Яка ваша найкорисніша покупка в цьому році?

Розкажіть, що такого цікавого й класного ви купили у цьому році, що в значній мірі покращило ваше життя? Це може бути що завгодно: річ, послуга, курс, подорож etc.

Також діліться фотографіями в коментарях, якщо маєте такі :)

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Квиток за кордон в одну сторону

Мандаринки Клементина — дуже піднімають настрій.

Zwift, в погану погоду можно продовжувати тренуватись вдома. Ніколи не був фанатом кардіо, але після велосипеда це змінилось

MacMini на М4 за 600 баксів. Хотів «повний фарш» за 2500+ баксів, а потім скасував замовлення та взяв найдешевшу модель і не помилився.

Beelink SER9 PRO AMD Pro Ryzen™ AI 9 HX 370, 64GB + 2TB за 1200 баксів щоб грати. Майже не грав, але комп гарний.

ДБЖ APC Easy UPS 1200VA. Ще з 2023 року є Bluetti, але макміні немає акумуляторів. Тому щоб мати 5-10 хвилин перемкнути оселю на Блуеті та не втратити роботу.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

З група інвалідності :-) але це вже не купити

Ірригатор :-)
Навідміну від чудо ультразвукових зубних щіток, ірригатор виявився дійсно ефективним девайсом, особливо якщо є коронки

Ми теж купили давненько, років 5 чи 6 тому. Але якось не зайшло. Набридло і припинили користуватися. Скарга була, що сильно б’є по яснах і від того створює дискомфорт.

Теж саме відносно використання, у ванній кімнаті є такий агрегат також (порекомендували користуватися після встановлення імплантів), дискомфорту ніякого не було, все норм, але так і не звик до нього.

Мені десь років 5 тому подарували. Чесно кажучи, штука корисна, але в мене асоціації наче я у стоматолога, а не у ванній кімнаті. Там ще купа девайсів з ним. В цілому, на пару раз, а потім просто десь лежить вдома.

Абонемент на заняття з тренером 💪

Килим 2×3 українського виробника)

помилилась — це в минулому році)

Beretta 92fs, в версии brigadier

Полегшені керамічні плити до плитоноски, ліхтарик на шолом, і абонемент на кросфіт

один човник продав, інший човник купив, поки задоволений,

скільки кулеметів? бімби є? і торпєда!

можна переробити на морського дрона, старлінк вже стоїть, контролер присрати, камеру і на брейв за 100500 деняк

дрона

ніт камікадзе наш!

Ти тролиш, а я цікавився.
Аби плавучий об’єкт( човен, катер, скутер, вітрильник 18 століття, піднятий з дна лінкор Ямато, your mamma ) був визнаний як військовий корабель, його всього-лиш має взяти на баланс військова частина.

Тому тут всі шанси є.

1KWh Ecoflow
можна пити каву коли захочу бо повербанки куплені в 2022 не тягнули кавомашину

купив «спортивне» 10+ річне авто, ще толком не юзав його по призначенню, поки тільки душу гріє :)

Так розкрийте тему про авто.
Я собі наприклад, купив rx8 з nfsmw — закатаю в канонічну ліврею, обвіси вже в наявності.
Треба жити життя — 3 світова скоро.

а на роторному моторі чи вже свапнутому?
nissan juke nismo rs (1.6 турбо, на m/t, lsd самоблок)
шукав саме «не скучний» невеличкий 4х дверний кросовер.
купе мені не підійде бо маю двох малих дітей і дружина була проти запихуватись з ними через передні двері :)

тут в темі нижче є ще власник Hyundai Veloster, мабуть теж не має дітей)

купив «спортивне» 10+ річне авто
тут в темі нижче є ще власник Hyundai Veloster

ого сурово ну певно воно там в кавичках тоді певно норм ))

ЗЫ: а ти мав на увазі це

шукав саме «не скучний» невеличкий 4х дверний кросовер.
купе мені не підійде бо маю двох малих дітей і дружина була проти запихуватись з ними через передні двері :)

а тоді я тоже спортивний для діти маю бмв х2 ))

купив дитині model 3 performance, самий доступний «спортивний» седан

Hyundai Veloster

як раз навпаки, завдяки єдиній двері заднього ряду — діти не зможуть вийти на проїжджу частину зліва, тільки справа на тротуар, це як раз його фішка

Nvidia по 98 баксів за штуку під час падіння

о я теж тоді набрав два відра.

