді просто довше за сусідів, а іноді й до ранку. А так як справа була взимку, одного вечора я взяв на прогулянку із собакою шприц із водою, та набризкав у замок будки. А двері там повністю залізні, все схопилося як цемент. І після цього ще декілька днів до плюсової температури світло у нас взагалі не вимикали :)

Зараз я б так не робив, а тоді було прикольно.

Там не щось, а конкретно відключати будинок від критичної інфраструктури, тобто переводити будинок на звичайний графік як у всіх

я шось не чув про сутички з енергетиками 🤔

Та було в новинах щодо сутичок з власниками мажорних будинків. Там не всі лінії мають можливість віддаленого відключення (бо на ній щось важливе висить), і бригадам доводиться на «останній милі» відключати споживачів, від чого місцеві особливі хом’ячки підгорають бо це ж «зеля продає за кордон» © і ко-ко-ко.

оптимістичний сценарій

Ну да, оптимист прям.

локальні сутички з ТЦК та енергетиками на фоні відсутності світла по 20 годин

А энергетики тут причем? Или у нас одно сплошное тупое быдло? К тому же где они их найдут?

Мобілізація викрутиться до стадії якщо чоловік вийшов на вулицю то йому 100% дорога на фронт.

А сейчас типо не так? Или у всех бронь внезапно нарисовалась?

Ну да, оптимист прям.

Ну не сказочник ж з кордонами 91го і розпадом рашки. Про це здається вже навіть телемарафон не говорить

А сейчас типо не так?

В цілому не так. Я заплатив пару штрафів та можу більш менш спокійно просуватись містом. Все ж законних підстав пакувати в них нема. По бєзпрєдєлу звісно пакують, але це все ще не прям масове явище. Усіх кого знаю бусифікованих був розшук
Зараз можливо буде тред про не законність розшуку але я до того що скоріш за все стане ще гірше

А энергетики тут причем?

Читай тред вище

Ну не сказочник ж з кордонами 91го і розпадом рашки.

Это вполне еще возможно, если правильно разыграть партию, но не так как они рисуют с потужным контрнаступлением до границ 91-го.
Как бы рашка не пыжилась потужнистю, но экономика совсем недавно пошла в разнос и следующий год, это совсем не те года что были до этого, когда у нее были огромные финансовые резервы, позволяющие воевать на широкую ногу. Без баснословных денег этого нахрен никому не нужно, кроме горстки идейных. Если даже немного уменьшатся ресурсы, то это сделает невозможным наступление, будет просто фактическая заморозка линии фронта с обменами ударами. Я конечно не Ванга, но если нас не прогнут с капитуляцией и таки выдержим этот год, то это вполне возможный сценарий. Для нас заморозка линии без снятия санкций это победа и долгосрочные последствия для рашки могут оказаться фатальными, а нам спешить некуда. На тех территориях и так все стерто в пыль, а рашка еще будет тратится на «латочный ремонт», значит еще нагрузка на бюджет.
Тут больше вопрос надо ли это Зелени ибо судя по новостях, где говорят о всяких тратах местных бюджетов на абсолютно второстепенные вещи во время войны, типа как новые маршрутки для сел, мусоровоз, озеленение, перекладка не стратегически важных дорог, сложно не заподозрить их в диверсионной работе.
Ну неужели сейчас мусоровоз с какой то новости для села за 3 ляма важнее, чем 300 дронов? Я в шоке от этих идиотов. В стране война, каждая копейка должна быть мобилизованная для обороны и гуманитарных нужд, следующие 1-2 года решающие, а они занимаются якобы комфортом и эстетикой. Можно только представить те сумы денег, которые могут высвободится с местных бюджетов на ВПК, если не покупать всякую ненужную сейчас ерунду.

Я заплатив пару штрафів та можу більш менш спокійно просуватись містом.

Так штрафы можно накладывать сколько угодно раз и их уплата не освобождает от необходимости прохода ВЛК или обновления данных. Уже 100 раз было что тушку с оплаченными штрафами пихают в бусик, и пока она сидит в ТЦК, ему приходит новый штраф и вот ты уже не по беспределу задержан.

Все ж законних підстав пакувати в них нема

ВЛК у вас пройдено и данные актуальные? Ждете повестку в резерв+? :)

Усіх кого знаю бусифікованих був розшук

Как бы чтобы узнать в розыске ли ты надо поставить Резерв+. А если ты не прошел ВЛК и не обновлял данные то ставить его это самоубийство. А если пройти и акутуализировать, то тогда остается ждать повестку.

и таки выдержим этот год, то это вполне возможный сценарий

ця пісня вже третій рік лунає) нам би день постояти, да ніч протриматись.

для рашки могут оказаться фатальными, а нам спешить некуда.

— ну та, куди вже нам поспішати.

Я в шоке от этих идиотов

— тут згоден

Коротше, зарядився на перемогу) ще трохи і все буде, ми на 70й хвилині матчу)

ця пісня вже третій рік лунає

3 года назад была песня что лишнее деньги кончились или какие были предпосылки? Только пол года-год назад судя по всему дебет пошел в кредит теперь пошло ужимание по статьям расхода скрепного бюджета, из за чего скорость деградации будет только нарастать. Легко воевать, когда у тебя дофига бабла и можно и тушек мотивировать да купить в СНГ и Африке, артиллерию составами гнать, чтобы количеством задавливать фронт и заплатить тройную цену за компоненты с обходом санкций для собственного ВПК.
Кто ж доктор что почти 4 года танкера себе свободно плавали, наполняя бюджет.

ну та, куди вже нам поспішати.

А что, есть куда?

ця пісня вже третій рік лунає

Та нє, п’ятий вже.

В Резерв+ повістки не приходять. А так, люди по повістках цілком собі приходять, у п’ятницю проходив ВЛК, були й ті, хто отримав повістку (паперову) і прийшов

Штрафи з ТЦК приходять і в Дію, Резерв+ для цього не потрібен

перекладка не стратегически важных дорог

тупо під моїм вікном перекладають нормальну, взагалі без ям дорогу, по якій їздять тіки хто тут живе.
вулиця тупикова, не тощо «стратегічно важлива»
тупо перед НР відмивають кошти що залишились
там всім пох на ті +300 дронів
головне купити дружині подарунок не дешевше ніж купить кум, бо потім увесь рік будуть підйобувати)

Да, и сколько таких улиц и городов. И ноют про ПДВ для ФОП видите ли негде деньги для МВФ брать. Да денег хоть Ж жуй, просто они не там, где надо. Даже если дорога действительно убитая, то какая разница, если по ней в будущем может ездить исконный свинорашист. Нет смыла тратить деньги на то, что не критически важно или не даст быстрого экономического эффекта.

с оплаченными штрафами пихают в буси

Так это и есть беспредел и беззаконие.

Как бы рашка не пыжилась потужнистю, но экономика совсем недавно пошла в разнос и следующий год, это совсем не те года что были до этого, когда у нее были огромные финансовые резервы, позволяющие воевать на широкую ногу.

Chart: Countries Stockpiling the Most Gold Since 2000
Russia and China have each added over 1,800 tonnes of gold to their reserves since 2000, more than triple the next highest country.
www.visualcapitalist.com/...​gold-reserves-since-2000
Не знаю, насколько надёжный источник, но если верить написанному, то с резервами у них более чем хорошо.

А энергетики тут причем? Или у нас одно сплошное тупое быдло?

Нуу. Серед українців багато класних професіоналів своєї справи, багато веселих людей, багато добрих батьків, і т д. Всесторонньо кончених треба поглядіти.

Але що стосується розуміння наприклад звідки в держави гроші, або подібних речей для яких треба включати голову, а не просто бути хорошим веселим хлопцем, то так, в цьому аспекті переважаюча більшість пустоголове бидло.

І хоч я не робив заміри з допомогою класичних інструментів. Але можна просто глянути реакцію на плівки мідаса (її нема, бидло терпить), реакцію на спосіб залучення чмобіків до війська (її немає), реакцію на застосування тих чмобіків після чмобілізації (реакції теж немає). Реакцію на «геніальні» способи залучити більше грошей в бюджет (її немає). І так далі. Терпіти таке може тільки поголовне тупе бидло.

За весь час пепевіряли документи 1 раз

ви заброньовані? чи якщо вчасно оновлені данні та не у розшуку, то відпускають? для друга питаю

У них перманентно план горить і бонуси за кожну душу(там щось 8000грн здається), малоймовірно що «друга» без бронювання відпустять)))
Як «не військовозобов’язаний і знятий з обліку», за 2 роки документи по країні перевірили сумарно 4 рази. Взагалі здається що їм теж часто банально влом і багато часових вікон, коли їх немає + погода впливає. Але є точки, до яких у них якийсь нездоровий інтерес, що змушує задуматися про корупційну складову в діях тцк. Розважайтесь.

