Які новорічні фільми ви готові дивитися щороку?

У мене особисто Новий рік завжди асоціюється з фільмом «Один вдома». Це як класика жанру, хоч я його і давненько вже не передивлявся.

А що з новорічних фільмів стало вашим must watch кожного року?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Любой фильм с Луи Де Фюнесом или Адриано Челентано

Якраз на Новий рік три частини Хоббіту дивився)) Незмінна класика

«Strange Days»
en.wikipedia.org/wiki/Strange_Days_(film
Провалився в прокаті, але став культовим. Sci-fi-детектив, молодий Воландеморт в головній ролі, фантастична музика (здається, це вони відкрили світу Deep Forest). Сценарій Джеймса Кемерона. Рекомендую

Дивився колись давно, треба буде передивитися, дякую за нагадування!
Бо зараз подумав що квест-розcлідування у грі «Cyberpunk 2077» з аналізом записів на місці злочину чимось нагадують цю стару ідею з SQUID recorder.
Можливо хтось з гейм-сценарістів надихався також і цим фільмом..

Silent Night Deadly Night, New Year’s Evil, Christmas Evil, Terror Train

Террі Пратчетт — рулить!
Екранізації були непогані (не рахуючи невдалого серіалу «Варта»), але на мою думку екранізувати його важко — романи треба читати неспішно, смакуючи особливий, ненав’язливий гумор, деталізацію та повільний темп — для сучасного екранного формату не дуже підійде.

смакуючи особливий, ненав’язливий гумор, деталізацію та повільний темп

Прям задачка для Джармуша www.youtube.com/watch?v=r0EI2tqq4ck

«Only Lovers Left Alive» — чудовий фільм, дивився кілька разів.
Але зараз, на жаль, ловлю самого себе на відчутті що мислення стало кліповим — важко зосередитися на повільних сценах, навіть якщо вони дуже красиві і відеоряд майстерно поставлено..

Наприклад дивлюся зараз серіал «Doom Patrol»:
www.imdb.com/title/tt8416494
Формальне — це супергеройське кіно, але не поспішайте кидати в мене тухлими помідорами — це не марвелівський проходняк про «ваканду». Кожен з цією команди супергероїв — ущербна особистість, яка страждає:
— дівчина-шизофреничка з 64 внутрішніми особами, які змінюють один одного в її тілі, виходячи на перший план, але більшість ніколи не показується людям і так і живе всередині неї — у «підземці»,
— обгорілий льотчик, що випромінює радіацію, який постійно ходить у бинтах, щоб не вбити всіх оточуючих, до того ж усередині нього живе негативна космічна енергія,
— автогонщик 80-х, потрапив у аварію, від нього залишився тільки мозок пересаджений у робота
— актриса 50-х років, яка підхопила загадкову африканську хворобу і тепер, коли виявляє сильні емоції, розтікається у безформну жижу та багато інших.
Екшена у кожній серії — хвилин на 5, а так — суцільний артхаус, флешбеки у минуле, взаємні звинувачення, сварки, самокопання, психологічні кризи, гумор чорний і на грані фола — така собі дика суміш.

Дивитися цікаво, інтер’єри стильні, але характери героїв та загальна інтрига розкривається так повільно що після 1-2 серій настає пересичення і тягне подумскролити..

Кожен з цією команди супергероїв — ущербна особистість,

Чергова Єва www.youtube.com/watch?v=FKKBXouWUhE

В принципі мені серіал(Варта) сподобався, в книжці приблизно те саме і написано.

Ну, тут не можна обійти класику: «Різдво Гарольда і Кумара», «Love Actually» та «The Night Before».

Володимир Зеленський: я іду в президенти України (2018)

Полярний експрес, Різдвяна історія, Ніч перед Різдвом.

Ніч перед Різдвом — моя Вам повага!!!

Один вдома і Реальне кохання

Сам удома 1-2-3, Подарунок на Різдво, Міцний горішок

“Пряма трансляція: різдвяне поліно / Adult Swim Yule Log” (2022) ;-)
www.imdb.com/title/tt24248198

асоціюється з фільмом «Один вдома»

Якщо вдуматись то це серія фільмів — де усі дорослі імбіцили. Батьки які зуміли дитину залишити вдома, а потім загубити в Нью Йорку при чому із банківською карткою батька до якої дитина знала пін. Сусіди — що не зв’язались із сусідами, а тим більше як це прийнято у американців негайно не звернулись в поліцію, співробітники готелю в Нью Йорку, родичи з Нью Йорка які забули сказати, що в них в будинку ремонт і т.д. Ну і звісно два бандити — що просто грають негативних персонажів з дитячих мультиків WB. Охорона явно не бідного району і поліціанти — де запросто грабують і заливають будинки водою, тут навіть бандити відпочівають.
Напевно ці фільми як і Red Heat 1988 з Арнольдом та Джеймсом Белуши — це базис курсів англійської, потеревенити.

Мені здається, ви забагато хочете від простого сімейного фільму, якому вже 35 років

Да ну це з далекі відголоски теревень англіською, з курсів англіської. Там з рештою було пояснненя від викладача, а верніше його теревень із носієм мови — якимось американским культуроведом, чому фільм такий дивний для нашої культури, але не для Американскої де батьки самі в дитинстві дивились : Багса Банні з Даффі Даком, Раннера з Койтом, діснеївскі мультики і т.д.
Вже для мене міленіала, фільм не був таким прямо дивним.
В свою чергу йому розповідали за Іронію долі «з легким паром» чи «Особенности национальной охоты», які взагалі американців ставили в ступор. Не кажучи вже про Брат 2 — де американці одразу сказали, що там фашизм, хоча по факту просто так собі за сюжетом детектив.
Ну — а фільм який перклали як «Червона жара» (буквальний переклад — красний мент) , із Шварцнегером який грає киянина — Данко, що воює із грузинским нарко диллером Віктором — там потрапив в безцеллери і обидва «россіяни». Бо з обох сторін купа ляпів і не порозумінь там і т.д. які мають місце і в реалії.

Yippee-Ki-Yay — це між іншим ковбойський сленг, коли ріжуть скотину на м’ясо. Ну а задачу з третьої частини по комбінаторіці, де треба воду відніманням отримати, що її вирішує чорношкірий коли білий не роздупляє, в нульові задавали на кожній IT співбесіді.
www.youtube.com/watch?v=2vdF6NASMiE

Обожнюю новорічні фільми, шкода тільки, що зараз майже не знімають класних(
Один вдома, Гаррі Поттер — це база. Ще можу передивлятись Поганий Санта, Новорічний Корпоратив, Щасливого Різдва та Грінч.

А якщо з серйозного, то Щедрик справив сильне враження, якщо хтось не дивився — дуже раджу.

Новорічний корпоратив — прекрасний фільм! Думаю колись обов’язково стане класикою))

Та чому ж не знімають? Нинішні діти підростуть і скажуть, яка в них база )
Бо я в дитинстві теж дивився Один вдома і радянські фільми, а Гаррі Поттера тоді ще й не зняли.

Полицейская Академия в переводе Володарского

Ніякі

Підписатись на коментарі