Мультиварка з пароваркою за $100 — каша/рис 10 хв, бульйон з замороженного куска курки 40 хв.
М’яса, картопельки ... 50% швидше — мінімум.
Планую ще аерогриль.

А в чому профіт? На плиті з індукцією потрібно 1-2 хв закипʼятити ті пів літри води і ще 5 хв щоб зварити кашу.
Зварити бульйон.. ну с замороженим куском мʼяса головна проблема це його порізати і потрібно витратити ще хвилин 5 на розморозку в мікрохвильовці , або замочити в воді на пару годин
Сам бульйон чудово виходить і через 20хв, але можно й 40 потримати. Ну ще пару хвилин підігріти воду.
Ну такоє...
А аерогриль класна штука, тут згоден.

Не у всіх є час(і бажання) бігати: розморозь, вскіпяти, насип, подивись щоб не підгоріло.
Прийщов, дістав з морозилки/полки, насипав/накидав — пішов жити життя, прийшов поїв... — не підгорає, не викіпає, мити — 1 хв.
Можна досить комфортно харчуватися без кухні — мільона сковородок і каструль.
Доречі — схиляє мультиварка до здорової іжі.

Вже другу купив cook4me, бо перша за 6 років щільної експлуатації чутка почала розпадатися на запчастини)
Але це варка під тиском
Холодець за півтори години, яловичина на пару за 20 хвилин

таке собі, хіба що мультіварка з емністю з нержавійки.
Жрати з тефлону-етц — така собі справа.

таке собі, хіба що аерогриль з емністю з нержавійки.
Жрати смажений тефлон-етц — така собі справа.

мультиварка дуже виручає при відключеннях,
не багато бере енергії і тримає їжу теплою

І запросто працює від невеличкої зарядної станції чи інвертора.

кхм, для нагріву їжі окрім мкх та кавоварки краще використовувати газ.
Бо невідомо скільки блекаут буде триматись, і якщо під руками немає генератора, а лише обмежена по ємності блюша-екофлоу, то витрачати дорогоцінний обмежений запас енергії на приготування у мультіварці — така собі ідея.

Я, наприклад, розраховував батарейку на 15квт тільки під кондер\компьютерну техніку, жодних забавок з приготуванням їжі від інвертора, максимум підігріти чи кавоварка.
У мене сонячна сторона, і не дай боже не буде електрики вдень там можна помирати.

Вочевидь у панів не було світла по три доби ще жодного разу, звідти таке необачне ставлення до запасів священних кіловат у батарейках.

Якби в мене був газ я б напевно купляв менше аккумів :) А так маю запас аккумів і мені не треба чекати графіків щоб приготувати їсти.
P.S. коли блекаут то вмикається зовсім інший режим економії :)

у мене теж газу нема, але балон великий, трубка і газова плитка роблять дива)
Ще є маленькі балони.

Маленька газ плита теж в наявності. Але якщо світло регулярно є і акуми дозволяють, то навіщо мені витрачати невідновлювальні газбалони якщо є відновлювальний запас електрики :)

Я, наприклад, розраховував батарейку на 15квт тільки під кондер\компьютерну техніку ...
У мене сонячна сторона

і скільки виходить влітку на добу чи на місяць загальний расход?

Два штрафи ТЦК. Розумію що не так круто як похід в Карпатах, але все ж певну ступінь свободи купив. Легально і не дорого

А як саме це надало вам свободу?

У ніх, там на ботофєрме, пока хо...м про ТЦК не напішєш в уборную нє отпускают.

Чаво?
Навпаки от нахвалюю У нас же правова країна?
А без розшуку ТЦК не має підстав для мого затримання нацполіцією з подальшім транспортуванням до ТЦК (адже це єдиний законний спосіб примусової мобілізації)

Ніфіга не купив. Найнеобхідніше + донати. Зараз живу «в 0» донатити не можу.