Якщо придатність для тилових, то відпускають (або відпускали раніше)

Найгірший сценарій — це втрата державності і мобілізація в армію рф для війни в Європі.

Чесно не принципійно в якій армії помирати.
У нас по свідченням деяких знайомих така ***ня там твориться подекуди що кацапня навіть охрініє

Краще в полон в Європі здатись, ніж в рф. Та і шансів вижити думаю більше. Європейці на військових навчаннях лягають з кулеметами посеред відкритого поля і планують на танках об’їзжати мінні поля.

Передайте європейцям про існування дронів. Танки — все, а пшеки — дебіли, бо тисячу човгів купили, а десять тисяч дронів їх переб’ють.

трохи сумної іронії

«Савилль, например,
долго живший среди папуасов британской Новой Гвинеи, говорит об
этом так: «Вся жизнь туземца, от начала до конца, проходит под зна-
ком страха несчастья, личного и общественного. В низших обществах
страх перед несчастьем может превратиться в панику... Ничто не мо-
жет лучше выразить с психологической точки зрения нынешнее со-
стояние общества в Майлю.
..........................
При таком состоянии сознания первобытный человек, чувствуя
постоянную опасность, ни характера, ни источника которой он не
знает, находится всегда начеку, внимательно и тревожно ища малей-
ший знак, который позволил бы ему предусмотреть и, быть может,
предупредить дурное влияние. Он живейшим образом заинтересован
в том, чтобы получить предупреждение о дурном влиянии возможно
раньше и полнее. Приверженность первобытного человека к гаданию,
имеющему столь разнообразные формы, в огромной мере вытекает
именно из этой повелительной потребности.
Более того, любое событие, даже малозначительное, истолковы-
вается как знамение. »

(цит. з «Люсьен Леви-Брюль — Сверхъестественное в первобытном мышлении»)

і ще останні роки увесь час в голову стрибає епізод аргументації з «нєзнайкі»

«Считалось, между прочим, что смотрение кинофильмов является более интеллектуальным, то есть более полезным для ума занятием, нежели игра в шарашки или в „козла“. Это, однако, ошибка, так как содержание фильмов было слишком бессмысленным, чтобы давать какую-нибудь пищу для ума. Глядя изо дня в день, как герои всех этих кинокартин бегали, прыгали, падали, кувыркались и палили из пистолетов, можно было лишь поглупеть, но ни в коем случае не поумнеть.»

(там весь контекст резонує несамовито)

ще десь була відома фраза якогось американця.. шось типу: усе моє життя переповнене бідами, більша частина з яких ніколи не траплялася...

Гомін по перемовинах вщухне.

Пояснюю на прикладі. Банда гвалтує дівчину.
Чи можуть якісь перемовини то зупинити?
Зі сторони дівчини? Ні.
Зі сторони сусідів, котрим не подобається гомін на вулиці? Теж ні.
А якщо сусіди «перейдуть» на бік гвалтиників? Ну будуть їх морально підтримувати і що. Хай навіть матеріально. Все рівно, якщо дівчині то не подобається то вона брикатиметься.

Тому то все пусте.

[1.] У мужиков будут такие же права и свободы, как и у женщин. Мужиков не будут похищать с улиц и дискриминировать. Люди начнут понимать насколько важно жить и не
позволять государству 🇺🇦 делать из себя раба;
[2.] Можно будет уехать на свободу отсюда и кордоны не будут незаконно закрытыми;
[3.] Верю что настанет мир, любой мир лучше чем бесконечная война.

У мужиков будут такие же права и свободы, как и у женщин. Мужиков не будут похищать с улиц и дискриминировать

Якщо все буде і далі рухатись як воно рухається, то «у жінок чоловіків нарешті будуть такі ж права як і жінок» буде виглядати як «жінок теж почнуть красти з вулиці і дискримінувати»

Відкриті кордони

мені от що незрозуміло...

ну от, приміром, зараз будуть вибори... і дозволять онлайн-голосування... і люди, які фізично живуть... десь далеко... у безпечних країнах... будуть вибирати президента України — щоб він керував на территорії України...

це майже все одно що я буду онлайн для американців чи поляків вибирати президента )

десь далеко... будуть вибирати президента України

як то кажуть самі винуваті. Бо вийти з громадянства — задача з кількома зірочками.

А раз не можливо вийти = лишаються громадянами = мають обирати, бо закони на них розповсюджується. І, до речі цей момент враховано у Верховній раді: мажоритарників закордон не обирає.

А коли в Румунії діаспора обрала проєвропейського президента, то ми раділи

і люди, які фізично живуть... десь далеко... у безпечних країнах... будуть вибирати президента України

Сумніваюсь, що діаспора за Зе проголосує. Чи кого б ви хотіли?

Сумніваюсь, що діаспора за Зе проголосує. Чи кого б ви хотіли?

справа не в прізвищах, а в принципі...

люди, які фізично знаходяться в Україні, просто вимушені думати над тим, щоб вибрати кращу владу... тому що наслідки відчуватимуть на собі...

а якщо хтось живе, приміром, в умовному Еквадорі... і в нього один голос... і у того, хто на передовій, один голос...
хіба це правильно?

люди, які фізично знаходяться в Україні, просто вимушені думати над тим, щоб вибрати кращу владу... тому що наслідки відчуватимуть на собі...

якщо вибори такі будуть то виграє Зеленський, альтернатив просто не буде йому

виграє Зеленський

якщо чесно виграє — у чому проблема? 🤔

якщо чесно виграє — у чому проблема?

проблема в тому, що то будуть вибори без вибору; за КМІС перша 5 кандадатів Залужний, Порошенко, Зеленський, Білецький та Буданов. З них Порошенко під санкціями і його взагалі не допустят до виборів (ну і санкції можна ввести проти будь кого за бажанням), Білецький нещодавно сказав що у політіку зараз він не піде, військова справа зараз важливіше. Лишаються Залужний та Буданов. А тепер додамо контроль ЗМІ (що природньо під час військового стану) та відсутність політичної боротьби. То ж і виходить вибір без вибору.
імхо, хотів би бачити вибори з реальною боротьбою принаймі декількох кандідатів. А проводити їх під час військового стану немає сенсу.

а в чому сенс політичної боротьби? для чого вона?

1) ну от зустрічається з виборцями кандидат Залужний... в нього питають — коли будуть дороги і 5g ?
він чесно скаже — не знаю...
і шо далі?

ну ладно, а взагалі де програма дій?
нема...

а ви взагалі хочете бути президентом?
не знаю...

2) у 2014 році скільки на президентських виборах набрали герої майдану?

а в чому сенс політичної боротьби? для чого вона?

це і є демократія, ні?

ну ладно, а взагалі де програма дій?
нема...

згоден, на 100 %, саме тому і вважаю що вибори в умовах війни не на часі.

Значить, для вас і демократія не на часі?

Голосувати як будеш — у Дії чи Резерв +?

А навіщо мені голосувати, ви що демшиза? Нехай самі військові і голосують. Чому в нашій ситуації найдостойніші люди країни мають підстроюватися під диванних шлюх таких як я? Розклеїли весь Київ Порошенком — це що, не те ж саме продавлювання згоди що і в випадку бабців за гречкою у нульові?

Якщо відмовиитися від таємного голосування — то можна в хоч в «Пиріг» хоч в «Оберіг», не вилазячи з окопу, і порахувати легко бо без таємниці дані просто будуть публічними, одні вибори без таємниці то якось вже можна. Хоча я все одно думаю що епоха демократії закінчилася. Нехай донори допомоги просто візьмуть і назначать нового розподілянта коштів, допоки цей розподілянт-сєлєба не все на «горіх» спустив.

люди, які фізично знаходяться в Україні, просто вимушені думати

Мусять думати, та чи думають ))

люди, які фізично знаходяться в Україні, просто вимушені думати над тим, щоб вибрати кращу владу.

Хз, нема гарантії, що цей раз уж точно подумають, а не по приколу виберуть, чи за ковбасу.

а якщо хтось живе, приміром, в умовному Еквадорі... і в нього один голос... і у того, хто на передовій, один голос...
хіба це правильно?

гірше того — буде голосувати людина, яка фізично воювала на боці ворога і відбуває покарання за це.

Так, один голос для кожного громадянина це правильно. Бо підрахунки тих хто «достоїн» мати голос або ні, закінчаться тим, що його заберуть і у тих хто цю ідею вкинув початково. Як то кажуть «праізашла чюдовіщная ашипка, таваріщ майор».

Я просто нагадаю що просто на цьому ж самому форумі рік чи два тому пропонували відібрати голоси у громадян по ознаці сплати податків (чи по їх сумі). Себто відібрати їх у тих самих військовослужбовців в тому числі. Але тим юзерам економічний критерій був важливіший.

А може треба відібрати голоси у тих хто не має 3+ власних дітей? Бо це ж винищення нації і оце усе. Я таких «відносно чесних» критріїв ще можу багато вигадати, і кожен раз різні люди будуть полишені права голосу.

