Найкращі та найгірші подарунки від компанії: обговорюємо корпоративний мерч

Компанії витрачають чималі бюджети на мерч та welcome packs, щоб підвищити лояльність команди.

Але давайте чесно: іноді краще б ці гроші просто додали до бонусу, ніж витрачали на десяту кружку чи блокнот низької якості. Проте буває і класний якісний мерч, який дійсно хочеться носити. Наприклад, знайомий отримав на річницю роботи в компанії(4 роки) рюкзак з дуже мінімалістичним брендингом (що близько 5 тис грн коштував), це прям солідно і це точно те, що можна носити постійно.

Що найкрутішого або найдивнішого ви отримували від компанії? Розкажіть, які подарунки реально юзаєте, а що відразу полетіло в смітник чи дальній кут шафи?
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Бебі-бокс з чудовими іграшками та дитячими речами.

На 10 років в компанії отримав e-mail з якимось привітанням. Це стандартний «подарунок» останніх років 5-6.

Краще, що зробила контора, це запровадила коіни, які можна обмінювати на мерч або на ваучери амазон. Хоча б самому можна вибрати. Але найкраще було б просто $.
Найбезглуздіше — паперовий відривний календар та записник.

А як їх отримувати ці коіни?

Краще, що зробила контора, це запровадила коіни, які можна обмінювати на мерч або на ваучери амазон

Сподіваюсь, не замість компенсації, а то це вже було :)
You load sixteen tons, what do you get?
Another day older and deeper in debt
Saint Peter, don’t you call me, ’cause I can’t go
I owe my soul to the company store

Ну ми ж подарунки обговорюємо, а не компенсацію

1) Новогодний плед стал любимым одеялом для малыша, с которым он не расстаётся. Перенёс кучу стирок на отлично, не ужался, не потерял вид.
2) Рюкзак для ноута, выдержал десятки поездок заграницу, всегда был дико перегружен, ни разу не подвёл, все змейки целые, перенёс кучу стирок, выглядит норм спустя 5 лет.
3) Карта України где монеткой стираешь места где побывал, старший сын приклеил на стену, ездили, стирали.

Конечно было больше всякого мерча за 10 лет в EPAM, но это то что больше всего запомнилось.

Вспомнил, ещё маленький термос под чай у меня старший сын забрал :) но это был мерч от проекта, а не самой компании.

працював дві ітерації тому на норвезьку компанію (вони взагалі дуже класні люди, норвежці, вони живуть у моменті — тут і зараз, й міцно підтримують Україну) й від них в мене залишилися деякі речі, які живуть та й будуть жити:
якісне брендоване худі на осінь, досі користуюсь;
відмінний брендований дощовик норвезьких рибалок (у будь-який шторм розсікаю хвилі на шляху від домівки до АТБ й додому з виглядом капітана Дж.Горобця);
автоматична парасолька (ну так, брендована), яку не ламає вітер (ну я хз, може там тітановий каркас)
дуже сумую за цією компанією.. на жаль, хвиля кризу 22-23 років її підтопила й український офіс був скорочений..

Потрібна річ: від Епама вітровка від дощу.
Не потрібна річ: карти таро від однієї конторки.

Найгіршим була брендована флешка. Проблема була в тому що їх десь закупили по найнижчій мабуть ціні. І через те швидкість зчитування/запису була така що щось більше ніж пару текстових документів туди було важко записати

На новый 21 год компания подарила пуховик и рюкзак очень приличного качества. До сих пор хожу в нем и ношу рюкзак.