Кліматичний комплекс (зволожувач + очищувач) допоміг прокидатись вранці комфортно без пересушених слизових і відфільтровувати частину шерсті; найдешевший плівковий Olympus вчить помічати мить і знаходити красу в деталях :)

Купив квартиру 4 кімнатну в Варшаві майже в центрі мінімум 15% вигідніше ніж продавець міг би її продати на сьогоднішньому ринку

AI Overview: for 4-bedroom apartments near Warsaw’s city center, expect prices starting from roughly €450,000 and going well over €1 million

це серйозна заявка на успіх
після покупки квартири в харкові (в яку невідомо коли зможу повернутися, і чи повернусь взагалі) я мабуть ще не скоро наважусь на покупку свого житла

Чи думали її продати? Можливо, зі знижкою, але все ж краще так, ніж каб розбомбить.

поки не знаю куди прилаштувати ті невеликі гроші з продажу, так як поки не хочу купувати нове житло

Комментарии: 1

:)

Проапгрейдив десктопи (попередні були на актуальному стані за 2014-16 роки) — встиг до того, як ціни на оперативку взлетіли до небес.

встиг до того, як ціни на оперативку взлетіли до небес.

молодець всьо правильно сдєлав! я оце перед новий рік заглянув ну так мімо крокоділ і приофігів 32 гіг стоять $200+ нормально так хайпанули на ai

Да еще поменял старичка dell 38 на dell 5k u4025qw. Доволен

Зробив ремонт в своєму маленькому таунхаусі (2 bedroom 1 living) в ельфіях. Пофарбував стіни, поміняв підлогу, накупив рослин і усяких інших штук — затишно.

Девайси для сил оборони

Купив довічну підписку на Netpeak Spider, тепер можу робити технічні аудити сайтів

Компактний ліхтарик fenix на кліпсі, ударо- і вологостійкий. Незамінна річ на кожен день.

Bluetooth клавіатура
В парі з планшетом і termux утворює такий собі ноутбук «за 300 долярів» (а користі — на всі 1000)

Ггг. Ми навпаки зволожувач купили, бо у житлі все пересихає, якесь супер сухе повітря, особливо це впливає на носи та дихання, забивається дуже інтенсивно, сил вже нема то терпіти. Гігрометр до цього показував 25-30% вологості, тож зараз зволожувач допомагає добити хоча би до 40%, іноді 50%

Книжку Лісл Кларк і Ребекка Рокефеллер — Не купуй нічого, май усе

Не те що б прямо одна покупка( точніше дуже багато дрібних, середніх і великих ), завершив будівницвто і ремонт свого власного будинку та вже переїхав у нього.
Топ, афігенно, раджу всім. Після 10-річного скитання по орендованих хатах, це прямо ковток повітря і якийсь новий рівень в усьому.

Звісно, краще було б мати аналогічний будинок десь в Наплз чи Палм Біч, але навіть в Київській області це дуже топ.

Рік горіння на двох фуллтаймах цього однозначно вартував.

Звісно, краще було б мати аналогічний будинок десь в Наплз чи Палм Біч

skyrocketing taxes and skyrocketing insurance premiums )) no

Якщо ти маєш маєток буквально в «місті мільйонерів», це має автоматом означати, що гроші на страховку в тебе є.

Це як в старому єврейському анекдоті:
«Приходить старий єврей на пошту в ссср і замовляє дзвінок до сина, якому вдалося виїхати в США. Йому кажуть, що він має лише 10 секунд часу, єврей погоджується.
двінок:
— Ало, Ізя, ти какаєш?
— Да
— Пока
Його питають, а чого ти це запитав, чого не як справи чи як здоров’я?
А старий єврей відповідає, що якщо какає, значить здоровий і є що їсти, а якщо це є, то решта буде добре.»

Так само й тут, якщо в тебе є особняк в Наплз, то і на все решта знайдеться, значить вже досягнуто рівня «міста мільйонерів».

Стіл робочий з моторчиком і доріжку бігову під ним. Тепер мітинги проходять з користю.

2 курса в лижній школі Two Blades. Якщо хочете прогресувати на гірських лижах — вам точно туди, але це тільки для виїзних, вони дислокуються в Штубаї.
Всі меблі в порожню орендовану квартиру.
Claude Code річну підписку.

Kamado Joe iii

Canon AE-1 та Yashica FX-3, не так щоб дуже корисно, але нове хобі

Це ж щось на плівці? А як зараз з покупкою та проявкою плівки?