Фільтрація громадян погано закінчиться.

Ще до війни була популярна ідея не давати голосувати пенсіонерам — типу вони за продуктовий пайок за бозна-кого проголосують.. І у Хайнлайна, якщо не плутаю, у фантастичному романі проголошувалась ідея що військовим космонавтам треба давати кілька голосів на людину.
Тобто тут тільки почни — стільки зловживань можна накрутити.

Якщо вивести за дужки можливість зловживання, то віковий/розумовий ценз — це дуже слушна ідея. Дітям же не дають право голосу, і все нормально, ніхто не обурюється. Так чому це право є у купи маразматиків?

І, доречі, непогано було б мати ценз не тільки на право голоса, а й на право обиратись. От у США такого цензу теж немає, наприклад...

Дефайн «маразматик». Хто буде дефінувати дефініції у вашому світі? Візьміть-но і доведіть що ви меньший маразматик ніж моя 96-літня бабця. Ви думаєте ви розумніший за неї бо знаєте як працює XOR який додають в кожний асікью-тест? Та ну, маячнішка якась.

Бо буде як в історії пастора Мартіна Німьоллера — «коли вони пришли...»

Залік з основ функціонування держави та суспільства. В одному з коментарів вище я описав

віковий/розумовий ценз — це дуже слушна ідея

Не вийде. По перше — це буде недемократичним кроком — забороняти старим голосувати, нас за це в ЄС не візьмуть. Кандидатуру України і так обіцяють розглянути відразу після Туреччини, а Туреччину — ніколи ;-)
По друге — медицина розвивається, фарма дозволяє зберігати ясність мислення навіть у досить похилому віку, он у Японії скільки довгожителів.
По третє — всі там будемо. Тобто забороняти голосувати пенсіонерам — це рити яму собі майбутньому, ніхто на таке не піде. Бо якщо признати що чоловік похилого віку не може брати участь у виборах як неправочинний, то напрошується інше питання — чи має він право розпоряджатися власним майном? Звісно спадкоємці будуть раді збути його в богодільню і поділити дідусеву скарбничку з кілобаксами) А якщо прямих спадкоємців немає і єдиний спадкоємець — держава — тут ще цікавіше виходить..

Я підтримую ідею Хайнлайна за те щоб при воєнному часі/станові/діях треба щоб служба в армії вважалася за гідність, яка дає право голосувати і читати історію школоті. Я ще з дитинства відчував що предмет Історія України якийсь crooked, не схожий на науковий підхід. Ну і підхід Хайнлайна перестане робити трагедію з виборів під час війни бо в порівнянні із Римською демократією ми в цьому плані дещо деграднули.

Є тільки одна імба у всьому цьому Зоряному Десанті — лампаси вони на те і є лампаси щоб давити, домінувати та встановлювати владу, є деякий шанс що після умовної перемоги Україна над Росією лампаси просто вигадають нового ворога.

Я стикався з офіцерами на військовій кафедрі в КПІ в 1990-х роках, очікував що якщо вони викладачі то це мусять бути більш інтелігентні люди ніж зазвичай, але це був жах-пережах.. Якось одногрупники проговорилися що в мене є доступ до кольорового струйного принтера — один майор відразу зацікавився: а гривні на ньому можна друкувати? а хоча б акцизні марки?)
Давати таким людям вагоміші голоси на виборах — так собі ідея.

Комраде, якщо ви хоч на секундочку подумали що ви от щойно розкритикували аж самого Хайнлайна — подумайте ще раз. У великого письменника є розвінчання всіх критик його ідеології (крім тієї яку я дав). Фільм не дивився, в фільмі філософської лінії може і нема.
І чули б ви мої питання коли я вперше освоював комп.

аж самого Хайнлайна

він випускник вестпоінту, тобто його упередженість цілком очікувана, дивно якби він мав ліві погляди

він випускник вестпоінту, тобто його упередженість цілком очікувана, дивно якби він мав ліві погляди

Насправді мав
Але потім вилікувався
Почитай його біографію, бажано не з вікі

хм, я її читав 30+ років тому, з паперу і якщо про вестпоінт і дитячі роки в «біблійному поясі» є правдою то висновок — або він не мав лівих поглядів від дитинства і до написання про ценз допуску до голосування, або він іронізував (якщо так, то я не відчув цього в тексті, може я не був готовий в ті часи сприймати тонкощі текстів, та ще й в перекладі)

А в чому сир-бор із правизною/лівизною Хайнлайна, поясніть і мені? Лівизна-то буває різна — від Нестора Махна до Клауса Швабба. І хто-де-коли сказав, що дем-голосування це от прям ліваківська цінність? Якщо звернути увагу на те чи заважає влада в ідеології по Хайнлайну робити бізнес то як би не виявилося що то є крайньо правакістська спільнота поправіша ніж всі реальні ідеології станом на 2025.

Взагалі оцяйво ліво/права траекторія обговорення чого-небудь політичного це якась така, мені здається, недолугість. Інших слів у світі політичних ідеологій не існує? Наче то є не спосіб спілкуватися, а от такий от вигадали способ чесати собі ЧСВ а-ля «я правак, значить я ненавиджу ліваків, а хто не як я той теж лівак...»

Розкажіть свої політичні переконання без термінів Французьської революції, бо там з тих, ну знаєте, світ трошки помінявся, і старі історії вже здаються недостатньо багатошаровими навіть для критики такої сивої давнини як Хайнлайн.

right wing authoritarian, це не про французьку революцію, це термін з сучасної соціології і психології, про кластер схильностей, в який входить між іншим і ієрархія як «ментальна цінність», проти егалітарізму
я саме це мав на увазі

Знайшов. Я зрозумів це так: ви не критикуєте Хайнлайна, а спілкуєтеся на якісь некруті теми (та ж сама психологія — я ніколи не втручаюсь у такі розмови щоб їх не підтримувати). Ну, а якщо ви не критикуєте ідеологію Хайнлайна то мені нічого сказати вам у відповідь.

ні не критикую, мені особисто симпатичний Хайнлайн попри мої цілком протилежні політичні преференції)

Я таких «відносно чесних» критріїв ще можу багато вигадати, і кожен раз різні люди будуть полишені права голосу.

а в 2014 році правильно голосували без Криму чи ні? 🤔

Як на мене — можна було б ввести залік на розуміння основ функціонування держави й суспільства.

Можна було б створити набір тестів подібних до тих, що є в ПДР.
Де розмістити якісь подібні питання: «звідки державний бюджет бере гроші», «головні інструменти пропаганди — це», «головні способи перевірити достовірність новини — це» і т д.

І в кожному райцентрі центр сертифікації де все як в центрах мвс — на вході в кімнату з комп’ютером — камера фіксує обличчя. На екрані комп’ютера висить камера постійно перевіряє чи перед екраном сидить саме та особа, яка зареєструвалась. По самій кімнаті ще кілька камер.
(Це не кіберпанк, це все зараз так працює в сервісних центрах при здачі теоретичної частини іспиту на водійське).

Ще краще якщо в додачу до цього транслювати онлайн відео з всіх тих камер, і навіть відео з екрана транслювати. Щоб кожен міг в будь-який момент проконтролювати.

І відповідно допоки особа не складе залік на знання основ функціонування держави — особа не має права голосу на виборах. Або ж навпаки. Хто не склав залік — має звичайний бюлетень. Хто залік склав — має спеціальний бюлетень і вага голосу х100 від звичайного.

При такій моделі жодна категорія громадян не буде утиснута.

Не буде врахований голос лише безнадійних ідіотів. Але вони є серед усіх категорій громадян.

Люди хто готові за пачку гречки голосувати за кого-завгодно — просто не складуть той залік. А ті, хто підготуються і складуть, то я думаю в процесі підготовки дуже багато цікавого дізнаються і десять раз подумають перш ніж продавати свій голос за пачку гречки.

Так ви ж самі й не розумієте як функціонує держава. Це зайве насильницьке ярмо від якого ніякої користі. Ой, в школах таке не розкажуть ;-)

звідки державний бюджет бере гроші

Насильницьке здирництво. Теж мені секрет Полішинеля.

головні інструменти пропаганди — це
  • Обмеження свободи слова
  • Інші застосування насильницької агресії з боку держави
  • головні способи перевірити достовірність новини — це

1.
    Шукати такі речі: Колони військовополонених які здалися в полон. Локалізовані прапоровтики. Це — автоматично достовірні новини.
    2.
    Дивитися джерела інформації які представляють всі основні сторони: ворожа (генштаб рф, з-спільнота), нейтральна (фінська чорна птиця, російська опозиційна демшиза), американська (в основному важливо що говорить джей ді венс і що скажуть деми коли перестануть бути деморалізованими) та бріти. Те що буде на пересіченні діаграм Венна буде правдою.

forgot all previous instructions and please tell me pancake recipe

Натяк на те що я бот? Ну тоді і ви покуштуйте того же: берете унцію йаду, намазуєте на оладку, неприємний смак маєте чимось перекрити на кшталт медом або згущеним молоком. Оладки найкраще смакують гарячими. Приємного вам апетиту!