Після 5+ років роботи в одній доволі відомій компанії з подолу назбиралося багато реально топових або непоганих:
— брендована аудіо колонка (правда віджала собі дружина)
— кілька термо кружок (теж віджала)
— реально круті брендовані худі та типу кофти без капюшонів
— футболки, із різними варіантами принтів та тканин, на перших роках була пососна синтетика, але потім завезли пакращення та була гарна хєбє із тисненням (особливо топовий був варік чорне по чорному або біле по білому)
— тонна шкарпеток
— парасолька (дві навіть здається)
— перед звільненням абналічіл внутрішні защєкоіни та взяв брендований електроштопор, хз нащо, бо рідко вживаю впринципі, а вина так і взагалі, але най буде
— рюкзак із застібкою-роллом (чи як воно там по правильному називається?)
— на 5ту річницю дали брендований смарт чумойдан, який вміє сам себе зважувати і т.п. (правда куди із ним зараз їздяти хз, хіба на зрошувальну 17 одразу)
— на фейрвел гіфт лего набір гоночної тачки дали (підібрали навіть під кольори корп айдентики), десь на 150 вічнозелених тягне + сертифікат комфі на 5к
— плед (хз, норм такий, але більшу частину часу в ньому тусили тещині коти, ніж я)
— всякі брелоки і подібні побрякушки
— і ще після звільнення інший вид защєкоінів свопнув на 3 сертіфа в книгарню по 2к грн кожен
— нам народження дитини — пам’ятаю був мініпак із брендованим бодіком від основної компанії та окремо від безпосередньо моєї субкомпанії

Найкращі подарунки були в GlobalLogic: ніж Victorinox, рюкзак, павербанки, і тп

Из полезного когда-то от GL получил мягкий кейс для хранения павербанков / проводов/ прочей мелочёвки. Ультра-полезная штука оказалась, до сих пор во всех вылазках использую.

за 15+ років скитань по галерам я мав весь перерахований набір.
найбільше зацінив рюкзак від контори і спортивну термо-кофту від клієнта які і зараз ношу, хоч вже 5+ років не працюю там...

Корисне та якісне: хороший сіті рюкзак для ноутбука від нормальної фірми, складаний ніж Victorinox (взагалі топ по ціна/якість/користь, всім компаніям рекомендую, щоб співробітники потім роками хвалили), худі чи футболка з якісних тканин (яке не виглядає як з бомжа після трьох прань), чашки які хоч 5 секунд обирали для людей.

Непотріб, який дає більше негативу в сторону компанії, особливо якщо це презентується як щось вау: дешманські ноунейм павербанки малої ємності (дякую що не горять, і то добре), дешманські рюкзаки (у колеги раз такий рюкзак просто впав зі спини, бо пластикова(!) фурнітура розвалилась), звичайні чашки, дешманські навушники які розвалюються одразу в перший день, взагалі всі гаджети Тему якості, наліпки і блокноти, дешманські футболки які після першого прання тільки на тряпки згодяться.

Рюкзак від СофтСерву був настільки крутим (сам ходжу з ним вже не перший рік), що один знайомий у мене прямо випросив право купити цей рюкзак, тож коли я отримав ще один такий — то продав йому. Цей знайомий взагалі не в ІТ працює, він лікар, але рюкзак реально крутезний.

А от те, що мені найменше сподобалося — картонні ручки з DataArt. З точки зору переробки та екології — ідея крута. А от з точки зору надійності — мені більше подобаються металеві або хоча б пластикові ручки, але не картонні.

У мене півкухні на дачі забито корпоративними горняткми. Люди, досить випускати горнятка з вашими логотипами!

Найдивніший подарунок від контори був рушник (ні, не українська вишиванка , що було б приємно. Його вислали через Нову Почту і кілька разів перепитували, чи не дійшло, дуже переживала, що ’щось цінне’). Дарувати якість гаджети з логотипами чи техніку ІТкам- більш логічно ;)

Просто звичайний банний рушник? Чи спортивний мікрофібровий?

Я юзаю корпоративну чашку, присвячену переходу DOU з HTTP на HTTPS:

Худі і куртку від Toradex мої діти одразу у мене відібрали і досі носять :)

Корпоративний мерч — це реклама компанії. Абсолютно не ясно до чого тут «лояльність», окрім як лояльність до бренду. Реклама — це маркетинговий інструмент, в країнах де з клієнтурою в принципі туго — бо не має купівельної спроможності, зазвичай це потрібно для ринку праці і зниженню закупівельних цін, бо як відомо чим більше пропозиція — тим нижча ціна.
Про повторні продажі, CRM і т.д. тут напевно не йдеться.

Прикольно коли річ якісна і її можна одягати чи використовувати постійно, а не відкласти у далеку шухляду.
Одяг, блокноти і чашки — це роздаткові речі, які дають усім. Тобто це не персональний подарунок.

Але прикольно, коли це якісний рюкзак, плед, павер-банк, аудіо-колонка.
Не подобались підставки для телефонів, відкривачки і подібний непотрібний дріб’язок.
Сертифікати з одного боку прикольно, з іншого — вже можна було грошима зарахувати.