Так, це плівкові. З плівкою і проявкою не проблема, є лабораторії в усіх містах, або можна самому, є готові набори і сканери.

www.photovision.ua от лаба, наприклад

Petkit Purobot Max Pro, Petkit yumshare. З 3-ма котами це мастхев)

Підтримую, тільки у мене попередня модель уже два роки. Великий плюс що вона надійна і її якщо що дуже легко фіксити, навіть самому

Купив проектор на Алі Magcubic HY350MAX. Я пам’ятаю що колись давно то коштувало 500-1000баксів, а тут за 70 гарна картинка, прям на стіну десь метра 3 шириною кіношку подивитися довгими зимовими вечорами.

Я теж такий придбав. Гарна річ,але потрібен екран або біла стіна . А в ідеалі ще й кронштейн тримач на стіну

Будь-який фотоштатив підходить якщо що.

Стіл з регулюванням висоти. stiystil

Зарядна станція нарешті (до того обходилися аккумами і генератором). Задоволена, як слон :))

Купив у 2023. Але радію досі кожного дня. Іноді двічі на день, залежить від розкладу відключень. :)

Дніпропетровська область. Тут радості повні штани із середнім графіком 16+ годин тобто 3 рази по 6 вже місяця два.

Мандаринки Клементина — дуже піднімають настрій.

Ще смачні Сумо, дуже раджу -

Смачні, теж люблю їх) Але чомусь останнім часом перестав знаходити їх в магазині, лише Нова залишилися

MacMini на М4 за 600 баксів. Хотів «повний фарш» за 2500+ баксів, а потім скасував замовлення та взяв найдешевшу модель і не помилився.

Beelink SER9 PRO AMD Pro Ryzen™ AI 9 HX 370, 64GB + 2TB за 1200 баксів щоб грати. Майже не грав, але комп гарний.

ДБЖ APC Easy UPS 1200VA. Ще з 2023 року є Bluetti, але макміні немає акумуляторів. Тому щоб мати 5-10 хвилин перемкнути оселю на Блуеті та не втратити роботу.

А ще Herman-Miller Aeron Remastered. 15 років в вішлісті. Жаль, що раніше не купив.

Підкажіть чи брали з підголівником? Не бачу щоб вони з ним йшли

Вони завжди без, в принципі вони дійсно не потрібні, на практиці доведено)

Не можу без підголівника. Супер незручно тоді

Є сторонні вендори як продають, я навіть купував. Здається називається Atlas

Кавоварка DeLonghi та Мультипіч PHILIPS Ovi

О, яку кавоварку взяв? Я теж DeLonghi хочу, але ніяк не визначусь з моделлю )

Залежить від бюджету. З жорновами і контролем температури краще. Проте всі делонджі це довговічність і про якість

Я взяла ріжкову DeLonghi Dediсa. Раджу. Там ще можна кастомізувати капучинатор і робити ідеальну пінку

Mac mini m4 на олх за 22000 (довго чекав на таку ціну) і тепер цей малюк замінив 3 windows ноутбуки на робочому місці старшого зміни КСП роти. Правда довелось ще незаплановано віддати magic keyboard i magic mouse але — нічого не жалко для рідноі арміі ¯\_(ツ)_/¯

Цікаво як саме замінив 3 windows ноутбуки?

Потрібно три (ну краще 4 чи 5 але 3 максимум для Mac mini) дисплея з 4к роздільною здатністю бо кількість вхідної інформації зашкалює. 30 терабайт вхідного трафіку за 2 неділі (коли останній раз перезавантажувався Mikrotik)

Не зрозумів, так а як раніше лептопи працювали?

Один windows ноутбук на кожен монітор, на кожному запущено потрібний додаток на зовнішньому моніторі + месенджери на вбудованому моніторі кожного ноута, бо часто потрібно пересилати інфо суміжникам. + браузер з 10-15 активними вкладками які доводилось запускати на кожному ноуті. Тепер все це працює на одному Mac і не виникає проблем з трьома мишками, 3 клавіатурами тощо. Доречі, пробував MacBook Pro 2019 i7 32GB перед Mac mini — не потягнув, кулер «йде на зліт» деякі додатки починають підвисати (що критично). Mac mini в такому режимі показує навантаження 18-20% і навіть трішки гріється, кулер в ньому працює але нечутно.