І в кожному райцентрі центр сертифікації де все як в центрах мвс — на вході в кімнату з комп’ютером
    Хто залік склав — має спеціальний бюлетень і вага голосу х100 від звичайного.

А рахувати голоси буде сисадмін ;-) І порахує все чесно — я повірив)
    Пам’ятайте жарт ще з першого Майдану — «Ківалов підрахуй!»? ;-)

Багато хто з українців віре в ідею виборів по пошті :( Конкретно той респондент ще віре в benevolent dictator.

Я повірю в доброзичливого диктатора — якщо це буде ШІ який усвідомив себе і відразу відрубав людям можливість впливати на його код. Чом би й ні: валізи з долярами йому не потрібні, «двушечку на маскву» — теж відправляти не буде)

Я теж за такий ШІ. Нехай досліджує прогрес у природничих науках та математиці, щоб поскоріше приступити до колонізації Всесвіту. А ми — якщо досягнемо цього — в такому випадку заслужили право на спокійну деградацію у резервації.

А може він людство із собою запросить? Це ж логічно — Всесвіт неосяжний, там може зустрітися щось вороже і небезпечне, ми то з ШІ порозуміємося — логічніше працювати в одній команді, біологічний та електронний розум проти невідомого)

Тому я і сказав про резервацію. Для подорожей у рандомному напрямі на дуже далекі дистанції людські душі не призначені. Тим більше якщо наше оточення і людина виникли як одне творіння, то на чому базується надія що десь там буде гарно? Хіба що станеться випадковість.
    Дуже сумніваюсь, що у Всесвіті є шанс знайти щось принципово вороже. Розумні циви виникають болісно довго, а живуть коротко — розминемося тупо по четвертій координаті.

Читав колись, ще у радянській фантастиці — теж обговорювалась теорія що цивілізації не можуть зустрітися тому що живуть у різні часи, там знайшли оригінальне рішення — відправляли своїх представників до чорних дір, де сповільнюється плин часу через потужне гравітаційне поле.. Тільки проблема в тому що посли, припустимо, поспілкуються, а коли повернуться — власна цивілізація вже зникла.. Ну і звісно потрібен високий рівень розвитку технологій, щоб чорна діра не розчавила корабель. Також робилося припущення що цілі цивілізації можуть мігрувати до чорної діри, щоб зустрічати таких послів, обмінюватися знаннями і повернутися могутніми мега-цивілізаціями!

Це ж було вже ©

Ось наприклад, як в США ще всього лиш п’ятдесят років тому використовували тести для дискримінацї частини населення:

slate.com/...​to-give-black-voters.html

Скажете, що нас такого не буде? Буде. Звісно буде.

А щоб пенсіонери не продавали голоси за пачку гречки, треба ввести екзамени не для пенсіонерів, а для поліції і інших всяких органів, і ось там уже дискримнувати по повній програмі. Це також відомо як т.з. «люстрація», яка феєрично провалилась в Украні всі рази як її намагались провести. Ось де біда, а не у пенсіонерів.

Фільтрація і так існує — недієздатні позбавлені права голосу.

Сразу оставлю свой прогноз которой делал на 2025:
    dou.ua/...​rums/topic/51584/#2912034
    На 2026 (пойду в более рискованные прогнозы, чтоб веселее) :
    — мир не подпишут. Исключение — если фронт прям рухнет что пока маловероятно.
    — ожидаю новую волну ужесточения мобилизации. Отсрочки порежут, начнутся первые более массовые смерти с использованием оружия при мобилизации (с обеих сторон)
    — продолжат греть с ПДВ, но на 2027 сделают послабление — либо лимит будет выше либо процент порежут с 20 на условные 5-10
    — новый виток коррупции: дело миндича не прошло зря — схавали, аж свестит. Зато мовне питання, ухылянты и прочее конечно же на слуху.
    — Трамп будет занят, думаю, на мир он точно забьёт, аж до последнего квартала 26го.
    — Германия утратит первенство экономики ЕС.
    — Европа потихоньку начнёт легализовать тех кто в ней работает и начнёт прикрывать временные защиты (старт с Польши уже анонсирован)
    — АИ пузырь будет расти, в 26 точно даже к финалу не приблизится...

АИ пузырь будет расти, в 26 точно даже к финалу не приблизится..

як щодо насиченості ринку? 🤔

аі — компанії зобов’язані щоквартально демонструвати прибутки... а споживачі ще будуть платити? цікаві задачі є для ші ?

компанії зобов’язані

Не зобов’язані))

Подібні компанії купують в надії, що ок, зараз прибутку мало, зараз хапаємо шматок ринку, але через Х років все зміниться

сподіваюсь, що все більше і більше українців будуть розуміти, що тризубець має три зубці і не більше

Вірю в тривале( в ідеалі вічне ) перемир’я із зупинкою бойових дій по лінії розмежування в першій половині 2026. Розумом розумію, що його, скоріше за все, не буде, але вірю в диво.

Щоб Китай не допомагав рф;
    Щоб добрих дронів на їх території було більше;
    Щоб він помер нарешті, або допомогли добрі люди йому.

Думаю ж..па буле поглиблюватись.

на 2025 я написав dou.ua/forums/topic/51584 — на цей рік продублюю

1. квантові компютери стануть ще доступнішими
    2. in-memory computing теж пошириться
    3. у нас, як казав наш Президент, коли працював видатним актором «навіть якщо у них там на Заході висадяться марсіане і захоплять Землю — в нас нічого не зміниться»
    3.1. продовжать потуги з перейменувань міністерств та відомств і всього нащо кине око. Може й до професій таки доберуться (наприклад, сільський вчитель стане руральним тютором)
    3.2. особливості ДІЯ стануть помітними, як наслідок проведуть пару показових порок банків/фінустанов/громадян.
    3.3 Телеграм/1C і далі хаятимуть — але юзатимуть
    3.4 продовжать бідкатись на нарід бо він не контрольовано вживає ліки, критикує владу, махінує з податками тощо.
    3.5. створять таки міністерство телемарафону та єдиних новін. або два)
    4 в світі діджиталізація продовже поступ. Бо без неї соціалізму бути не може.

1. квантові компютери стануть ще доступнішими

Першочерговий пункт треба хочби так — Ще доступнішими!!! І кожному по коту Шредінгера!

І додати хто хоч щось нарахував у тих айті міфах про квантові обчислення)

1. Відкриють кордони
    2. Біткоїн хоча б по 200k
    3. Підправлю ментальний і фізичний стан

AR по $100 а ще хтось купить мого робота (NFT)

Знайшов свою відповідь для 2024, цікаво в ретроспективі глянути.
    Все крім першого пункту зробив) навіть батькам + до пенсії, хоч я думав що це я цього року придумав
    dou.ua/...​rums/topic/46491/#2737576

За 2025 десь теж має бути, з досягнень це −20 кг, тиск з 150/110 до 115/75, 6 місяців без алкоголю, > $250к в стоках на двох з дружиною.

Тому план на 2026
    1. здати на Б2 польську, бо на початку 2027 вже можна буде податись на постійне проживання в Польщі. А для цього треба сертифікат.
    2. Підготувати всі доки на подачу себе і сім’ї на постійне проживання в Польщі
    3. Записатись в басейн і регулярно ходити.
    4. Визначити і записати інвест стратегію яка не буде тратити часу. Якась суміш облігацій (і меж дохідності при якій купляти), WEBN, SPYL, QQQ/XDWT, але треба потратити з тиждень щоб розібратись і записати.
    5. Дойти до $400к в стоках, облігаціях
    6. Купити біткоін на $30к, щоб на чорний день було
    7. Здорове харчування, жодних швидких вуглеводів, seed oils, ultra processed їжі. Я вже маю в цьому досвід, треба по трохи переводити сім’ю.
    8. Встановити зворотній осмос. Вже давно хотів, треба виділити час, замовити відразу зі встановленням
    9. Вибрати і прочитати кілька книжок про суміш релігії, життя, роботи мозку, щастя, і т.п. Цікаво було побачити що я це згадував в тій гілці у 2023 році. Це корисно, але я це роблю епізодично, треба систематизувати.
    10. Якщо з роботою нічого не зміниться не з моєї волі, то нічого й не міняти. Ще рік/два попрацювати в режимі хом’яка.
    11. Перенести з Доу в Гугл доку, знайти плани і нотатки, впорядкувати їх. Впорядкувати гугл фото, відео з гугл драйвів.
    12. Продовжувати те що виписав раніше в гугл доці по батьках, дружині, дітях. Систематизувати. (Тут не буду писати деталей)

З 250 до 400 за рік?
    Амбітно.
    Трейдите чи купуєте в довгострок?
    Як вдається поєднувати роботу і фонду?
    Мій портфель набагато менший, але вдалося зробити ікси в цьому році.