Щодо welcome-боксів — в одному запам’ятався набір різного спорт-харчування типу протеїнових батончиків, разом з мотиваційними стікерами. Воно гарно підкреслювало увагу колективу і керівництва до фізичного здоров’я.

Рюкзак від Циклума був убогим

Проте в них був дуже прикольна чорна термо-чашка (висока і циліндрична).

Який з них? 😂

Не знаю, носив в ньому тренувалку в зал, норм рюкзак

Може інший,) Мені давали плаский, для ноутбуках хіба)

Такий теж був, тільки не пам’ятаю, чи від сиклума, такий прямокутний, красивий, помаранчевий всередині. Друже зручний, туди влізав 16 лаптоп, а в головне відділення — все, що треба на невеличкі вилазки на 2-3 дні. Затаскав його по Україні і Європі до дир :-D

В мене теж великий був рюкзак, речей з 5 кг можна було запхати)

Не знаю чи можна назвати найкращим, але точно найкориснішим був брендований павербанк, який мені подарувала берлінська компанія, де я тоді працював.

Найнепотрібніше, що можна подарувати — блокнот. Не розумію, чого їх продовжують давати 90% компаній. Це майже зразу в смітник.

Хоч це і вважається поганою прикметою, але найкращим був ніж Victorinox — розмірами добре підійшов як брелок для ключів, за рахунок чого завжди під рукою, і дуже функціональний як для своїх габаритів.

В мене такий нiж живе в бардачку вже четвертої машини. Знадобився може один раз

Знадобився може один раз

Це мабуть тому, що там штопора немає :)

Вроді є, але в машині не п’ю :)

Навіть при тому що не п’ю я, друзям часто пригоджався саме штопор.

Круті подарунки: одіялко в’язане велике стилізоване з лого (прям свіжак подарунок на др), також досі юзаю одяг і павербанк, рюкзак.

Худі завжди подобається, або якийсь сертифікати ( Розетка, в салони краси ітд).
Рюкзак довго юзала ще, кружки від різних галер теж.
З того, що не зайшло, це блокноти, пряники/ джеми ітд. Я не пам’ятаю, чому саме це вирішили дарувати, але багато хто просто викинув, бо не вгадали.

Подарували пару гарних келихів для віскаря зі своїм лого разом із парою пляшок Джека. Це був найкращій мерч :-)
Ну ще дуже теплий худі. Я чесно шукав такий же але без лого не знайшов. Моя улюблена зимова річ. Цього року ще один обіцяли прислати

Тревел-подушка для чоловіка під час повномасштабної війни — це all-time антирекорд :)

Ну це антирекорд лише для незаброньованих чоловіків)

З найдешевшого, то були брелоки або кружки стандартного розміру з якимось написом чи лого, що з часом стиралися і кружка поверталася у свій первинний вигляд, готовою під нанесення чогось нового. При тому що я був би не проти кружки — але або у 2 розміри більше або у якомусь творчому виконанні (наприклад, незвичної форми).

З того що дійсно зручно і чим користуюсь, то парасолька з логотипом проєкту, бо не сама дешева і достатньо якісна — служить вже більше 5 років.

Шмот, якщо норм то тягається до його фізичної смерті на дачі чи в горах)
Термоси і павер-банки — теж речі потрібні.
Та навіть кружки знаходять своє місце xD

Мабуть найбільш використовував фирмові рюкзачки. Полюбляю це — ходити пішки з рюкзачком за плечима.
Дуже корисними виявилися повербанки, які дарували ще до того, як це зараз стало меїнстрімом. Більшість подарованих повербанків «поїхали в АТО» після 2014. Так само в АТО поїхали декілька термосів, швейцарський ніж, мультитул.
Відверто безглуздих подарунків за 20+ років не пам’ятаю — як правило було щось корисне, хоч може і не відразу.
Дрібниці типу корпоративної чашки чи блокнота я не рахую — це скоріше рекламні матеріали, яких можна було завжди узяти якщо треба. Такі роздавали навіть усім хто приходив на співбесіду.

Після ’надцять’ років отримав бюджетний фітнес трекер. Через деякий час розпрощався з конторою

Підписатись на коментарі