Кабмін затвердив 7 січня Днем програміста

Кабмін поставив крапку в календарних суперечках: відтепер День програміста в Україні офіційно святкуватимемо 7 січня.

Раніше ми активно обговорювали це та голосували і саме цей варіант тоді переміг. Тож маємо фіксовану дату, яка збігається з міжнародною і більше не має нічого спільного з «російським» 256-м днем.

Як вам рішення? Ну і головне питання: тепер пишемо петицію, щоб в компаніях зробили цей день офіційним вихідним? :)
👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

вчора чарівно ліг спать в 10 годин

дізнався про це 8 січня;)

Не шукайте сенсу «чому 7 січня» бо його немає. Дивний вибір, дивна дата. Боятися що на рашці 256-й день — це теж не є нормальним, бо це хоч мало сенс. День народження Ади Лавлейс і те був би краще. А , тут раніше «голосували» за це. Один хтось «розумний» додав у варіанти, інші навіть не перевіряли чи це правда, і обрали. Нагадує 2019 рік. Ну а тепер, «потужно» це у нас затверджено офіційно. Їжте.

Головне, щоб ніхто не згадав, що в цьому році 10го грудня виповнилось 210 років з ДН Ади Лавлейз (більшість тих, хто затвердив 7січня, зеленого поняття не мають, хто це та й жодного внеску в ІТ не зробили)

Пригадався ще колишній тімлід. Ох він лютував, скакав, ходив на рогах, коли йому нагадали, коли було 200 років з ДН Ади Лавлейз, щоб якось відзначити ;)

А це влучно сказане бо вона є першим програмістом в історії людства!

Дяка богу, що окрім програміста я ще інженер-механік, економіст та автомобіліст, тож і без цього свята вистачає професійних свят протягом року.

так шо, редакція надасть докази існування міжнародного дня програміста 7 січня? з переліком країн, будь ласка.

А чи є тут хтось з тих 3300 * 0.44 = 1452 айтівців які от прям тут на ДОУ голосували за 7 січня? Ну мені просто цікаво який звʼязок ви бачите між цією датою і професією програміста?

Моя єдина теорія що голосування відбулося приблизно тоді ж коли перенесли святкування Різдва з 7-го на 25-те, і це типу якийсь стьоб. В когось є кращі пояснення?

Я дуже давно десь колись натрапляв на пояснення. Ця «міжнародна» дата зʼявилась на якомусь російськомовному форумі як жарт навіть наче щось типу 7 = 111

This country lacks consistency. Names o’ streets are wrong, memorials are wrong, language is wrong, dates are wrong... What the гell?

What street do u live on, Lyenin? Or what the hail wrong)

Коли держава пояснює програмістам, що День програміста переноситься на 7 січня, хоча в цей день в історії програмування не відбулося нічого значущого, а просто відзначати 256-й день року 20 років тому вигадав росіянин це що?

Виявляється, якісь люди проголосували. А вибори в нас теж будуть такі: якісь люди вузьким колом проголосують, а решті просто оголосять результат?

Скоро вже 10 років, як ми купили квартиру на Бойченка, яку згодом вирішили перейменувати. Це ще півбіди — мені аби поменше літер «р», і я на все згоден. Але тоді в голосування втрутився український Пласт, і за рахунок накрутки з інших міст у голосуванні почав перемагати варіант «Вулиця Українського Пласту». Двадцять другого з’їзду партії, ага. Причому мешканців самої вулиці, які обурилися очевидною накруткою, пластуни в коментарях почали називати зрадниками і далі за списком.

У підсумку переміг здоровий глузд, бо ця дика нахабність вибісила навіть тих, кому було відверто байдуже, і результати голосування переграли. Вулицю назвали на честь Солов’яненка і мені це дуже подобається.

Усім байдуже, як воно там буде, але коли привілейована меншість нав’язує всім правила, це називається не деколонізація, а якось навпаки.

а яка вам різниця що там держава нав’язує. це все одно не вихідний

1. Жодна країна світу окрім України не святкує 7 січня як Днем програміста
2. 7 січня не відбувалось жодної визначної події у світовому ІТ чи в історії української кібернетики. Також в цей день не народжувались знакові для програмування особистості (Річі, Страуструб, Ада, Вірт, Гейтс і тд).

3. Едина країна світу, яка спробувала у 2002 році зробити 7 січня Днем програміста була — РОСІЯ!!! Але петиція від російських маргиналів в РФ не була схвалено, бо там захотіли святкувати разом з США, Великобританією та країнами ЕС на 256 день року (зазвичай 13 вересня, або 12 вересня у високосний рік) — www.hostgator.com/blog/programmers-day

4. Посилання на 7 січня як на «міжнародний день» або ніяк не пояснюються, або аргументуються тим, що програмісти — це творці, а отже Різдво Творця є гарним приводом відсвяткувати. Але Різдво на 7 січня святкують знову таки у РФ, а в Україні за цією логікою «День програміста» має бути 25 грудня!

Ось така іронія!