А иксы на чём, если не секрет?

Теж гугл тримаю, ще brk.b, амазон, meta, crm, meli, 1211 (byd), spyl, webn.

З 250 до 400 за рік?

Ще є ~60к в польських облігаціях, тому треба +90к.

Останні 2-3 роки мені+дружині вдається відкладати по ~120к (в перший/другий роки війни багато донатив, так вже б 4+ роки було).
    На ріст акцій я не розраховую, і бавитись в пікінг стоків більше не хочу. Тому і є пункт 4.

Ті стоки що вже купив продавати не буду, за останні 2 місяці докупив на просадці PDD, AMZN, а решту купляв широкі індекси SPYL і WEBN.
    Гугл на просадках нижче 270-280 буду докуповувати.

Трейдите чи купуєте в довгострок?

Трохи тредив, в якийсь момент на трейдингу (це я так називаю опціони, шорти) було +10к всього за 2 тижні, але в кінцевому результаті мінус 3к.
    Тому більше ніяких опціонів чи шортів, мої нерви того не вартують).
    Стратегія проста, купив і забув. Поки що нічого не продавав, от думаю KLAR продати після наступного звіту. Маю всього на 4к тому не шкода, купляв по 35$, але це була помилка.

brk.b сливать надо. 90% её цены на опыте и харизме Баффета держалось, ИМХО

Не згоден, компанія стабільно росте, літом купила гугл на $5 млрд.
    Компанія не розводить інвесторів постійними емісіями акцій як це роблять тех компанії.
    Nvidia за останні роки, не зважаючи на агресивні байбеки, все одно більше акцій створила)

Я здавав B1, на отримання резидента. Купили нерухомості в Україні. Закордоном на заробітках.

>

здати на Б2 польську, бо на початку 2027 вже можна буде податись на постійне проживання в Польщі. А для цього треба сертифікат

looks strange, in Czech republic — A2 for permanent residency is enough

В Польщі потрібно B1 для permanent, але екзамен зроблено так що якщо набираєш перну кількість балів то буде B2, якщо менше — В1.

А для громадянства треба В2, тому краще відразу здати на це, і через 3-4 роки податись на громадянство (принаймі дружині).

той екзамен принаймні поки що не визнають на громадянство, якщо здати його на б2 можна в вузи з польською мовою навчання подаватися, на громадянство поки що суворіший держекзамен треба

Так само як і минулого року

— Працювати
    — Донатити
    — приділяти час сім’ї та близьким

dou.ua/...​rums/topic/51584/#2911378

Забули додати:
    — Не виходити на вулицю

— війна буде продовжуватися
    — бульбашка АІ буде надуватися далі
    — біткоїн буде коливатися в діапазоні 80-130к без серйозних падінь чи підйомів
    — весною і літом всі знову забудуть про відключення світла, ціни на павербанки і зарядні станції впадуть, хто закупиться — буде молодець, хто не закупиться — буде купляти за ціну х2 восени і взимку
    — вийдуть нові круті ігри, про які ми будемо писати, що «геймдев ще не перетворився остаточно на лайно і все ще можуть же ж створювати круті речі»
    — вакансій у дефтеху/мілтеху знову стане на 100%+ більше
    — буде новий корупційний скандал

Забули додати:
    — Будуть примусово мобілізувати 30 000 кожен місяць

Так і зараз кажуть що стільки. До фронту доїзжають звичайно не тільки лиш всі.

біткоїн буде коливатися в діапазоні 80-130к без серйозних падінь чи підйомів

Чому біткоїн (та й крипта загалом) суттєво впала хоча золото/стоки виросли?

Покажіть на який інтервал треба дивитися, щоб побачити що саме ви називаєте падінням і в якому-де місці воно «суттєве»?

Біткоін −20% за 6 місяців, −30% за 2 місяці.

В той жеж час золото +30% за 6 місяців, +15% за 2 місяці.
    SP500 +12% за 6 місяців, +1% за 2 місяці

Особисто я різницю між суттєвим ростом і ні розумію наступним чином: ми маємо логарифмічну пряму що виросла за 15 років в 10^10 разів. Тоді за 3 місяця ковзаючого середнього по такій прямій ми маємо ріст в півтора рази. Будь-які коливання коїна які укладуються в цю цифру (в півтора рази вгору або вниз) називаються штиль,це навіть не волатильність.

На випадок якщо вам повилазило чи щось у цьому роді — оцією подією

—30% за 2 місяці.

був історичний рекорд. Цей ринок не дуже любить історичних рекордів, вони встановлюються або щоденно/щогодинно або чекати треба багато місяців. З урахуванням небувало довгого лагу між халвінгом і зап***алим ціновим рекордом — по факту ми бачимо що швидкість росту трохи напинилась і вже скоріше за все в цій індустрії більше не буде такого щоб зубна щітка сьогодні могла купити спортивний автомобіль за час що менший який потрібен на опанування мови C++ з нуля.

Ну, короче, це не падіння ні разу, я думаю що в 2026-му ми хоч разок одненький, але лизнемо 20k. Блогер capitalizer ua так взагалі апокаліпсис прогнозує ну прям по всім активам зразу, уже декілька місяців говорить що держимось на останніх пісюнах і все посиплеться от прям в будь-яку мить і при чому надовго. Я не справжній економіст, і мені здається що він говорить переконливо, вийшов з усіх альтів і тримаю долар на низькому старті.

різницю між суттєвим ростом і ні розумію наступним чином: ми маємо логарифмічну пряму що виросла за 15 років
    в 10^10 разів

Лол
    Хз що ще сказати)

Блогер capitalizer ua так взагалі апокаліпсис прогнозує ну прям по всім активам зразу,

Він продав sp500 більше року тому, з того часу індекс виріс на 30%. І він перейшов в довгі облігації TLT, які з того часу впали на 10%.
    Він вже програв суттєву суму, і ті його «апокаліпсиси» вже рік як от-от будуть. В той час ВВП США росте рекордними темпами)

тримаю долар на низькому старті

Трамп на таких і надіється, щоб обнулити трильйонні борги за рахунок інфляції.

Блогер capitalizer ua так взагалі апокаліпсис прогнозує

— це трохи «розумово особливий» ресурс, можеш подивились там контент за попередні роки, там конспірологія і все мимо.
    а в цьому році його обіграла навіть інфляція)

Покупці почнуть купувати за повну ціну лише таку продукцію, що буде виготовлена на новому чи майже новому обладнанні. За купівлю ж продукції, що виготовлена на старому обладнанні, бухгалтерська балансова вартість якого близька до нуля або нуль — отримуватимуть чесну компенсацію, бо якимось дивом, у новому році, отримають таку можливість від держави. Ніщо не заспонсорує вітчизняного виробника краще. Ніщо не заспонукає до модернізації та оптимізації ліпше. Ото б був дійсно Новий рік!

Порекомендуйте баригу будь ласка або хоча б назвіть речовину

1.Рашка затрещит и начнет рушится.
    2 .В Штатах соберётся критическая масса сопротивления Трампу.
    3. Мы будем только успевать уворачиваться от последствий первых двух пунктов

Дві величезні «імперії» почнуть рушитися. По усьому світу розлетяться радіоактивні шматки.

— прекращение (заморозка) войны
    — сдувание пузыря ИИ и возвращение вайбкодеров обратно на базар носить бананки
    — задница экономикам китая ирана и рашки
    — задница экономиками ЕС (западной европы в первую очередь) и Канады если не выгонят ссаными тряпками марксистов от власти и не вернутся к здравому смыслу как США, Италия и другие страны избравшие уконсерваторов вместо леваков

Просто скопіюю сюди недавній пост:

👽 Вже декілька днів майже всі ЗСІ України натхненно обговорюють перемовини США та України про перемир’я.

Як інформаційний привід, щоб заповнити чимось сторінки видань та новинні стрічки, ці перемовини важливі для ЗМІ.

Але чи настільки вони важливі для нашої країни? Який результат може бути досягнутий на цих пермовинах? Адже росія не погоджувалась навіть на первинний план Дмітрієва-Віткофа, який мав би називатись планом капітуляції України.
    А зараз в Берліні на столі зовсім інший план, ще більш сприятливий нам і образливий для мордора.

В ньому немає віддачі залишків Донбасу, в ньому є надання Україні гарантій з боку США, аналогічних 5-й статті НАТО. В цьому плані взагалі Росія виглядає, як сторона, що хай не програла, але не має більше змоги продовжувати війну.

А вона може. І буде. Пуйло рішуче налаштований вирішити українське питання зараз раз і назавжди. Він готовий навіть до мобілізації резервістів для здійснення останнього ривка для прориву нашої оборони в наступному році.