Для цих же задач був купив ноубук HP бізнес лінійки + док станцію, але як виявилося, він не тягне навіть два монітори зі стримами, вони тормозять.

Зараз колега передав геймерський ноутбук, хотів до нього теж док станцію купити, скажіть такі варіанти не розглядали? І що за монітори купили.

Годинник Garmin, незнаю як я раніше жив без нього

Я теж ) гармін коуч пушає нормально

теж брав собі Garmin epix gen 2 перед виходом на ЛБЗ.
Чув історію про те як офф лайн карти допомогли нашому вийти з оточення.

Цікавився, але так і не зміг дати відповідь, навіщо він мені, якщо я не активний спортсмен.

Чим саме він став корисний для тебе?

Чув історії, як чуваки по наручному гарміну виходили з позицій і уникали русні.
Чув багато про трекання для бігунів та велосипедистів, але все це не про мене, тому так і не купив.

Ігрове кермо й педалі для автосимуляторів — Logitech G29. По-перше — зовсім інші відчуття, ніж від управління ігровим авто за допомогою клавіатури. А по-друге — у грі є таке ж авто як у мене в реальному житті (Hyundai Veloster) і у грі я можу спробувати такі швидкості і маневри, на які ніколи б не наважився на реальній дорозі і слава богу, бо у грі вже купу раз вилітав з траси чи потрапляв у ДТП) Тому свої амбіції гонщика реалізовую там, у віртуальному світу, а в реальному їжджу спокійно, за правилами.

А ще ігровий досвід дуже круто прокачує швидкість реакції і вже неодноразово допомагав під час керування реальним авто, коли хтось з інших водіїв чи пішоходів робить неочікувані небезпечні маневри і у тебе є буквально доля секунди, щоб зреагувати.

А ще ігровий досвід дуже круто прокачує швидкість реакції і вже неодноразово допомагав під час керування реальним авто, коли хтось з інших водіїв чи пішоходів робить неочікувані небезпечні маневри і у тебе є буквально доля секунди, щоб зреагувати.

Теоретично має працювати навпаки, хіба що ти граєш в хардкорні автосіми де будь-який контакт вивалюється в пошкодження чи пенталті = програна гра. А у всіх інших випадках, ти не особо паришся про контакти, знаки, пішоходів, що теоретично в реальному житті може зіграти злий жарт.

Ecoflow River 3 Max Plus,
якого для робочого місця тепер вистачає на добу+

Цікаво, як 572 Вт⋅год вистачає на добу?

858 Вт*год
на 24″ VA-монітор (IPS — їв би трохи менше), ноутбук DELL (складений), LED-лампу,

оскільки за ним не 24h — то вистачає ввечері ще й
на PS4 з тим же монітором,
GPON — на окремому маленькому DC-UPS

Якщо блок живлення монітора зовнішній, можна спробувати під’єднати його до зарядної станції по з’єднанню DC-DC 12 В і заощадити частину споживання через відсутність втрат на перетворенні інвертором (у автора відео за посиланням нижче споживання впало з 22 до 11 Вт).
Звісно потрібно знайти кабель з роз’ємами тато-тато 5.5×2.1 мм (або можливо 5.5×2.5 мм), ну і переглянути специфікацію блока живлення монітора.

Приклад підключення:

youtube.com/watch?v=...​si=qxhwvonCZTepmp6F&t=323

У Вашому випадку з Ecoflow River 3 Max Plus 12 В доступний через роз’єм прикурювача. Є і такі кабелі-перехідники, або ж кабель-тригер PD для USB Type-C.

Квиток за кордон в одну сторону

Моя найкорисніша покупка була два роки тому — і це EcoFlow

І як, які реальні, відчутні бенефіти?

Zwift, в погану погоду можно продовжувати тренуватись вдома. Ніколи не був фанатом кардіо, але після велосипеда це змінилось

файна підсидільна сумка. що за модель?

не знаю яка у автора, але я собі брав «Deuter Bike Click II Saddle Bag 1.3L»
краще що може бути. і дуже вмістка.

Сумка Giant Shadow SL, кріплення для Garmin Varia від sloperoad.com

Підписатись на коментарі