Оце потужна реформа! Круто! Головне, на часі :-D

Ну якщо так вже кортіло відрізнятися від росії, ну зробили б 512 день, замість їхнього 256-го. Подвійна домінація, потужна перемога, шах і мат!

Так це потрібно рік раніше починати.

7, 0107, 0701, 17, 71, 7I, I7, 111? I’m out of ideas.

Як все життя святкував день програміста в 256 день року, так і буду далі. Люди, невже ви настільки себе не поважаєте, що ведетесь на таку дурню? Ну давайте перенесемо руль на право, новий рік взагалі відмінемо... Щось там було про те, чим займає себе собакер, коли йому сумно.

Це для староверов, а для вайбкодерів 25 грудня 😁

фіксовану дату, яка збігається з міжнародною

Ця міжнародна дата вона тут з нами, у цій кімнаті?

7 січня було проголосовано спільнотою, тому не розумію обурення в коментах.
Особисто я не голосував і ніколи не святкував, якось настрою не було.
Єдине, що класно, якщо це буде додатковий вихідний.

Але у нашій країні мрій, кожного року скасовують усі офіційні свята, бо рабам потрібно работать працювати. Це при тому, що людям навпаки під час війни не завадило б мати додаткові вихідні

P.S. Мені подобалася ідея святкувати на 256-й день року. Але ж популізм у нас перемагає завжди.
Я б і абетку змінив, бо ну його, користуватися однаковими з кацапами символами

То ви ще не знаєте який графік роботи у ІТвця в ЗСУ, вже не кажучи про з.п.

не треба до кожної новини чи коменту приплітати ЗСУ. В дітей в африці також інші умови, мова тут не про ЗСУ зовсім

Чого тебе так тригерить ЗСУ? Готуєшся зустріти не-ЗСУ?

ідея святкувати

8-bit overflow error

на 256-й день

:)

7 січня було проголосовано спільнотою
В голосуванні взяли учать понад 3 300 айтівців, 44% з яких виступили на підтримку 7 січня

Примерно полторы тысячи форумных бездельников ну никак не выглядят, как спільнота, даже если допустить, что голоса действительно считали, а не нарисовали цифры из темника ОП.

Все набагато гірше. Проголосувало 3630 / 831039 = 0,004368026, тобто навіть 1% спільноти не проголосувало.

Строго говоря пользователи интернет-ресурса и профессиональное сообщество это принцпиально разные вещи, что бы не воображали себе «коммьюнити менеджеры ДОУ».
Тем более форум давно оседлали маркетологи, инфоцыгане и прочие проходимцы всех мастей.

Настав час видавати членські квитки. :)

Кожаева за подобные инициативы изгнали.

В новині є посилання

Питання риторичне.
Якщо більше, див. «командуючого» в організації, яка імітувала голосування.
(Ще більш детально може бути неправильно сприйнято)

Там була підтасовка — спочатку варіант «залишити як було» був відсутній. А потім коли вже багато хто проголосував, його добавили. І здається зробили можливість змінити вибір тим хто голосував раніше, але я не впевнений. Фіг його знає скільки людей дійсно хоча б було поінформовано що з’явився цей варіант, та скільки — реально заморочилося тим, щоб змінити голос. Тому легітимність цього голосування дуже сумнівна.

було проголосовано спільнотою

Проголосувало 3630 з 831039 зареєстрованих користувачів = 0,004368026, тобто навіть 1% спільноти не проголосувало.

Та всім начхати на будь які подібні свята.

Жду новых ценных вказівок Кабмина по части что есть, с кем спать и во что одеваться.

А можна якесь посилання на офіційне джерело? Бо якось виглядає так собі, хто пише про Кабмін, хто про указ президента.

Блін що такого відбулось 7 січня «старе» різдво? народився хтось з видатних айтівців? Чи просто «шоб не як у московитів?» Кабмін може йти нафіг. Діячі всраті. То ім копійки не ті до програмісти не тоді То сраний марафон знов протягнули який нікому не потрібен. Зносьте вже і сталінки в яких живете. 256-й день виглядає цілком логічно, чи щось кратне степеням 2-ки.

яка збігається з міжнародною

Покажіть мені десь ОФІЦІЙНУ дату хоч у одній іншій країні хто святкує 7 січня як день програміста (айтівця\ компьютерщика тощо) ??? Це «висмоктана з пальця» дата

а чому 7 числа в чому прикол

прикол — аби не так як у москалів. більше ніхто не знає про це свято навіть вікіпедія

Головне не кажіть які ще свята святкуємо разом з кацапами.
А то перенесуть новий рік на день весіннього рівнодення і заібемось звітність перероблювати

ну то це не мені розповідайте я гадки не маю якого біса так зробили??

А з 19 року у нас тепер все по-приколу

Це як з Гарківським правописом. Те що хтось десь «поставив крапку» адміністративно-командним шляхом, не означає що люди це прийняли.

Коли Новий Рік будемо переносити? Ну по меншовартісному принципу. як і всі інші подібні ініціативи. Пропоную на 1 Червня, погода тепла знову ж таки, сонечко :) .

В кацапів новий рік 14 січня.

Підписатись на коментарі