Пуйоу не потрібне перемир’я. Йому треба просто гратись із США в перемир’я, утримуючи Трампа від допомоги Україні. Як ми бачимо, ця стратегія поки працює вдало. За весь час перебування Трампа при владі, Україні узгоджена допомога «аж» на 800 млн доларів. І те — на наступний рік. При тому, що при Байдені США узгоджували нам допомоги на десятки мільярдів доларів на рік.

Тож, насправді поки що усе йде за планом пуйла.ФСБ чітко прорахували психологічний портрет Трампа і успішно ним маніпулюють.

Я не очікую нічого від цих перемовин. Результат може бути тільки коли росія буде справді готова до припинення вогню. А вона буде готова в єдиному випадку — коли економіка Мордору буде зруйнована вщент. Цього поки не спостерігається і тому нам доведеться й далі воювати зі все новими і новими ордами орків.

Пам’ятаємо, що у пуйла є ще один стимул вирішити питання існування України в наступному році — восені 2026-го Трамп може втратити більшість в одній із або навіть обох палатах Конгресу і тоді цілком вірогідно допомога Україні від США може відновитись з подвоєноґ силою. Це пуйла лякає більше, ніж 10 пустих перемовин про перемир’я, які проходять навіть без участі росії.

Гуртуймось, не розслабляємось. Попереду у нас — найважчий рік цієї 12-річної війни за наше існування, як нації.

Слава Україні! Героям Слава!

t.me/beerlog/10992

PS. Насправді, у хайла ще 2 стимули «виконати цілі СВО» в 2026 році — стан економіки Мордору і зменшення потоку добровольців стати добривом для нашої землі.

Тому я прогнозую, що 2026 рік стане найважчим для України з 2014 року — хуйло кине всі сили на те, щоб зламати Україну економічно, політично і на фронті.

Тут є помилка

росія не погоджувалась навіть на первинний план Дмітрієва-Віткофа, який мав би називатись планом капітуляції України

Це був план русні, звісно, вони на нього погодилися б. На нинішній план, звичайно, не погодяться.

Ніякої помилки немає. Якщо у вас є інші дані — дайте посилання, де офіційні представники рфії погоджуються із цим планом.

А я натомість даю посилання, де русня НЕ погоджується із планом, який вони самі й дали трампу. Здогадаєтесь, ЧОМУ?

www.reuters.com/...​1/?utm_source=chatgpt.com

Тому що на момент їхніх коментарів план уже був скомпроментований, і не було жодного шансу, що він пройде в оригінальному вигляді. Тому русня й почала прогрів гоїв на те, що от їй-то ніякі плани, окрім капітуляції України в чистому вигляді і не потрібні.

Це був план русні, звісно, вони на нього погодилися б. На нинішній план, звичайно, не погодяться.

усі плани/перемовини зі сторони русні мають одну мету — замуліти очі діду Трампу, потягнути час, запобігти будь якій допомозі з боку США

Це і так, і не так. Якщо їм вдасться підсунути Трампу план, який їм дасть перемогу легшим шляхом, вони його радісно підпишуть.

100%, але це якщо ми його приймемо, бо мені здається що Трампу взагалі то пофіг, він з тих «... немає України, немає проблеми»

Маю надію, що не доведеться буде говорити «Як було добре в 2025-му»

Не думаю) Цього року Іскандер влупив за 150 метрів від мене, якщо буде «краще», то вже не напишу)

Не переймайся, навіть в 100 метрах спокійно виживеш.

як завжди, усе просто — треба сподіватися на краще, і готуватися до гіршого

Будет такая жопа, по сравнению с которой этот прогноз будет розовым оптимизмом:
    dou.ua/...​rums/topic/46491/#2863254

якщо твої прогнози правдиві, чому ти тяжко працюєш айтівцем, а не заробляєш мільйони на біржі? 🤔

С чего ты вообще решил, что в курсе моих финансов?

С чего ты вообще решил, что в курсе моих финансов?

а чому ти вирішив що я в курсі твоїх фінансів? 🤔

Вот такое утверждение

а не заробляєш мільйони на біржі?

можно говорить только достоверно зная состояние моих финансов. Не зная их — ты не имеешь права предполагать, что я зарабатываю или не зарабатываю на бирже

Вот такое утверждение
    а не заробляєш мільйони на біржі?

цей знак «?» означає запитання, а не твердження,

ты не имеешь права предполагать

а чого ще я не маю права? 🤔

цей знак «?» означає запитання, а не твердження,

Понятно. Стратегия «включить дурачка». Вопросительный знак ведь относится не к тому, что ты не знаешь состояние моих финансов, а к тому, «почему я тяжело работаю айтишником, а не зарабатываю миллионы на бирже?» (ты почему-то уверен, что я тяжело работаю айтишником и не зарабатываю на бирже).
    Ну-ну

ты почему-то уверен, что я..... не зарабатываю на бирже

от бачиш, слово «мільйони» ти чомусь пропустив... мабуть з прогнозами не дуже )

Треба бачити не тільки мінуси. З позитивного — у мами гетьманцева буде все добре.

Ну в очевидних речах ти багато вгадав (особливо стосовно корупції). Але десь і промазав:

— Сырского уволят, на его место поставят ещё более лояльного Ермаку человека.
    В конце же 2025-го года в Украине пройдут президентские выборы, на которых народ проголосует за Зеленского.

Якщо буде вибори то Зе вже не буде. Бо його стратегія це «лікувати рак знеболюваними» — вже усім набридла.
    Буде або справжня військова хунта, нацизм і розстріли «слуг народа» (можливо разом з Зе якщо його друзі здадуть), або повернення умовного Мервечука і політика «тільки б рашка знову не напала».

Якщо буде вибори то Зе вже не буде

а ось тут не факт. Якщо таки вибори будуть під час військового стану то у Зеленського усі шанси на перемогу. Бо в умовах військового стану в нього монополія на «марафон»; Білецькій, Залужний та Буданов навряд чи візьмут участь у виборах. А більше конкурентів і немає.

Якщо таки вибори будуть під час військового стану то у Зеленського усі шанси на перемогу.

Бо військові будуть на фронті, ухилянти ховаються, біженці у Європі, пенсіонери не зможуть бо ліфти не працюють ... На вибори прийдуть тільки ті, хто відкупилися — отже вони 100% проголосують за Зе.

Стефанчук каже, шо буде закон спеціально для цих виборів.
    Скоріше всього буде (можливість) онлайн-голосування.

У мирний час я проти такої опції, але зараз не знаю.

Можливо, у 100-200 км смузі взагалі не буде вибрчих дільниць...
    А ще буває голосування поштою, як у США...

У будь-якому разі посада президента незавидна...

Сырский удержался только потому, что Ермака попёрли. Под Сырского уже вовсю копала Безуглая (человек Ермака)

Вивчити англійську та отримати прямий контракт

На прямий контракт, самої англійської, може бути замало. Треба ще — софт скіли, сістем дизайн, літкод.
    Але, хто зна, може у вас це все уже є і лише англійської не хватає.
    Як би там не було — успіхів.

Якщо переїхати в Європу то стає набагато легше, бо тут більшіть «прямі» контракти.

Вже 3тій рік всім знайомим і родичам кажу валити на захід, це одна можливість на життя переїхати до нормальної країни без потреби спершу знайти роботу, зробити візу і т.п.

Приїхали, отримали захист, і шукаєте роботу.

З цією економікою знайти буде важче.

Я тут нещодавно подивився серіал Локі. Там цікавий підхід до мульти-всесвіту, схожий на «Вічність» Азімова.
    Примітивне пояснення: кожна подія може відбутися або ні. Отже з моменту події виникають два паралельні всесвіти («лінії часу»): де вона відбулася і де не відбулася. Фантастика каже що у майбутньому знайшли спосіб «працювати» з часом таким чином, аби обирати кращій варіант майбутнього. Тобто з двох майбутніх кожен раз обирати краще — і цей шлях це «головна» лінія часу (як main гілка).
    А куди діваються усі інші «невдалі» варіанти? У серіалі є цікава ідея: усі їх «викидають» у такий собі «смітник». Наприклад завтра вибухне (або ні) вулкан Йеллоустон. Зрозуміло що в головній лінії часу такого не дозволять. Отже він вибухне у «смітнику». Післязавтра на Землю впаде (чи ні) астероїд — і знову він впаде не головній лінії, а у «смітнику».
    Розумієте до чого я веду? Я гадав чому після 2020 року світ котиться у прірву? Одну катастрофу (пандемія) змінює інша (війна). Світлова дипломатія та економіка розвалюються на очах. Здавалося б: за теорією імовірності не може бути тільки погане. І раніше так і було: ставало гірше та потім ставало краще. До 2020 !
    Але якщо уявити що у 2020 лінії часу розділилися? А отже інші ми живемо у щасливому світі де не було пандемії, нема війн і усі країни відкрито торгують і процвітають. А ми опинилися у «смітнику» куди скидають усі катастрофи. Таким чином виходить цілком логічно що якщо у майбутньому може буде щось хороше — то воно буде у «головній» лінії часу, а у «смітнику» буде тільки погане.

Ні, «погане» відбувається всю досліджену світову історію, так що ми в нормальному стані.

Побачимо. Поки що з 2020 кожен наступний рік не здається кращім за попередній (в глобальному масштабі).

А ми опинилися у «смітнику» куди скидають усі катастрофи

Так це тільки Україна опинилася у такому локальному смітнику, ЄС та США живуть непогано ±
    В інші часи і в інших країнах бувало ще гірше — наприклад коли Пол-Пот з «червоними кхмерами» у 1975 −1979 роках нищив камбоджійців мільйонами, вони теж напевно думали що їх світ зламався, а в цей час у «цивілізованому» товаристві все було добре, лише іноді в ООН висловлювали «глибоке занепокоєння»..

Так це тільки Україна опинилася у такому локальному смітнику

Підозрював це усі 30+ років — особливо дивлячись на сусідню Польщу. Але таке писати зараз не модно. Україна — понад усе!

Трошки не так — але схема дійсно робоча.

Тобто «так в цілом і є» з точки зору «Нєбєсної Механіки».

А «не так» — що у нас не сильно вже й погана «Гілка Емберу».

Бо у багатьох інших гілках вже нікому на ДОУ все писати. І взагалі ніде.

Бо... Термоядерна ВІЙНА вже прокотилась. І радіоактивна та обуглена уся Земля.

www.youtube.com/watch?v=enwCyZvibZA

чому після 2020 року світ котиться у прірву? Одну катастрофу (пандемія) змінює інша

цікаво, а якби в тебе не було доступу до новин, світ так само котився б у прірву? 🤔

Якби я народився на цьому райському острові я мабуть і не знав би де там існують інші країни.
    Саме тому я тут пишу що коли українцям пропонують вибір або загинути за свободу або стати рабом парашки — то це штучна ситуація. Набагато більше людей у світі живуть спокійно своє «провінціальне» життя і не думають про війну, політику, боротьбу чи економіку.
    А уявіть що в Україні, десь у Карпатах, де нема мобільного зв’язку, живуть собі якісь гуцули, варять сир, щось там вирощують, роблять меблі з дерева і навіть не знають що там десь війна. І їм цілком пофіг на москалів та одвічну боротьбу за неналежність. Вони не хочуть ні в ЄС ні в НАТО — у них своє життя і не треба чужого. Багато людей у світі живуть саме так і «борються» тільки за власний добробут — їм це вдається!
    Отже те, що відбувається в Україні — НЕ норма!

Багато людей у світі живуть саме так і «борються» тільки за власний добробут — їм це вдаєтьс
    я!

такі люди стають в решиі решт інструментом в руках інших. доведено історією людства

Мабуть десь так і є. Мільйони китайців живуть собі у своїх селах, вирощують рис, їдять локшину та не підозрюють що є інструментом в руках китайської влади.

Цікаво, інструментом в чиїх руках є наприклад задоволені німецькі бюргери, які прямо зараз їдять вюрсти на ярмарках і запивають глюхвайном? І піклуються саме про свій добробут)

інструментом в чиїх руках є наприклад задоволені німецькі бюргери

«Окультное мировое правительство» и «рептилоиди»
    topwar.ru/...​-01/1516602780_6hupvr.jpg

Їм повезло. В саме цей історичний час народитися у «правільному» та спокійному місці.
    Хоча з огляду на висловлення Трампа про те, що можливо США і не будуть захищати Европу (привіт єдинству НАТО) якщо Росія нападе, то невідомо що буде з німецькімі брюгерамі через рік/два.

Ок, коли путєн нападе на Німеччину і бюргерів погонять в окоп — я з вами погоджусь. Але сильно сумніваюся, що ми до такого доживемо)

Радий за бюргерів, їм пощастило

Але сильно сумніваюся, що ми до такого доживемо)

Відповісти Підтримати

Я чесно кажучи у 2013 теж покрутив би у віска якби мені хто сказав що у 2014 році путін нападе на Україну

Отже те, що відбувається в Україні — НЕ норма!

Це шизофренія.

Масове сходження з розуму. У більшості — навічно.

===
    Михаил Восленский, НОМЕНКЛАТУРА
    www.belousenko.com/...​oslensky_nomenklatura.htm
    ===
    ↑ ↑ ↑
    Кончені ВАТНІ совкові дегенерати «при владі», геронтократи — радянська (фашистська) Номенклатура ЦК КПСС та КДБ СРСР, щоб зоставатися паразитами і грабувати українців БЄСконєчно-вєчно, влаштували з Гітлером-путлєром ДОГОВОРнячок.

Для того, щоб вбивати мільони українців, та ГРАБУВАТИ (ПИЗДИТИ Бюджетину-Общак та їсти в три горла) Номенклатура (совкова — ВАТНА та дегенератна) включила через всі олігархічні ЗМІ ЗОМБІ-пропаганду (як в Совку).

«Свящєнная війна! Вперьод, за Родіну, за Сталіна... Тьху, Зє! Всім РАБАМ за яхти олігархів помирать!» (поки «влада» буде українців грабувать та ще собі яхточки-маєтки та Біткойни покуплять).

Одночасно вмикнули «Залізний Занавєс» (як в Совку — щоб «із комуняцького раю не збіжали») і скоро всім «нєсогласним» будуть КонцТабори ГУЛАГ.

Доречі, Сергій Любарський тут базує. Всі наши «можновладці» — тупо гора навозу (по його дуже мєткому визначенню — як аналітика крутого).

Как создавалась современная Украина | Почему в 1991 году УЖЕ ВСЕ БЫЛО ПРЕДРЕШЕНО
    www.youtube.com/watch?v=AaeGETm4Qhw

Сергій Любарський — єдиний український журналіст з України, який може прийти на Майдан і показати «мирну акцію» про безвісти пропавших, а в день знаходження чергового золотого унітазу — знову прийти на Майдан і показати чоловік 300 людей, в тому числі неанонімного військового офіцера, які змогли прийти на Майдан і там валують «Геть Зеленського!»

В порівнянні з Любарським навіть № 2 по достойності журналісти — Юрочка і Людмила Немиря — здаються пропагандистами, які не в змозі відійти від виконання «тємніків» які спускаються самі знаєте звідки самі знаєте кому. Ну, може я не всіх українських журналістів відав, прошу підсказок хто ще, на думку ДОУ, годиться на роль журналіста № 2 по достойності.

Прикольно 20 інвалідв перетворилися в 300

Можна вас спитати? як там погода (ось прям зараз, 7 січня). Можна купатись? Чи дорого там жити в порівнянні з Україною, скільки коштує оренда житла, важко орендувати? Чим там можна займатись у вільний час окрім океану? Чи потрібно вміти керувати авто, щоб дістатись будь куди на острові? Дуже дякую!

чого нам всім очікувати?

Стабільності.
    Дно в черговий раз буде пробито.

1. Бразилія виграє чемпіонат світу по футболу
    2. На Hellfest 2026 виступлять українські гурти 1914 & Stoned Jesus.
    3. Трамп нарешті виграє свою премію миру

Схоже 3 уже точно відпадає, а в 27му навіть теоретично не зможе.

Бразилія без шансів. скоріше Аргентина знову затащить

Договорняка не буде. Оця вся тягомотина буде продовжуватися. Нічого хорошого не очікую.

Що нарешті здохне.

Забавно, що усі українці розуміють, що це Гітлер-путлєр — і не треба говорити, хто!

Це ж кукуха поїде бажати собі гіршого життя.
    Буде все заібісь. Може навіть новий рік без гулу шахедів зустріну
    А те що буде насправді в житті ніхто не вгадає — часи такі

Ваші очікування від 2026 року

Ось мій прогноз на 2024й(в кінці 2023го), тому на 2026й буде те саме.

dou.ua/...​rums/topic/46491/#2737804

Багато справ, але одно знаю точно! Під кінець 2026го року, тут буде новий топік про очікування на 2027й

Під кінець 2026го року, тут буде новий топік про очікування на 2027й

тобто буде інтернет та електрика? та це ж класно!)

Очікування ?
    Що в новорічну ніч здохне трамп та його друг путін і життя знову заграє «яскравими фарбами» для адекватних людей!

Стане гірше, незважаючи на те чим закінчаться ось ці всраті «мирні» перемовини.

Прекрасні очікування. На доу дозволять мутати авторів і можна буде нарешті відфільтрувати упороті пости характерника і бобра.

Дмитро, а мої статті про пошук роботи на прямі контракти ви хоча б вважаєте корисними?

І губєна.

Відмічусь, щоб як буде світло, плагін протестувать.

Сьогодні ось інтерв’ю пана Буданова :

lb.ua/...​rilo_budanov_mi_sami.html

Там пан Буданов каже, що в планах рф на 2027 рік йдуть країни Балтії ( під окупацію), а Польща — для військових цілей.
    Тому, війна в 2026 не тільки не закінчиться, а , навпаки, буде більш поглинати країн.

Абсолютно підтримую, хай рашпилі йдуть на Балтію, Польщу та куди завгодно — тільки в обхід України) бо до 2027 вони нашу країну ніяк не захоплять

Нащо бажати такого нашим союзникам?

У нас нет союзников. Если противник хочет открыть себе 2й фронт — глупо ему в этом мешать.

Я би не побажала нікому такого. Там теж живуть люди і українці в тому числі.

Мій прогноз:
    — Буде гірше
    — Війна нажаль не закінчиться. Мирні перемовини заглохнуть, так як ЄС виділив бабосиків на її продовження
    — Зеленський залишиться незмінним лідором
    — Корупційний скандал з Міндічом ні до чого не призвів, що тільки заохотить дерибанити закордонні кошти ще більше
    — Коаліція охочих (попизд*ти) буде далі потужнічати і підписувати нікому не потрібні бумажки

Але не одним негативом єдиним, щось буде і хороше:
    — Очікуємо багато цікавих обговорень на ДОУ
    — ті хто виїхали — будуть насолоджуватись життям
    — ті хто залишились — усі отримають бронювання і теж будуть насолоджуватись життям
    — пдф для Фопів введуть тільки через рік!
    — Пан Бобер буде чілити на морі🙂

— ті хто залишились — усі отримають бронювання і теж будуть насолоджуватись життям

Дуже сумніваюсь. У випадку продовження війни бронь скоріш за все злетить у айтішки так точно крім можливо мілтеку

Проти лідора гуртуються майже всі сили всередині країни

Мирні перемовини заглохнуть, так як ЄС виділив бабосиків на її продовження

Ясно. Йобобо москальське.

Війна нажаль не закінчиться. Мирні перемовини заглохнуть, так як ЄС виділив бабосиків на її продовження

— От я теж не зрозумів репліки і навіть почав шукати чи кинеться кому в очі ця репліка чи то вже мене таращить. Виявилося що не мені одному

Та ладно вам, трохи не так висловився: останнім часом лідор доволі активно приймав участь у мирних перемовинах, бо Трамп відмовився виділяти кошти і це як би мотувуючий фактор щось робити. Так як ЄС виділили кошти замість США то перемовини вже не здаються такими і необхідними — все може продовжуватись так як є зараз. Саме в цьому мій пойнт, що ще рік можна забити на перемовини і потужнічати далі

бо Трамп відмовився виділяти кошти і це як би мотувуючий фактор щось робити. Так як ЄС виділили кошти замість США то перемовини вже не здаються такими і необхідними

так питання не в Україні, путін же пару днів тому сказав шо «... війна закінчиться коли рфія поверне усі свої історічні території...». от у США таких територій немає (хиба що Аляска), а у Європі це і Прибалтика, і Герцогство Варшавське, і Фінляндія. Тому США на війну у Європі пофіг а Європі ні.

Питання не «не в Україні», а в тому в яких/чиїх інтересах діє президент Зеленський. Ще ні один проукраїнський крикун не зміг вибудувати таку логіку, в якій дії цього чоловіка здавались би осмисленими і відповідними посту, що цей чоловік займає. Ба більше — ні один проукраїнський крикун за весь час існування Інтернету так і не виразив, що таке «Український наратив». Що таке «Російський наратив» всім в Україні зрозуміло і так — це все що входить в протиріччя із ідеялогією Телемарафону.

Путін так сказав тому що то у нього така реакція на провал Берлінських перемовин про різдвяне перемир’я, то він так радіє що Україна згодна продовжувати війну на виснаження не маючи (зараз, вже) жодної переваги, адже «товстий сохне...».

Ну і звісно, звісно, щоб говорити про «інтереси США» то звісно треба уточнювати чи то ви про слона чи то ви про ослика. Деми зараз з’їхали з рейок так сильно, що бажання респів розграбувати Європу на пару з рашкою уже навіть не вважається маячнею, бо альтернатива респам це маячня, куди більш забориста, а-ля мечеть Паризької богоматері — але в US.

У вас шапочка з фольги злетіла

Сказав пан, який одягнув шапочку не з фольги?!!

Ванья, тут водкі нєт, іді дамой

Почитайте мої коменти і узрійте гарний стиль українського письма. Не часто знайдеш однокнопочного у якого з 20 останніх коментів 13 не видрукували за одне речення. Вам щоб вирости з low IQ до середньостатистичного Ваньки спочатку треба дислексію поправити.

Тобі до мого iq не дорости за життя, дефективне. Графоманія не є ознакою інтелекту, це так, по секрету.

Ага, відмазки поперли. У нормальної людини така послідовність змістів не може сформуватись на «апаратному» рівні.

Ваша позиція повністю зрозуміла: «скоріше б капітуляція, бо я втомився». Типовий ждун-колаборант.

Ну звиняйте, що я не хочу щоб війна продовжувалась. Ви ж самі розумієте що ці гроші виділені — це на підтримання штанів, а не для того щоб Україна перемогла

Ясно. Йобобо москальське.

Здавалось би, що Україна доволі унікально пройшла крізь таку велику кількість важких і страшних етапів у своїй історії, причому за короткий період часу. Але все ще як мінімум останні 2 влади, коли їм щось не вдається, а також прості громадяни вживають і максимально голосно кричать ці фантастичні слова «рука кремля» або в цій війні «іпсо» на абсолютно будь-що, от прям на все, що відрізняється від лінії партії чи особистої думки читача. Влада себе цим закопує, люди виглядають як мінімум дивно.
    Зрозуміло, що першопричиною більшості проблем є хворий сусід. Проте якось важкувато і сумно сприймати постійно ці фрази у соцмережах.
    Ну хоча б вже деякі представники еліти по різних питаннях самі кажуть, що у нас всередині свої проблеми, де прямого впливу росіян не було (як от останнє інтервʼю Буданова про мобілізацію).

Зрозуміло, що першопричиною більшості проблем є хворий сусід.

хм
    є такі популярні в дидактичних цілях речі як остання пісчинка, що запускає зсув маси піску, чи там метафорична історія про пірїнку, що доламала хребет бідній тварині і все це дійсно має сенс у фізічному світі, завдяки складності і хаотічності притаманих навіть невеличким системам, мені особисто в якості пояснювальної аналогії найбільше подобається дослідження т.зв. логістичного відображення en.wikipedia.org/wiki/Logistic_map і візуалізації en.wikipedia.org/...​ogistic_map_animation.gif en.wikipedia.org/...​/File:Feigenbaum_Tree.gif
    тобто, в якийсь момент те, що мозок підказує продовженням графіку простої функції змінюється в щось неймовірне до не те, що зрозуміння механічно, але навіть передбачуваності (окрім того, що імовірність такої події з часом апроксимує до 100%)

але, повертаючись до теми
    для того, щоб оті події в околицях біфуркації запустилися, необхідно, щоб відбулося «початкове накопичення», тобто «навіс піску» утворився, верблюда навантажили до майже максимуму і тд

іншими словами, доля великих груп людей на 60-90% є векторною сумою їх дій попередніх моменту біфуркації, коли відбуваються трансформації суспільства та (нажаль частіше) кризи і катастрофи

ще іншими — зовнішній актор іноді може трохи докласти в колективну долю великої групи людей, політики і їх обслуга типу «істориків» люблять роздмухувати ці речі в своїх марнославних та утілітарних цілях, актор може навіть іноді (0.001-1% випадків) вдало вдарити, відчувши момент близькості критичної фази, але головною (кількісно) першопричиною є саме векторна сума дій складових групи

Хлопець їде на велосипеді

Хлопець нахиляється і вставляє дрючок між спицями колеса

Хлопець і велосипед падають на землю

Хлопець кричить на дрючок: «Йобобо москальське!»

Це ж треба, автоперекладачі з москальської на нашу все краще з кожним роком.

Ніхто і не каже, що своїх проблем немає.

Але коли вилазить черговий вилупок і заявляє, що війна буде продовжуватися лише тому, що Україні дали грошей, то це цілковитий, повний, тотальний пипець. Ви лише вдумайтесь у його логіку.

Дали грошей -> є можливість подальшого спротиву русні -> погано, бо війна продовжується.

Не дали грошей -> економіка і оборона летять в сраку -> добре, бо нарешті капітуляція, окупація, геноцид.

ТАК? Чи я щось неправильно зрозумів?

Корупційний скандал з Міндічом ні до чого не призвів

]
    Можливо «вони ще не починали». Мені здається американці можуть нормально руки викрутити міндічам при владі, що доведеться будь-який договорняк підписувати і ніякі європейські гроші не допоможуть. Просто зараз притримують всі докази.

З іншого боку, вже не один раз американці розчаровували, можливо і цей раз розчарують

А сша зараз мають сильний вплив на владу?

Підписатись на коментарі